Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzesc mamuski i brzuchatki

U nas nocka cudowna, mały spał od 1 do 5:30
i oczywiscie musialam wybudzać ostro bo pewno by do 9 spał 
Niestety cos jest nie tak z moimi cyckami bo są ogromne i nabrzmiale, ale maly jakos slabo z nich sciaga mleko bo nic nie ubywa po karmieniu i ulgi tez nie odczuwam. Probowalam sciagnac laktatorem recznym (z Aventu) ale nawet kropla nie poplynela. Jak karmie w tych oslonkach na sutki (bo mam juz tak poranione ze ryczec mi sie chce za kazdym razem jak zbliza sie pora karmienia) to niby widac w nich ze jest mleko
juz sama nie wiem co tu robic.
W glowie mam juz mysli zeby pojsc na łatwizne i odciagac pokarm laktatorem i karmic go butelką.
Nie czerpie przyjemnosci z karmienia piersia
-
Aleksa odciaganie laktatorem i butla to nie jest pojscie na latwizne
masz dwa razy wiecej roboty
latwiej jedynie bedzie Malemu bo sie nie nameczy tak jak przy cycku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:14
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyFipsik no tak, calkowicie zapomnialam!
Madzia,dobrze ze zapisalas na ktg
pojsc nie szkodzi.
Ja na szczescie nie mam jeszcze zadnych telefonow. Ale prawie codziennie wkurzaja mnie pytania, jak sie czuje... a ja czuje sie w sumie codziennie bez zmian, czyli kiepsko i wychodzi na to ze jestem jedna wielka maruda... niektorzy nie rozumieja,ze na koniec ciazy czlowiek moze sie poprostu zle czuc....
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:-) mamusią zostane w listopadzie i mam do was pytanie odnośnie kosmetyków do pielegnacji. Jestem ciekawa waszych opinii , polecacie jakąś konkretną firme kosmetyków? Dużo jest tego wszystkiego na rynku aż nie wiadomo na co sie zdecydować żeby nie zrobić krzywdy maleństwu i go nie uczulić. Z góry dziękuęe za wasze odpowiedzi
.
♥ ♥ ♥ -
GratulujęPapi wrote:Hej dziewczyny:-) mamusią zostane w listopadzie i mam do was pytanie odnośnie kosmetyków do pielegnacji. Jestem ciekawa waszych opinii , polecacie jakąś konkretną firme kosmetyków? Dużo jest tego wszystkiego na rynku aż nie wiadomo na co sie zdecydować żeby nie zrobić krzywdy maleństwu i go nie uczulić. Z góry dziękuęe za wasze odpowiedzi
.

Ja kupowalam babydream i ziajke zobaczymy co bedzie działać lub co bedzie uczulac, lepiej zeby nic ale niestety metodą prób i błędów bedziemy iść.
Papi lubi tę wiadomość
-
Ja polecam żel do kąpieli z Mixy, oliwkę kupiłam z babydream ale jeszcze nie użyłam, bo ten żel w ogóle nie wysusza skóry dzieckuPapi wrote:Hej dziewczyny:-) mamusią zostane w listopadzie i mam do was pytanie odnośnie kosmetyków do pielegnacji. Jestem ciekawa waszych opinii , polecacie jakąś konkretną firme kosmetyków? Dużo jest tego wszystkiego na rynku aż nie wiadomo na co sie zdecydować żeby nie zrobić krzywdy maleństwu i go nie uczulić. Z góry dziękuęe za wasze odpowiedzi
.

Mam próbki sudocremu, nivea, bephanten - na razie nie użyłam, bo nie ma takiej potrzeby.
Na sutki polecam maltan
Papi lubi tę wiadomość
-
Papi ja na razie używam wszystkiego z Emolium - emulsja do kąpieli, emulsja do ciała i krem ochronny do buźki na wyjścia. Niestety Nivea uczuliło i moje cycki i małego, tak samo było z Penatenem tym z biedronki więc teraz tylko delikatne preparaty wchodzą w grę.
Aleksa - przed karmieniem czy ściąganiem laktatorem dobrze rozgrzej piersi, najlepiej ciepłym prysznicem i masuj przy karmieniu/ściąganiu. Nie dopuszczaj do zastoju pokarmu bo w tym momencie łatwo robią się zapalenia - wiem to z własnego doświadczenia:/
Papi lubi tę wiadomość
-
Ja mam wszystko z Babydream z Rossmanna i nic nie uczula, nawet wczoraj pediatra się pytał czego używamy bo mały ma piękną skórę. I tak myślę, że to zależy od dziecka. A Babydream jest tani i ma fajny skład dlatego zaczęłam od niego.Papi wrote:Hej dziewczyny:-) mamusią zostane w listopadzie i mam do was pytanie odnośnie kosmetyków do pielegnacji. Jestem ciekawa waszych opinii , polecacie jakąś konkretną firme kosmetyków? Dużo jest tego wszystkiego na rynku aż nie wiadomo na co sie zdecydować żeby nie zrobić krzywdy maleństwu i go nie uczulić. Z góry dziękuęe za wasze odpowiedzi
.
Papi lubi tę wiadomość
-
Jak mój Molek nie jest sam to nic mi nie przeszkadza,a w sumie mam bardzo dobrą opiekę i naprawdę nie mogę narzekać.jestem monitorowana z 5 razy dziennie i czekam na mojego bąbeleczka:-)Fipsik wrote:Tysia to sobie biedna poleżysz trochę

Majeczka2014 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

[/url]