X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    stardust- trudno powiedziec, co to jest. Kazda z nas wyobraza sobie inaczej, to co opisujesz. Musisz sama osądzić, jeśli Cię to bardzo niepokoi to możesz jechać do szpitala, albo do gina. Możesz też położyc się i przeznaczyć dzień na wypoczynek i relaks i zobaczysz, czy to przejdzie. Podobno mają nas najbardziej martwić plamienia krwią
    no więc skończyło się plamieniami krwią niestety. Spanikowana pojechałam szybko do mojego lekarza pewna, że to koniec. I co? I człowiek jest, serduszko bije, a ja jestem szczęśliwa jak nigdy w życiu :) Dostałam dupka i bardzo uspokajającą rozmowę :)

Pipek83, inessa, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nescafe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Tusinka moze byc jeszcze wczesnie :)

nescafe jak ty to robisz? 3l wody? wow podziwiam, ja staram się 1,5l wody i z 2 herbaty dziennie wypić a z 2 i tak problem cholera!!! :( juz nie wiem co robic :/

Bo wode to trzeba lubic ;) Nie pije zadnych napojow kolorowych typu fanty i inne. Ani sokow z kartonow, bo nie lubie.
    Nom ale takim soczkiem prawdziwym i dopiero co zrobionym jak u kolezanki jovi81, to tez chetnie bym podrinkowala ;) mrr pycha .

Pipek83, martyna1989, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak u innego,moze cos tam zobacze i dostane jakas luteine albo duphaston
    nescafe wrote:
    Bedzie dobrze!! NIe martw sie. Przyblizylas sobie wizyte na wtorek? Ale to u jakiegos innego lekarza??

Nom ja jem tak jak zawsze. Czyli duzo owocow, warzyw. No jakas bulka tez wpadnie. Obowiazkowo ze 3 litry wody. W innymm wypadku by byl problem w toalecie z numerkiem 2. A tak wszytko pasi ;)

inessa lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    no więc skończyło się plamieniami krwią niestety. Spanikowana pojechałam szybko do mojego lekarza pewna, że to koniec. I co? I człowiek jest, serduszko bije, a ja jestem szczęśliwa jak nigdy w życiu :) Dostałam dupka i bardzo uspokajającą rozmowę :)

Super ze wszytko dobrze!! no i dobrze ze pojechalas. Lepiej wiesz isc i byc spokojna.

Pipek83, stardust87, inessa lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Tak u innego,moze cos tam zobacze i dostane jakas luteine albo duphaston

Ale jak nie plamisz, to pewnie wszystko dobrze i luteina albo dupek nie beda potrzebne!!
    Tez bym szla na twoim miejscu. Pewnie juz bedzie zarodek i serducho ;)

justysia90, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego jak zobacze serducho, to się uspokoje
    nescafe wrote:
    Ale jak nie plamisz, to pewnie wszystko dobrze i luteina albo dupek nie beda potrzebne!!
    Tez bym szla na twoim miejscu. Pewnie juz bedzie zarodek i serducho ;)

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

kamien z serducha!!!!
    lukaj dupka i oby plamienia sie skonczyly :)

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Bo wode to trzeba lubic ;) Nie pije zadnych napojow kolorowych typu fanty i inne. Ani sokow z kartonow, bo nie lubie.
    Nom ale takim soczkiem prawdziwym i dopiero co zrobionym jak u kolezanki jovi81, to tez chetnie bym podrinkowala ;) mrr pycha .

u mnie to bardziej ze nie czuje potrzeby picia, nawet latem moglam wypic szklanke wody :( sokow gotowych skepowych rowniez nie pijam, kiedys jedynie do drinkow ;) teraz chyba sie przerzuce na wyciskane soczki jak jovi :D

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    Super ze wszytko dobrze!! no i dobrze ze pojechalas. Lepiej wiesz isc i byc spokojna.
    No dobrze, że poszłam, bo bym nie wytrzymała w niepewności do 20ego.
    Ale w ogóle to się załamałam, bo pojechałam najpierw do szpitala, gdzie mamy podobno najlepszy oddział ginekologiczno-położniczy w regionie, a baba mi mówi, że ona musi mi zrobić USG a go teraz nie zrobi, bo aparat jest przez urologa zajęty i mam przyjść za 5h.. wyobrażacie sobie? Jedno USG w szpitalu?! załamałam się..
    No nie ważne, teraz już jestem spokojna i szczęśliwa :)

inessa lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    kamien z serducha!!!!
    lukaj dupka i oby plamienia sie skonczyly :)
    pewnie się skończą, bo pani dr powiedziała, że nie widzi nic z powodu czego miałabym plamić. Musiało to być jakieś chwilowe i nieszkodliwe, bo wszystko wygląda bardzo prawidłowo :)

Pipek83, inessa, nescafe lubią tę wiadomość

• b-c Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust- cieszę się, że wszystko w porządku. Moja przyjaciółka w 8tc zaczela krwawić, poleciała do lekarza, a on zrobił wielkie oczy, bo w badaniu wszystko ok, dziecko żyje, żadnego krwiaka nie ma... Widać, zdarza się to dość często.

Ja za każdym razem jak się podcieram, to jestem w szoku, że czysto. W ogóle zdaje sobie sprawę, że ja do tego wszystkiego podchodzę trochę inaczej niż większość. Mimo, że to moja pierwsza ciąża i nie miałam wcześniej żadnych problemów- jeszcze się nie ciesze. Nie uważam, że jestem w ciąży.Na razie w moim brzuszku jest mały twór, z którego może wyrosnąć coś pięknego, ale może też coś bardzo złego. Ważą się losy, a ja czekam :) Ważne dla mnie jest, że zaszłam w ciąże raz,więc nie powinno być w przyszlości z tym problemów. Wiem, że możemy :)

Pipek83, stardust87, inessa, kark, nescafe lubią tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    pewnie się skończą, bo pani dr powiedziała, że nie widzi nic z powodu czego miałabym plamić. Musiało to być jakieś chwilowe i nieszkodliwe, bo wszystko wygląda bardzo prawidłowo :)

Dobrze że wszystko dobrze się skonczyło, oby tak dalej :). Ja tez chcialabym zobaczyć serduszko, mam nadzieje ze 20 się uda :)

inessa lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipek83 wrote:
    Dobrze że wszystko dobrze się skonczyło, oby tak dalej :). Ja tez chcialabym zobaczyć serduszko, mam nadzieje ze 20 się uda :)
    mam nadzieję, że już zobaczysz :)

inessa, Pipek83 lubią tę wiadomość

• okti89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    stardust- cieszę się, że wszystko w porządku. Moja przyjaciółka w 8tc zaczela krwawić, poleciała do lekarza, a on zrobił wielkie oczy, bo w badaniu wszystko ok, dziecko żyje, żadnego krwiaka nie ma... Widać, zdarza się to dość często.

Ja za każdym razem jak się podcieram, to jestem w szoku, że czysto. W ogóle zdaje sobie sprawę, że ja do tego wszystkiego podchodzę trochę inaczej niż większość. Mimo, że to moja pierwsza ciąża i nie miałam wcześniej żadnych problemów- jeszcze się nie ciesze. Nie uważam, że jestem w ciąży.Na razie w moim brzuszku jest mały twór, z którego może wyrosnąć coś pięknego, ale może też coś bardzo złego. Ważą się losy, a ja czekam :) Ważne dla mnie jest, że zaszłam w ciąże raz,więc nie powinno być w przyszlości z tym problemów. Wiem, że możemy :)
    b-c :) ja odkąd się dowiedziałam też mam w sobie taką obojętność nie potrafię się jeszcze cieszyć tym bardziej po ostatniej akcji z betą ale uspokoiło mnie to że "coś się dzieję w mojej macicy" tak wynika z USG. Tłumacze sobioe że to ciąża bo nigdy żadnych zaburzeń hormonalnych nie moialam co by mi okres blokowały.. Trzymam się w nadzieji że właśnie owulka mi się przedłużyla a plemniczki długo przeżyły i wyszło jak wyszło.. Mimo że niby jestem w 6 tyg i powinno być już może widać serce na usg u mnie poprostu widać "coś" w macicy.

inessa lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ledwo co wstałam pojawiło się napięcie w podbrzuszu jak na @,poczułam mokro i szybko do toalety, a tam tylko bialy śluz,mnie już wariacja dopada na maxa,jak się powtórzy to biorę L4 i leżę :(

inessa lubi tę wiadomość

• okti89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Ja ledwo co wstałam pojawiło się napięcie w podbrzuszu jak na @,poczułam mokro i szybko do toalety, a tam tylko bialy śluz,mnie już wariacja dopada na maxa,jak się powtórzy to biorę L4 i leżę :(
    Justysia ja cały czas mam taki schizy u mnie teraz idzie 2 razy wiecej papieru toaletowego :P normalnie "rolowanie"

inessa lubi tę wiadomość

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    b-c :) ja odkąd się dowiedziałam też mam w sobie taką obojętność nie potrafię się jeszcze cieszyć tym bardziej po ostatniej akcji z betą ale uspokoiło mnie to że "coś się dzieję w mojej macicy" tak wynika z USG. Tłumacze sobioe że to ciąża bo nigdy żadnych zaburzeń hormonalnych nie moialam co by mi okres blokowały.. Trzymam się w nadzieji że właśnie owulka mi się przedłużyla a plemniczki długo przeżyły i wyszło jak wyszło.. Mimo że niby jestem w 6 tyg i powinno być już może widać serce na usg u mnie poprostu widać "coś" w macicy.

Będzie dobrze, zobaczysz :). Trzymam mocno kciuki za Ciebie i maleństwo :)

Ja też biegam do toalety i sprawdzam bielizne, zawsze potem oddycham z ulgą :), nie wiem czy mi to minie, podejrzewam że cale 9 miesięcy bede się schizowac :)

inessa lubi tę wiadomość

• okti89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to już jest rytułał przed każdą wizytą w wc pierwsze co to papier w ręce i sprawdzam jescze pod światło czy napewo biały.. co za obłęd !

Pipek83, inessa lubią tę wiadomość

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • AgaM. Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, niezłe jesteście z tą dietą, soczkami itd., ja nic specjalnego nie jem, tak jak zwykle, wody zawsze piłam ok. 2 litrów i tyle.
    Jem byle co, bo najważniejsze dla mnie, żeby mój 16-miesięczny synek zjadł :D jak ja już nie zdążę, bo muszę się z nim bawić, to wsuwam coś słodkiego... :D także same grzechy :P

Wszystkie, które jeszcze czekają na serduszko w USG, które mają niegroźne (ale denerwujące) plamienia mocno ściskam i trzymam kciukasy!!

Ciekawe czy ja jutro zobaczę serduszko, w pierwszej ciąży widziałam w 6 tyg. i 3 dniu.

Ja do końca w tą ciążę nie moge uwierzyć, bo nie była do końca planowana, w pracy "haruję" jak zwykle, ale muszę przystopować i obiecałam sobie, że pójde szybciej na zwolnienie, bo w pierwszej urodziłam w 35 tyg. Na szczęscie nie było i nie ma żadnych tego konsekwencji ale pracowałam wtedy do 33 tyg.

Pipek83, inessa lubią tę wiadomość

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    U mnie to już jest rytułał przed każdą wizytą w wc pierwsze co to papier w ręce i sprawdzam jescze pod światło czy napewo biały.. co za obłęd !

Hahaha mam to samo :)

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ