X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam zakladac od nowego roku ale jak sie dowiedzialam o ciazy to odpuscilam wlasnie ze wzgledu na to ze nie wiedzialam czy dam rade pracowac :( pomyslalam ze jak bede musiala lezec albo co to nici z mojego biznesu. Ostatnio gdzies mi sie rzucilo w oczy ze zmienily sie przepisy i ze teraz trzeba prowadzic biznes min 12 m-cy aby potem moc wystartowac z tymi wysokimi skladkami... nie wiem juz sama. na pewno biznes otworze, ale dopiero jak bede wiedziala ze z ciążą jest ok, albo nie ok. poki co tkwie w zawieszeniu. Boje sie teraz otwierac firme i placic wysokie skladki bo nie daj boze znowu poronie i tyle kasy pojdzie w bloto :/ ze skladkami poczekam pewnie do konca II trymestru i jesli bedzie rokowalo dobrze to III trymestr zaczne placic full a potem siup na macierzyński :)

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to kochana jak na macierzynski to wystarczy ponoć 1 miesiac przed porodem placic :) mialy sie zmieniac przepisy ale chyba nic w tym roku nie bedzie nowego :) ja też rysykuje ale zakladam ze bedzie wszystko dobrze :)

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Ja według mego jadłospisu jem
    (pomidor- wiem że jest owocem :P ,

O kurcze, nie wiedziałam :) Myślałam, że pomidor to warzywo :)

Ja jem jak przed ciążą. Rano płatki owsiane z jogurtem i bakaliami, w pracy kanapka, jakiś owoc i serek i obiad w domu. Na obiad to przeważnie jakieś warzywa z rybą, albo zupka (bo nie jem mięsa), albo byle co na szybko jak mi się nie chce nic robić :/

Co do picia wody to też piję teraz więcej niż wcześniej, ale to dlatego, że cały czas strasznie chce mi się pić.

inessa lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem normalnie, ale codziennie pije kefir, żeby uniknąć infekcji intymnych :)

inessa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do jedzenia to macie dobrze chodzi mi o mleko i przetwory mleczne i mozecie je jeść czy pic. Ja niestety nie moge mam nietolerancje laktozy i szukam zastepstwa na białko,wiec jem mieso,owoce ( zwłąszcza banany mimo,ze ich nie lubie hahaha),migdały ( ale to przeci wmłoscią ) no i jak już mleko to sojowe.
    No i jem prawie cały czas ale to są własnie albo migdały albo jakieś owoce,albo chrupki.
    A jest nowy program na TVN Style prowadzi Kasia Bosacka ( chyba dobrze zapamietałam nazwisko) o tym jak kobiety wciazy maja sie odżywiać.
    Wczoraj wypowiadał sie profesor i powiedział ,ze najlepiej jesć mało a czesto obiad nawet na dwie trzy raty jesć. Acha i na zgage nawet można kupić tabletki te do ssania np Manti i powiedział,ze je można jeśc bo one nie przenikaja do łożyska dziecka ale podpytac farmaceute które najlepiej.

Pipek83 lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wasze diety śliczne widze, musze wziąć sie za siebie. Więcej stanowczo wody,bo pije baaaardzo mało. obiecuje sobie, że mam sie poprawić od jutra! dla maleństwa! i koniecznie więcej owoców i warzyw powinnam... Ale tak mi sie nie chce jeść, dawno nie miałam tak słabego apetytu, mam nadzieje zaraz będzie lepiej.

Pilnujcie mnie z piciem :D ha ha :) co tu zajrze to sobie przypomne, że przeciez wam i sobie obiecałam więc musze :P

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to muszę zmienić dietę,w pracy bułka i serek,ale zaczne owoce brać,a dziś mi wariacja odbija,co poczuje ból w podbrzuszu,to biegne do toalety,ale oczywiści nic niema

inessa lubi tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej:-) jestem juz w domu i narazie jest ok. W macicy pojawil sie pecherzyk 9 mm a w nik zarodek 3,5 mm:-) w troche kiepskim miejscu sie umiejscowil bo przy samym ujsciu jajowodu, ale najwazniejsze ze w macicy a nie poza nia. I mam przez miesiac lezec plackiem w domu, wstawac tylko do lazienki i do gina po przedluzenie zwolnienia. Ale dam rade, wole zakwitnac w domu w lozku niz znow przezywac to co bylo w szpitalu. Takze narazie walki ciag dalszy, oby wytrzymac do 9 miesiaca:-))) milo byc nadal wsrod Was:-)

inessa, hela, jovi81, Patu, kark lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • hela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka oby wszystko bylo dobrze, lez i pachnij! nic nie dzwigaj, nie sprzataj nic nie rob!! zdrowie malenstwa najwazniejsze! jestesmy z toba!!! :D

inessa, akuszerka89 lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka widzę, że często teraz będziemy ględzić na forum jak będziesz leżeć :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Ja to muszę zmienić dietę,w pracy bułka i serek,ale zaczne owoce brać,a dziś mi wariacja odbija,co poczuje ból w podbrzuszu,to biegne do toalety,ale oczywiści nic niema

Najważniejsze, że nic nie ma. Może jutro będzie lepszy dzień? :)

inessa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Hej hej:-) jestem juz w domu i narazie jest ok. W macicy pojawil sie pecherzyk 9 mm a w nik zarodek 3,5 mm:-) w troche kiepskim miejscu sie umiejscowil bo przy samym ujsciu jajowodu, ale najwazniejsze ze w macicy a nie poza nia. I mam przez miesiac lezec plackiem w domu, wstawac tylko do lazienki i do gina po przedluzenie zwolnienia. Ale dam rade, wole zakwitnac w domu w lozku niz znow przezywac to co bylo w szpitalu. Takze narazie walki ciag dalszy, oby wytrzymac do 9 miesiaca:-))) milo byc nadal wsrod Was:-)

Polezysz , no jak mus to mus i bedze wszystko dobrze. Wazne, ze kruszynka jest i sie pokazala!! Super gratulacje!!

• nescafe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tu fajna produkcja ;) lol . Jest co czytac.

Gratulacje udanych wizyt!! To kto ma jutro wizyte?? Moze zrobimy jakas tabelke albo cos. Aby latwiej bylo widac kto kiedy, gdzie i co?

hmm zwierzat nie mam , ale mam 5 letniego syna. A on to tak albo nakruszy, albo cos wyleje, albo prosto z piaskownicy wroci. Okna i lustra upalcowane ;) Moj syn to jeszcze, ale jego koledzy tez przychoda ;)Nom wiec odkurzanie dziennie obowiazkowo ;) i od razu scieranie na biezaco, tego co sie nabrudzi. Inaczej jak byscie, do mnie weszly, to byscie sie przykleily juz na wejsciu :D

W nastepna srodze wizyta . Jeeeee ;)

Pipek83, inessa lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

Bedzie dobrze!! NIe martw sie. Przyblizylas sobie wizyte na wtorek? Ale to u jakiegos innego lekarza??

Nom ja jem tak jak zawsze. Czyli duzo owocow, warzyw. No jakas bulka tez wpadnie. Obowiazkowo ze 3 litry wody. W innymm wypadku by byl problem w toalecie z numerkiem 2. A tak wszytko pasi ;)

inessa lubi tę wiadomość

• Tusinka Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam pierwsza wizytę w piątek i bardzo sie denerwuje.. Czy któraś z Was zobaczyła juz serduszko w 5 tygodniu plus kilka dni ?

inessa lubi tę wiadomość

uwo9dqk31moonnq6.png
  • AgaM. Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja wizytę mam jutro na 17:00 :)

inessa lubi tę wiadomość

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :), cały dzień mnie nie było a tu tyle do nadrabiania :). Wszystkim, które były juz u lekarza serdecznie gratuluje :), oby tak dalej :), trzymam mocno kciuki za te, które dopiero się wybierają :).
    Jeśli chodzi o diete to przede wszystkim staram się jeść sniadania bo wcześniej mialam z tym duzy problem (zawsze rano kawa a sniadania dopiero jakies 2 - 3 godz pozniej ), teraz odstawiłam kawę i staram się jeść. Codzienie wieczorem pije kubek cieplego mleka, wprowadziłam tez jogurty w jadlospis no i owoce - ale jesli o nie chodzi to zawsze lubiłam :), no i bardzo dużo pije bezustannie mnie suszy :)
    Asia29 dziekuję za relacje :, szkoda że lekarz nie zdecydował sie na usg, może byloby juz coś widac, no ale z drugiej strony to on decyduje :)
    Nescafe można zrobic tabelkę ja jestem za :), tylko jako debiutantka nie bardzo wiem jak :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 18:36

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusinka moze byc jeszcze wczesnie :)

nescafe jak ty to robisz? 3l wody? wow podziwiam, ja staram się 1,5l wody i z 2 herbaty dziennie wypić a z 2 i tak problem cholera!!! :( juz nie wiem co robic :/

inessa lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mężus dzisiaj kupił wypaśną sokowirówkę i kilka worów warzyw i jabłek do piwnicy. Jestem po pierwszym dzbanku soku : marchew + burak + seler + jabłko + pietruszka. Mniammmm... Teraz będę jeszcze częściej latać do kibelka ale warto :)

Pipek83, inessa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Mężus dzisiaj kupił wypaśną sokowirówkę i kilka worów warzyw i jabłek do piwnicy. Jestem po pierwszym dzbanku soku : marchew + burak + seler + jabłko + pietruszka. Mniammmm... Teraz będę jeszcze częściej latać do kibelka ale warto :)

Mmmmm pychota :)

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ