X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wzięłam,tylko nospe max ale jak wrócę z pracy to wezmę ale hak zaczne to musze brać już,nie mogę przerwać

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów ból ustal,Ale mnie moja dzidzia stresuje

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochana:)

Myślałam, że po poronieniu kolejna ciąża to będzie ciągły strach...a ja o dziwo mam tak dobre przeczucia:) że aż się ich boję:P
    21 wizyta u gina:) Mam nadzieję, że będzie wszystko ładnie widać:D

relganlikx65a1ud.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    No widzisz :) To jak Cie tak boli i przestaje to nie jest zle pewnie.
    Nie wiedzialam, ze jak tego dupka zaczyna sie brac, to trzeba caly czas ciagnac potem?

inessa lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

Kochana grunt to spokój:)
    Mnie też ciągle boli brzuch:( I to mocno, ale szybko mija...staram się podchodzić do tego ze spokojem, bo nie warto się dodatkowo stresować:*

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotko ;) jesteśmy na podobnym etapie ciąży ;)

Migotka22, inessa lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Migotko ;) jesteśmy na podobnym etapie ciąży ;)

Faktycznie;) Jak się czujesz?

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze, wczoraj wyszłam ze szpitala i mam L4 do 24 stycznia... generalnie nie czuje ze jestem w ciazy...tylko od wczraj ciagle bym mogla jesc ;) A Ty?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dobrze, wczoraj wyszłam ze szpitala i mam L4 do 24 stycznia... generalnie nie czuje ze jestem w ciazy...tylko od wczraj ciagle bym mogla jesc ;) A Ty?

Oooo a czemu byłaś w szpitalu?

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Oooo a czemu byłaś w szpitalu?

Zrobiłąm w sobotę rano test i wyszły 2 grube kreski no a po poludniu lekko plamiłam na różowo..wystraszyłam się no i trafiłam do szpitala, plamienie ustało już w sobotę wieczorem no ale robili mi betę co 2 dni i usg żeby w końcu zobaczyć, gdzie pojawi się pęcherzyk (bali się, że to ciąża pozamaciczna) no i nic im się nie pokazywało aż do wczoraj..wczoraj beta 2.700 i pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany coś ponad 3mm ;) Maleństwo ale jest więc mi ulżyło no i mnie wypuścili do domku ;) Początek ciąży w szpitalu, koniec także..co mnie czeka po drodze?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Zrobiłąm w sobotę rano test i wyszły 2 grube kreski no a po poludniu lekko plamiłam na różowo..wystraszyłam się no i trafiłam do szpitala, plamienie ustało już w sobotę wieczorem no ale robili mi betę co 2 dni i usg żeby w końcu zobaczyć, gdzie pojawi się pęcherzyk (bali się, że to ciąża pozamaciczna) no i nic im się nie pokazywało aż do wczoraj..wczoraj beta 2.700 i pęcherzyk prawidłowo zlokalizowany coś ponad 3mm ;) Maleństwo ale jest więc mi ulżyło no i mnie wypuścili do domku ;) Początek ciąży w szpitalu, koniec także..co mnie czeka po drodze?

Kochana a po drodze czeka cię kupa szcześcia, radości, mdłości itd:P
    Ja do lekarza we wtorek idę zobaczymy co w trawie piszczy:) Dzisiaj będę miała wyniki pierwszej bety...(mam nadzieję, że duuuża betka będzie:)
    O tą ciąże staraliśmy się 10 miesięcy...po poronieniu:/ Już traciłam nadzieję...aż w Boże Narodzenie zaczęły mi się dolegliwości owulacyjne, których nigdy wcześniej nie miałam...i jakoś już wtedy miałam przeczucie, że się uda;)

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhihi no to trzymam kciuki ;) u nas było to pierwsze staranie o pierwszą dzidzię...staraliśmy się krótko bo w 3 miesiącu udało się ;) do teraz nie dowierzam i przez wizytę w szpitalu uwierze ze jeestem w ciazy dopiero jak zobacze zarodek z serduszkiem na USG...

Będzie dobrze, i u Ciebie i u mnie! :* Masz przeczucia co do płci? A masz już mdłości? Bo ja gdyby nie rosnąca beta to bym nie wiedziała, że jestem w ciąży...tylko od wczoraj strasznie jestem głodna co chwila...

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja już w domu. Wyrzucili mnie z pracy:P Powiedzieli, że jestem tak blada, że aż zielona i zaraz zemdleję i mam iść wypoczywać. Więc tak też zrobiłam. O godzinie 9,40 jestem z powrotem w łóżeczku. Dzisiaj mam spore zawroty głowy.

Wczoraj wieczorem podczytywałam sobie pamiętnik tutaj i niektóre dziewczyny w trakcie ciąży podświadomie myślały o dziecku jako o dziewczynce lub chłopczyku i o dziwo później okazywało się, że mają rację. Macie coś takiego? Bo ja łapię się na tym, że jak nie myślę, to mówie " ona". CIekawe czy się to sprawdzi. Moze zrobimy teraz taką ankietę i sprawdzimy wyniki za kilkanaście tygodni?

Migotka22, Patu, inessa lubią tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    a ja już w domu. Wyrzucili mnie z pracy:P Powiedzieli, że jestem tak blada, że aż zielona i zaraz zemdleję i mam iść wypoczywać. Więc tak też zrobiłam. O godzinie 9,40 jestem z powrotem w łóżeczku. Dzisiaj mam spore zawroty głowy.

Wczoraj wieczorem podczytywałam sobie pamiętnik tutaj i niektóre dziewczyny w trakcie ciąży podświadomie myślały o dziecku jako o dziewczynce lub chłopczyku i o dziwo później okazywało się, że mają rację. Macie coś takiego? Bo ja łapię się na tym, że jak nie myślę, to mówie " ona". CIekawe czy się to sprawdzi. Moze zrobimy teraz taką ankietę i sprawdzimy wyniki za kilkanaście tygodni?

Dobrze zrobili!! a wiedza ze jestes w ciazy? :) Widze ze tak jak ja i migotka idziemy łep w łep ;) hihihi

My z mężem bardzo byśmy chcieli chłopca... i za to trzymam kciuki :)

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o przeczucia co do płci...żadnych:P
    A objawy?...hmmm mam strasznie bolące piersi, ale to od owulacji, a jak na nie patrzę to chcę mi się strasznie śmiać, moje brodawki i sutki wyglądają jakby nie były moje:P
    No i zaparcia, wzdęcia...a tak zero mdłości, wymiotów i całej reszty:)
    Niestety jeść też mogłabym cały czas, ale staram się oszukiwać głodomorka w brzuszku, np. owocami:)

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:

Odpoczywaj Kochana odpoczywaj:)

Ej ja łapie się na tym, że raz mówię "on", a raz "ona":P
    ...ojoj chyba nie bliźniaki:D:P

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:

Ja zawsze mówiłam, że pierwszego chce chłpca. ale od kąd jestem w ciąży mam przecucie, ze to dziewczynka. tez często myśle ona, ide do marketu to jakoś odruchowo patrze na zabawki czy ibranka dla dziewczynki. ciekawe co z tego będzie :)

robiłam dzis badanie zlecone przez gina i powtórke bety oraz progesteronu. i grupe krwi żeby sprawdzic czy konfliktu nie będzie (musze jeszcze meza wysłac, bo nie zna swojej). nie moge sie doczekac na wyniki, głównie bety po 48 godzinach. Oby była łądna :) dam znac wieczorem :)

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Jeżeli chodzi o przeczucia co do płci...żadnych:P
    A objawy?...hmmm mam strasznie bolące piersi, ale to od owulacji, a jak na nie patrzę to chcę mi się strasznie śmiać, moje brodawki i sutki wyglądają jakby nie były moje:P
    No i zaparcia, wzdęcia...a tak zero mdłości, wymiotów i całej reszty:)
    Niestety jeść też mogłabym cały czas, ale staram się oszukiwać głodomorka w brzuszku, np. owocami:)

Robię dokładnie tak samo, mąż mi kupił jogurty, owoce ;) żebym nie zjadała śmieci ;) A piersi też mnie bardzo bolą :)

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam żadnych przeczuć, ale chciałbym synka :) Mam już dwie córki więc przydałby się rodzynek :)

Też mam większy apetyt, wczoraj odkryłam, że jak się porządnie najem to mnie mdłości tak nie męczą, więc zagryzam sobie to śliwkę suszoną, to jakiś owoc, żeby coś w tym brzuchu było cały czas.

inessa lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwolniłam się z pracy i czekam do gina,a duphaston jak się zacznie to podobno do 12tygodnia trzeba brać,żeby nic się nie stało

‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ