X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy sierpniowo-październikowe

magdzia26, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja musze chyba jeszcze do okulisty iść przed porodem jak mam wadę wzroku... :P
    Noi moi rodzice mają wpaść w odwiedziny w piątek ( mają do mnie ponad 200 km) wiec może niech Nikos sobie posiedzi jeszcze chwile ;)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik chyba sierpniowo-grudniowe :D

Fipsik lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamuski i brzuchatki :)
    U nas nocka cudowna, mały spał od 1 do 5:30 :) i oczywiscie musialam wybudzać ostro bo pewno by do 9 spał ;)
    Niestety cos jest nie tak z moimi cyckami bo są ogromne i nabrzmiale, ale maly jakos slabo z nich sciaga mleko bo nic nie ubywa po karmieniu i ulgi tez nie odczuwam. Probowalam sciagnac laktatorem recznym (z Aventu) ale nawet kropla nie poplynela. Jak karmie w tych oslonkach na sutki (bo mam juz tak poranione ze ryczec mi sie chce za kazdym razem jak zbliza sie pora karmienia) to niby widac w nich ze jest mleko :/ juz sama nie wiem co tu robic.
    W glowie mam juz mysli zeby pojsc na łatwizne i odciagac pokarm laktatorem i karmic go butelką.
    Nie czerpie przyjemnosci z karmienia piersia :(

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksa odciaganie laktatorem i butla to nie jest pojscie na latwizne ;) masz dwa razy wiecej roboty :D latwiej jedynie bedzie Malemu bo sie nie nameczy tak jak przy cycku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:14

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik no tak, calkowicie zapomnialam!
    Madzia,dobrze ze zapisalas na ktg :) pojsc nie szkodzi.
    Ja na szczescie nie mam jeszcze zadnych telefonow. Ale prawie codziennie wkurzaja mnie pytania, jak sie czuje... a ja czuje sie w sumie codziennie bez zmian, czyli kiepsko i wychodzi na to ze jestem jedna wielka maruda... niektorzy nie rozumieja,ze na koniec ciazy czlowiek moze sie poprostu zle czuc....

magdzia26 lubi tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak Majeczka pytania w stylu " jak się czujesz" jeszcze bardziej mnie drażnią :/ bo jak może czuć się kobieta w 9 miesiącu ciąży :P...

JagoodkaK, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Io Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka - ja na codzienne pytania jak się czuję mówiłam, że czuję się jakbym była w 9 miesiącu ciąży :P

magdzia26, Majeczka2014 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Papi Koleżanka

Wysłany: 17 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) mamusią zostane w listopadzie i mam do was pytanie odnośnie kosmetyków do pielegnacji. Jestem ciekawa waszych opinii , polecacie jakąś konkretną firme kosmetyków? Dużo jest tego wszystkiego na rynku aż nie wiadomo na co sie zdecydować żeby nie zrobić krzywdy maleństwu i go nie uczulić. Z góry dziękuęe za wasze odpowiedzi
    .:-)

♥ ♥ ♥
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:31

7w3d 💔
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papi wrote:
    Hej dziewczyny:-) mamusią zostane w listopadzie i mam do was pytanie odnośnie kosmetyków do pielegnacji. Jestem ciekawa waszych opinii , polecacie jakąś konkretną firme kosmetyków? Dużo jest tego wszystkiego na rynku aż nie wiadomo na co sie zdecydować żeby nie zrobić krzywdy maleństwu i go nie uczulić. Z góry dziękuęe za wasze odpowiedzi
    Gratuluję :)
    Ja kupowalam babydream i ziajke zobaczymy co bedzie działać lub co bedzie uczulac, lepiej zeby nic ale niestety metodą prób i błędów bedziemy iść.

Papi lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 11:31

7w3d 💔
  • dba Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papi wrote:
    Ja polecam żel do kąpieli z Mixy, oliwkę kupiłam z babydream ale jeszcze nie użyłam, bo ten żel w ogóle nie wysusza skóry dziecku :)
    Mam próbki sudocremu, nivea, bephanten - na razie nie użyłam, bo nie ma takiej potrzeby.
    Na sutki polecam maltan :)

Papi lubi tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papi ja na razie używam wszystkiego z Emolium - emulsja do kąpieli, emulsja do ciała i krem ochronny do buźki na wyjścia. Niestety Nivea uczuliło i moje cycki i małego, tak samo było z Penatenem tym z biedronki więc teraz tylko delikatne preparaty wchodzą w grę.

Aleksa - przed karmieniem czy ściąganiem laktatorem dobrze rozgrzej piersi, najlepiej ciepłym prysznicem i masuj przy karmieniu/ściąganiu. Nie dopuszczaj do zastoju pokarmu bo w tym momencie łatwo robią się zapalenia - wiem to z własnego doświadczenia:/

Papi lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja też chodzę wkurwiona.. tymbardziej, że w sobotę miałam te cholerne bóle krzyżowe i skurcze a się okazało, że fałszywy alarm. Dziś pewnie wychodziłybyśmy do domu :/ i znów oczekiwanie, wypatrywanie :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ona wprowadza na salę taką panikę i nerwówkę,że boję się,żeby ją przez okno nie wyrzuciły dziewczyny:-)
    Fipsik nie będą wywoływać.czekają na rozwoj sytuacji:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papi wrote:
    Ja mam wszystko z Babydream z Rossmanna i nic nie uczula, nawet wczoraj pediatra się pytał czego używamy bo mały ma piękną skórę. I tak myślę, że to zależy od dziecka. A Babydream jest tani i ma fajny skład dlatego zaczęłam od niego.

Papi lubi tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia to sobie biedna poleżysz trochę :(

Tysia87 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak tam Wasza cera?
    Przed ciążą miala delikatne zaskorniki, w trakcie ciąży super gładka jak dupka niemowlaka a od 3/4 dni znoe zaczynają mi wyskakiwac te małe upierdliwe grudki :/
    Mialam nadzieję, że juz zostanę piekna i gładka.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Tysia to sobie biedna poleżysz trochę :(
    Jak mój Molek nie jest sam to nic mi nie przeszkadza,a w sumie mam bardzo dobrą opiekę i naprawdę nie mogę narzekać.jestem monitorowana z 5 razy dziennie i czekam na mojego bąbeleczka:-):-):-):-)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ