X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak się chwalicie brzuchami to ja też - a co!

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19fc730a1f98.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fdf96554eb48.jpg

zdjęcia robione przed chwilą na prawie pusty żołądek :P Wieczorem jest 2x taki :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 14:35

betina89, verynice, dba, madiiiii, Nelus, Gosia19, aleksa.wawa, Patu, AniaDS, Migotka22, kark, Kaarolina, aswalda lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bardzo ładny ;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te ruchy wyczułam dopiero po przyłożeniu rąk do brzuszka, bo tak to jeszcze cisza niestety. No ale cieszę się i z tego! :D
    A mój brzuch, zachowuje się ostatnio dosłownie, jak balon. Z rana jeszcze płaski, lekko zaokrąglony, wieczorem robi się olbrzymi! Już się nawet zaczęłam pilnować, żeby nie zjadać za dużo warzyw, bo straszliwie mnie wzdymają i czuję się wtedy, jakbym miała zaraz rodzić ;D
    betina89 wrote:
    to bobas;D ja wczoraj cały dzień co jakiś czas tak czułam ;D Madiii, to patrząc po dziewczynach ,które w 18tyg. już mają takie widoczne brzuszki, to może nam za 2 tyg. też takie wyskoczą;D

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czuję bez przykładania ręki ;D Ale właśnie dobrze, że cokolwiek wyczuwasz ;D Ja jakoś mało jem w tej ciąży, lekkie śniadanie, mało na obiad i na kolację kromkę chleba, od czasu do czasu jakaś parówka, czy spaghetti. Raczej wyglądam tak samo rano jak i wieczorem:))

madiiiii lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem małe porcje, ale dość często, głównie warzywa. Jakoś wyjątkowo mi smakują, ale niestety chyba jelita mi fiksują od nadmiaru błonnika ;)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Patu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    A jaki zestaw dostałaś? Jak encanto to ja bm nie robiła, bo zawiera formaldehyd.

ten delikatniejszy, bez formaldehydu. a nim wogóle bym sie nie zastanawiała. ja mam cocochoco

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Jak chcesz jeść dużo pietruszki a lubisz makaron (bo ja uwieeeeeeeeeeeeeeeeeelbiam) to fajny można zrobić sos do makaronu a`la pesto:
    miksujesz oliwki bez pestek, anchois (ja nie przepadam więc nie daję), pęczek pietruszki, troszkę orzeszków piniowych (lub ziemnych NIESOLONYCH), oliwę (ja używam oleju rzepakowego, bo w naszym klimacie jest zdrowszy niż oliwa), ok 1/4 szklanki wody po gotowaniu makaronu, trochę startego parmezanu (albo innego twardego sera - ale wtedy trzeba dosolić) i jak to zmiksujesz to mieszasz zimny sos z gorącym ugotowanym makaronem. Najlepiej pasuje do makaronu razowego. Pycha! :D I zdrowe, bo pietruch i olej rzepakowy i makaron razowy i szybki. Bo zrobienie trwa tylko tyle ile makaron się gotuje :)

szczerze mówiąc nie wiem jak smakuje anchois bo nigdy nie miałam okazji spróbować. a makarony uwielbiam, w ciąży mam szczególną ochote :) dziękuja bardzo za przepis, skorzystam :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie jesteście śliczne :) :D

No to może i ja się pochwalę całą okazałością :)

bac731664eadda2dmed.jpg

Patu, stardust87, madiiiii, aleksa.wawa, justyna14, dba, Ewi25, betina89, Migotka22, kark, Nelus, Kaarolina, mycha89, aswalda lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    szczerze mówiąc nie wiem jak smakuje anchois bo nigdy nie miałam okazji spróbować. a makarony uwielbiam, w ciąży mam szczególną ochote :) dziękuja bardzo za przepis, skorzystam :D
    anchois? taka słona ryba - ale ja ryb nie lubię więc nie dodaję :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia super brzuszek :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rano mam bardzo mały, a wieczorem jak 9 miesiąc :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piękne brzuszki dziewczyny :) i piękne właścicielki:)

beatina- 1,5roku? wow. i nie masz bardzo zniszczonych/rozdwojonych koncow po takim czasie? mam nadzieje ze nie pójdzie pod nozyczki za duzo, bo włosy piękne :) mam bzika na tym punkcie, jak otworzyłam zdjęcie to pierwsze co widziałam długie włosy :D

betina89 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrząc na racuchy nabrałam ochoty na placki ziemniaczane:) ale dziś unieruchamiona w łóżku leże więc może mąż mi zrobi jak wróci.
    Śliczne macie brzuszki, beatina super włosy ja też zapuszczam ale niszczą mi się strasznie i narazie do połowy pleców mam i są cieniowane.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja drastycznie swoje kudły ścięłam, bo przestałam je farbować i były mocno zniszczone, no i odrost mniej sie rzuca w oczy ;)

• Patu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja swoje intensywnie zapuszczam, ale to uparte stworzenia są:)

kark lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam za łopatki, ale po poronieniu w listopadzie do świąt wypadła mi połowa włosów :( Więc ścięłam na krótko i teraz odrastają..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza i wróciłam zdołowana, więc muszę trochę pomarudzić, za co z góry przepraszam :( Doktor powiedziała, że to już w sumie 6 dzień mojego chorowania i choć z gardłem jest lepiej, to katar świadczy o tym, że lepiej nie będzie. Przepisała mi więc antybiotyk, a ja siedzę i przeżywam, bo wyrzucam sobie, że to moja wina, bo za słabo się leczyłam, tylko że ja naprawdę starałam się mocno kurować :( Wiem, że antybiotyk to mniejsze zło i jak trzeba to trzeba, ale jakoś od strony uczuciowej to do mnie nie dochodzi i strasznie martwię się o maleństwo. Jeszcze jestem wściekła w sumie nie wiem na co czy na kogo, bo te cholerne zatoki doprowadzają mnie do szału! Już od jakiś dwóch lat mam z nimi problem i raz na kilka miesięcy dziadostwo zawsze musiało się przypałętać i nie, niestety nigdy nie dawałam sobie z nimi rady sama, zawsze się kończyło u lekarza rodzinnego albo u laryngologa, bo już miewałam powikłania po tych głupich zatokach. Nie mogę się tego dziadostwa pozbyć, ciągle powraca, myślałam, że na czas ciąży ominie mnie to, bo naprawdę bardzo na siebie uważałam, a tu mam...

Ech :(

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też dzis pomarudzę, byłam dziś w banku bo miałam sprawę do załatwienia i znów mało nie zeszłam tam, nagle zrobiło mi się słabo i nie wiedziałam co się dzieje, całe szczęście ze było pełno ludzi i mi pani pomogła siąść i dojść do siebie, a jak bym zasłabła za kierownicą w aucie bo jeździłam dziś troche :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Byłam u lekarza i wróciłam zdołowana, więc muszę trochę pomarudzić, za co z góry przepraszam :( Doktor powiedziała, że to już w sumie 6 dzień mojego chorowania i choć z gardłem jest lepiej, to katar świadczy o tym, że lepiej nie będzie. Przepisała mi więc antybiotyk, a ja siedzę i przeżywam, bo wyrzucam sobie, że to moja wina, bo za słabo się leczyłam, tylko że ja naprawdę starałam się mocno kurować :( Wiem, że antybiotyk to mniejsze zło i jak trzeba to trzeba, ale jakoś od strony uczuciowej to do mnie nie dochodzi i strasznie martwię się o maleństwo. Jeszcze jestem wściekła w sumie nie wiem na co czy na kogo, bo te cholerne zatoki doprowadzają mnie do szału! Już od jakiś dwóch lat mam z nimi problem i raz na kilka miesięcy dziadostwo zawsze musiało się przypałętać i nie, niestety nigdy nie dawałam sobie z nimi rady sama, zawsze się kończyło u lekarza rodzinnego albo u laryngologa, bo już miewałam powikłania po tych głupich zatokach. Nie mogę się tego dziadostwa pozbyć, ciągle powraca, myślałam, że na czas ciąży ominie mnie to, bo naprawdę bardzo na siebie uważałam, a tu mam...

Ech :(

wiem jaka zła jestes, ale teraz antybiotyki na prawde są bezpeczne, nie zaszkodzą maluszkowi. i choroba nie jest Twoim wyborem! nie zachorowałas celowo a robiłas wszystko by tego uniknąc więc sobie nie wypominaj :)

ja bardzo długo męczyłam sie z zatokami. kiedys leżałam 2 tyg w szpitalu, kilka anatybiotyków, inhalacje, temperatura 39 stopni. nic nie pomagało. w koncu zrobili punkcje. kilka razy nawracało, ale nauczyłam sie radzic i nigdy juz nie miałam takiego problemu. jak tylko czuje ze cos sie zaczyna to Sinupret (takie leki ziołowe) i parówki, czyli inhalacje. zalewasz ziółka gorącą wodą, pochylasz sie nad tym zasłaniasz ręcznikiem i wdychasz 10-15 minut. tylko nie wychodź po tym na dwór kilka godzin. zazwyczaj robiłam z rumianku i majeranku, po olejkach oczy tak szczypały ze nie mogłam znieść. jak w pore tak zaczne robic to problem znika :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jak miałam chore zatoki i ropa mi leciała to niestety antybiotyk musiał być bo 2 tygodnie się męczyłam i było gorzej ale ten 3 tydzień kiedy antybiotyk doszedł zaczęło się oczyszczać wszystko i też brałam ten sinupret i mi się poszcęściło :) a zachorowałam pierwszy raz w życiu na zatoki i to akurat w ciąży :( porządnie mnie wzięło i szpitalem grozili bo ropa się przypałętała ale antybiotyk pomógł :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ