X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wzięłam,tylko nospe max ale jak wrócę z pracy to wezmę ale hak zaczne to musze brać już,nie mogę przerwać

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów ból ustal,Ale mnie moja dzidzia stresuje

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochana:)

Myślałam, że po poronieniu kolejna ciąża to będzie ciągły strach...a ja o dziwo mam tak dobre przeczucia:) że aż się ich boję:P
    21 wizyta u gina:) Mam nadzieję, że będzie wszystko ładnie widać:D

relganlikx65a1ud.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    No widzisz :) To jak Cie tak boli i przestaje to nie jest zle pewnie.
    Nie wiedzialam, ze jak tego dupka zaczyna sie brac, to trzeba caly czas ciagnac potem?

inessa lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

Kochana grunt to spokój:)
    Mnie też ciągle boli brzuch:( I to mocno, ale szybko mija...staram się podchodzić do tego ze spokojem, bo nie warto się dodatkowo stresować:*

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko ;) jesteśmy na podobnym etapie ciąży ;)

Migotka22, inessa lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Migotko ;) jesteśmy na podobnym etapie ciąży ;)

Faktycznie;) Jak się czujesz?

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, wczoraj wyszłam ze szpitala i mam L4 do 24 stycznia... generalnie nie czuje ze jestem w ciazy...tylko od wczraj ciagle bym mogla jesc ;) A Ty?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dobrze, wczoraj wyszłam ze szpitala i mam L4 do 24 stycznia... generalnie nie czuje ze jestem w ciazy...tylko od wczraj ciagle bym mogla jesc ;) A Ty?

Oooo a czemu byłaś w szpitalu?

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Oooo a czemu byłaś w szpitalu?

Zrobiłąm w sobotę rano test i wyszły 2 grube kreski no a po poludniu lekko plamiłam na różowo..wystraszyłam się no i trafiłam do szpitala, plamienie ustało już w sobotę wieczorem no ale robili mi betę co 2 dni i usg żeby w końcu zobaczyć, gdzie pojawi się pęcherzyk (bali się, że to ciąża pozamaciczna) no i nic im się nie pokazywało aż do wczoraj..wczoraj beta 2.700 i pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany coś ponad 3mm ;) Maleństwo ale jest więc mi ulżyło no i mnie wypuścili do domku ;) Początek ciąży w szpitalu, koniec także..co mnie czeka po drodze?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Zrobiłąm w sobotę rano test i wyszły 2 grube kreski no a po poludniu lekko plamiłam na różowo..wystraszyłam się no i trafiłam do szpitala, plamienie ustało już w sobotę wieczorem no ale robili mi betę co 2 dni i usg żeby w końcu zobaczyć, gdzie pojawi się pęcherzyk (bali się, że to ciąża pozamaciczna) no i nic im się nie pokazywało aż do wczoraj..wczoraj beta 2.700 i pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany coś ponad 3mm ;) Maleństwo ale jest więc mi ulżyło no i mnie wypuścili do domku ;) Początek ciąży w szpitalu, koniec także..co mnie czeka po drodze?

Kochana a po drodze czeka cię kupa szcześcia, radości, mdłości itd:P
    Ja do lekarza we wtorek idę zobaczymy co w trawie piszczy:) Dzisiaj będę miała wyniki pierwszej bety...(mam nadzieję, że duuuża betka będzie:)
    O tą ciąże staraliśmy się 10 miesięcy...po poronieniu:/ Już traciłam nadzieję...aż w Boże Narodzenie zaczęły mi się dolegliwości owulacyjne, których nigdy wcześniej nie miałam...i jakoś już wtedy miałam przeczucie, że się uda;)

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhihi no to trzymam kciuki ;) u nas było to pierwsze staranie o pierwszą dzidzię...staraliśmy się krótko bo w 3 miesiącu udało się ;) do teraz nie dowierzam i przez wizytę w szpitalu uwierze ze jeestem w ciazy dopiero jak zobacze zarodek z serduszkiem na USG...

Będzie dobrze, i u Ciebie i u mnie! :* Masz przeczucia co do płci? A masz już mdłości? Bo ja gdyby nie rosnąca beta to bym nie wiedziała, że jestem w ciąży...tylko od wczoraj strasznie jestem głodna co chwila...

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już w domu. Wyrzucili mnie z pracy:P Powiedzieli, że jestem tak blada, że aż zielona i zaraz zemdleję i mam iść wypoczywać. Więc tak też zrobiłam. O godzinie 9,40 jestem z powrotem w łóżeczku. Dzisiaj mam spore zawroty głowy.

Wczoraj wieczorem podczytywałam sobie pamiętnik tutaj i niektóre dziewczyny w trakcie ciąży podświadomie myślały o dziecku jako o dziewczynce lub chłopczyku i o dziwo później okazywało się, że mają rację. Macie coś takiego? Bo ja łapię się na tym, że jak nie myślę, to mówie " ona". CIekawe czy się to sprawdzi. Moze zrobimy teraz taką ankietę i sprawdzimy wyniki za kilkanaście tygodni?

Migotka22, Patu, inessa lubią tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    a ja już w domu. Wyrzucili mnie z pracy:P Powiedzieli, że jestem tak blada, że aż zielona i zaraz zemdleję i mam iść wypoczywać. Więc tak też zrobiłam. O godzinie 9,40 jestem z powrotem w łóżeczku. Dzisiaj mam spore zawroty głowy.

Wczoraj wieczorem podczytywałam sobie pamiętnik tutaj i niektóre dziewczyny w trakcie ciąży podświadomie myślały o dziecku jako o dziewczynce lub chłopczyku i o dziwo później okazywało się, że mają rację. Macie coś takiego? Bo ja łapię się na tym, że jak nie myślę, to mówie " ona". CIekawe czy się to sprawdzi. Moze zrobimy teraz taką ankietę i sprawdzimy wyniki za kilkanaście tygodni?

Dobrze zrobili!! a wiedza ze jestes w ciazy? :) Widze ze tak jak ja i migotka idziemy łep w łep ;) hihihi

My z mężem bardzo byśmy chcieli chłopca... i za to trzymam kciuki :)

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o przeczucia co do płci...żadnych:P
    A objawy?...hmmm mam strasznie bolące piersi, ale to od owulacji, a jak na nie patrzę to chcę mi się strasznie śmiać, moje brodawki i sutki wyglądają jakby nie były moje:P
    No i zaparcia, wzdęcia...a tak zero mdłości, wymiotów i całej reszty:)
    Niestety jeść też mogłabym cały czas, ale staram się oszukiwać głodomorka w brzuszku, np. owocami:)

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:

Odpoczywaj Kochana odpoczywaj:)

Ej ja łapie się na tym, że raz mówię "on", a raz "ona":P
    ...ojoj chyba nie bliźniaki:D:P

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:

Ja zawsze mówiłam, że pierwszego chce chłpca. ale od kąd jestem w ciąży mam przecucie, ze to dziewczynka. tez często myśle ona, ide do marketu to jakoś odruchowo patrze na zabawki czy ibranka dla dziewczynki. ciekawe co z tego będzie :)

robiłam dzis badanie zlecone przez gina i powtórke bety oraz progesteronu. i grupe krwi żeby sprawdzic czy konfliktu nie będzie (musze jeszcze meza wysłac, bo nie zna swojej). nie moge sie doczekac na wyniki, głównie bety po 48 godzinach. Oby była łądna :) dam znac wieczorem :)

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Jeżeli chodzi o przeczucia co do płci...żadnych:P
    A objawy?...hmmm mam strasznie bolące piersi, ale to od owulacji, a jak na nie patrzę to chcę mi się strasznie śmiać, moje brodawki i sutki wyglądają jakby nie były moje:P
    No i zaparcia, wzdęcia...a tak zero mdłości, wymiotów i całej reszty:)
    Niestety jeść też mogłabym cały czas, ale staram się oszukiwać głodomorka w brzuszku, np. owocami:)

Robię dokładnie tak samo, mąż mi kupił jogurty, owoce ;) żebym nie zjadała śmieci ;) A piersi też mnie bardzo bolą :)

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam żadnych przeczuć, ale chciałbym synka :) Mam już dwie córki więc przydałby się rodzynek :)

Też mam większy apetyt, wczoraj odkryłam, że jak się porządnie najem to mnie mdłości tak nie męczą, więc zagryzam sobie to śliwkę suszoną, to jakiś owoc, żeby coś w tym brzuchu było cały czas.

inessa lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolniłam się z pracy i czekam do gina,a duphaston jak się zacznie to podobno do 12tygodnia trzeba brać,żeby nic się nie stało

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ