Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
aleksa.wawa wrote:Patu az niewiarygodne ze masz taki śliczny duzy brzuszek w 17 tc
Jest przepiekny
dziękimąż sie śmieje z niego ale tak naprawde go lubi
cos czuje że jemu będzie go najbardziej brakowało po ciąży
a brzuszek to głównie zasługa przegiętej sylwetki której nie cierpiałam przed ciążą, bo nawet jak byłam chuda i miałam niedowage i brzuch był niby płaski, ale z boku jak stałam to wyglądało jakby i tak leciutko wystawał. odziedziczone po mamieale teraz mi to wogóle nie przeszkadza, pewnie w 8-9 miesiącu zacznie
-
K_A_M_A wrote:Patu super brzusio!
Widzę, że więcej osób dziś ma wizyty-fajnie tak w grupie
A czy wiecie może jak sobie radzić z bólem głowy? Dziś mnie okropnie boli a ogólnie rzadko miewam bóle głowy, nie chcę truć się lekami (bo i pewnie nie można nic brać) ale jakieś herbatki, napary? No już sama nie wiem...
mi najczęściej pomaga wypicie kawy, ale ja mam niskie cisnienie i dlatego czasem głowa boli. albo więcej tlenu, krótki spacer albo nawet posiedzenie chwilke na dworzu/przy otwartym oknie. i picie większej ilości wody
jak bardzo boli to apap mozesz wziąć, jeden nie zaszkodzi -
Witam w tym deszczowym dniu.
Kama - mnie ból głowy męczy nieprzerwanie od wczoraj. Niestety migreny to u mnie norma. Kiedyś wzięłam sobie jakąś mega mocną tabletę i było ok. Teraz muszę się męczyć. Ostatnia migrena trwała 3 dni. Myślałam, że już nie dam rady.
Mnie pewną ulgę przynoszą zimne okłady na czoło, albo smarowanie bolącego miejsca amolem. -
Patu brzusio cudowny
A jeżeli chodzi o wagę to spokojnie, jeżeli będzie coś nie tak to lekarz na pewno zwróci na to uwagę...
Ja wagę wyjściową miałam 53kg i mimo braku wymiotów, mdłości i przy ogromnym apetycie w pewnym momencie około 13 tyg ważyłam 49kg, teraz 51kg. No i niestety brak brzusiaI gdyby nie to małe co się ostatnio tak wierci to chyba siedziała bym i beczała
Kama apap jak najbardziej. Lekarz ostatnio mi powiedział, ze lepiej wcześniej wziąć niż później gdy ból będzie tak duży że jeden nie wystarczy.
I o dziwo wam powiem, że jak wcześniej apap żeby pomógł to musiałabym chyba wziąć całe opakowanie, tak teraz jeden działa cuda -
ooo to jestem zaskoczona
Chyba dziś źle spałam albo za długo że tak boli, no zdarza się. A co do wagi to ja Wam powiem, że przed ciążą ważyłam 63 kg ciąża rozpoczęta w listopadzie, po świętach 65 (myślę, że zasługa obżarstwa) a wczoraj 70,3 kg. A jestem w połowie i jestem trochę przerażona tym, ale nie mam zamiaru się głodzić i co chwilę mam jakieś zachcianki raz słodkie raz kwaśne, raz słone...
Nelus, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olać wagę! Ja leżę w łóżku i zajadam się milką jogurtową
jestem tak wykończona bez kawy z rana że zaraz zasnę. A na badaniu krwi obcy pan sam z siebie zauważył że w ciąży jestem więc chyba już mi bardzo widać ten brzuch
justyna14, verynice, aleksa.wawa, Migotka22, kark, betina89, Szonka lubią tę wiadomość
-
Ja tez duzo przytylam, przed ciaza max 51kg a teraz juz nawet 57kg waga pokazala ale to wieczorem po sporym obzarstwie :p stwierdzilam ze cale zycie mi wytykano ze jestem za chuda to chociaz teraz bede grubsza. Jem na co mam ochote i nie bede sie hamowac!!!
Migotka22, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Ja to dzisiaj bylam w szoku ok 1,5kg w miesiac wow hehe ogolnie od poczatku 2,5 sie uzbieralo msm nadzieje ze mocno nie przyspieszy bo mialam nadmiary wagowe sprzed ciazy (po ok 2miesiacach cwiczen w grudniu mialam 2kg na plusie
) noi pozniej swieta, brak ruchu i powiem wam ze pogoda i bole glowy nie rozpieszczaja a czas w ciazy niby idealny na ruch a tu dupa do tego po schodach sapie jak glupia haha
-
To widzę, że część się ładnie ogranicza-ja po prostu nie umiem , słodkości patrzą na mnie błagalnym wzrokiem
I czekam tylko aż wyzdrowieję bo jeszcze trochę mnie katar trzyma i zacznie się mój sezon-lody będą wszędzie i o każdej porze dnia
Już ostatnio tak mnie Twister prosił żebym go kupiła ale że ciekło mi z nosa to przemówił rozsądek. Ale wiem, że już wkrótce Twisterku będziesz mój!!
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Haha stardust dobrze gada...olać wagę
Ja jem strasznie dużo...ale jeżeli chodzi o słodycze to bleee
Przede wszystkim warzywa i owoce, no i wszelkie kwasy
A słodycze to tylko wtedy jak chcę małego rozbudzićbo przyuważyłam, że po słodkim najbardziej bryka
-
Właśnie przypomniało mi się, że powinnam się zważyć, ciekawe jak wygląda teraz moja waga. Na początku chudłam, choć nie drastycznie, ale ostatnio w gramach zaczęłam trochę nadrabiać, aczkolwiek była to waga w granicach tego, co ważyłam przed ciążą. Jutro z rana zobaczę jak to wygląda.
Ja nie mam jakiś strasznych napadów obżarstwa, zdarza się, że miewam ochotę na coś konkretnego, ale daję sobie z tym radę w razie czego
Ostatnio znowu chodzi za mną jakiś Mc Donald`s albo KFC... może być tortilla na przykład. Niestety na wyrodnego brata nie mam co liczyć, jak tylko wspomniałam, że mógłby mi kupić, to oczywiście stwierdził, że nie kupi, bo to nie zdrowe (sam sobie kupił i wpierdzielił!), a wieczorem na skypie już kablował mojemu MężowiCo za ludzie. Trzeba jakoś sobie radzić, jutro jadę do Poznania, to po drodze napadnę którąś z restauracji hehe
I nikt mnie przed tym nie powstrzyma, o!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 13:19
Nelus, stardust87 lubią tę wiadomość
-
No wlasnie mi od wczoraj mały/mała nic nie chce kopnąć porzadnie. Wczoraj ruszył się chyba raz, dzisiaj jeszcze nic.
Cale szczescie, jutro wizyta i sie dowiem czy wszystko porzadku no i poznamy płeć! Nareszcie!
Co do wagi, to dopóki widzę, że mieszczę się w "normie", będę jadła i jadłaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 13:23
Nelus lubi tę wiadomość
[/url]
-
A Ja już po wizycie u mnie wszystko dobrze na szczęście dzidzia rośnie i waży prawie 0,5kg
jak się cieszę no i z dzisiejszych oględzin nic tam nie wisiało więc nie mogę powiedzieć że na 100% ale na 90% jest to DZIEWUSZKA moja córcia ale będzie happy...
ale nic nie mogę powiedzieć bo wypaple tacie i tata będzie zły bo On niespodziankę sobie zamawia więc wiem tylko Ja no i tu na forum czyli WY
a jak mi robił dziś usg to dzidzia się wierciła fajnie to wyglądało
Mam nadzieję że i wasze wizyty będą udane
A to moje dziecie
a i dziś trochę słabe te zdjęcie ale co tam na monitorze lepiej było widać
a jeśli chodzi o wagę to Ja mam jakieś 8 kg na plusie i zgadza się to z poprzednią ciążą więc w miarę jestem zadowolonaale tak ogólnie to się bronie tylko przed słodyczami a jedzenie normalnie porcje zjadam czasem w kratkę niestety z braku czasu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 13:32
kark, Migotka22, Zaczarowana, hela, Patu, aswalda, betina89, Gosia19, Kaarolina, verynice, stardust87, Szonka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA za mną od kilku dni chodzi gazowane - cola, piwo, woda, cokolwiek. Jak widzę w sklepie to aż mi ślinianki bardziej pracują, ale staram się hamować
Oj dziewczyny, ale dziwnie siedzieć w domu i mieć tyle czasu dla siebie... Niby 1,5 miesiąca pracowałam, a zdążyłam się tak wkręcić, że nie wiem dziś co z sobą zrobić i zaczynam robić listę świątecznych dań i wypieków
Hela, może to trochę wścibskie, ale kim jesteś z zawodu? Architektem, inspektorem?
betina89 lubi tę wiadomość