X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się urodziłam prawie miesiąc przed terminem i mimo to miałam 10 pkt :) zresztą Mama wszystkie dzieci rodziła przed terminem, ale ja byłam najsilniejsza :)

Io, Nelus lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale historie....
    Dobrze ze wszystkie z pozytywnym finalem :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    23m9boo.jpg

18tyg3dni rosniemy :D

karolcia:)))), Paula55, stardust87, aswalda, madiiiii, hela, Patu, akuszerka89, zoi, justyna14, doti77, le'nutka, kark, Kaarolina, verynice, Gosia19, betina89, Migotka22, aleksa.wawa, jovi81 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    23m9boo.jpg

18tyg3dni rosniemy :D

śliczna mamuśka i cudny brzusio:)

Nelus lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ale slodko wygladasz :)
    Kwitnaco :)

Nelus lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje:*

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    tak to możliwe, mnie właśnie od wczoraj boksuje w pęcherz. za pierwszym razem dostałam z zaskoczenia i prawie popuściłam, czuje to szczególnie jak mam pełniejszy pęcherz. jak się przekręci to boksuje mnie w okolicy jelit. dziś od rana dostaje kuksańce. najbardziej szalał w kościele na śpiewach i teraz jak leżę :)
    nie wiem akurat czy ból-kłucie jest kopniakami spowodowane, bo nie mam tych objawów.
    dzięki :) chyba to jednak był dzidź, bo jak zaczął mnie normalnie kopać (od przodu) to bóle pęcherza przeszły więc pewnie się obrócił. A jak mówisz, że możliwe, że już dosięga pęcherza to na pewno to to. :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A ja chyba nie kupuję monitora oddechu, bo dziecko będzie spało z nami w pokoju...tzn mamy ściankę działową z kartongipsu (bez drzwi) i tam będzie kącik Marcela, jakieś 2m od naszego łózka...
    U brata męża spali w jednym pokoju z dzieckiem, bez ścianek bez niczego - łóżko przy łóżku. I gdyby nie monitor oddechu to Mały by już nie żył. Bo nie jesteś w stanie usłyszeć, szczególnie w czasie snu, czy dziecko przestało oddychać. Dla mnie to będzie najważniejszy sprzęt w wyposażeniu dla dzidzi. A jakbym miała ograniczone fundusze, to bym wolała nie kupić podgrzewacza, sterylizatora i innych rzeczy, a mieć w domu monitor oddechu.

Nelus, Paula55, MartaR.., Io lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    No nie wiem... jakoś nasze mamy nie miały monitorów oddechu a jednak jesteśmy...może zmienię zdanie i kupię tuż przed porodem, ale na chwilę obecną w ogóle o tym nie myślę...
    A jak porównujesz nas do naszych mam to sprawdź jakieś dane statystyczne ile dzieci w tamtych czasach umierało na tzw "syndrom śmierci łóżeczkowej"..

betina89 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, brzucho piękny a buźka jeszcze piękniejsza :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo stardust to widze ze po raz kolejny myslimy tak samo :)
    Ja tez wole nie kupic tych innych bajerow a w detektor zainwestowac!!!

Myslalas juz moźe jaki wybierzesz?

stardust87, Io lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A patrzylyscie juz na jakies modele tych detektorow? Jak cenowo to wychodzi? wydaje mi sie ze zakup dobry :) rozumiem tez osoby ktore uwazaja to za zbedny zakup, bo ogladalam gdzies wypowiedzi poloznych i stwierdzily ze niektore dzieci maja wieksze zagrozenie. Nie wiem dokladnie o co chodzilo ale jak dla mnie lepiej nie ryzykowac. Z tym ze kiedys nie bylo takiego typu urzadzen tak innych bajerow to mysle ze jakby nasze mamuski mialy mozliwosc zakupu to pewnie wiekszosc by sie zdecydowala :)
    Nelus piekna kobieta z ciebie, ewidentnie ciaza ci sluzy kwitniesz :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba wybiore ten z angelcare z dwiema plytakami i niania jak sie uda...
    Ten z jedna plytka chodzi na ebayu od £60 do nawet ponad £100.
    Bede dopiero na koniec maja dokladnie szukac...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ale Ty piękna! Ślicznie wugladasz ;) i bardzo fajna bluzeczka ;)

Też wolę monitor niż podgrzewacz i sterylizator. To dla mnie bajery a monitor może uratowac życie. Nie darowała bym sobie jakby coś się stało. Ale oczywiście każda może mieć swoje zdanie i nie neguje ;)

Ja chyba też kupię angelcare tylko się zastanawiam czy z niania czy bez. Będzie u nas w pokoju albo obok przez otwarte drzwi. Kuchnia i łazienka bliziutko. To przydałaby się tylko jak będę na dworze a mała spala.

Nelus, Io lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Oo stardust to widze ze po raz kolejny myslimy tak samo :)
    Ja tez wole nie kupic tych innych bajerow a w detektor zainwestowac!!!

Myslalas juz moźe jaki wybierzesz?
    Najczęściej chyba polecany jest ten angelcare z tego co się orientuję. Ja na razie jestem na etapie badania i czytania czy lepszy taki plytkowy co to się pod materacem układa czy taki w formie klipsa co się do pieluszki przyczepia.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tez sie zastanawialam nad pieluszkowym....
    Kurde sama nie wiem... Tyle dobrych opini sie naczytalam o tym plytkowym... To bedzie ciezka decyzja :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) quiz z samego rana: przed badaniem krwi na cukier można pić wodę czy nie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :) quiz z samego rana: przed badaniem krwi na cukier można pić wodę czy nie?
    Wolno :)
    Io wrote:
    Niestety w moim przypadku nie było takiej możliwości bo miałam kręcz i niedorozwój panewki biodrowej więc cały czas miałam na sobie kołnierz ortopedyczny i rozpórkę na nogach. :P (...) Podobno wyglądałam w tym zestawie jak siedem nieszczęść :P
    Oj, ciocia mojej córki (niby kuzynka mojego męża, ale jest straszą od naszej Tosi o 2 miesiące :P) miała rozpórkę długo, aż nie zaczęła chodzić...
    Jak ją widziałam w tym "czymś", a obok naszego bąka rozbrykanego i szczęśliwego to żal mi się jej robiło... :(
    Dlatego przy dziewczynkach trzeba mieć dobrego lekarza od początku, robić usg kiedy karzą, a najlepiej od urodzenia wkładać dwie pieluchy między nogi :P

Io lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark Dzięki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do happy endów...
    Moja teściowa była w 5 ciążach - miała tyłozgięcie macicy + łożysko przodujące. W tamtych czasach przed ślubem gin jej poweidziała, że nie będzie mieć dzieci. Ale miała.
    Tylko każda ciąża zagrożona :/ Jak się już dzieci rodziły to też każde jakieś felerne czy coś...
    Najstarszy miał kolki do 2 roku życia. Dostawał tabletki, kropelki, ziółka, pierdółki i nic, dopiero po drugich urodzinach nagle mu przeszło.
    Starszy urodził się w 36 tygodniu, ale był tak słaby, że po kilku dniach zmarł.
    Kolejny (mój M ;)) już wiecie, że przestawał oddychać do 3 roku życia.
    Czwarty był względnie zdrowy i normalny :)
    Ostatni złapał uczulenie jak teściowa kiedyś wypiła szklankę mleka prosto od krowy. Wtedy nie słyszeli o uczuleniach jeszcze, a on je złapał. Najpierw nabiał, potem powoli wszystko. Ogólnie wyszło tak, że do chyba 6 roku życia jadł tylko kotlety sojowe. Do tego miała atopową skórę do teraz, często mu ropieje, krwawi, ma strupy. No i kilka lat temu dostrzegł u siebie, że ma miękką dziurę w głowie. Nikt mu tego do tej pory nie powiedział, ale to był rak...

Także jak się o tym wszystkim dowiedziałam, to aż się bałam rodzić :P

No, ale myśląc o pozytywach to dziś mam wizytę i bierzemy córcię na usg :D Mam nadzieję, że zauważy cokolwiek z tych biało - czarnych plam, bo od miesiąca przeżywa, że zobaczy dzidziusia :D

‹‹ 478 479 480 481 482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ