Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
aswalda wrote:czytałam jak piszecie, że czujecie w brzuchu gulki,itp i że maluch Wam po brzuchu "jeździ" a ja mam cały czas wrażenie, że jest tylko z jednej strony. nawet jak leże to tylko po prawej stronie mi "guła" wystaje a po lewej płasko. tak zaczęłam czytać i podobno takie objawy występują przy macicy jednorożnej. matko ja to sobie lubie życie umilać chyba odetne internet i będzie spokój...
A pytanie mam odnośnie pęcherza - bo dziś w nocy obudziło mnie potworne kłucie, takie sekundowe, powtórzyło się kilka razy. Ból taki kłująco-palący. I tak się zastanawiam, czy to możliwe, żeby np. dzidzi mnie po pęcherzu kopał? Jest tak blisko pęcherza już? I ma taką siłę?
Bo cholera prawie od początku ciąży łykam preparat z żurawiną na drogi moczowe, co chwile robię badania moczu i nic tam nie wychodzi - wszystko jest dobrze. Oczywiście pojadę w poniedziałek zrobić kolejne badanie, ale trochę się wkurzam. Powiedzcie, możliwe, że to dzidzia mnie w nocy pokopała?aswalda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKobietki, jako, że mam matematyczny umysł i przemawiają do mnie tylko liczby stworzyłam coś takiego:
Brałam pod uwagę tylko kompleksy z DHA i zestawem witamin, przeszukałam wszystkie dostępne w aptekach internetowych, allegro i ceneo.
Mam nadzieję, że komuś się przydaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 10:09
Dżola, Paula55, Zaczarowana, Kaarolina, Nelus, assantea, aleksa.wawa, Patu, aswalda, betina89, deidre, zoi lubią tę wiadomość
-
dzień Dobry dziś też ładna pogoda się robi chociaz deszczyk zapowiadali to słoneczko wyszło
Ja dziś ruszam na basen
A co do kontroli to jutro idę do ginka może w końcu mi powie co tam na gapę mieszka mi w brzuszku
A widzę że dużo dziewczyn wraca do Polski a Ja na swięta do braciszka z rodzinką do Angliii to już w czwartek trzeba odpocząć od tej Polski i od tego co tu się dzieje
-
Doberek..
A mnie martwi to że od wyjścia ze szpitala czyli od środy... w sumie to od czwartku nie czuję Malucha... Ech pewnie sobie wkręcam ale powoli zaczyna mnie to martwić...https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Hej Mamusie,
ja miałam 2 dni awarię kompa i nadrobić Was to masakra!Ale dałam radę
Wczoraj wypad z mamą na rynek i kupiłam sobie sukienkę (idealną na codzień i ubirę ją też na chrzciny) i bluzkę...no i Marcela obkuppiłam w śpiochy, spodenki i kocyk hihiihhi
Miłej niedzieli!! :*kark, betina89 lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Widzisz mika tu chcesz z Polski wyjechac a my okropnie tesknimy
i jak tu kazdemu dogodzic??
Ja tam odliczam kazdy dzieni tak się stało Moj brat wyjechał i też tęsni ale nie za krajem tylko rodziną dlatego lecimy teraz do niego na święta a potem w wakacje oni przyjadą bo tu bratowa ma rodziców a brat ma mnie więcej rodzinki nie posiadam
niestety rodzice już nie żyją więc mamy tylko siebie tak więc jakoś umilamy sobie czas chciałabym się przeprowadzić bliżej niego ale tylko to że oboje mamy dość dobrze płatne pracę to nie umiemy się zdecydować
bo tu nam się w miarę dobrze żyje a im tam takie błędne koło ale nic nie zrobimy
-
nick nieaktualnyHeja. Dziewczyny ale ja dzisiaj cierpie
juz nie wiem co mam ze soba zrobic
mam straszne bole/ skurcze zoladka. Boli mnie na tyle mocno ze az wymiotowalam
Wzielam juz nospe, espumisan i nie wiem co jeszcze mam wziac zeby sobie pomoc? Najbardziej martwia mnie te skurcze bo nie wiem czy sa grozne dla dziecka czy to po prostu niestrawnosc
masakra!!!
-
Kark super zestawienie, wszystko pieknie i czytelnie
ja biore witaminer+dha i jak porownywalam sklad z probkami ktore mi lekarz dal to mialy ten sam sklad i mysle ze sa ok do tego tanie bo zaplacilam ok 15zl max za miesieczna ilosc
Verynice ja mysle ze taki zakup bedzie zalezal duzo od tego czy bede karmic, jesli nie to wiadomo ale jak sie uda to bufet ciagle otwarty w idealnej temp i nawet steryliziwac nie trzeba hehe -
nick nieaktualnyMika, z kaczką pewnie za późno i nie wiem czy masz normalną czy dziką. U mnie mąż czasem poluje, więc robię zazwyczaj dziką
Najlepsza jak dla mnie noc w marynacie (zioła prowansalskie, rozmaryn, tymianek, oliwa, cytryna/ocet, pieprz, wegeta, czosnek, cebulka drobno), potem do piekarnika. Jeszcze w rodzinie robią faszerowaną mięsem mielonym (tylko musisz wyjąć kości, dla mnie dobra, ale mąż stwierdził, że woli "moją" - w marynacie), a potem obsypują przyprawą do dziczyzny, smażą chwilę i do piekarnika.
Nie wiem jak domowa, ale ja dziką trzymam jakieś 30 minut w 180stopniach, ale mój piekarnik jest bardziej na czuja, raz przypali raz niedorobi
Ważne jeśli nie jest w marynacie, to obłożyć boczkiem lub podlewać często, bo łatwo się wysusza
Verynice, ja miałam ręczny (pożyczony) i elektryczny (mój) i zdecydowanie elektryczny. Jak doregulujesz sobie moc ssania to może sobie pracować, a ty robisz co chcesz wtedyDo ręcznego nie miałam sił i szczerze, to mąż mi musiał odciągać
Sterylizatora nie miałam, stwierdziłam, że kubek ew. garnek mam, czajnik, żeby zagotować wrzątek mam, więc nie będę na głupoty kasy wydawać tylko zostawię ją na pampersy
Podgrzewacz fajna rzecz, jeśli np. masz daleko do kuchni i w nocy chciałabyś tylko nalać wodę, wsypać proszek, podgrzać. Jak masz blisko, to zawsze można podejść do kuchenki albo mikrofali
Hela, ja zamówiłam 2 opakowania vita-minera, a później na trzeci trymestr i pierwsze miesiące karmienia pharmaton (jakoś ten jego skład mnie zachwycił). Ja się cieszę, że sobie zrobiłam tą tabelkę, bo miałam już wczoraj kupować femibion, a dziś jak zobaczyłam ile ma witaminy C to się ucieszyłam, że uratowałam moje nerki
Tak jak napisała dba, każdy może sobie dostosować co mu pasuje i przede wszystkim jakie dawki witamin i minerałów są odpowiednie, bo czasem nadmiar też szkodziWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2014, 13:27
-
aleksa.wawa wrote:Heja. Dziewczyny ale ja dzisiaj cierpie
juz nie wiem co mam ze soba zrobic
mam straszne bole/ skurcze zoladka. Boli mnie na tyle mocno ze az wymiotowalam
Wzielam juz nospe, espumisan i nie wiem co jeszcze mam wziac zeby sobie pomoc? Najbardziej martwia mnie te skurcze bo nie wiem czy sa grozne dla dziecka czy to po prostu niestrawnosc
masakra!!!
betina89 lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:u mnie też przez długi długi czas "gula" była tylko z prawej strony. I przez pierwszy tydzień tylko tam ruchy czułam.. Teraz już jest z obu stron więc się nie martw.
A pytanie mam odnośnie pęcherza - bo dziś w nocy obudziło mnie potworne kłucie, takie sekundowe, powtórzyło się kilka razy. Ból taki kłująco-palący. I tak się zastanawiam, czy to możliwe, żeby np. dzidzi mnie po pęcherzu kopał? Jest tak blisko pęcherza już? I ma taką siłę?
Bo cholera prawie od początku ciąży łykam preparat z żurawiną na drogi moczowe, co chwile robię badania moczu i nic tam nie wychodzi - wszystko jest dobrze. Oczywiście pojadę w poniedziałek zrobić kolejne badanie, ale trochę się wkurzam. Powiedzcie, możliwe, że to dzidzia mnie w nocy pokopała?
nie wiem akurat czy ból-kłucie jest kopniakami spowodowane, bo nie mam tych objawów. -
kark wrote:Kobietki, wiem, że już nie raz było o tym, ale jakie bierzecie tabletki i jakie macie wyniki?
Bo mi endo przejrzała wyniki z ostatnich 3 miesięcy, ponoć leci mi hemoglobina i anemia będzie jak się nie obronię. Zasugerowała zmianę tabletek i powiedziała, że jakiej pacjentki nie pyta to wszystkie biorą Femibion 2 Plus. Tylko patrzyłam na skład i jest dużo kwasu foliowego, a do tego jest na raz magnez i żelazo... I nie wiem co wybrać, żeby od razu były DHA, bo już i tak biorę tabletki na tarczycę, na nerki i nie chcę łykać tysiąca tabletek dziennie...
Ktoś coś bierze fajnego albo ktoś mu coś polecał?
hej wszystkimale mała mi dzis fajnie sie ruszała w brzuszku, z pół godziny sie wierciła co chwilke. super uczucie
ja brałam Fmibion, a teraz Vita miner prenatal z dha i osobno do tego jeszcze jednątabletke dha żelazo i magnez.
po samych witaminach hemoglobina spadała w ciągu miesiąca z 13 na 11. teraz ide w srode na wyniki i zobacze jak wygląda