Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTysia87 wrote:Majeczka ona wprowadza na salę taką panikę i nerwówkę,że boję się,żeby ją przez okno nie wyrzuciły dziewczyny:-)
Fipsik nie będą wywoływać.czekają na rozwoj sytuacji:-)
ja rozumiem wszystko..to,ze jestesmy zmeczone czekaniem, ze tydzien, dwa tygodnie przed terminem czlowiek schizujei doczekac sie nie moze..a tym bardziej jesli mowa o dziewczynach przeterminowanych... Ja tez czesto pomarudze sobie, Wam..,ale zeby tak panikowac i sobie chciec cesarke bo dzisiaj jej termin porodu no to....
Ciekawe co dzis jeszcze wymysliWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 14:01
-
nick nieaktualnyCo do kosmetyków to ja wygrałam w konkursie Tesco Lovely Baby (nie wiem czy kojarzycie)? serie kosmetyków, chusteczek nawilżających. Za wiele nie dokupowałam szczerze. Jedynie oliwke bambino, mydełko bambino, krem bambino i krem nivea na każdą pogodę. Zobaczymy czy mój maluszek będzie tolerował te produkty. Jeśli nie to będzie się dalej myśleć, metodą właśnie prób i błędów. No,ale chciałabym uniknąć problemów skórnych przez produkty kosmetyczne
Jagoodka, co do cery to u mnie tak srednio. Tzn na twarzy nie narzekam, jest okAle wysypało mi plecy i ramiona
Tysia, mam nadzieje,ze dlugo czekac nie bedziesz musiala!! I Twoj pieseczekWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 14:02
Papi, Tysia87 lubią tę wiadomość
-
Papi wrote:Hej dziewczyny:-) mamusią zostane w listopadzie i mam do was pytanie odnośnie kosmetyków do pielegnacji. Jestem ciekawa waszych opinii , polecacie jakąś konkretną firme kosmetyków? Dużo jest tego wszystkiego na rynku aż nie wiadomo na co sie zdecydować żeby nie zrobić krzywdy maleństwu i go nie uczulić. Z góry dziękuęe za wasze odpowiedzi
.
U nas sprawdza się zasada im mniej tym lepiejja pokupowałam po 5 różnych kremów, szamponów, oliwek itp kazde innej firmy a okazało się że z tego wszystkuego co mam to jej skóra toleruje tylko wazeline bo po tym nie jest czerwona i krem na podrazniona dupke Avino. A do kąpieli używam mydelka bezzapachowego.wydaje mi sie ze najlepiej iść do sklepu z naturalnymi produktami i kupić np oliwę z oliwek, olej lniany albo migdałowy
Papi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPapi wrote:Hej dziewczyny:-) mamusią zostane w listopadzie i mam do was pytanie odnośnie kosmetyków do pielegnacji. Jestem ciekawa waszych opinii , polecacie jakąś konkretną firme kosmetyków? Dużo jest tego wszystkiego na rynku aż nie wiadomo na co sie zdecydować żeby nie zrobić krzywdy maleństwu i go nie uczulić. Z góry dziękuęe za wasze odpowiedzi
.
Ja zaczelam od marki BabyDream (Rossmanowskie) i nie wiedze zeby bylo cos nie tak. Pupe smaruje zwyklym linomagiem, a pieluszki Dada z Biedronki nie są duzo gorsze niż PampersiakiPapi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjustyna14 wrote:jak masz przepełnione cycki to przed przystawieniem dziecka pomasuj je, poucisjak aż wyleci kilka kropel mleka i wtedy dziecko podstaw. Karmiąc cały czas lekko ugniataj pierś, żeby małemu łatwiej było pić, to opróżni Ci ją bez problemu.
tak robie tzn podtrzymuje piers podczas karmienia i lekko ugniatam od spodu. Zawyczaj przed karmieniem sciskam sutka zeby troszke pocieklo mleko i zeby maly szybciej zalapal, o i zeby brodawka nie byla taka sucha...
eh juz nie mam siłynie sadzilam ze karmienie piersią to taka trudna sprawa
-
Majeczka2014 wrote:ja rozumiem wszystko..to,ze jestesmy zmeczone czekaniem, ze tydzien, dwa tygodnie przed terminem czlowiek schizuje
i doczekac sie nie moze..a tym bardziej jesli mowa o dziewczynach przeterminowanych... Ja tez czesto pomarudze sobie, Wam..,ale zeby tak panikowac i sobie chciec cesarke bo dzisiaj jej termin porodu no to....
Ciekawe co dzis jeszcze wymysli
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Ja kupiłam pampersy zielone i białe i te sensitive zdecydowanie wygrywają. Są tak samo chłonne jak zwykle tylko bardziej miękkie. Ja nadal używam rozmiaru N i zastanawiam się czy następnych nie kupić 1 bo mala juz ma 4kg, dużo większe one są?
Czy wasze dzieci też tak dużo ulewaja? U nas czasem jak chlusnie to mam wrażenie ze nic jej już nie zostało w brzuszkunie wiem czy to jest normalne
-
Hejoo.
wyprawilam T do pracy to mam chwile bo maly spi
My tez do kapieli uzywamy tego plynu babyDream z rossmana
Po kapieli robie masazyk mleczkiem z hipp. Do buzki mamy kremik z ziai i z babydream na chlod i wiatrwszysko super zdaje egzamin
Do pupk uzywam lińomag z rozowa zakretka (on jest bodajze z wit e) i dobrze ze kuoilam 2 op bo jest rewelacyjny. Zero odparzen i podraznien
Mam tez naturalny olej z migdalow i kokosowy ale czekam az maly bedzie wikszy ciut i bedziemy nimi robic masaz wieczorny
Pieluch uzywam poki co pampresa bo mamy zapasy ale kupilam tez te z aldiego bo sa super! A cena wrecz komiczna
U nas znow boska noc2 karmienia plus jedno rano
moje dziecko oduczylo sie placzu w nocy
jak sie budzi to tylko posteka i wiem wtedy ze glodny to otwieram kantyne
Aleksa to co opisujesz przypomina mi sytuacje z noca po powrocie do domu ze szpitala... Cycki jak melony, twarde ani kropla nie chciala lecieclaktatorem troche sciaglam ale na to co w nich bylo a to co wyplynelo to nic. Ale pomogla goraca pielucha
Teraz kupilam kompresy zelowe cieplo/ zimno z lansinoh ale nie mialam okazji uzyc, slyszalam ze super pomagajaPapi lubi tę wiadomość
-
Nelus wrote:Ja kupiłam pampersy zielone i białe i te sensitive zdecydowanie wygrywają. Są tak samo chłonne jak zwykle tylko bardziej miękkie. Ja nadal używam rozmiaru N i zastanawiam się czy następnych nie kupić 1 bo mala juz ma 4kg, dużo większe one są?
Czy wasze dzieci też tak dużo ulewaja? U nas czasem jak chlusnie to mam wrażenie ze nic jej już nie zostało w brzuszkunie wiem czy to jest normalne
Nelus ja ostatnio wlasnie otworzylam 2 zeby porownac i 2 faktycznie sa wieksze. U nas napewno jeszcze 1 bo 2 mial by chyba po kostki
Moj wogole praktycznie ni ulewa. Doje pod korek (bo inaczej nie usnie) czasem z 2 cyckow beknie i tyle. Raz mu sie ulalo bo nie mogl odbic i tak go pozylam ale tak to sie wogole nie zdarza.
Musze sie wam pochwalic!!! T zlozyl mi dzis moj fotel bujany!!! To NAJLEPSZY zakup od dawnado karmienia boski!! Idealńie pod lokcie mam podlokietniki i opoeram malego wic sie rece nie mecza, delikatnie sie bujamy, w nocy moge opzec glowe i przymknac oko
jesli ktos sie zastanawia poleciam z calego serca
-
Ah czyli w ogóle nie kupowałas tych na newborn tylko od razu 1? Hmm czyli powinny być juz dobre na livke bo przecież tiago jest malutki.
Dziewczyny mam 7 rano i od 22 obudziłam się na 3 karmienia i przewijaniamała spi uff ulga jak nie wiem
Ja do karmienia polecam poduszkę z paskiem, nie wyobrażam sobie bez niej życia! Nie musze trzymać nawet główki bo jest tak dobrze wyprofilowana. Mała leży a ja mam dwie ręce wolnemagdzia26 lubi tę wiadomość
-
Nelus u nas 1 to sa newborn
bo te calkiem malutkie sa dla wczesniakow.
Sa 1 potem 2
Wogole te mampery sa dziwne troche. W nozkach i w pasie sa ok ale ten dol mu wisi po kolana
Ja koncze teraz duza pake 1 i mam jeszcze dwie paczki 1 z aldiego ale tam sa chyba tylko po 24 szt. A potem zobaczymy czy kuoimy jeszcze 1 czy juz 2
-
Witam,
W końcu przychodzę z konkretnymi informacjami - w piątek na 8:30 mam zgłosić się na wywoływanie. Zapis ktg wyszedł "pięknie", jak to lekarz określił. Od wczoraj cały czas zapisują się regularne skurcze przepowiadające, więc może jak podadzą mi oksytocynę, to szybciej pójdzie...magdzia26, afrykanka, nenka, aswalda, pestka lubią tę wiadomość