X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Nie wiem co mnie pokusilo dzisiaj zeby zaczac ogladac porody na youtube I czytac relacje z porodow... Teraz placze ze starchu jak wariatka I zastanawiam sie czemu to my musimy tak cierpiec a co drugi facet sobie siedzi w poczekalni I popojajac kawke marudzi ze to tak dlugo... :/ teraz mam jakiegos dola
    ehehe... szybko się za to zabrałaś :) ból jest do przeżycia, a nowy człowiek na świecie wszystko Ci wynagrodzi. Warto pocierpieć :)

Nelus lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Fipsik od greckich liter, a nie flipsik jak chrupki kukurydziane ;p

Edit: Czytam o Twoim kocie, ciężko coś stwierdzić tylko po "przeciekaniu", jeżeli często ma taki problem przede wszystkim zrobić badanie moczu. Łapiesz pod nim łyżką albo pojemnikiem, albo wyparzyć kuwetę i bez żwirku położyć, może się do takiej załatwi, jak nie można spróbować dziecięce woreczki dla chłopców (jeżeli to kot, a nie kotka) - zakłada się na siusiaka i czeka aż się wysika ;) Badanie możesz zrobić w ludzkim laboratorium - ważne żeby zrobić badanie ogólne + osad. Pojemnik z moczem zawozimy jak najszybciej, jeżeli nie możemy to wkładamy do lodówki.

Nospę możesz rozkruszyć na łyżce drugą łyżką, zalać wodą, wymieszać i strzykawką (bez igły) wsadzić do gardła i wlać żeby połknął. Ciecz gorzej wypluć całą niż tabletkę. Nawet jak się spieni i wypluje to zawsze coś tam połknie.

Przy jakimkolwiek problemie z pęcherzem podajemy więcej płynów - jak nie chce pić, nie ma wkłucia to lać strzykawką ;) tylko go nie utop hehe

Ah bo z tych nerwow pisalam z pamieci twoj nick i ooo, sorry :* odezwe sie na priv zeby nie zasmiecac tu forum moimi problemami z kotem ;)

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i rady.
    Sinupret brałam, niestety nie pomógł, avamys też nie zdziałał cudów, a w ciąży brać go nie można, z resztą jak to wczoraj lekarka powiedziała - w ciąży do nosa to tylko woda morska :/ U mnie ten problem z zatokami to jakaś masakra, za Chiny tego nie mogę się pozbyć, co bym nie brała, robiła, po paru miesiącach wracają i scenariusz jest ten sam, próbuję leczyć się sama, a finał jest i tak albo z antybiotykiem w tabletkach albo dożylnie u laryngologa :( Byłam u specjalisty w innym mieście i zalecił mi dość agresywną kurację lekiem, który ponoć stosuje się nawet przy takich chorobach jak białaczka, co mnie zszokowało, ale ponieważ byliśmy w trakcie starań o maleństwo, doszłam do wniosku, że na razie nie wezmę tego.

Wczoraj jeszcze nie wzięłam antybiotyku, spróbowałam jeszcze ostatni raz domowej kuracji - gorąca herbata z miodem i dużą ilością cytryny, wymoczenie nóg i wypocenie przed spaniem, ale oczywiście nie pomogło i teraz zastanawiam się czy tym wypoceniem nie zaszkodziłam maluchowi, bo nie czuję ruchów :( Od dzisiaj jestem na antybiotyku, oby tylko pomógł.

Ja dziś robiłam porządki w pokoju, a mama umyła mi okno. Od razu jest przyjemniej.

Ciasto, o którym pisała stardust87 u nas nazywa się skubańcem i od czasu do czasu piekę je, ale nienawidzę ugniatania, do szewskiej pasji doprowadza mnie to :P

aleksa.wawa, nie denerwuj się kłótnią, szkoda na nią nerwów Twoich i dzidzi. Postaraj się ochłonąć, nie myśleć o tym, a potem na spokojnie pogadajcie i przypomnij, że jesteś w ciąży i takie stresy nie są Ci do niczego potrzebne.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was łyka wit D w wiekszej dawce?

• aswalda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde martwiłam się, że nie czuję Małego za bardzo, a tu jak mi teraz kuksańce daje w pęcherz, to się zaraz posikam :P

verynice lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • hela Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wpadam na chwilke bo akcja remont trwa i szybko sie nie skonczy pewnie. Moje zadanie nadzorujaca hehe nic nie odbiega od mojego zawodu wiec czuje sie jak ryba w wodzie tylko piwko mezowi daje hehe w koncu mu sie nalezy ;)
    A czas na fotke znalazlam w koncu dzis zaczal sie 20tydz :)
    9krw3c.jpg
    Milego dnia :) lece pomagac :)

Fipsik, aswalda, betina89, Gosia19, Kaarolina, kark, verynice, Patu, stardust87, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela ładny brzusio taki zgrabny ;D
    Gosia jeszcze Ci polecę tabletki Vitapil, bo też je brałam, też są dobre:)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie i rady.
    Sinupret brałam, niestety nie pomógł, avamys też nie zdziałał cudów, a w ciąży brać go nie można, z resztą jak to wczoraj lekarka powiedziała - w ciąży do nosa to tylko woda morska :/ U mnie ten problem z zatokami to jakaś masakra, za Chiny tego nie mogę się pozbyć, co bym nie brała, robiła, po paru miesiącach wracają i scenariusz jest ten sam, próbuję leczyć się sama, a finał jest i tak albo z antybiotykiem w tabletkach albo dożylnie u laryngologa :( Byłam u specjalisty w innym mieście i zalecił mi dość agresywną kurację lekiem, który ponoć stosuje się nawet przy takich chorobach jak białaczka, co mnie zszokowało, ale ponieważ byliśmy w trakcie starań o maleństwo, doszłam do wniosku, że na razie nie wezmę tego.

Wczoraj jeszcze nie wzięłam antybiotyku, spróbowałam jeszcze ostatni raz domowej kuracji - gorąca herbata z miodem i dużą ilością cytryny, wymoczenie nóg i wypocenie przed spaniem, ale oczywiście nie pomogło i teraz zastanawiam się czy tym wypoceniem nie zaszkodziłam maluchowi, bo nie czuję ruchów :( Od dzisiaj jestem na antybiotyku, oby tylko pomógł.

Ja dziś robiłam porządki w pokoju, a mama umyła mi okno. Od razu jest przyjemniej.

Ciasto, o którym pisała stardust87 u nas nazywa się skubańcem i od czasu do czasu piekę je, ale nienawidzę ugniatania, do szewskiej pasji doprowadza mnie to :P

aleksa.wawa, nie denerwuj się kłótnią, szkoda na nią nerwów Twoich i dzidzi. Postaraj się ochłonąć, nie myśleć o tym, a potem na spokojnie pogadajcie i przypomnij, że jesteś w ciąży i takie stresy nie są Ci do niczego potrzebne.
    słuchaj a może te ciągłe problemy z zatokami to wina krzywych komór nosowych? bo bardzo często tak jest. Mój tata miał operacje na komory nosowe i dopiero jak się wszystko wygoiło, udało mu się jak do tej pory skutecznie zaleczyć zatoki, a męczył się z 20 lat.

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was łyka wit D w wiekszej dawce?

Ja biore wit D w dawce standardowej czyli 10 tych jednostek :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam i zaraz uciekam do rodzinki :)
    Byłam na rowerku jest piękna pogoda i cieplutko więc przejechaliśmy jakiś kawałek może 14km i czuję się dużo lepiej :)Katar powoli przechodzi z czego się cieszę bo też już myślałam że się skończy bólem zatok a to rzeczywiście jest pieruństwo :(

Oj widzę że czasem hormony roznoszą i różne humory można tu zastać jeszcze troszkę i urodzimy to dopiero będzie różowo :)

Migotka fajny ten piesio taki słodki ta butla większa niż on sam :)
    A jesli chodzi o kotka to Ja w ogóle nie wiedziałam że koty chorują na zapalenie pęcherza? Oby szybko wyzdrowiał no i obyś szybciutko pogodziła się z Twoim mężem :)

Nelus a Ty nie oglądaj tego bo się nerwicy nabawisz i nie potrzebnie nakrecisz a juz pisałam że to nie takie straszne jak to malują? (nie wszyscy tak samo to przechodzą) nawet sie nie obejrzysz dzidzia będzie z Tobą i o wszystkim zapomnisz jak już ją dostaniesz na rączki :)Ja o porodzie przypomniałam sobie jak już wyszłam ze szpitala bo w szpitalu cały czas myślałam o Natalce, że będę spacerować, przewijać i ubierać kąpać itp :) aha i o tym kiedy ją w końcu przyniosą hehe

pozdrawiam i życzę miłego weekendu dziewczyny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2014, 17:10

betina89, Migotka22, Nelus, Kaarolina lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka też miala problemy z zatokami, kiedyś jako dziecko upadła z huśtawki i miała nos złamany, całkiem niedawno zrobiła korektę nosa i dopiero to pomogło. Ale to już drastyczny przypadek ;)
    Do mnie przyjechała siostra, umyła mi okno, zawiesiła firanę, pozmywała naczynia, pomogła wyczyścić narożnik i dywan :) o wiele lżej jak kogoś mam do pomocy :)
    Aleksa strasznie współczuję Ci z powodu kota, pamiętam jak teściowa psa zatruła mi winogronami, weterynarz dał zastrzyk rozkurczowy i biedny nie mógł kupy utrzymać przez 2 dni, najgorzej było jak zrobił to na dywanie, w nocy go od razu czyściłam, bo wiadomo co by było gdyby do rana to zostało :/

• betina89 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.youtube.com/watch?v=DQQyZ8v7_C8&feature=youtu.be to przsyłam link do badań prenatalnych inwazyjnych. osobiście nie wykonałabym takiego zabiegu....

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czytałam jak piszecie, że czujecie w brzuchu gulki,itp i że maluch Wam po brzuchu "jeździ" a ja mam cały czas wrażenie, że jest tylko z jednej strony. nawet jak leże to tylko po prawej stronie mi "guła" wystaje a po lewej płasko. tak zaczęłam czytać i podobno takie objawy występują przy macicy jednorożnej. matko ja to sobie lubie życie umilać chyba odetne internet i będzie spokój...

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki, wiem, że już nie raz było o tym, ale jakie bierzecie tabletki i jakie macie wyniki?
    Bo mi endo przejrzała wyniki z ostatnich 3 miesięcy, ponoć leci mi hemoglobina i anemia będzie jak się nie obronię. Zasugerowała zmianę tabletek i powiedziała, że jakiej pacjentki nie pyta to wszystkie biorą Femibion 2 Plus. Tylko patrzyłam na skład i jest dużo kwasu foliowego, a do tego jest na raz magnez i żelazo... I nie wiem co wybrać, żeby od razu były DHA, bo już i tak biorę tabletki na tarczycę, na nerki i nie chcę łykać tysiąca tabletek dziennie... :/
    Ktoś coś bierze fajnego albo ktoś mu coś polecał :)?

• AniaDS Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, mi moja lekarz prowadząca przepisała pharmaton matruelle. Według niej jest bardzo dobry, ale oprócz tego kazała mi przyjmować jeszcze dodatkowo magneB6, bo w tamtym zestawie witamin jest go niewiele. Mi morfologia wcześniej też znacznie się pogorszyła i zaczynałam odczuwać już tego skutki, tzn. stałam się senna i zmęczona, a teraz jak biorę te witaminy, to samopoczucie mi się poprawiło. Wyniki krwi zrobię dopiero 28. 04, więc wtedy się przekonam, czy naprawdę mi pomogły.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Dzisiaj mam mało czasu bo muszę jechać do Warszawy, ale jak wrócę to z pewnością będę was nadrabiać, oczywiście jak nie będę zmęczona :)

Miłego dnia!!

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek kobitki :)
    Tak się cieszę że dziś niedziela i jutro lecę do Polski :) Już się nie mogę doczekać. Życzę udanego dnia z najbliższymi :)

dba, stardust87 lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    czytałam jak piszecie, że czujecie w brzuchu gulki,itp i że maluch Wam po brzuchu "jeździ" a ja mam cały czas wrażenie, że jest tylko z jednej strony. nawet jak leże to tylko po prawej stronie mi "guła" wystaje a po lewej płasko. tak zaczęłam czytać i podobno takie objawy występują przy macicy jednorożnej. matko ja to sobie lubie życie umilać chyba odetne internet i będzie spokój...
    u mnie też zazwyczaj jest bardziej z prawej strony:) ale jak mąż jeździ po brzuchu ciepłą dłonią to dziecko bez problemu za ręką na lewą stronę się przesuwa także spokojnie:)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) coraz bliżej do wtorku i usg :) jupi :) mój Maluszek też właśnie wstał :) ale to fajne uczucie:) nie mogę doczekać się pierwsze kopniaczka:)

betina89 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Kurcze wszyscy wybywaja do Pl a ja musze czekac jeszcze 3 tyg... :( buu. Oby szybko zlecialo.
    Rowniez zycze wszystkim milego dńia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 475 476 477 478 479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ