Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCzesc mamuski i brzuchatki
U nas nocka cudowna, mały spał od 1 do 5:30i oczywiscie musialam wybudzać ostro bo pewno by do 9 spał
Niestety cos jest nie tak z moimi cyckami bo są ogromne i nabrzmiale, ale maly jakos slabo z nich sciaga mleko bo nic nie ubywa po karmieniu i ulgi tez nie odczuwam. Probowalam sciagnac laktatorem recznym (z Aventu) ale nawet kropla nie poplynela. Jak karmie w tych oslonkach na sutki (bo mam juz tak poranione ze ryczec mi sie chce za kazdym razem jak zbliza sie pora karmienia) to niby widac w nich ze jest mlekojuz sama nie wiem co tu robic.
W glowie mam juz mysli zeby pojsc na łatwizne i odciagac pokarm laktatorem i karmic go butelką.
Nie czerpie przyjemnosci z karmienia piersia -
Aleksa odciaganie laktatorem i butla to nie jest pojscie na latwizne
masz dwa razy wiecej roboty
latwiej jedynie bedzie Malemu bo sie nie nameczy tak jak przy cycku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2014, 12:14
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnyFipsik no tak, calkowicie zapomnialam!
Madzia,dobrze ze zapisalas na ktgpojsc nie szkodzi.
Ja na szczescie nie mam jeszcze zadnych telefonow. Ale prawie codziennie wkurzaja mnie pytania, jak sie czuje... a ja czuje sie w sumie codziennie bez zmian, czyli kiepsko i wychodzi na to ze jestem jedna wielka maruda... niektorzy nie rozumieja,ze na koniec ciazy czlowiek moze sie poprostu zle czuc....magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny:-) mamusią zostane w listopadzie i mam do was pytanie odnośnie kosmetyków do pielegnacji. Jestem ciekawa waszych opinii , polecacie jakąś konkretną firme kosmetyków? Dużo jest tego wszystkiego na rynku aż nie wiadomo na co sie zdecydować żeby nie zrobić krzywdy maleństwu i go nie uczulić. Z góry dziękuęe za wasze odpowiedzi
.♥ ♥ ♥ -
Papi wrote:Hej dziewczyny:-) mamusią zostane w listopadzie i mam do was pytanie odnośnie kosmetyków do pielegnacji. Jestem ciekawa waszych opinii , polecacie jakąś konkretną firme kosmetyków? Dużo jest tego wszystkiego na rynku aż nie wiadomo na co sie zdecydować żeby nie zrobić krzywdy maleństwu i go nie uczulić. Z góry dziękuęe za wasze odpowiedzi
.
Ja kupowalam babydream i ziajke zobaczymy co bedzie działać lub co bedzie uczulac, lepiej zeby nic ale niestety metodą prób i błędów bedziemy iść.Papi lubi tę wiadomość
-
Papi wrote:Hej dziewczyny:-) mamusią zostane w listopadzie i mam do was pytanie odnośnie kosmetyków do pielegnacji. Jestem ciekawa waszych opinii , polecacie jakąś konkretną firme kosmetyków? Dużo jest tego wszystkiego na rynku aż nie wiadomo na co sie zdecydować żeby nie zrobić krzywdy maleństwu i go nie uczulić. Z góry dziękuęe za wasze odpowiedzi
.
Mam próbki sudocremu, nivea, bephanten - na razie nie użyłam, bo nie ma takiej potrzeby.
Na sutki polecam maltan
Papi lubi tę wiadomość
-
Papi ja na razie używam wszystkiego z Emolium - emulsja do kąpieli, emulsja do ciała i krem ochronny do buźki na wyjścia. Niestety Nivea uczuliło i moje cycki i małego, tak samo było z Penatenem tym z biedronki więc teraz tylko delikatne preparaty wchodzą w grę.
Aleksa - przed karmieniem czy ściąganiem laktatorem dobrze rozgrzej piersi, najlepiej ciepłym prysznicem i masuj przy karmieniu/ściąganiu. Nie dopuszczaj do zastoju pokarmu bo w tym momencie łatwo robią się zapalenia - wiem to z własnego doświadczenia:/Papi lubi tę wiadomość
-
.
Papi lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Tysia to sobie biedna poleżysz trochę
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png