Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Doberek
Ja właśnie szykuję się na kontrolną wizytę u rodzinnego a jakoś nie bardzo mi się widzi tam iść;/
kark powodzenia na wizycie i oby Maluch pokazał się pięknie Córce )kark lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Powodzenia na wizytach
Ja jadę się pokłóć trochę i oddać mocz do badania, który swoją drogą jest pomarańczowy!
z tego co pamiętam to oznaka jakiegoś zaburzenia, ale nie pamiętam jakiego..
-
Wiecie co... moja siostra juz kupila monitor oddechu, jest juz w 8 miesiacu. Uznalam, ze to niepotrzebny bajer, ale teraz jak tak czytam, co piszecie, to powinni Wam płacić na kryptoreklame:p naprawde, zmienilam zdanie i na pewno to kupie.
stardust87, Io, kark lubią tę wiadomość
[/url]
-
dzień doberek
Dziś po mimo że deszczowy dzionek(niestety) to i tak się cieszę bo może dziś sie dowiem co tam pomieszkuje w brzusiu u mnieno i dowiem się co z tą glukozą chociaż o to jestem spokojna bo nigdy cukrzycy nie miałam a badania dobrze zawsze wychodziły
No i czytałam Was wczoraj i już jakiś czas temu też zaczęłam się zastanawiać nad monitorem ale raczej poszukam używanego bo nowy trochę drogi jest a jeśli chodzi o podgrzewacz to Ja do córki wode podgrzewałam w czajniku bezprzewodowym włączyłam na 10sekund i woda gotowa (oczywiście woda jakaś z butelki dla dzieci a nie z kranu) a sterylizatora nie kupuje w ogóle za to ostatnio zainwestowałam w termometr z tym laserem bez dotyku i jestem zadowolonaByle do 11 i leciem na wizyte
A i trzymać kciuki no i Ja też będę trzymała za dzisiejsze wasze wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:05
betina89, kark, Patu, Io, Kaarolina, aleksa.wawa, verynice lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry:) u mnie dziś też deszczowo:/
ale dziś ostatniego dupka rano wzięłam a teraz się zastanawiam, czy wszystko będzie dobrze, głupota nie zna granic, ale cóż.
mika ja jutro też może w końcu płeć poznam, trzymam kciuki za dzisiejszą wizyte:)Mika 28, kark lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitajcie mamusie
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Co do monitora oddechu. Byłam wczoraj w smyku i oprócz ciuszków oglądałam monitory. Powiem wam, że tego jest multum ale chyba z pośród wszystkich najbardziej przypadł mi do gustu sławny Angelcare, Monitor oddechu/ruchu 3w1 z nianią i kamerą video, AC 1100, drogi i ciekawy (jak dla mnie warto wydać ostatnie pieniądze na to żeby dziecku zapewnić maksimum bezpieczeństwa) później napotkałam się na firmę Jablotron, Nanny BM-02 (jest to mata sensoryczna umieszczona pomiędzy dnem łóżeczka, a materacem oraz sygnalizatorem wizualno-akustycznym, który montuje się np. na ramie łóżeczka) tani, ale jakoś mnie nie przekonuję. Też czytałam opinię w gazetach, internecie, forach i jedna kobitka bardzo chwaliła monitor BabySense II podobno nie robi częstych fałszywych alarmów no i jest bardzo prosty w obsłudze. Składa się z dwóch płytek umieszczonych pod materacem łóżeczkaNo cóż, każdy ma prawo uważać inaczej. Ja natomiast mam trochę czasu na myślenie, choć nie powiem, chciałabym go już zakupić przed 37 tygodniem... mam nadzieje że się wyrobię bo widzę że czas biegnie, a ja chyba ze wszystkim stoję w miejscu
Jeszcze czeka nas remont naszego pokoju, malowanie i przetransportowanie łóżeczka, M jeszcze musi zrobić komodę dla maluszka, trzeba porobić zakupy typu ciuszki, kosmetyki. Ja też muszę jakoś wyglądać, bo tak mi się brzuch powiększa że ledwo swoje koszule jeansowe wciskam nie mówię o spodniach czy zwykłych bluzkach.
Aaaa bym zapomniała. Teraz w kinach jest bardzo fajny film "Niebo istnieje... naprawdę". Jest on o chłopcu, który podczas operacji znalazł się na granicy życia i śmierci. Potem mówił o wizycie w niebie i przekazywał historie ludzi, z którymi spotkał się w zaświatach, a których nigdy wcześniej nie widział
http://www.youtube.com/watch?v=FUIo2Pi5sd8
kark, aleksa.wawa, betina89 lubią tę wiadomość
-
dzien dobry
ale mnie nogi strasznie bolą, mam tak silne skurcze łydek, ze chodzic ciężko. chyba musze brac więcej magnezu.
znajomi dali mi całą siate owoców i warzyw w prezencie, zdrowe witaminki z prosba do męża by mi soczki co dzien robiłdrugie sie nie udaje co prawda, ale miło mi sie zrobiło
verynice lubi tę wiadomość
-
Hejka! Ja jestem w połowie drogi, dziś kolejna wizyta-wszyscy czekają żeby się dowiedzieć czy chłopak czy dziewczynka-i powiem Wam że to mnie irytuje bo rodzinka i znajomi są tacy, że im się nie dogodzi... Wy też tak macie czy tylko ja jestem jakaś inna?
Też bym chciała wiedzieć ale tylko ze względu na zakup ładnych rzeczy i wyboru imienia-dla mnie najważniejsze oby było zdrowe. To tak było z innej bajki
A co do poduszek to właśnie tak śpię, że albo biorę poduchę taką dużą między nogi albo zarzucam swoją kończynę na mojego chłopkaAle szczerze to już wcześniej tak robiłam bo czasem mnie noga bolała i to pomagało
kark lubi tę wiadomość
-
Hejka
u mnie tez deszczowo ale odziwo dobry hmor mam przy takiej pogodzie
powodzenia na eizytach, ja tez dzisiaj ide na polowkowe na 16 pewnie wizyta potrwa z dobra godzine. Jejku jyz sie doczekac nie moge
chcialam odebrac moj wypis ze szpitala co bylam ale babka w sejretariacie ma wylaczony tel
a slyszalam ze do 12 tylko wydaja i chcialam zeby go gdzies zostawila bo robic 30km na darmo i teraz pewnie juz go nie odbiore
no nic moze nastepnym razem sie dowiem co mi tam badali hehe
W domu syf na maxa! Wszedzie bialo od pylu ze scian, obysmy sie do swiat chociaz z najgorsza robota wyrobili -
nick nieaktualny
-
a oto mój brzusio
rośniemy, rośniemy
tylko juz troszke zaczynam sie martwic wagą, bo znów odrobinę schudłam, juz jest 49 a przed ciążą nieco ponad 51. mama opowiadała ze tez bardzo mało tyła w ciąży i z początku chudła, ale jednak zastanawiam sie czy nie będzie miało to złego wpływu na dziecko. jem nie za duzo ale staram sie jeść regularnie, 4 razy dziennie nie za duze porcje. jak jem więcej to mdłości i wymioty a to mija sie z celem. chciałabym juz by waga szła do przodu a nie w dółaleksa.wawa, Kaarolina, Migotka22, Nelus, stardust87, verynice, kark, AniaDS, aswalda, betina89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ja się też zastanawiam nad monitorem oddechu ale sama nie wiem, bo moja koleżanka teraz w grudniu urodziła i kupiła monitor oddechu i cały czas Jej się alarm uruchamiał mimo to, że z Maluchem nic się nie działo... i mam taki o dylemat bo jedni sobie chwalą inni nie.https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Patu super brzusio!
Widzę, że więcej osób dziś ma wizyty-fajnie tak w grupie
A czy wiecie może jak sobie radzić z bólem głowy? Dziś mnie okropnie boli a ogólnie rzadko miewam bóle głowy, nie chcę truć się lekami (bo i pewnie nie można nic brać) ale jakieś herbatki, napary? No już sama nie wiem...