Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam mamusie
AniaDS to w piatek jak dobrze pojdzie beda dwa bobaski
Lo zdjecia przepieknemodel wspanialy
zacalowalabym
Mamusie my tutaj chcemy wiecej zdjec waszych dzieciSwoich jeszcze nie mamy to chociaz oko pocieszymy waszymi dziecmi
Juz sie nie moge doczekac swojej Emilie
Jeszcze poltora dnia
Jutro wybieram sie na ostatni obiad z kolezankami i ostatnie zakupyA w piatek mam byc o 6 rano na oddziale
Tysia ty to masz niezle przeboje z ta dziewczyna.
Ewi to ja trzymam kciukiMoze jutro rano jak wstaniemy to zobaczymy, ze masz juz swojego maluszka
magdzia26, aswalda, Io lubią tę wiadomość
-
Ewi, AniaDs, Afrykanka powodzenia
u mnie dziś pojawiły się w końcu skurcze
ale w cały świat oczywiście...jutro wizyta. Ciekawe co się dowiem. Chyba wyskocze dziś do Ikei z Mezem,tylko kurka 30 km w jedna stronę,zeby mi się tylko poród nie zaczął w drodze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 16:56
afrykanka lubi tę wiadomość
-
Tak odgazowalam mojego kurczaczka, że obsral tetre, 3 pampersy, rzygnal i obsikal rożek jak go przebieralam
a teraz słodko śpi
kocham takie czadowe sytuacje
Nelus ja 2 kupiłam jeszcze w ciąży na promocji, one chyba są od 3kg. Mój hipek jest długi więc są ok, tylko przy pepku podwijamJagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Hahahaha Dba jak tys to zrobila???
Ale armagedon
Nelus ja tez mialam 34 a teraz boje sie wogole sprtez wlasnie chodze w ginsach ale ju nimi zygam
chce w koncu zalozyc cos normalnego i poczuc sie jak przed ciaza
Mam marzenia co?!
My wlasnie wrocilismy ze spacerku. Ehh jesien nam sie robi ńie ma co
Moje dziecko na dworze zasypia w sekunde. Teraz go rozebralam i spi dalejdba, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
mój też na dworze szybko zasypia
to samo w samochodzie
Mi pasują jedne dżinsy, wiec łażę jak biedak cały czas w tych samychmuszę chociaż jedną parę kupić, bo na czas przepierki nic nie będę mieć
Paula lepiej nie piszę jak to zrobiłammam w kieszeni stary sposób mojej mamy, i jak mały budził się co godzinę i płakał to postanowiłam go wykorzystać. No i zadziałał
u nas teraz codziennie słonko i 25sttakże korzystam z pogody
-
Dba to ja jestem ciekawa jakty swojego kurczaka odgazowalas? Ja sie boje, ze mala bedzie miala zagazowany brzuszek albo kolki a ja nie bede jej mogla pomoc.
Jakos do mnie nie dociera ze pojutrze rano bede miala swoja kluseczkeJagoodkaK, Majeczka2014 lubią tę wiadomość
-
JagoodkaK wrote:O w morde!!!!! To ja musze do szpitala 2 paczki wziac, a spakowalam taka mala 28 szt...
Jagoodka mi na liscie szpitalnej napisali ze mam miec 45 pampersow, a bede tylko 3,5 dnia jak wszystko bedzie ok. Tez mi sie wydaje ze to duzo, ale maluchy to chyba i 10 pieluch i wiecej na dobe potrzebuja.
-
Kurcze juz zapomnialam jak absorbujacy jest taki maluszek. Nawet nie mam kiedy tu zajzec. Szymonek jest bardzo grzeczny i spokojny, najchetniej caly czas by jadl albo spal Ciekawa jestem kto jeszcze urodzil, moze wrzucicie liste ?
Dzis robilam pierwsza probe spaceru ale malemu srednio sie podobalo i szybko wrocilam. . Co do pieluch to my od soboty zuzylismy ok 30 sztuk wiec nie duzo. Maly jakos duzo w nie nie walimam wrazenie ze wiekszosc co zjada przyswaja bo kupki to raczej takie kleksy a i siuskow nie jest tak duzo. Wczesniej zakladalam mu pieluchy dada1 a dzis zalozylam te rosmanowe i nie polecam, dwie pieluchy i za kazdym razem siuski poszly na plecy wiec chyba nie wykoncze tej paczki.
-
A ja dzisiaj jakiegoś bzika dostałam okna umylam firanki wypralam, pościel zmieniłam, chyba przyjazd moich rodziców mnie zmobilizowal i gdyby brzuch mnie nie bolał to kurze bym poscierala i podłogi umyla ale zostawię to na jutro
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 18:38
-
Jagoodka ja przez 46 h od porodu w szpitalu zuzylam tylko ok 12 szt pieluszek. Maly mi zrobil tylko 3 smolki i malo siusiu bo po porodzie to normalne
Za to teraz nadrabia bo po praktycznie kazdym karmieniu jest kupa no a siku swoja droga
Plus zmarnowane pampery jak nie zdaze zapiac a maly mi fontanne robi haha
Dba tez jestem ciekawa twojej matodychyba nie jest jakas drastyczna?
Afrykanka po porodzie czlowiek tak szybko sie przestawia ze zapominasz ze mialas mysli jak to bedziezyje sie chwila i dniem dzisiejszym haha
afrykanka lubi tę wiadomość
-
Mam do was pytanie jak pielegnujecie pepki? nam w szpitalu kazali woda z mydlem i jakies dziwne mi sie to wydaje. I jeszcze pytanie do mam chlopcow czy jak zmieniacie pieluche to smarujecie czyms jaderka zeby sie nie odparzaly? czy tylko pupe ? i czym smarujecie ? ja kupilam mu min. puder babydream i zastanawiam sie czy wystarczy czy jeszcze czyms na przemian natluszczac ?
-
Hej mamuśki
Mały dzisiaj jakiś nie spokojny zrobiłam mu werandowanie ale długo to nie trwało bo mimo to ze był najedzony i miał sucho to płakał cały czas. Teraz na szczęście śpi słodko od 2 godz. Musze się Wam pochwalić ze mam cudownego męża. Ma teraz 10 dni wolnego to jest taka opieka nad zona po porodzie. Rano robi mi śniadania gotuje obiady, oczywiście najpierw spr co mogę zjeść a czego nie. Skacze kolo mnie ze aż mi głupio, no i tatuś z niego cudowny nie wiedziałam że aż taki będzie
Kurde musze chyba wyslac go na zakupy bo nie przypuszczałam ze mały urodzi się na 50 cm i większość ubranek mam na 56 a on we wszystkim pływa.
Mamuśki nie rozpakowane spokojnie ja też myślałam że przenoszę bo żadnych objawów nie miałam a wyszło jak wyszło. Trzymam kciuki za szybkie rozwiązania
afrykanka, JagoodkaK, Majeczka2014, magdzia26, nenka lubią tę wiadomość