X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek :)
    Ja właśnie szykuję się na kontrolną wizytę u rodzinnego a jakoś nie bardzo mi się widzi tam iść;/
    kark powodzenia na wizycie i oby Maluch pokazał się pięknie Córce )

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :) Ja jadę się pokłóć trochę i oddać mocz do badania, który swoją drogą jest pomarańczowy! :O z tego co pamiętam to oznaka jakiegoś zaburzenia, ale nie pamiętam jakiego..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie,

witam się w 19 tygodniu :) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i oczywiście czekam na wieści! :)

Ps. po rozmowie z mężem postanowiliśmy, że kupimy monitor oddechu :)

stardust87, Io lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co... moja siostra juz kupila monitor oddechu, jest juz w 8 miesiacu. Uznalam, ze to niepotrzebny bajer, ale teraz jak tak czytam, co piszecie, to powinni Wam płacić na kryptoreklame:p naprawde, zmienilam zdanie i na pewno to kupie.

stardust87, Io, kark lubią tę wiadomość

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    23m9boo.jpg

18tyg3dni rosniemy :D

Piękna Nelly i jej cudny brzuszek!!! mmm :))

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień doberek
    Dziś po mimo że deszczowy dzionek(niestety) to i tak się cieszę bo może dziś sie dowiem co tam pomieszkuje w brzusiu u mnie :) no i dowiem się co z tą glukozą chociaż o to jestem spokojna bo nigdy cukrzycy nie miałam a badania dobrze zawsze wychodziły :)
    No i czytałam Was wczoraj i już jakiś czas temu też zaczęłam się zastanawiać nad monitorem ale raczej poszukam używanego bo nowy trochę drogi jest a jeśli chodzi o podgrzewacz to Ja do córki wode podgrzewałam w czajniku bezprzewodowym włączyłam na 10sekund i woda gotowa (oczywiście woda jakaś z butelki dla dzieci a nie z kranu) a sterylizatora nie kupuje w ogóle za to ostatnio zainwestowałam w termometr z tym laserem bez dotyku i jestem zadowolona :) Byle do 11 i leciem na wizyte :)

A i trzymać kciuki no i Ja też będę trzymała za dzisiejsze wasze wizyty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 09:05

betina89, kark, Patu, Io, Kaarolina, aleksa.wawa, verynice lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) u mnie dziś też deszczowo:/

ale dziś ostatniego dupka rano wzięłam a teraz się zastanawiam, czy wszystko będzie dobrze, głupota nie zna granic, ale cóż.

mika ja jutro też może w końcu płeć poznam, trzymam kciuki za dzisiejszą wizyte:)

Mika 28, kark lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a teraz dla przyjemności spania zamówiłam sobie poduszkę ciążową :) w gratisie dostanę drugą mniejszą :) a Wy korzystacie z tych poduszek?

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wkładam jaśka między nogi :) Tylko potem mąż narzeka, że musi mi go wyciągać jak coś chce :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie :)
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Co do monitora oddechu. Byłam wczoraj w smyku i oprócz ciuszków oglądałam monitory. Powiem wam, że tego jest multum ale chyba z pośród wszystkich najbardziej przypadł mi do gustu sławny Angelcare, Monitor oddechu/ruchu 3w1 z nianią i kamerą video, AC 1100, drogi i ciekawy (jak dla mnie warto wydać ostatnie pieniądze na to żeby dziecku zapewnić maksimum bezpieczeństwa) później napotkałam się na firmę Jablotron, Nanny BM-02 (jest to mata sensoryczna umieszczona pomiędzy dnem łóżeczka, a materacem oraz sygnalizatorem wizualno-akustycznym, który montuje się np. na ramie łóżeczka) tani, ale jakoś mnie nie przekonuję. Też czytałam opinię w gazetach, internecie, forach i jedna kobitka bardzo chwaliła monitor BabySense II podobno nie robi częstych fałszywych alarmów no i jest bardzo prosty w obsłudze. Składa się z dwóch płytek umieszczonych pod materacem łóżeczka :) No cóż, każdy ma prawo uważać inaczej. Ja natomiast mam trochę czasu na myślenie, choć nie powiem, chciałabym go już zakupić przed 37 tygodniem... mam nadzieje że się wyrobię bo widzę że czas biegnie, a ja chyba ze wszystkim stoję w miejscu :| Jeszcze czeka nas remont naszego pokoju, malowanie i przetransportowanie łóżeczka, M jeszcze musi zrobić komodę dla maluszka, trzeba porobić zakupy typu ciuszki, kosmetyki. Ja też muszę jakoś wyglądać, bo tak mi się brzuch powiększa że ledwo swoje koszule jeansowe wciskam nie mówię o spodniach czy zwykłych bluzkach.

Aaaa bym zapomniała. Teraz w kinach jest bardzo fajny film "Niebo istnieje... naprawdę". Jest on o chłopcu, który podczas operacji znalazł się na granicy życia i śmierci. Potem mówił o wizycie w niebie i przekazywał historie ludzi, z którymi spotkał się w zaświatach, a których nigdy wcześniej nie widział

http://www.youtube.com/watch?v=FUIo2Pi5sd8

kark, aleksa.wawa, betina89 lubią tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)

ale mnie nogi strasznie bolą, mam tak silne skurcze łydek, ze chodzic ciężko. chyba musze brac więcej magnezu.

znajomi dali mi całą siate owoców i warzyw w prezencie, zdrowe witaminki z prosba do męża by mi soczki co dzien robił :D drugie sie nie udaje co prawda, ale miło mi sie zrobiło :)

verynice lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ja jestem w połowie drogi, dziś kolejna wizyta-wszyscy czekają żeby się dowiedzieć czy chłopak czy dziewczynka-i powiem Wam że to mnie irytuje bo rodzinka i znajomi są tacy, że im się nie dogodzi... Wy też tak macie czy tylko ja jestem jakaś inna? :D
    Też bym chciała wiedzieć ale tylko ze względu na zakup ładnych rzeczy i wyboru imienia-dla mnie najważniejsze oby było zdrowe. To tak było z innej bajki :)
    A co do poduszek to właśnie tak śpię, że albo biorę poduchę taką dużą między nogi albo zarzucam swoją kończynę na mojego chłopka :) Ale szczerze to już wcześniej tak robiłam bo czasem mnie noga bolała i to pomagało

kark lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :)
    Witam się w ten jakże "piękny" dzień :P
    No i rzecz jasna trzymam kciuki za wizyty :D

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) u mnie tez deszczowo ale odziwo dobry hmor mam przy takiej pogodzie :) powodzenia na eizytach, ja tez dzisiaj ide na polowkowe na 16 pewnie wizyta potrwa z dobra godzine. Jejku jyz sie doczekac nie moge :D chcialam odebrac moj wypis ze szpitala co bylam ale babka w sejretariacie ma wylaczony tel :/ a slyszalam ze do 12 tylko wydaja i chcialam zeby go gdzies zostawila bo robic 30km na darmo i teraz pewnie juz go nie odbiore :/ no nic moze nastepnym razem sie dowiem co mi tam badali hehe
    W domu syf na maxa! Wszedzie bialo od pylu ze scian, obysmy sie do swiat chociaz z najgorsza robota wyrobili ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam :)
    Życze milego dzionka, mimo ze pada :(

• Patu Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto mój brzusio :) rośniemy, rośniemy :)

25yvuj8.jpg

tylko juz troszke zaczynam sie martwic wagą, bo znów odrobinę schudłam, juz jest 49 a przed ciążą nieco ponad 51. mama opowiadała ze tez bardzo mało tyła w ciąży i z początku chudła, ale jednak zastanawiam sie czy nie będzie miało to złego wpływu na dziecko. jem nie za duzo ale staram sie jeść regularnie, 4 razy dziennie nie za duze porcje. jak jem więcej to mdłości i wymioty a to mija sie z celem. chciałabym juz by waga szła do przodu a nie w dół

aleksa.wawa, Kaarolina, Migotka22, Nelus, stardust87, verynice, kark, AniaDS, aswalda, betina89 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela wspolczuje remontu, tez przez to przechodzilam i powiem szczerze ze to jakas masakra!

hela lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    a oto mój brzusio :) rośniemy, rośniemy :)

25yvuj8.jpg

Patu az niewiarygodne ze masz taki śliczny duzy brzuszek w 17 tc
    Jest przepiekny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2014, 11:47

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się też zastanawiam nad monitorem oddechu ale sama nie wiem, bo moja koleżanka teraz w grudniu urodziła i kupiła monitor oddechu i cały czas Jej się alarm uruchamiał mimo to, że z Maluchem nic się nie działo... i mam taki o dylemat bo jedni sobie chwalą inni nie.

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu super brzusio! :) Widzę, że więcej osób dziś ma wizyty-fajnie tak w grupie :) A czy wiecie może jak sobie radzić z bólem głowy? Dziś mnie okropnie boli a ogólnie rzadko miewam bóle głowy, nie chcę truć się lekami (bo i pewnie nie można nic brać) ale jakieś herbatki, napary? No już sama nie wiem...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 479 480 481 482 483 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ