X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde zazdroszcze...:-( opuchlizna zeszła, przy sikaniu nie szczypie ale dalej przy siadaniu boli i ta łechtaczka nie daje mi żyć do tego kręgosłup to mi odpada, boli jak cholera...
    Nelus wrote:
    Karola u mnie opuchlizna zeszla juz po 3 dniach. Szczypalo przy sikaniu tydzień a bolalo przy siedzeniu i chodzeniu ok 10 dni. Teraz juz nic

atdci09kamv7205a.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jak oni cie nacieli ze boli lechtaczka? Ja mam naciecie z boku

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka rozumiem :) grunt ze znalazlas milosc swojego zycia!!! Na to nigdy nie jest za pozno :)
    Moj T tez sie na mnie wyczekal hehe ;)
    I pomysl ze teraz czekasz na swoje pierwsże male szczescie :)
    Mi sie podoba pozniejsze macierzynstwo i sama chciala bym miec dziecko sporo po 30 :) ale zobaczymy :)

Nelus jak zawsze wygladaszbosko!!! A Livcia wdala sie w mame :). Modnisia mala :)

U nas w szpitalu tez dawali pampery ( ja wolalam swoje) podpaski i wszystko inne co potrzeba ale ja nawet szpitalnego recznika nie chcialam bo jakos nie bylam przekonana :)

afrykanka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaa z kregoslupem chyba kazda tak ma bo spowrotem zmienia sie srodek ciezkosci :)
    Ja do tego po cc chodzilam przygarbiona mimo ze nie bolalo i teraz pokutuje za to :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręcznik to rozumiem ale pampersy? Jak można zaoszczędzić swoje to czemu nie ;)

Kręgosłup to mnie też boli szczególnie w części lędźwiowej. Czekam na piątek jak na zbawienie bo mąż ma wolne i zrobi mi masaż. Tak w ogóle to w październiku mam urodziny i juz mojemu powiedziałam ze ma mi kupić masaże w jakimś spa bo potrzebuje relaksu. Był zdziwiony ze wole to niż lokówke co sama robi loki bo o niej gadalam od kilku miesięcy ale gdzie ja mam teraz czas na robienie włosów :p

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wygladacie przeslicznie :) corcia jest taka slodka..
    No i ja tez domagam sie zdjec Wszystkich maluszków! Mega mnie rozczulaja

Jestesmy troche w tematach brzuszkowych,kolkowych... wlasnie z siostra cioteczna na fb rozmawialam. Szkoda mi jej jak i jej Krzysia. Za kilka dni mijaja 2 miesiace od porodu i od samego urodzenia,juz w szpitalu problemy z brzuszkiem, ciagle wizyty u lekarza, placze i jej i synka, nawet na USG byli bo juz nie wiedzieli co dolega maluchowi, no i okazalo sie ze kolki. Nie wiem dokladnie co tam probowali dzialac w tej sprawie, ale jest wykonczona. Nie spi, nie je, wazy duzo mniej niz przed ciaza. Z mezem przez to stosunku sie pogarszaja. Wszyscy nerwowi. Jeszcze przeziebienie przyplatalo do niego. A to wszystko przez upierdliwa tesciowa,ktora w ogole ni emysli i wyobrazcie sobie,ze z goraczka i grypa weszla do nich do pokoju,tulila i calowala Krzysia, no w ogole bezmozgowie!
    Az przykro sie czyta takie rzeczy...

Nelus lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Wróciłam, nie urodziłam po drodze :D

a juz myslalam :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ale te pampery co mialam w szpitalu tez mialam za free :) to byly takie sample z bounty pack poakowane po 5 szt :)
    Mialam ich kilka ladnych paczek do szpitala i do domku :)
    Plus mam caly koszyk probek kremow do pupy z tych packow :)

Majeczka no i to sa wlasnie kolki. To co maja nasze dzieci to sa normalne problemy brzuszkowe bo dzieciaki sie dopiero przyzwyczajaja do mleka i ogolnie jedzenia "poza brzuszkiem". A na kolk nic ńie dziala. Ani tulenie, ani noszeńie, ńic. Trwaja czasem nawet 3 h i zazwyczaj sa w tych samych porach dnia :/ naszych przyjaciol sasiedzi tez maja takie jazdy z dzieckiem. Jedynie gdzie mozna w miare opanowac jego placz to samochod. Kolezanka nie raz widziala jak malego pakowali o 2 w nocy w auto i do okola osiedla jezdzili bo maly az sie zanosil od placzu :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Nelus ale te pampery co mialam w szpitalu tez mialam za free :) to byly takie sample z bounty pack poakowane po 5 szt :)
    Mialam ich kilka ladnych paczek do szpitala i do domku :)
    Plus mam caly koszyk probek kremow do pupy z tych packow :)

Majeczka no i to sa wlasnie kolki. To co maja nasze dzieci to sa normalne problemy brzuszkowe bo dzieciaki sie dopiero przyzwyczajaja do mleka i ogolnie jedzenia "poza brzuszkiem". A na kolk nic ńie dziala. Ani tulenie, ani noszeńie, ńic. Trwaja czasem nawet 3 h i zazwyczaj sa w tych samych porach dnia :/ naszych przyjaciol sasiedzi tez maja takie jazdy z dzieckiem. Jedynie gdzie mozna w miare opanowac jego placz to samochod. Kolezanka nie raz widziala jak malego pakowali o 2 w nocy w auto i do okola osiedla jezdzili bo maly az sie zanosil od placzu :/
    Paula a powiedz mi dzie ty dostalas tyle tych probek? Ja odebralam raz w boots te 3 siateczki z probkami ale w sumie tam nic takiego nie bylo, jedynie oliwka, chusteczki i 2 mini tubeczki z kremem do pupci. Uchyl rabka tajemnicy skad masz bo tez bym chetnie skorzystala

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 22:09

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia ja tych paczek mialam duzo. Kilka razy je odbieralam :) no i zalezy tez gdzie sie odbiera to roznily sie kilkoma rzeczami.
    Ja odbieralam w boots, argosie i asda.
    Kupony mialam w emmas diary, bounty pack. Wogole to kiedys siedzialam na necie i wpisywalam i wyskoczyla mi strona z kuponem do wydrukowania :) woec drukowalam :) potem znajoma mi wyslala kupon bo u siebie w paczce miala kupin dla przyjaciela :) wiec sie uzbieralo :) a przykladowe paczki wygladaly tak:
    54qn0iqpvm62_t.jpg

chvcutrq3a81_t.jpg

W szpitalu tez dostalam i tam byl kolejny kupon.
    Jak rejestrowaliamy malego w urzedzie to tez dostalismy :)

karolcia:)))) lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy tuż przed bolał was brzuch nisko może to są ,,te,, skurcze? Boże skąd mam to wiedzieć

• aswalda Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wrocilam i nie urodzilam :) Tylko Synus ruchliwy bardzo. czy Wy tez odczuwacie ból przy ruchach??

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nenka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody mi odeszły

magdzia26, pestka, JagoodkaK, Kaarolina, afrykanka, Nelus, Majeczka2014, justyna14, Fipsik, betinka, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadę trzymać kciuki

magdzia26, aswalda, pestka, JagoodkaK, afrykanka, Quatriona, betinka lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka powodzenia :) czyli jest chętna na dzisiejsza noc :)

nenka, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka super to teraz juz z gorki!! Powodzenia Kochana trzymam kciuki za szybki poród :)

nenka lubi tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia chętnych dużo tylko dzieciaczki niektóre uparte. Moj Synus chyba się jakoś przekrecil bo daje mi teraz po nerkach az swieczki w oczach staja i bardzo się pręży,bo mam wrażenie jak by mi miał zaraz wycisnac pęcherz przez cewkę :( jak się nie uspokoi to nie ma szans,ze usnę. Jejku nigdy tak boleśnie nie czulam ruchów. Mam nadzieje,ze wszystko dobrze...

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wszystko dobrze :) może próbuje się wydostać tylko musi znaleźć jeszcze wyjście ;) wiesz teraz mu już tam bardzo ciasno dlatego może tak boleśnie odczuwasz jego ruchy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2014, 00:09

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 września 2014, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostaje aktualnie tak po zebrach, ze nigdy mi sie nie znośnie to pekniete ; (
    Dalej rodzic bo zastój się robi ;)
    Moge sie pusac na piątek lub poniedziałek ;))

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ją coś tak czułam ze sie znacznie u Ciebie. Powodzenia!

nenka, magdzia26 lubią tę wiadomość

‹‹ 2043 2044 2045 2046 2047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ