Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
madiiiii wrote:dziękuje bardzo za rady dba!
Nazbierałam ich od Ciebie i innych dziewczyn tyle, że już nawet założyłam sobie mały zeszycik z poradami odnośnie pielęgnacji maluszka. Na pewno się przydadzą po porodzie.
Miłego dnia mamusie!ogólnie z drobnymi zakupami dla maluszka można się wstrzymać, bo generalnie jak jest już dziecko to wychodzi co jest bardzo potrzebne i można to wtedy kupić. Oczywiście kupno pampersów można zacząć wcześniej, bo idą jak woda
ja zacznę coś kupować dopiero po 26 tyg kiedy dziecko można uratować przy ewentualnym wcześniejszym porodzie. Jakoś cały czas się martwię.
Mika 28 ładne ubranka -
nick nieaktualnyWitam wszystkie mamuśki
Strasznie dokucza mi kręgosłup, ale zakupiliśmy tą specjalną poduszkę rogal dla kobiet w ciąży i karmiących. Musze przyznać że na prawdę jest superowa. Teraz dużo lepiej sypiam, a i kręgosłup tak nie dokucza. Wykorzystuję ją nie tylko w nocy do snu, ale i w ciągu dnia do siedzenia. Jeśli któraś z Was się nad tym zastanawia to polecam
Zastanawiamy się też nad zakupem takiego jakby gorsetu podtrzymującego brzuszek ciążowy i odciążającego kręgosłup - czy któraś z Was z tego korzysta? albo może ktoraś z Waszych znajomych? Ciekawi mnie czy to jest w ogóle skuteczne...
Ps Mój maluszek też już od rana się wierci. Ale to chyba od tej czekolady którą zjadłam przy kawie
madiiiii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMika 28 wrote:No to się cieszyć bo mleka trochę będzie ale to szybko ci wypływa ta siara
Ja z pierwszą dzidzią miałam w 8-9 miesiąc i to tylko kiedy pierś nadusiłam a tak żeby sama to nie
Ja tez się witam i znowu mnie dupa boli znaczy pośladekłe normalnie gierki mi się pętają
dużego ciśnienia nie ma:) heh, ale na koszulce dwa mokre placki:) -
Wiem, że ciężko jest pozytywnie myśleć, gdy pojawiają się problemy, ale nie ma co się zamartwiać na zapas! Wierzę, że wszystko będzie dobrze!
dba wrote:Proszęogólnie z drobnymi zakupami dla maluszka można się wstrzymać, bo generalnie jak jest już dziecko to wychodzi co jest bardzo potrzebne i można to wtedy kupić. Oczywiście kupno pampersów można zacząć wcześniej, bo idą jak woda
ja zacznę coś kupować dopiero po 26 tyg kiedy dziecko można uratować przy ewentualnym wcześniejszym porodzie. Jakoś cały czas się martwię.
Mika 28 ładne ubrankadba lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
My wczoraj pojechaliśmy odebrać kartonik ciuszków, do tego babka sprzedała mi właśnie tą poduszkę do karmienia, matę edukacyjną, ceratkę pod prześcieradełko i dorzuciła kilka opakowań podkładów i wkładek laktacyjnych. Umówiłyśmy się na łóżeczko na lipiec
A łóżeczko super niezniszczone, z szufladą i funkcją kołyski za 100 zł. Ciuchów chyba mam dość już na pierwsze 3 miesiące
Czapek 500 a skarpet tysiące po prostu. Mogę się podzielić jeśli komuś brakuje ;P
aleksa.wawa, betina89, stardust87 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam sie i ja
Slabo dzis spaam bo studenci mieszkajacy nad nami wrocili ok 3 nad ranem z imprezy i urzadzili w chacie after partyjuz chcialam isc tam z nozem! Jedyny plus mojej pobodki byl taki ze przyłapalam mojego Bobo na buszowaniu :)ze tez mu sie chce grasowac o takiej porze
Dzis to nawet licze sie z tym ze sie nie odezwie bo wczoraj prawie caly dzien buszowal az do poznego wieczora.
Stardust pocieszylas mnie z tym sikaniem bo juz sie martwilam ze mam dziurawy pecherzstardust87 lubi tę wiadomość
-
ja jajka jem... wydaje mi się , że jak w takiej temperaturze gotuję czy smażę , to to co złe ginie:) A jajka uwielbiam, i nawet moja mama w zeszłym roku kupiła 5 kurek i stwierdziła, że musi dokupić, bo co przyjadę to jajka biorę i w zeszłym tyg. kupiła;D Jajka są zdrowe;D Ale nie jem dziennie, kiedy mam ochotę, przeważnie w piątek do ziemniaczków jajko w koszulce i czasami do kolacji jajko na twardo ale miękko bo ja lubię takie wypływające lekko żółtko;D
Pół godziny Was nadrabiałam i nie jestem w stanie odpisać na Wasze wypowiedzi, więc zacznę od kolejnych:)
A mnie dziś przyszły pieluszki tetrowe, stwierdziliśmy z mężem, że kupimy ich kilka, żeby jak dziecko będzie w domu to nie ubierać mu pampersa tylko właśnie te pieluchy. Bardzo ładne z obrazkami:)) W przyszłym tyg. przyjdzie mi koszula do karmienia, skarpetki niemowlęce i rękawiczki niedrapkialeksa.wawa lubi tę wiadomość
-
betina89 ja cały czas się waham nad pieluchami... chciałabym też te eko, ale wizja prania mnie przerasta
Ja jajka też jem, generalnie wszelkie złe rzeczy utrzymują się na skorupce, jak się je ugotuje to wszystko ginie
ja nawet nie chce pisać ile do kibelka chodzę, już zaczyna mnie to wkurzać -
rzucisz linkiem do tych pieluszek?
Tez chce trochę kupić bo podobno przydają się nie tylko do przewijania. Czytałam, że warto podłożyć je dziecku pod główkę zamiast poduszki, zwłaszcza gdy ulewa po jedzeniu.
betina89 wrote:ja jajka jem... wydaje mi się , że jak w takiej temperaturze gotuję czy smażę , to to co złe ginie:) A jajka uwielbiam, i nawet moja mama w zeszłym roku kupiła 5 kurek i stwierdziła, że musi dokupić, bo co przyjadę to jajka biorę i w zeszłym tyg. kupiła;D Jajka są zdrowe;D Ale nie jem dziennie, kiedy mam ochotę, przeważnie w piątek do ziemniaczków jajko w koszulce i czasami do kolacji jajko na twardo ale miękko bo ja lubię takie wypływające lekko żółtko;D
Pół godziny Was nadrabiałam i nie jestem w stanie odpisać na Wasze wypowiedzi, więc zacznę od kolejnych:)
A mnie dziś przyszły pieluszki tetrowe, stwierdziliśmy z mężem, że kupimy ich kilka, żeby jak dziecko będzie w domu to nie ubierać mu pampersa tylko właśnie te pieluchy. Bardzo ładne z obrazkami:)) W przyszłym tyg. przyjdzie mi koszula do karmienia, skarpetki niemowlęce i rękawiczki niedrapki♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnyDziewczyny oglądałyście moze taki program na TLC "in vitro w oczekiwaniu na dziecko"? Jest drugi sezon tego czyli "in vitro 9 miesięcy pozniej". Ja oglądałam wszystkie odcinki 1 sezonu i na kazdym odcinku plakalam. Wowczas myslalam ze nie zostaje mi nic innego jak tylko in vitro i tak sie utozsamialam z tymi parami. Wczoraj ogladalam 1 odc z 2 sezonu i znowu ryczalam bo jstem juz w 5 m-cu ciazy i lada moment tez bede tulic swojego szkraba tak jak te pary z programu. ehhhhhh płaczliwa sie zrobilam :p
stardust87 lubi tę wiadomość
-
http://allegro.pl/show_item.php?item=4057197780 tu jest link do pieluszek tetrowych ale myślę , że warto dać więcej, ja szukałam jak najtańszych ale teraz tak się zastanawiam, że ten ich splot jest rzadki i kupka przez nie przecieknie, hmmm chyba,że coś tam się wkłada nie wiem nie pamiętam jak mnie mama przewijała;P Jak patrze na te stare pieluchy, to widać ,że są mocne i gęste. Chyba kupię zwykłe białe, bo po zdjęciach widać , że są gęściejsze a te będę dawać na te białe jako ozdoba:))
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Ja mam dziś na obiad rybkę, frytki i sałatkę grecką, za którą po prostu przepadam
Niedługo idę na kontrolną wizytę do lekarza rodzinnego, zobaczymy co mi powie na temat mojego gardła i kataru.
"In vitro w oczekiwaniu na dziecko" też czasem oglądałam i przeżywałam historie tych ludzi. Mnie aktualnie do płakania wiele nie trzebastardust87 zapodała ostatnio filmik o uspokajaniu niemowląt i co ? Oczywiście wyłam na nim jak totalny mazgaj hahaha
Wczoraj sobie włączyłam pierwszy odcinek programu "Porody" i też przeżywałam, a potem oczywiście wszystko opowiadałam Mężowi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 13:34
aleksa.wawa lubi tę wiadomość
-
hej
moja dzidzia to nocny marek, w nocy pospac mi nie dała, tak mnie brzuch zaczął bolec i oczy jak 5 zł. mąż dawno śpi a ja sie przewracam z boku na bok. w koncu zasnęłam i spałam do 3... przebudziłam się i koniec spania. a jak przysnęłam o 5 to spałam tak twardo że nie dałam rady wstac mężowi śniadania zrobic, poprosiłam by sam dzis zrobił. i cały dzien dzis mi brzuch twardnieje i boli.
wczoraj do obiadu dodałam cebuli, oj dawno nie mdliło mnie az tak...
wyczytałam jak zdrowa jest natka pietruszki, że zawiera bardzo duzo witamin i żelaza i stwierdziłam ze będę jesc jej sporo, to moze ta hemoglobina mi podskoczy. fajny przepis znalazłam na koktajl właśnie pietruszka jabłko i troche wody, ponoc pyszny, wieczorem będzie pierwsza próba
ogółem żołądek chyba mi sie skurczył, bo na raz moge zjeść max kromke chleba a wypic pół szklanki wody/herbaty, przy większej ilości strasznie mnie mdli lub wymiotuje...
dostałam od siostry zestaw do keratynowego prostowania włosów. ale w internecie są sprzeczne opinie czy zabieg mozna wykonywac w ciąży. i mam spory dlemat.
miłego weekendu wszystkimbetina89 lubi tę wiadomość