X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i atak głodu wrócił,zjadłam 2 bułki i zaraz do sklepu po jeszcze

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak zrobie hehe juz postanowilam :) Termometr idzie do szuflady.
    Staraczka a jak u Ciebie z objawami? Pojawilo sie coś?
    Czytam ten wątek od kilku dni, a IVF czytam od początku ;)

staraczka, inessa lubią tę wiadomość

• Magda421 Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Jedz jedz dziewczyno bo za chwilę się mdłości mogą zacząć i koniec z zachciankami na jakiś czas :)

inessa lubi tę wiadomość

f2w3xm5ey48bo7te.png
    tkvgwji2ustxarf7.png
    file:///C:/Users/Magda/Desktop/Karolek/2014-02-25-309.jpg
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ciepło w tej zimny, biały dzień i trzymam kciuki za wszystkie które tego potrzebują :*

inessa lubi tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Ja tak zrobie hehe juz postanowilam :) Termometr idzie do szuflady.
    Staraczka a jak u Ciebie z objawami? Pojawilo sie coś?
    Czytam ten wątek od kilku dni, a IVF czytam od początku ;)

No co ty u mnie nic , a nic zero objawów ;)
    Jedyny objaw to wnerw na emka , bo on idzie sobie w domu ćwiczy , a mnie ściska w D.... jak widzę jak on ćwiczy hahha i czasem mnie to do płaczu doprowadza , bo sama bym sobie poćwiczyła :P dlatego jeżdżę na rowerku 10 min dla lepszego samopoczucia :P

inessa lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    No co ty u mnie nic , a nic zero objawów ;)
    Jedyny objaw to wnerw na emka , bo on idzie sobie w domu ćwiczy , a mnie ściska w D.... jak widzę jak on ćwiczy hahha i czasem mnie to do płaczu doprowadza , bo sama bym sobie poćwiczyła :P dlatego jeżdżę na rowerku 10 min dla lepszego samopoczucia :P

ja też żadnych objawów... a nie orientujesz się kiedy można zacząć ćwiczyc? bo zapomniałam lekarza zapytać cholerka! :/ a już miesiąc przerwy mam i tak gnije hehe

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mierze tempke w buzi- caly czas tak robilam :)

Ale nie przesadzalabym... jak ktos chce sobie mierzyć temperaturę, to na pewno mu to nie zaszkodzi, dopóki sobie nie wsadzi tego do szyjki macicy. Termometr trzeba trzymac w pudelku, przemyc go jakims srodkiem dezynfekujacym i dokladnie wytrzec i juz. Przeciez codziennie w toalecie dotykacie tych okolic papierem toaletowym, ktory wisi przy kibelku i jest caly pokryty roznymi bakteriami.

inessa lubi tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do ćwiczeń to podobno najlepiej poczekać do końca I trymestru, ale to tylko gdzieś zasłyszane :)
    Ja z innym pytaniem dziś od rana. Czy taki śluz hmmm pomarańczowy to już plamienie?.. Taki dziwny on jest. jaśniejszy niż plamienia jakie miałam przed @, ale ciemniejszy niż śluz do tej pory. Sorry za szczegółowy opis, ale inaczej się chyba nie da..

inessa lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    ja też żadnych objawów... a nie orientujesz się kiedy można zacząć ćwiczyc? bo zapomniałam lekarza zapytać cholerka! :/ a już miesiąc przerwy mam i tak gnije hehe

Jak lekarz wyrazi zgodę ;) mnie nic nie boli brzuch też nie tak więc śmigam sobie na rowerku ;) co innego jak by mnie pobolewał to wtedy bym nie miała odwagi usiąść na niego ;)

inessa lubi tę wiadomość

• b-c Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust- trudno powiedziec, co to jest. Kazda z nas wyobraza sobie inaczej, to co opisujesz. Musisz sama osądzić, jeśli Cię to bardzo niepokoi to możesz jechać do szpitala, albo do gina. Możesz też położyc się i przeznaczyć dzień na wypoczynek i relaks i zobaczysz, czy to przejdzie. Podobno mają nas najbardziej martwić plamienia krwią

inessa lubi tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety to i ja nie mam żadnych objawow, nawet (*)(*) jak flaki i zero wrażliwosci :(

inessa lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    stardust- trudno powiedziec, co to jest. Kazda z nas wyobraza sobie inaczej, to co opisujesz. Musisz sama osądzić, jeśli Cię to bardzo niepokoi to możesz jechać do szpitala, albo do gina. Możesz też położyc się i przeznaczyć dzień na wypoczynek i relaks i zobaczysz, czy to przejdzie. Podobno mają nas najbardziej martwić plamienia krwią
    dzięki, tak zrobię. poleżę i zobaczę. Poza tym tego mało jest. Jeśli się rozkręci to pojadę do szpitala..

inessa lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówiłam się do gina na wtorek,może zobaczę zarodek już :),
    Otientujecie się jak wygląda zasiłek wychowawczy,ile trzeba przepracować?

inessa lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:

to sie ciesz, ja prawie wcale jeść nie moge. Apetytu nie mam, jem na siłe praktycznie. Zawsze musze byc jakimś wyjątkiem :)

Lekarz dał mi wczoraj na te bóle brzucha luteine dopochwowo 2x2 i kazał brać femibion. kolejne badania do zrobienia. i kazał przyjść za 2 tygodnie na pierwsze usg. to będzie równy 6 tydzien, troche szybko, ale skoro tak chciał to ok, moze będzie juz coś widać :) postaram się męża wyciągnąć ze sobą :)

jutro beta po 48 godzinach. nie moge sie doczekac... Oby wszystko było dobrze.

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Rety to i ja nie mam żadnych objawow, nawet (*)(*) jak flaki i zero wrażliwosci :(

ale nie martw się tym, niektóe kobiety przez całą ciąże nie mają wcale albo baaaardzo mało objawów oprócz rośnięcia brzucha :) chociaż znajoma była w 7 miesiącu i prawie wcale nie było widać brzuszka. do konca miała dość malutki a z dzieckiem ok wszystko. każda jest inna i inaczej przechodzi :)

Jak dojdą mdłości i wymioty to będziesz załować że takie objawy są :D

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Asia29 Znajoma

Wysłany: 15 stycznia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mdłości jak tylko zrobię się głodna wiec jem małe posiłki co 2,3 godziny i śpię bardzo dużo ! Idę spać o 21 budze się o 8 ale pewnie spalabym dłużej ale muszę wstać i psa na spacer wziąć :) jeszcze w dzień drzemka 1 h i siusiu o wiele częściej mi się chce . Nie wiem jak zamieszczacie te linki w którym tygodniu jesteście ? Ja teraz zaczęłam 6 tydzień według kalkulatora termin porodu na 19 września :) u lalkarza byłam ale to za wcześnie lekarka powiedziała i nie robiła mi usg ... Wizytę mam na 30 stycznia bo wcześniej ja nie mogę ..,

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a oszczedzacie sie czy raczej na luzie? Bo ja sie wlasnie zlapalam za sprzątanie takie ostre i juz przysiadlam bo plecy mnie rozbolaly :(

inessa lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia29 wrote:
    Ja mam mdłości jak tylko zrobię się głodna wiec jem małe posiłki co 2,3 godziny i śpię bardzo dużo ! Idę spać o 21 budze się o 8 ale pewnie spalabym dłużej ale muszę wstać i psa na spacer wziąć :) jeszcze w dzień drzemka 1 h i siusiu o wiele częściej mi się chce . Nie wiem jak zamieszczacie te linki w którym tygodniu jesteście ? Ja teraz zaczęłam 6 tydzień według kalkulatora termin porodu na 19 września :) u lalkarza byłam ale to za wcześnie lekarka powiedziała i nie robiła mi usg ... Wizytę mam na 30 stycznia bo wcześniej ja nie mogę ..,

są to suwaczki :)kliknij na jakiś z naszych i otworzy ci się strona z nimi. utwórz swój a potem w ustawieniach znajdziesz odpowiednie pole gdzie yrzeba link wkleić do tego suwaczka Twojego :)

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Dziewczyny a oszczedzacie sie czy raczej na luzie? Bo ja sie wlasnie zlapalam za sprzątanie takie ostre i juz przysiadlam bo plecy mnie rozbolaly :(

ja staram się oszczędzać przez te bóle brzucha. dzis juz jest lepiej, ale wole dmuchac na zimne. tzn robie w domu wszystko, tylko nieco wolniej i częściej siadam na moment by np wypić herbatke. i staram sie nie podnosić nic ciężkiego. gorzej, że w pracy muszę co chwile sie schylac, ale nie jest źle :)

a stosujecie jakąś ciążową diete, tzn dodałyście specjalnie jakieś produkty jako przekąski czy jecie normalnie jak dawniej?

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dół mnie złapał dzisiaj niesamowity, cały czas mam wrażenie że dostaje okres. Latam do kibelka jak szalona. Od wieczora boli mnie (kłuje) z jednej strony w okolicy jajnika. Nospa mało pomaga. Dobrze że chociaż podczytywanie Was pomaga mi do reszty nie sfiksować.

inessa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ