X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś

beatina- 1,5roku? wow. i nie masz bardzo zniszczonych/rozdwojonych koncow po takim czasie? mam nadzieje ze nie pójdzie pod nozyczki za duzo, bo włosy piękne :) mam bzika na tym punkcie, jak otworzyłam zdjęcie to pierwsze co widziałam długie włosy :D[/QUOTE]

Mam zniszczone ale nie na tyle żeby chodzić co chwilę do fryzjera;D a dziennie prostuję ;D Już mi pare fryzjerek powiedziało, jak jeszcze rozjaśniałam, że jak na prostowanie i rozjaśnianie to mam w bardzo dobrym stanie włosy. Ale mam do szpica i planuję je podciąć na prosto, oby nie ściachali za dużo, bo się załamię. Właśnie 1,5 r. temu przez 3 mieś. miałam depresje, bo zapuszczałam włosy na wesele i rok przed nim ścieli mi chyba z 10cm- załamałam się i nie chciałam o fryzjerach słyszeć, beczałam dziennie i szukałam sposobów żeby szybko rosły i znalazłam preparat ;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A cóż to za preparat? :D Może bym się skusiła?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam internetu i nie pamiętam nawet na jakiej stornie ostatnio skończyłam :P

U mnie średnio... Wczoraj po pracy ledwo wróciłam do domu, tak bolały mnie plecy i nerki, potem leżałam do wieczora.
    Dziś wyszłam z pracy godzinę wcześniej, bo koło 13 zaczęły znowu boleć plecy z nerkami, potem zaczął boleć brzuch, a na końcu doszły do tego uciski w piersiach... Myślałam, że zdechnę w samochodzie i wjadę w drzewo albo rów.
    Zastanawiam się czy iść w poniedziałek do pracy. Wieczorem mam wizytę i na pewno wezmę zwolnienie tylko nie wiem czy jest sens iść rano chociaż na te kilka godzin czy sobie odpuścić i zadzwonić, że biorę wolne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie wy macie już fajne brzuszki... Mój dalej taki mały :(
    Myślałam, że druga ciąża, to w 12tc będzie wielki i w pracy od razu zaczną pytać, tu już 19tc, a brzuch jaki był w 6tc taki jest i teraz...
    Za 1,5 tygodnia mamy spotkanie klasowe z liceum (z okazji piątej rocznicy matury zrobiliśmy sobie :D) i myślałam, że założę obcisłą sukienkę i będę dumnie prezentować okrągły brzuszek, a tu brzuszek jest mały i nie wygląda w ogóle na ciążowy ;(

• Migotka22 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja to uwielbiam...nie wchodzić cały dzień na forum, a potem nadrabiać :P
    Jesteście niesamowite :D
    Już nie pamiętam co komu miałam odpisać nawet :P
    Ale muszę wam powiedzieć, że te nasze grubasy (betina, stardust i Gosia)...mmmm jakie laski :D
    Teraz reszta się ujawniać :P

betina89, stardust87 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • betina89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    A cóż to za preparat? :D Może bym się skusiła?

Kochana, najpierw przez przypadek jak byłam u dermatolog to dostałam zincast forte forte na recepte, czyli cynk...Jak wyczytałam to on najbardzie stymuluję wzrost włosów i paznokci i faktycznie tak było rosły jak głupie...ale w końcu tabletki się skończyły... Mojemu mężowi wypadały włosy i szukałam dla niego szamponu , natrafiłam na szampon z Joanny z apteczki babuni- REWELACJA!!! Kosztuje 5zł i parę gr. ale włosy rosły i rosły a wszyscy pytali co Ty robisz, że Ci tak rosną, narzeczony od mojej przyjaciółki też"co Ty drożdże jesz??Niedawno miałaś krótsze od Doroty a teraz ona ma krótsze". Koleżankom go proponowałam i chyba na 15 opinii 14 było zadowolonych z efektu. 1 koleżance jakies strupki się porobiły( może nie zmywała go z głowy hihih).

Gosia19 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark nie ryzykuj, dzwoń do pracy, że nie przyjedziesz.

betina89, kark lubią tę wiadomość

• betina89 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 , ja widzę jaka laska się prezentuje w okienku obok ;D

Migotka22 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż już powiedział, że w poniedziałek zamyka mnie na klucz i bierze samochód, żebym czasem nie próbowała do pracy iść, tylko kurcze zostało mi sporo rzeczy do załatwienia i wolałabym nie zrzucać tego na innych...

Uff, 5 stron do tyłu przeczytane, chyba mi wystarczy ;D?
    Łe, racuchów nie lubię (no, chyba, że w wersji bez jabłek :P), ale pesto (i MAKARON :D) uwielbiam :) Ja robiłam w zeszłym roku paprykowe, lubczykowe i bazyliowe i mroziłam, ale niestety tak mi zasmakowało, że po chyba miesiącu musiałam robić kolejną partię ;)

A siarę też już miałam w tym tygodniu O.o Byłam w szoku, bo przy córce 8 miesiąc była, a tu 5 i już mi coś pociekło z piersi. Ale to dobrze, może dłużej będę mieć pokarm :)

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj Betinko :D
    Bo tu same laseczki tylko trochę się kryją :P

betina89 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam coś...tylko się nie śmiejcie :)
    Maluszka czuje od pewnego już czasu, ale dzisiaj to inne uczucie. Gdy przyłożyłam rękę to już nie było takie pikanie, tylko spore wybrzuszenie :D
    Jej nie wiem jak to opisać....
    No i właśnie skojarzyło mi się to z....tylko bez śmiechu :P
    Jak miałam sunię, która była ciężarna, zawsze jak przyłożyłam rękę to te maleństwa tak się śmiesznie ruszały :D a że moja dzidzia jest teraz taka jak te małe pieseczki to uczucie jest takie podobne.
    Tak naprawdę nigdy nie miałam okazji dotykać brzucha jak kopie dziecko i jest to taaakie dziwne....siedzę i rechocze :D

Haha tak siedzę i sobie myśle, że jak ktoś to przeczyta to się w głowę popuka i powie że głupia baba :P
    Porównywac dziecko do psa...ehhh :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 19:48

Gosia19, Kaarolina, stardust87, Mika 28, dba, aswalda lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ale muszę wam powiedzieć, że te nasze grubasy (betina, stardust i Gosia)...mmmm jakie laski :D

Pokaż brzuszek :D :D
    Napewno jesteś śliczna, sexi i wogóle ahh :D Zresztą co tu ukrywać, widać wszystko na awatarku

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Gosieńko tylko, że ja nie mam tego brzucha :/
    Dajcie nam jeszcze chwilę, musimy trochę podrosnąć :P

Gosia19, betina89 lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytaliście to? Cudowna historia ...

http://www.kicze.pl/12078/niechciane-dziecko-przeczytaj-wzruszajaca-historie.html

Io, aswalda lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Widziałam w tabelce, że jest kilka dziewczyn z Łodzi więc może zainteresuje Was informacja, że 26-27 kwietnia w Porcie Łódź są warsztaty "Szczęśliwe dziecko = szczęśliwa mama". Będą między innymi robić darmowe USG 4D i profesjonalne zdjęcia brzuszków :)
    http://www.portlodz.pl/pl-pl/news-and-events/jakbycszczesliwamama_04

Gosia19 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    One'grubasy' ;> tutaj masz prawdziwego Grubasa 18t1d :D :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:36

aleksa.wawa, assantea, Mika 28, stardust87, kark, Gosia19, akuszerka89, Szonka, Migotka22 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flipsik czy dobrze kojarze ze ty studiujesz weterynarie?

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Hej! Widziałam w tabelce, że jest kilka dziewczyn z Łodzi więc może zainteresuje Was informacja, że 26-27 kwietnia w Porcie Łódź są warsztaty "Szczęśliwe dziecko = szczęśliwa mama". Będą między innymi robić darmowe USG 4D i profesjonalne zdjęcia brzuszków :)
    http://www.portlodz.pl/pl-pl/news-and-events/jakbycszczesliwamama_04

No Ja przy pierwszej ciąży poszłam na takie warsztaty to jak zaszłam taka uradowana z uśmiechem od ucha do ucha i zobaczyłam te wszystkie ciężarne dziewczyny tak mi mina zrzedła było ich jak mrówek nawet szans na usg nie miałam bo niektóre się biły o to hehe... :) ciekawie było i tylko to bo usg by musieli przez miesiąc robić żeby wszystkim ciężarnym to zrobić :) ale napewno warto iśc bo były różne grupy nie wiem jak to jest teraz ale mozna było posłuchać o karmieniu pielęgnacji itd

A no własnie Migotka Ty to jeszcze nic tu nie pokazałaś :P
    Karolina... kobito! Ty gruba nie jestes tylko w ciąży a brzuch mega duży już :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj juz tak pozno ze nawet nie mam kiedy was nadrobic :) ja jutro wkraczam w 20 tydz i jestem mega szczesliwa! :) juz sie nie moge doczekac poniedzialkowej wizyty ale poki co remont bleee tylko syf i syf :/

piekne macie brzuszki, ja jak tylko znajde chwile to tez wam wrzuce, choc duzo sie nie zmienilo ale to wg mnie hehe moze wy cos zauwazycie :)

udanej nocki mamuski :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w ten pochmurny dzień :)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 472 473 474 475 476 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ