X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :)

AniaDS to w piatek jak dobrze pojdzie beda dwa bobaski :)

Lo zdjecia przepiekne :) model wspanialy :) zacalowalabym :)

Mamusie my tutaj chcemy wiecej zdjec waszych dzieci :) Swoich jeszcze nie mamy to chociaz oko pocieszymy waszymi dziecmi :) Juz sie nie moge doczekac swojej Emilie :) Jeszcze poltora dnia :)

Jutro wybieram sie na ostatni obiad z kolezankami i ostatnie zakupy :) A w piatek mam byc o 6 rano na oddziale :)

Tysia ty to masz niezle przeboje z ta dziewczyna.
    Ewi to ja trzymam kciuki :) Moze jutro rano jak wstaniemy to zobaczymy, ze masz juz swojego maluszka :)

magdzia26, aswalda, Io lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi trzymam kciukasy :)

Mam pytanko do dziewczyn po cc. Czy wy juz chodzicie w normalnych spodniach np w dzinsach?? Czy dalej w czyms co nie uraza rany/blizny??

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal śmigam w leginsach, dużo wygodniej niż w jeansach. Poza tym nie wchodzę w te sprzed ciąży bo jednak mam jeszcze 7 kg na plusie! Wcześniej nosiłam rozmiar 34, wątpię żebym je szybko założyła :/

201703012752.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi, AniaDs, Afrykanka powodzenia :) u mnie dziś pojawiły się w końcu skurcze o.O ale w cały świat oczywiście...jutro wizyta. Ciekawe co się dowiem. Chyba wyskocze dziś do Ikei z Mezem,tylko kurka 30 km w jedna stronę,zeby mi się tylko poród nie zaczął w drodze :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 16:56

afrykanka lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • dba Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak odgazowalam mojego kurczaczka, że obsral tetre, 3 pampersy, rzygnal i obsikal rożek jak go przebieralam :D a teraz słodko śpi :) kocham takie czadowe sytuacje :)
    Nelus ja 2 kupiłam jeszcze w ciąży na promocji, one chyba są od 3kg. Mój hipek jest długi więc są ok, tylko przy pepku podwijam :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha Dba jak tys to zrobila???
    Ale armagedon :)

Nelus ja tez mialam 34 a teraz boje sie wogole spr :/ tez wlasnie chodze w ginsach ale ju nimi zygam :( chce w koncu zalozyc cos normalnego i poczuc sie jak przed ciaza :P
    Mam marzenia co?! :)

My wlasnie wrocilismy ze spacerku. Ehh jesien nam sie robi ńie ma co :/
    Moje dziecko na dworze zasypia w sekunde. Teraz go rozebralam i spi dalej :)

dba, JagoodkaK lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój też na dworze szybko zasypia :) to samo w samochodzie :)
    Mi pasują jedne dżinsy, wiec łażę jak biedak cały czas w tych samych :D muszę chociaż jedną parę kupić, bo na czas przepierki nic nie będę mieć :P
    Paula lepiej nie piszę jak to zrobiłam :P mam w kieszeni stary sposób mojej mamy, i jak mały budził się co godzinę i płakał to postanowiłam go wykorzystać. No i zadziałał :)
    u nas teraz codziennie słonko i 25st :) także korzystam z pogody :)

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze sie mieszcze w jedne jeansy z czasow szczupłej dupki i zgrabnych nóg bo byl luzny fason...
    Pozyczone ciazowki od kuzynki nadal sa mi za duze.
    jestem ciekawa kiedy uda mi się w moje 34/36 zmieścić.
    Tez zauważyłam, ze w oczach puchne.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi kochane ile tak plus/minus zuzywacie pieluch na dobe???

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka ja to ńie liczylam ale przez te 2,5 tyg zuzylismy praktycznie 4 paczki te duze pamperow 1 :)
    Napewno ponad 200 sz poszlo

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O w morde!!!!! To ja musze do szpitala 2 paczki wziac, a spakowalam taka mala 28 szt...

h84fkrhm4lz65cww.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba to ja jestem ciekawa jakty swojego kurczaka odgazowalas? Ja sie boje, ze mala bedzie miala zagazowany brzuszek albo kolki a ja nie bede jej mogla pomoc.

Jakos do mnie nie dociera ze pojutrze rano bede miala swoja kluseczke :)

JagoodkaK, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    O w morde!!!!! To ja musze do szpitala 2 paczki wziac, a spakowalam taka mala 28 szt...

Jagoodka mi na liscie szpitalnej napisali ze mam miec 45 pampersow, a bede tylko 3,5 dnia jak wszystko bedzie ok. Tez mi sie wydaje ze to duzo, ale maluchy to chyba i 10 pieluch i wiecej na dobe potrzebuja. :)

1usat5od00spirqc.png
  • Szonka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze juz zapomnialam jak absorbujacy jest taki maluszek. Nawet nie mam kiedy tu zajzec. Szymonek jest bardzo grzeczny i spokojny, najchetniej caly czas by jadl albo spal Ciekawa jestem kto jeszcze urodzil, moze wrzucicie liste ?
    Dzis robilam pierwsza probe spaceru ale malemu srednio sie podobalo i szybko wrocilam. . Co do pieluch to my od soboty zuzylismy ok 30 sztuk wiec nie duzo. Maly jakos duzo w nie nie wali ;) mam wrazenie ze wiekszosc co zjada przyswaja bo kupki to raczej takie kleksy a i siuskow nie jest tak duzo. Wczesniej zakladalam mu pieluchy dada1 a dzis zalozylam te rosmanowe i nie polecam, dwie pieluchy i za kazdym razem siuski poszly na plecy wiec chyba nie wykoncze tej paczki.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• JagoodkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Ci tej pewności. Ja to jedna wielka bomba zegarowa...

h84fkrhm4lz65cww.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj jakiegoś bzika dostałam okna umylam firanki wypralam, pościel zmieniłam, chyba przyjazd moich rodziców mnie zmobilizowal i gdyby brzuch mnie nie bolał to kurze bym poscierala i podłogi umyla ale zostawię to na jutro :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 18:38

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka ja przez 46 h od porodu w szpitalu zuzylam tylko ok 12 szt pieluszek. Maly mi zrobil tylko 3 smolki i malo siusiu bo po porodzie to normalne :)
    Za to teraz nadrabia bo po praktycznie kazdym karmieniu jest kupa no a siku swoja droga :)
    Plus zmarnowane pampery jak nie zdaze zapiac a maly mi fontanne robi haha :)

Dba tez jestem ciekawa twojej matody :) chyba nie jest jakas drastyczna? :)

Afrykanka po porodzie czlowiek tak szybko sie przestawia ze zapominasz ze mialas mysli jak to bedzie :) zyje sie chwila i dniem dzisiejszym haha :)

afrykanka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do was pytanie jak pielegnujecie pepki? nam w szpitalu kazali woda z mydlem i jakies dziwne mi sie to wydaje. I jeszcze pytanie do mam chlopcow czy jak zmieniacie pieluche to smarujecie czyms jaderka zeby sie nie odparzaly? czy tylko pupe ? i czym smarujecie ? ja kupilam mu min. puder babydream i zastanawiam sie czy wystarczy czy jeszcze czyms na przemian natluszczac ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 17 września 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :) Mały dzisiaj jakiś nie spokojny zrobiłam mu werandowanie ale długo to nie trwało bo mimo to ze był najedzony i miał sucho to płakał cały czas. Teraz na szczęście śpi słodko od 2 godz. Musze się Wam pochwalić ze mam cudownego męża. Ma teraz 10 dni wolnego to jest taka opieka nad zona po porodzie. Rano robi mi śniadania gotuje obiady, oczywiście najpierw spr co mogę zjeść a czego nie. Skacze kolo mnie ze aż mi głupio, no i tatuś z niego cudowny nie wiedziałam że aż taki będzie :)
    Kurde musze chyba wyslac go na zakupy bo nie przypuszczałam ze mały urodzi się na 50 cm i większość ubranek mam na 56 a on we wszystkim pływa.
    Mamuśki nie rozpakowane spokojnie ja też myślałam że przenoszę bo żadnych objawów nie miałam a wyszło jak wyszło. Trzymam kciuki za szybkie rozwiązania :)

afrykanka, JagoodkaK, Majeczka2014, magdzia26, nenka lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pępek przemywałam Octeniseptem i gazikiem jałowym i odpadł po tygodniu.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
‹‹ 2041 2042 2043 2044 2045 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ