X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i atak głodu wrócił,zjadłam 2 bułki i zaraz do sklepu po jeszcze

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak zrobie hehe juz postanowilam :) Termometr idzie do szuflady.
    Staraczka a jak u Ciebie z objawami? Pojawilo sie coś?
    Czytam ten wątek od kilku dni, a IVF czytam od początku ;)

staraczka, inessa lubią tę wiadomość

• Magda421 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Jedz jedz dziewczyno bo za chwilę się mdłości mogą zacząć i koniec z zachciankami na jakiś czas :)

inessa lubi tę wiadomość

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
    file:///C:/Users/Magda/Desktop/Karolek/2014-02-25-309.jpg
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ciepło w tej zimny, biały dzień i trzymam kciuki za wszystkie które tego potrzebują :*

inessa lubi tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Ja tak zrobie hehe juz postanowilam :) Termometr idzie do szuflady.
    Staraczka a jak u Ciebie z objawami? Pojawilo sie coś?
    Czytam ten wątek od kilku dni, a IVF czytam od początku ;)

No co ty u mnie nic , a nic zero objawów ;)
    Jedyny objaw to wnerw na emka , bo on idzie sobie w domu ćwiczy , a mnie ściska w D.... jak widzę jak on ćwiczy hahha i czasem mnie to do płaczu doprowadza , bo sama bym sobie poćwiczyła :P dlatego jeżdżę na rowerku 10 min dla lepszego samopoczucia :P

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    No co ty u mnie nic , a nic zero objawów ;)
    Jedyny objaw to wnerw na emka , bo on idzie sobie w domu ćwiczy , a mnie ściska w D.... jak widzę jak on ćwiczy hahha i czasem mnie to do płaczu doprowadza , bo sama bym sobie poćwiczyła :P dlatego jeżdżę na rowerku 10 min dla lepszego samopoczucia :P

ja też żadnych objawów... a nie orientujesz się kiedy można zacząć ćwiczyc? bo zapomniałam lekarza zapytać cholerka! :/ a już miesiąc przerwy mam i tak gnije hehe

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierze tempke w buzi- caly czas tak robilam :)

Ale nie przesadzalabym... jak ktos chce sobie mierzyć temperaturę, to na pewno mu to nie zaszkodzi, dopóki sobie nie wsadzi tego do szyjki macicy. Termometr trzeba trzymac w pudelku, przemyc go jakims srodkiem dezynfekujacym i dokladnie wytrzec i juz. Przeciez codziennie w toalecie dotykacie tych okolic papierem toaletowym, ktory wisi przy kibelku i jest caly pokryty roznymi bakteriami.

inessa lubi tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ćwiczeń to podobno najlepiej poczekać do końca I trymestru, ale to tylko gdzieś zasłyszane :)
    Ja z innym pytaniem dziś od rana. Czy taki śluz hmmm pomarańczowy to już plamienie?.. Taki dziwny on jest. jaśniejszy niż plamienia jakie miałam przed @, ale ciemniejszy niż śluz do tej pory. Sorry za szczegółowy opis, ale inaczej się chyba nie da..

inessa lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja też żadnych objawów... a nie orientujesz się kiedy można zacząć ćwiczyc? bo zapomniałam lekarza zapytać cholerka! :/ a już miesiąc przerwy mam i tak gnije hehe

Jak lekarz wyrazi zgodę ;) mnie nic nie boli brzuch też nie tak więc śmigam sobie na rowerku ;) co innego jak by mnie pobolewał to wtedy bym nie miała odwagi usiąść na niego ;)

inessa lubi tę wiadomość

• b-c Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust- trudno powiedziec, co to jest. Kazda z nas wyobraza sobie inaczej, to co opisujesz. Musisz sama osądzić, jeśli Cię to bardzo niepokoi to możesz jechać do szpitala, albo do gina. Możesz też położyc się i przeznaczyć dzień na wypoczynek i relaks i zobaczysz, czy to przejdzie. Podobno mają nas najbardziej martwić plamienia krwią

inessa lubi tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety to i ja nie mam żadnych objawow, nawet (*)(*) jak flaki i zero wrażliwosci :(

inessa lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    stardust- trudno powiedziec, co to jest. Kazda z nas wyobraza sobie inaczej, to co opisujesz. Musisz sama osądzić, jeśli Cię to bardzo niepokoi to możesz jechać do szpitala, albo do gina. Możesz też położyc się i przeznaczyć dzień na wypoczynek i relaks i zobaczysz, czy to przejdzie. Podobno mają nas najbardziej martwić plamienia krwią
    dzięki, tak zrobię. poleżę i zobaczę. Poza tym tego mało jest. Jeśli się rozkręci to pojadę do szpitala..

inessa lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówiłam się do gina na wtorek,może zobaczę zarodek już :),
    Otientujecie się jak wygląda zasiłek wychowawczy,ile trzeba przepracować?

inessa lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

to sie ciesz, ja prawie wcale jeść nie moge. Apetytu nie mam, jem na siłe praktycznie. Zawsze musze byc jakimś wyjątkiem :)

Lekarz dał mi wczoraj na te bóle brzucha luteine dopochwowo 2x2 i kazał brać femibion. kolejne badania do zrobienia. i kazał przyjść za 2 tygodnie na pierwsze usg. to będzie równy 6 tydzien, troche szybko, ale skoro tak chciał to ok, moze będzie juz coś widać :) postaram się męża wyciągnąć ze sobą :)

jutro beta po 48 godzinach. nie moge sie doczekac... Oby wszystko było dobrze.

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Rety to i ja nie mam żadnych objawow, nawet (*)(*) jak flaki i zero wrażliwosci :(

ale nie martw się tym, niektóe kobiety przez całą ciąże nie mają wcale albo baaaardzo mało objawów oprócz rośnięcia brzucha :) chociaż znajoma była w 7 miesiącu i prawie wcale nie było widać brzuszka. do konca miała dość malutki a z dzieckiem ok wszystko. każda jest inna i inaczej przechodzi :)

Jak dojdą mdłości i wymioty to będziesz załować że takie objawy są :D

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Asia29 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości jak tylko zrobię się głodna wiec jem małe posiłki co 2,3 godziny i śpię bardzo dużo ! Idę spać o 21 budze się o 8 ale pewnie spalabym dłużej ale muszę wstać i psa na spacer wziąć :) jeszcze w dzień drzemka 1 h i siusiu o wiele częściej mi się chce . Nie wiem jak zamieszczacie te linki w którym tygodniu jesteście ? Ja teraz zaczęłam 6 tydzień według kalkulatora termin porodu na 19 września :) u lalkarza byłam ale to za wcześnie lekarka powiedziała i nie robiła mi usg ... Wizytę mam na 30 stycznia bo wcześniej ja nie mogę ..,

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a oszczedzacie sie czy raczej na luzie? Bo ja sie wlasnie zlapalam za sprzątanie takie ostre i juz przysiadlam bo plecy mnie rozbolaly :(

inessa lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia29 wrote:
    Ja mam mdłości jak tylko zrobię się głodna wiec jem małe posiłki co 2,3 godziny i śpię bardzo dużo ! Idę spać o 21 budze się o 8 ale pewnie spalabym dłużej ale muszę wstać i psa na spacer wziąć :) jeszcze w dzień drzemka 1 h i siusiu o wiele częściej mi się chce . Nie wiem jak zamieszczacie te linki w którym tygodniu jesteście ? Ja teraz zaczęłam 6 tydzień według kalkulatora termin porodu na 19 września :) u lalkarza byłam ale to za wcześnie lekarka powiedziała i nie robiła mi usg ... Wizytę mam na 30 stycznia bo wcześniej ja nie mogę ..,

są to suwaczki :)kliknij na jakiś z naszych i otworzy ci się strona z nimi. utwórz swój a potem w ustawieniach znajdziesz odpowiednie pole gdzie yrzeba link wkleić do tego suwaczka Twojego :)

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Dziewczyny a oszczedzacie sie czy raczej na luzie? Bo ja sie wlasnie zlapalam za sprzątanie takie ostre i juz przysiadlam bo plecy mnie rozbolaly :(

ja staram się oszczędzać przez te bóle brzucha. dzis juz jest lepiej, ale wole dmuchac na zimne. tzn robie w domu wszystko, tylko nieco wolniej i częściej siadam na moment by np wypić herbatke. i staram sie nie podnosić nic ciężkiego. gorzej, że w pracy muszę co chwile sie schylac, ale nie jest źle :)

a stosujecie jakąś ciążową diete, tzn dodałyście specjalnie jakieś produkty jako przekąski czy jecie normalnie jak dawniej?

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dół mnie złapał dzisiaj niesamowity, cały czas mam wrażenie że dostaje okres. Latam do kibelka jak szalona. Od wieczora boli mnie (kłuje) z jednej strony w okolicy jajnika. Nospa mało pomaga. Dobrze że chociaż podczytywanie Was pomaga mi do reszty nie sfiksować.

inessa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ