X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 03:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati juz zasnal praktycznie i kurna CZKAWKA! :/

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 03:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jemy 1 raz oczy mi lecą

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 03:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 karmienie

qb3c82c3gptozz8t.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoo matko..ja już dzisiaj padam na pychol.. czołem mamuśki :)

super pomysł z tymi książeczkami szukałam czegoś czym mogłabym zająć czas małej kiedy srajdka nie spi i rozrabia dzięki dziewczynki :)

ja musiałam wczoraj przytaszczyć do pokoju wózek bo w innym wypadku odpadłyby mi ręce od noszenia :( jednak każde dziecko inne bo z pierwsza córa takich "przebojów nie miałam, rozmawiałam z położną i ta wysunęła wniosek ze możliwe iz to tez kwestia porodu bo kiedy rodzimy sn to dzieciątko inaczej to jednak przechodzi, a podczas cesarki jest niejako "brutalnie" wyciągane z brzuszka mamy a niekoniecznie na to gotowe z tego co zaobserwowała większość mam po cc ma ten sam problem ze ich maluszki sa na nich wręcz "uwieszone" być może bardziej potrzebują czuć bliskość, słyszeć bicie serca itp zawsze to tez jakaś teoria..
    ja tez czekam az mina te "magiczne" pierwsze 3 miesiące w sumie każdy w domu wtedy odetchnie :) i jak tu któraś napisała zacznę się cieszyć macierzyństwem, ale bez stresów kolkowych, bezsenności i innych..
    my po 2 karmieniu o 3 a teraz czekam sobie chyba już na następne :) bo mała śpi ale strasznie niespokojnie co jakiś czas sie przebudza wiec czuwam na posterunku bo takie spanie po 15min i wybudzanie jest dla mnie gorsze i zmierzła bardziej jestem wtedy wiec wole nie spac i to przeczekać, no cóż nikt nie mówił że będzie łatwo :)

no i my również kończymy dzisiaj 4 tygodnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2014, 04:23

ofcooo lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 05:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Fipsik, a jak wedzidelko? To dzisiaj chyba mialo byc?
    Plakala przez to ze jej glowe trzymali sztywno a ja od razu tez ryczalam. Pieprzona prolaktyna. Na sam zabieg nie moglam patrzec. Za miesiac do kontroli i ewentualnego 2 podciecia.

Butelke nadal szarpie wiec sie boje ja przystawic do cycka. To chyba kwestia lakomstwa jesst a nie wedzidelka :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 05:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jestesmy po cc i mala na co dzien spi sama u siebie, czasem ma tylko odchyly ale jako noworodek ma prawo do tego :) za to sa tu po sn "wisielce cyckowe" ;)

U nas karmienio/ odciaganie nr 2 .

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po drugim karmieniu Ale wcześniej było przebieranie bo Bert taką kupę walnął że całe plecy brudne. I szukaj tu mama w środku nocy śpiochów co to się w nie mój gigant zmieści. Płaczu przy tym co nie miara bo mały głodny no ale z kupą na plecach jeść nie będzie. I tym sposobem tak się rozbudził że musiałam go lulać prawie godzinę. Teraz leży w łóżeczku ale ja boję się położyć bo znając jego zaraz się obudzi :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 9 października 2014, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pierwsze karmienie :-) poprzednio o polnocy, taki grzeczny dzisiaj Julus :-) i zeby nie bylo tak wesolo to sie obudzil zasikany po pachy.. :/ nie wiem co robie zle z ta pieluszka bo raz sie uda a raz nie. Za to w moik miescie w 4 marketach nie ma pieluszek happy w rozmiarze 2 wiec musimy wytrwac narazie na pampersie a przetestujemy jak podrosnie do 3.

relg2n0a1g998ci6.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    U nas po drugim karmieniu Ale wcześniej było przebieranie bo Bert taką kupę walnął że całe plecy brudne. I szukaj tu mama w środku nocy śpiochów co to się w nie mój gigant zmieści. Płaczu przy tym co nie miara bo mały głodny no ale z kupą na plecach jeść nie będzie. I tym sposobem tak się rozbudził że musiałam go lulać prawie godzinę. Teraz leży w łóżeczku ale ja boję się położyć bo znając jego zaraz się obudzi :|
    Ja tak miałam 4x kiedyś w nocy. Czystych już nie było i musialam włożyć rozmiar 68. A normalnie mieści sie w 56 i jako tako w 62 ale 68 to byl dopiero rozmiar ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:58

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lutego 2016, 09:58

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja księżniczka dopiero sie obudziła pewnie cyce to mi pożre

• nenka Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz do lekarza zobaczymy co i jak ciekawe ile misia waży

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dziewczyny, jak się podaje sab simplrx? Wiecie może? Jak często? Ile? I przed jedzeniem czy bez różnicy?

Karola, dupny przyjaciel może być wewnątrz i możesz o nim nie wiedzieć Ale jak zwijalas się z bólu to koniecznie do lekarza.
    Na 10 do lekarza mam i mam nadziejeze jak piszesz moglbyc to przyjaciel o ktorym pojecia nie mialam...innej opcji sie boje :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina na pewno bedzie dobrze! Trzymam kciukasy żeby to był tylko dupy przyjaciel.
    U mnie 1 w nocy, już po pierwszym karmieniu. Livcia śpi mi na cycku, aż żal ja kłaść ba plecki bo wiem ze zacznie się prezyc i znowu nie pośpi. Wiele bym dała żeby kiedys przespala choc 2h sama w lozeczku

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któraś tu kiedyś wkleiła adres do atlasu kup niemowląt. Macie go jeszcze? Bo u nas pomarańczowa kupa i nie wiem co to znaczy.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust wujek google mówi ze to naturalne jak chcesz artykuł to Ci wrzucę

stardust87 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na początku zdarzały się pomarańczowe a teraz sa żółte,a czasem zielonkawe

201703012752.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam dziś My mieliśmy 2 karmienia i teraz Julka spi sobie w wózku po spacerku rannym bo niestety ale musimy prowadzić starszą do zerówki ale na dobre to wychodzi :)

ten trądzik niemowlęcy jest wstrętny dzieci wyglądają strzasznie z nim bo same to przechodzimy u nas dobrze ze kremik dała bo pewnie jeszcze do teraz byśmy miały nasilone te zmiany na twarzy ale znikają jeszcze takie ślady zostały ale już ładnie buźka wygląda :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 9 października 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też są żółte. Przy karmieniu piersią takie mogą być różne.

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 2193 2194 2195 2196 2197 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ