X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się urodziłam prawie miesiąc przed terminem i mimo to miałam 10 pkt :) zresztą Mama wszystkie dzieci rodziła przed terminem, ale ja byłam najsilniejsza :)

Io, Nelus lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale historie....
    Dobrze ze wszystkie z pozytywnym finalem :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23m9boo.jpg

18tyg3dni rosniemy :D

karolcia:)))), Paula55, stardust87, aswalda, madiiiii, hela, Patu, akuszerka89, zoi, justyna14, doti77, le'nutka, kark, Kaarolina, verynice, Gosia19, betina89, Migotka22, aleksa.wawa, jovi81 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    23m9boo.jpg

18tyg3dni rosniemy :D

śliczna mamuśka i cudny brzusio:)

Nelus lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ale slodko wygladasz :)
    Kwitnaco :)

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje:*

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    tak to możliwe, mnie właśnie od wczoraj boksuje w pęcherz. za pierwszym razem dostałam z zaskoczenia i prawie popuściłam, czuje to szczególnie jak mam pełniejszy pęcherz. jak się przekręci to boksuje mnie w okolicy jelit. dziś od rana dostaje kuksańce. najbardziej szalał w kościele na śpiewach i teraz jak leżę :)
    nie wiem akurat czy ból-kłucie jest kopniakami spowodowane, bo nie mam tych objawów.
    dzięki :) chyba to jednak był dzidź, bo jak zaczął mnie normalnie kopać (od przodu) to bóle pęcherza przeszły więc pewnie się obrócił. A jak mówisz, że możliwe, że już dosięga pęcherza to na pewno to to. :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A ja chyba nie kupuję monitora oddechu, bo dziecko będzie spało z nami w pokoju...tzn mamy ściankę działową z kartongipsu (bez drzwi) i tam będzie kącik Marcela, jakieś 2m od naszego łózka...
    U brata męża spali w jednym pokoju z dzieckiem, bez ścianek bez niczego - łóżko przy łóżku. I gdyby nie monitor oddechu to Mały by już nie żył. Bo nie jesteś w stanie usłyszeć, szczególnie w czasie snu, czy dziecko przestało oddychać. Dla mnie to będzie najważniejszy sprzęt w wyposażeniu dla dzidzi. A jakbym miała ograniczone fundusze, to bym wolała nie kupić podgrzewacza, sterylizatora i innych rzeczy, a mieć w domu monitor oddechu.

Nelus, Paula55, MartaR.., Io lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    No nie wiem... jakoś nasze mamy nie miały monitorów oddechu a jednak jesteśmy...może zmienię zdanie i kupię tuż przed porodem, ale na chwilę obecną w ogóle o tym nie myślę...
    A jak porównujesz nas do naszych mam to sprawdź jakieś dane statystyczne ile dzieci w tamtych czasach umierało na tzw "syndrom śmierci łóżeczkowej"..

betina89 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, brzucho piękny a buźka jeszcze piękniejsza :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo stardust to widze ze po raz kolejny myslimy tak samo :)
    Ja tez wole nie kupic tych innych bajerow a w detektor zainwestowac!!!

Myslalas juz moźe jaki wybierzesz?

stardust87, Io lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A patrzylyscie juz na jakies modele tych detektorow? Jak cenowo to wychodzi? wydaje mi sie ze zakup dobry :) rozumiem tez osoby ktore uwazaja to za zbedny zakup, bo ogladalam gdzies wypowiedzi poloznych i stwierdzily ze niektore dzieci maja wieksze zagrozenie. Nie wiem dokladnie o co chodzilo ale jak dla mnie lepiej nie ryzykowac. Z tym ze kiedys nie bylo takiego typu urzadzen tak innych bajerow to mysle ze jakby nasze mamuski mialy mozliwosc zakupu to pewnie wiekszosc by sie zdecydowala :)
    Nelus piekna kobieta z ciebie, ewidentnie ciaza ci sluzy kwitniesz :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wybiore ten z angelcare z dwiema plytakami i niania jak sie uda...
    Ten z jedna plytka chodzi na ebayu od £60 do nawet ponad £100.
    Bede dopiero na koniec maja dokladnie szukac...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ale Ty piękna! Ślicznie wugladasz ;) i bardzo fajna bluzeczka ;)

Też wolę monitor niż podgrzewacz i sterylizator. To dla mnie bajery a monitor może uratowac życie. Nie darowała bym sobie jakby coś się stało. Ale oczywiście każda może mieć swoje zdanie i nie neguje ;)

Ja chyba też kupię angelcare tylko się zastanawiam czy z niania czy bez. Będzie u nas w pokoju albo obok przez otwarte drzwi. Kuchnia i łazienka bliziutko. To przydałaby się tylko jak będę na dworze a mała spala.

Nelus, Io lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Oo stardust to widze ze po raz kolejny myslimy tak samo :)
    Ja tez wole nie kupic tych innych bajerow a w detektor zainwestowac!!!

Myslalas juz moźe jaki wybierzesz?
    Najczęściej chyba polecany jest ten angelcare z tego co się orientuję. Ja na razie jestem na etapie badania i czytania czy lepszy taki plytkowy co to się pod materacem układa czy taki w formie klipsa co się do pieluszki przyczepia.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez sie zastanawialam nad pieluszkowym....
    Kurde sama nie wiem... Tyle dobrych opini sie naczytalam o tym plytkowym... To bedzie ciezka decyzja :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) quiz z samego rana: przed badaniem krwi na cukier można pić wodę czy nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :) quiz z samego rana: przed badaniem krwi na cukier można pić wodę czy nie?
    Wolno :)
    Io wrote:
    Niestety w moim przypadku nie było takiej możliwości bo miałam kręcz i niedorozwój panewki biodrowej więc cały czas miałam na sobie kołnierz ortopedyczny i rozpórkę na nogach. :P (...) Podobno wyglądałam w tym zestawie jak siedem nieszczęść :P
    Oj, ciocia mojej córki (niby kuzynka mojego męża, ale jest straszą od naszej Tosi o 2 miesiące :P) miała rozpórkę długo, aż nie zaczęła chodzić...
    Jak ją widziałam w tym "czymś", a obok naszego bąka rozbrykanego i szczęśliwego to żal mi się jej robiło... :(
    Dlatego przy dziewczynkach trzeba mieć dobrego lekarza od początku, robić usg kiedy karzą, a najlepiej od urodzenia wkładać dwie pieluchy między nogi :P

Io lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark Dzięki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do happy endów...
    Moja teściowa była w 5 ciążach - miała tyłozgięcie macicy + łożysko przodujące. W tamtych czasach przed ślubem gin jej poweidziała, że nie będzie mieć dzieci. Ale miała.
    Tylko każda ciąża zagrożona :/ Jak się już dzieci rodziły to też każde jakieś felerne czy coś...
    Najstarszy miał kolki do 2 roku życia. Dostawał tabletki, kropelki, ziółka, pierdółki i nic, dopiero po drugich urodzinach nagle mu przeszło.
    Starszy urodził się w 36 tygodniu, ale był tak słaby, że po kilku dniach zmarł.
    Kolejny (mój M ;)) już wiecie, że przestawał oddychać do 3 roku życia.
    Czwarty był względnie zdrowy i normalny :)
    Ostatni złapał uczulenie jak teściowa kiedyś wypiła szklankę mleka prosto od krowy. Wtedy nie słyszeli o uczuleniach jeszcze, a on je złapał. Najpierw nabiał, potem powoli wszystko. Ogólnie wyszło tak, że do chyba 6 roku życia jadł tylko kotlety sojowe. Do tego miała atopową skórę do teraz, często mu ropieje, krwawi, ma strupy. No i kilka lat temu dostrzegł u siebie, że ma miękką dziurę w głowie. Nikt mu tego do tej pory nie powiedział, ale to był rak...

Także jak się o tym wszystkim dowiedziałam, to aż się bałam rodzić :P

No, ale myśląc o pozytywach to dziś mam wizytę i bierzemy córcię na usg :D Mam nadzieję, że zauważy cokolwiek z tych biało - czarnych plam, bo od miesiąca przeżywa, że zobaczy dzidziusia :D

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ