X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Muszę posłuchać się genetyk, jednak kobieta się zna i powiedziała, tak jak napisałam, ze ważniejszy jest ten pierwszy wynik...i że na USG też wygląda wszystko ok... więc spokojnie, Marcel będzie zdrów jak rybka :)

Takie podejście wywołuję uśmiech na mojej buzi :D

verynice, JagoodkaK lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Verynice ja ci się wcale nie dziwię, bo chyba każdy by się zdenerwował.
    Jednak teraz trzeba się uspokoić i wyciszyć. Będzie dobrze kochana :*
    I powiem ci że jestem z ciebie dumna :)...sama też zrezygnowałabym z amnio...
    lubię takie postawy :) ja też bym jej nie robiła - i tak zdecydowałabym się donosić ciążę do końca, więc po co się stresować :)
    Wydaje mi się, że takie kłótnie forumowe to kwestia dojrzałości, a wydaje mi się, że tu same fajne dojrzałe kobitki :)

Migotka22, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z miłych rzeczy to pojechałam dzisiaj do sklepu, w którym jest wszystko dla dzieci i kupiłam pare pierdołek typu rożek, ręczniczek, myjka, gruszka do noska i nożyczki do paznokci :)

Io, betina89 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    a i jeszcze jedno pisała któraś o ustawieniach żeby znajomi nie widzieli co piszemy w naszej grupie tylko że będą widzieli do jakiej grupy należę z góry dziekować :)

nie będą, bo to też na fb mozna ukryć. u mnie znajomi nie widzą moich grup,

afrykanka lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Io Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tabelkę już wypełniłam. Bardzo fajny pomysł. :)

Jeżeli chodzi o wyniki badań genetycznych to myślę, że jeżeli byłyby jakiekolwiek przesłanki żeby robić te badania to lekarze by o tym powiedzieli. Skoro nie namawiali Cię to znaczy, że nie ma takiego powodu.

verynice, Migotka22 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i pewnie zakupy najlepsze lekarstwo na zmartwienia :P
    A ja też już tak powoli zaczynam się zastanawiać nad zakupami, bo chciałabym żeby były przemyślane.
    I właśnie słyszałam dużo złego na temat gruszek i myjek...

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane za pocieszenie i wsparcie :) Myślę, że będzie dobrze i tak jak Io mówisz, lekarze by jednak dali mi do zrozumienia, że w moim przypadku warto zrobić amnio...

Io lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupowałam. Planujemy tak w okolicach czerwca zacząć. Na razie tylko wózek wybraliśmy, ale na razie go nie kupujemy.
    Jakoś ciągle nie dociera do mnie, że będę miała dziecko, więc nie czuję parcia na robienie zakupów ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 do mycia dziecka używałam bawełnianą rękawicę, dostałam ją o ile dobrze pamiętam w szpitalnej wyprawce i tylko jej do mycia używałam :) szybko schnęła i można było ją wyprać.
    Gruszki nie są złe jeśli je dobrze się używa :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Migotka22 do mycia dziecka używałam bawełnianą rękawicę, dostałam ją o ile dobrze pamiętam w szpitalnej wyprawce i tylko jej do mycia używałam :) szybko schnęła i można było ją wyprać.
    Gruszki nie są złe jeśli je dobrze się używa :)

No wlasnie ja kupilam taka bawełnianą myjkę...kosztowała aż 5zł więc w razie gdy nie będę jej używać to nie stracę majątku :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest nadrobilam was ;) za duzo czasu nie mam ostatnio, do tego dzisiaj senna na maxa jestem :( pewnie przez ta zmienna pogode. U mnie dzis drzwi sie nie zamykaja, ciagle jakies przesylki, przyszly drzwi wiec mozna zaczac remont:) a co najwaniejsze zalicytowalam za supet cene nowe krzeselko do karmienia jest idealne, normalnie kodztuje w pro.ocji 90euro a mi sie udalo za 140zl. Teraz tylko czeka az maly bedzie mial ok pol roku hehe. Po malu mozna wuhaczyc niezle oferty :) Czytanie i pisanie na tel tu jest nieco utrudnione wiec pewnie pozniej nadrobie was na kompie bo na pewno niezle naprodukujecie ;) udanego wieczorku mamuski :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice dobry zakup, będziesz zadowolona :)

verynice lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja się na tym kompletnie nie znam, dlatego czytam, radzę się innych bardziej doświadczonych :)

relganlikx65a1ud.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    nie będą, bo to też na fb mozna ukryć. u mnie znajomi nie widzą moich grup,[/QUOT
    no to muszę coś zmienić w ustawieniach czy nic ?
    bo już nie wiem ja nic już kuśte nie wiem ostatnio wkleiłam film ale tylko dla brata więc jest tylko dla niego widoczny i już nie pamiętam jak to zrobiłam to nie wyobrażalne co się ze mną dzieje aa jak jeszcze powiedziałyście że trzeba coś zrobić to już w ogóle ogłupiałam :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    No właśnie ja się na tym kompletnie nie znam, dlatego czytam, radzę się innych bardziej doświadczonych :)

Dlatego dopytywałam Pań sprzedawczyń, i nie namawiały na wszystko, niektóre rzeczy odradzały, inne doradzały, ale nie było to takie wciskanie na siłę :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nie tylko ja tak odwalam :D
    Przedwczoraj gotowałam zupę, postawiłam ją na palniku, a że mi się nudziło to poszłam po miskę, nalałam wody z proszkiem i zaczęłam powolutku myć szafki w kuchni, no niestety ta miska wpadła do garnka z gorącą zupą. No cóż...Trochę była nieciekawa sytuacja bo M wrócił z pracy a ja akurat dziwnym sposobem z płaczu rzucałam garnki o podłoge, szkoda że nie widzieliście jego miny! biedny nie wiedział co zrobić, ale i tak dobrze że mi na drugi dzień przeszło bo już M stwierdzał że w takim stanie to jeszcze mu dom puszczę z dymem :D

verynice, aleksa.wawa, afrykanka lubią tę wiadomość

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    No wlasnie ja kupilam taka bawełnianą myjkę...kosztowała aż 5zł więc w razie gdy nie będę jej używać to nie stracę majątku :)
    Gruszka moze nie jest zła ale na pewno fajny jest aspirator do noska przez którego wciąga się smary... tak tak wiem że to moze być ble... u mnie tylko Ja korzystałam z aspiratorka i byłam mega zadowolona chociaż mówię nie pasowała mi gruszka bo dla mnie miała słabe ciśnie :) ale jak ktoś woli tego używać to pewnie jak najbardziej:)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety babeczki ale ja sie dzisiaj dziwacznie czuje :/ brzuch jakis taki twardy i w ogole chyba macica pobolewa :/ na szczescie Bobo Frut (imie robocze :) ) prawie caly dzien szaleje to przynajmniej spokojna jestem o niego. Moze te bole to wlasnie od intensywnych jego/jej ruchow? Juz sama nie wiem! No nic zapobiegawczo wzielam nospe.
    Czy wy tez duzo siusiacie? Wiem ze w ciazy to norma, ale ja co sie napije łyka czy dwa to za 3 min lece juz to wysikac :/

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaa Kochane na dzisiaj już się żegnam bo jakaś padnięta jestem. Załączę Krzysiowi kołysankę którą Mu codziennie wieczorem puszczam i spać. <3
    Dobrej nocki życze wszystkim! :-)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja nie jestem przekonana do gruszki, bo nie da jej się dobrze wyczyścić, a to jak wygląda od środka po jakimś czasie przeraziło mnie :/

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ