X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Byłam u lekarza i wróciłam zdołowana, więc muszę trochę pomarudzić, za co z góry przepraszam :( Doktor powiedziała, że to już w sumie 6 dzień mojego chorowania i choć z gardłem jest lepiej, to katar świadczy o tym, że lepiej nie będzie. Przepisała mi więc antybiotyk, a ja siedzę i przeżywam, bo wyrzucam sobie, że to moja wina, bo za słabo się leczyłam, tylko że ja naprawdę starałam się mocno kurować :( Wiem, że antybiotyk to mniejsze zło i jak trzeba to trzeba, ale jakoś od strony uczuciowej to do mnie nie dochodzi i strasznie martwię się o maleństwo. Jeszcze jestem wściekła w sumie nie wiem na co czy na kogo, bo te cholerne zatoki doprowadzają mnie do szału! Już od jakiś dwóch lat mam z nimi problem i raz na kilka miesięcy dziadostwo zawsze musiało się przypałętać i nie, niestety nigdy nie dawałam sobie z nimi rady sama, zawsze się kończyło u lekarza rodzinnego albo u laryngologa, bo już miewałam powikłania po tych głupich zatokach. Nie mogę się tego dziadostwa pozbyć, ciągle powraca, myślałam, że na czas ciąży ominie mnie to, bo naprawdę bardzo na siebie uważałam, a tu mam...

Ech :(
    jeśli chodzi o katar to ja domowymi sposobami leczyłam się ponad 2 tyg i minął w końcu, także może jeszcze próbuj sama.

Jeśli chodzi o zatoki to znam ten ból i tego domowymi sposobami nie wyleczysz, niestety. To takie gu...no że nie da się wyleczyć jak raz złapiesz. Współczuję, to nie Twoja wina.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak w ogóle dzień dobry weekendowo :) ten czas to leci, jeszcze tydzień i święta :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was,właśnie wkroczyłam w półmetek :), co prawda dalej bez brzucha ale liczę,że jeszcze się pojawi :)

Patu, Migotka22, betina89 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia idziemy łeb w łeb :) 20 tydzień pora zacząć :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka dla mnie Twój post nie był śmieszny, taka prawda, że też jesteśmy ssakami, i generalnie inne zwierzęta ciążę przechodzą tak jak my :) zazdroszczę innym gatunkom, że krócej ją noszą ;)
    Ja mam psa, więc nie będę mieć okazji poznać cudu narodzin szczeniąt :) to pewnie cudowne uczucie :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Dzień dobry w ten pochmurny dzień :)
    U mnie wreszcie slonecznie :) mam nadzieje ze tak zostanie bo szykujemy sie dzis na wyprawe rowerowa po lesie :) Trzeba korzystac poki jeszcze brzuszek pozwala. Milego dnia kobietki :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się witam w 20 tygodniu :D

stardust87, Migotka22, betina89 lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    U mnie wreszcie slonecznie :) mam nadzieje ze tak zostanie bo szykujemy sie dzis na wyprawe rowerowa po lesie :) Trzeba korzystac poki jeszcze brzuszek pozwala. Milego dnia kobietki :)
    ale zazdroszczę :( ja rower pewnie wyciągne jak urodzę albo w przyszlym roku :/

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Kaarolina super brzusio. U mnie pobobny bo i moje gabaryty sporo wieksze niz reszty naszych forumowych chuderlaczkow :). Jesli chodzi o katar to mi bardzo pomaga spray avamys. Ale jest na recepte. Juz 19 tydz u mnie a maluszek cicho siedzi. Moglby juz sie ujawnic. Codziennie czekam i czekam a on nic. Patu ja tez sie nie wzruszam jakos szybciej niz przed ciaza, wiec nie jestes wyjatkiem :).

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    A ja sie witam w 19 tyg :) jeszcze tydzien i poloweczka :)
    Poloweczkowym mamom serdecznie gratuluje i byle razem do mety :)

Ogladalam wczoraj po pracy wasze brzuszki... Jakie sa kochane :) kazdy z osobma jest super bo kazdy jest inny :) i maly i duzy.
    Ja wam pokaze swoj ale z zeszlego tyg bo nowego jeszcze nie robilam :)

betina89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    A cóż to za preparat? :D Może bym się skusiła?

Chyba przeczytałam cały Internet na ten temat :D i sposoby serio działają ale jesli masz jakieś braki. Np jeśli zła dieta jej zmiana może przynieść cuda. Jeśli za mało żelaza i witamin to regularne picie pokrzywy i skrzypu. Jeśli brak witaminy b to wtedy właśnie drożdze ale koniecznie zabite we wrzatku mleku lub wodzie. Jeżeli słabo dotlenione to masaż połączony z regularnym stosowaniem wcierek. I tu masz niezły wybór ;) możesz kupić albo zrobić sama. Z kupnych najbardziej polecane są Jantar i Joanna Rzepa oraz radical. Ale jest ich o wiele więcej i każdemu może podpasowac co innego. Ja obecnie stosuje taką ziołowa rosyjska wcierke na zmiane z Jantarem. Fajna też jest woda brzozowa. Ale uwaga na alkohol w składzie. Wrażliwych może podraznic ja nie miałam takiego problemu. Świetna też jest kozieradka do wcierania ale napar samemu trzeba robić. Są wszelkiego rodzaju tabletki oczywiście ale zdrowiej przyjmowac te składniki naturalnie.

Mi bardzo pomoglo na wypadanie picie pokrzywy drożdży plus wcieranie Jantaru. Zmiana po 2-3 tyg niesamowita.

Witam się tak wogóle i miłego dnia ;)

Gosia19, betina89 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To my :) z 17 tyg :)

9ghpon.jpg

stardust87, Kaarolina, justyna14, Gosia19, Migotka22, Patu, kark, betina89, verynice lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że to nie forum kulinarne, ale muszę zapytać: ma któraś sprawdzony przepis na pleśniaka? bo mam tak straszną ochotę a nigdy nie robiłam i chciałam jakiś dobry przepis. HELP.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja nigdy nie robilam bo zawsze babcia byla soecjalistka ale wiem ze byl pyszny :P
    Niestety nie moge pomoc :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja robię z takiego przepisu i wychodzi pycha:) http://www.mojewypieki.com/przepis/plesniak
    ale troche czasu potrzeba, żeby ciasto ci zamarzło na tyle żeby je zetrzeć na tarce:)i wrzucam do zamrażalki a nie lodówki w torebkach foliowych

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje Maleństwo zaczyna mi bulgotki puszczać w podbrzuszu:)

Paula55, Patu, stardust87 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna suuper :) to pierwsze znaki od dzidziusia ????!

justyna14 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez przeszłam zapalenie zatok ponad rok temu. Chorowałam chyba z miesiąc, a skończyło się oczywiście antybiotykami. Od tamtej pory łykam codziennie czosnek forte i jakoś się trzymam, także bardzo polecam :) Długo po chorobie stosowałam też okłady z rozgrzanej soli na zatoki i inhalacje z soli. Dużo zdrówka życzę! :)
    Zaczarowana wrote:
    Byłam u lekarza i wróciłam zdołowana, więc muszę trochę pomarudzić, za co z góry przepraszam :( Doktor powiedziała, że to już w sumie 6 dzień mojego chorowania i choć z gardłem jest lepiej, to katar świadczy o tym, że lepiej nie będzie. Przepisała mi więc antybiotyk, a ja siedzę i przeżywam, bo wyrzucam sobie, że to moja wina, bo za słabo się leczyłam, tylko że ja naprawdę starałam się mocno kurować :( Wiem, że antybiotyk to mniejsze zło i jak trzeba to trzeba, ale jakoś od strony uczuciowej to do mnie nie dochodzi i strasznie martwię się o maleństwo. Jeszcze jestem wściekła w sumie nie wiem na co czy na kogo, bo te cholerne zatoki doprowadzają mnie do szału! Już od jakiś dwóch lat mam z nimi problem i raz na kilka miesięcy dziadostwo zawsze musiało się przypałętać i nie, niestety nigdy nie dawałam sobie z nimi rady sama, zawsze się kończyło u lekarza rodzinnego albo u laryngologa, bo już miewałam powikłania po tych głupich zatokach. Nie mogę się tego dziadostwa pozbyć, ciągle powraca, myślałam, że na czas ciąży ominie mnie to, bo naprawdę bardzo na siebie uważałam, a tu mam...

Ech :(

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Justyna suuper :) to pierwsze znaki od dzidziusia ????!
    czuje lekkie smyranie od 3-4 dni, mąż ręką też wyczuwa ruchy na brzuszku już:) a dziś bulgotki czułam :)

madiiiii, Kaarolina lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejuuu jakie to wspaniale :)
    Moj juz wariuje od jakiegos czasu :P
    Taki spryciarz ze jak jestem w pracy i stoje te 8h non stop to spi bo go bujam a jak tylko wracam do domu i siadam na kanapie to szaleje ze hoho :)

Gratuluje jeszcze raz. Teraz juz beda tylko coraz intensywniejsze ruchy a potem jak nas skopia to looo :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 473 474 475 476 477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ