Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się dobrze używa gruszek? Bo ja też zielona jestem i chętnie się dowiem :) Ewentualnie czy jest dla nich jakaś alternatywa?
    dba wrote:
    Migotka22 do mycia dziecka używałam bawełnianą rękawicę, dostałam ją o ile dobrze pamiętam w szpitalnej wyprawce i tylko jej do mycia używałam :) szybko schnęła i można było ją wyprać.
    Gruszki nie są złe jeśli je dobrze się używa :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice, twój maluszek napewno jest zdrowy :*

verynice lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    A jak się dobrze używa gruszek? Bo ja też zielona jestem i chętnie się dowiem :) Ewentualnie czy jest dla nich jakaś alternatywa?

Alternatywą gruszki jest aspirator do noska...i ja się chyba skłonie ku temu urządzeniu :)

madiiiii lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, faktycznie te aspiratorki jakoś przyjaźniej wyglądają. Muszę koniecznie sobie poczytać troszkę na ten temat. Dzięki Migotka! :) Ehh, co ja bym bez Was zrobiła :)
    Migotka22 wrote:
    Alternatywą gruszki jest aspirator do noska...i ja się chyba skłonie ku temu urządzeniu :)

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dla córki aspirator bo dostałam w wyprawce ze szpitala :) był super można całego rozmontować i umyć w płynie a końcówki jak kto chce dokupić zależy jaki to aspiratorek:) dobre urządzonko :) Zawsze się smialiśmy z mężem że córce mózg wysysam :P

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A polecacie jakąś konkretną firmę/model?

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc kochane,
    Rzadko tu zagladam i staram sie nadrabiac ale nie daje rady. Produkcja idzie pełną parą. Mi od kilku dobrych dni "pęka" brzuch z bólu, jestem na nospie i musze wytrzymać. Dziś bylam w poradni rehabilitacyjnej po wypadku i jak to ciężarna moge aż ćwiczenia usprawniające wykonywać. Dziś za to sobie pofolgowalam poszlam z piesynkiem na 1, 5h do lasu a później wciagnelam paczkę chipsów.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Czesc kochane,
    Rzadko tu zagladam i staram sie nadrabiac ale nie daje rady. Produkcja idzie pełną parą. Mi od kilku dobrych dni "pęka" brzuch z bólu, jestem na nospie i musze wytrzymać. Dziś bylam w poradni rehabilitacyjnej po wypadku i jak to ciężarna moge aż ćwiczenia usprawniające wykonywać. Dziś za to sobie pofolgowalam poszlam z piesynkiem na 1, 5h do lasu a później wciagnelam paczkę chipsów.

po jakim wypadku? nic nie kojarze, pisałaś wcześniej?
    och chipsy chodzą za mną już jakiś czas ale narazie postanowiłam że nie jem :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam coś podobnego ale są inne i droższe i tańsze http://allegro.pl/aspirator-do-nosa-canpol-babies-i4066621516.html

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    po jakim wypadku? nic nie kojarze, pisałaś wcześniej?
    och chipsy chodzą za mną już jakiś czas ale narazie postanowiłam że nie jem :)
    2 grudnia mialam stluczke, facet we mnie wjechal ityle czasu musialam do poradni czekać.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic kochane, ja też się żegnam i idę pod kołderkę bo mam coś zły dzień...pokłócona z mężem na 102...jeszcze ten genetyk... oby jutro był lepszy dzień ;) Dobranoc!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    2 grudnia mialam stluczke, facet we mnie wjechal ityle czasu musialam do poradni czekać.

nasza służba zdrowia ech

qb3c82c3gptozz8t.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    nasza służba zdrowia ech
    Chirurg stwierdzil, ze to nie jego broszka, neurolog, ze nic nie widzi a rehabilitant, ze musi bolec i nie moge brac potrzebnych zabiegow tylko cwiczenia, bo jestem w ciąży. Ehhhh mowie Wam predzej umrze czlowiek z bolu niz pomoga.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    A polecacie jakąś konkretną firmę/model?

sprawdzony:)
    http://allegro.pl/frida-aspirator-do-nosa-nosefrida-gruszka-4filtry-i4101675861.html

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    sprawdzony:)
    http://allegro.pl/frida-aspirator-do-nosa-nosefrida-gruszka-4filtry-i4101675861.html

no niby oki ale ma filtry a teraz widzę że już aspiratorek bez filtrów mozna kupić :)

Też umykam nyny dobrej nocki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 21:46

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Rety babeczki ale ja sie dzisiaj dziwacznie czuje :/ brzuch jakis taki twardy i w ogole chyba macica pobolewa :/ na szczescie Bobo Frut (imie robocze :) ) prawie caly dzien szaleje to przynajmniej spokojna jestem o niego. Moze te bole to wlasnie od intensywnych jego/jej ruchow? Juz sama nie wiem! No nic zapobiegawczo wzielam nospe.
    Czy wy tez duzo siusiacie? Wiem ze w ciazy to norma, ale ja co sie napije łyka czy dwa to za 3 min lece juz to wysikac :/
    Ja po szklance wody idę po 5 minutach. A później po kolejnych 5 minutach. I kolejnych. Jakbym co najmniej butelkę wypiła, a nie szklankę.
    Brzuch też mnie często pobolewa, ale wydaje mi się, że już nauczyłam się odróżniać "normalne" bóle związane z rozciąganiem, ciążą itd, od tych "nienormalnych" którymi powinnam się martwić. No a jak już czuję ruchy dzidzi to w ogóle jestem spokojna :) Nie denerwuj się, łykaj magnez i będzie ok :)

aleksa.wawa, betina89 lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki:)dawno nic nie pisałam,ale Was śledze regularnie;)dzisiaj miałam wizytę i muszę napisać że Pan doktor powiedział tak"nic nie dynda,ani worek mosznowy ani jajeczka więc baba":)ale na 100% powie na badaniu połówkowym czyli 7 maja,Dalej jestem w ogromnym szoku gdyż od początku ciązy byłam praktycznie pewna chłopaka,chciałam żeby pan doktor mi tylko potwierdził,a tu taka niespodzianka:)

Mika 28, betina89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aluśka1987 wrote:
    Witajcie dziewczynki:)dawno nic nie pisałam,ale Was śledze regularnie;)dzisiaj miałam wizytę i muszę napisać że Pan doktor powiedział tak"nic nie dynda,ani worek mosznowy ani jajeczka więc baba":)ale na 100% powie na badaniu połówkowym czyli 7 maja,Dalej jestem w ogromnym szoku gdyż od początku ciązy byłam praktycznie pewna chłopaka,chciałam żeby pan doktor mi tylko potwierdził,a tu taka niespodzianka:)

Ja to bym chciała, żeby cokolwiek lekarz mi już powiedział odnośnie płci. A tak muszę czekać do połówkowego na początku maja. Może cokolwiek wtedy się już dowiem.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny własnie zobaczyłam ze coś mi leci z piersi( z jednej i drugiej), taka mleczna woda hehe:)ma to któraś z was?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 22:54

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    dziewczyny własnie zobaczyłam ze coś mi leci z piersi( z jednej i drugiej), taka mleczna woda hehe:)ma to któraś z was?

Siara :)

Mi jeszcze nie leci, ale w razie czego zaopatrzyłam się we wkładki do biustonosza :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ