Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
justysia- nie porownuj swojej bety. Już pisałam to okti- są różne badania HCG, kazda ma inne normy. Wiec w jednym labie bedzie np. 100 beta HCG, a w drugim oznacza HCG total i bedzie 1000 tego samego dnia, a u tej samej dziewczyny. I nigdzie nie będzie błedu
inessa, justysia90 lubią tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
nick nieaktualnyHej, to znowu ja Odwołuje alarm Dupkowy, już ogarnęlam recepte. Poszlam prywatnie do innej lekarki i bez problemu mi wypisała. Nie moglam sie powstrzymać przed USG i to byl chyba bląd bo nie bylo widac nawet pecherzyka Powiedziala ze przy takiej becie (1060 mlU/ml) powinien byc juz widoczny ehhh No nic, powtorze bete za 2 dni i zobaczymy co w trawie piszczy. Co za emocje
inessa, justysia90, martyna1989 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobry wieczór!
Przede wszystkim gratulacje dla Was kochane.
Ja właśnie dziś zrobiłam test i wyszły II kreski
Wg. ovu mam termin na 1 września 2014 r. ale nie wiem jak to możliwe jeżeli 24 grudnia 2013 r. robiłam test ciążowy i wyszedł negatywny (miała być niespodzianka wigilijna dla męża)
Jestem kompletnie skołowana i nie mam pojęcia jak liczyć który to tydzień i kiedy wybrać się do lekarza help.
Pozdrawiam,
O.inessa, justysia90 lubią tę wiadomość
-
Gratulacje udanych wizyt!! U mnie jeszcze tydzien do wizyty.
Akuszerka mam nadzieje, ze sie fasolka juz pokaze. Trzymam kciuki.
Witam nowe brzuchatki na wrzesniowkach!
u mnie, to padam na ryjek Taki zalatany dzien. A i tez jak kolezanka jezdze na rowerze. Znaczy na prawdziwym. ale tez jakies 10 minut cala przejazdzka.
Milego wieczorku ciezarowkiinessa, justysia90, staraczka, Pipek83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam nowe wrześniówki
prosze nie porównujcie bet do innych dziewczyn nawet jeżeli są takie same normy ale każda miała kiedy indziej zapłodnienie,kazde dziecko sie inaczej rozwija. A po USG jeżeli juz widać zarodek a lekarz nie zalei bety to po co sie tylko stresować
buziaki dla każdej i musi byc dobrze i tego sie trzymajmyjustysia90 lubi tę wiadomość
-
madeinloove wrote:Wróciłam z wizyty
Zarodek z pięknym bijącym serduszkiem ma 7,73 mm
kochana wspaniałe wieści!!!!!! pięknie maleństwo rośnie!!! mam nadzieję że i ja niedlugo zobaczę taki duży zarodek i pykające serduszko na razie ciesze się tymi 3,4mm a powiedz mi założyli ci kartę ciąży już? bo mi nie i sama nie wiem dlaczegoinessa, madeinloove lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam was dziewczyny!
ja po wizycie no cóż... Co do tej bety to lekarz duzo się nie wypowiedział stwierdził iż do tego labolatorium w którym robiłam betę tydzień temu to nie ma zaufania.. a te wczorajsze no to nawet takiego labolatorium nie zna. Zbadał mnie ginekologicznie wszystko ok,
Zrobił usg dopochwowe i brzuszne no i coś widać w macicy jeszcze nie pęcherzyk ale coś tam się dzieje bardziej w polożeniu prawej strony ( a po prawo najczesciej mnie boli...) Stwierdził że w dniu dzisiejszym nie potwierdza ciaży i nie wyklucza jej. Może to być bardzo, bardzo wczesna ciąża nawet o wiele wczesiejsza niż wynika z ostatniej miesiączki. A na tym etapie co wg miesiączki co jestem teraz(5t, 5d) to też dla niego bradzo wczesna ciąża. Powiedział że coś się dzieje..Być może to jakieś anomalia związane z moimi długimi cyklami Kilka obajwów mam ciążowych Macica ok, piersi na pierwszy rzut oka ciążowe Stwierdził ze na tym etapie ani ja ani on nie jest w stanie nic zrobic.. Zalecił mi za tydzień powtórzyć bete hcg na krew i się z nim skontaktować i pomyślimy co dalej.
Także dziewczyny Nadzieja umiera ostatnia!
Wierzę że moje jajeczko się rozwinie i wszystko będzie w porządku (być mo
(może jescze się będę kiedyś z tego smiała jakka to ja głupia byłam)
Przez najbliższy tydzień omijam z daleka fora z tematami typu poronienia, spadająca beta i ciąża pozamaciczna
Muszę być dobrej nadzieji Wszystko w rękach Bogainessa, Aleksandra84, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
Witajcie wrześnióweczki:)
Właśnie wróciłam z drugiego USG:) Dzidzia pięknie urosła, ma już 9,6mm i bijące serduszko:) Jestem tak szczęśliwa, że chyba zaraz głową w suficie dziurę zrobię
Na pierwszym USG widać było tylko maleńki ( za maleńki) 2,5mm zarodek a po moim wcześniejszym poronieniu ciężko było mi się nie stresować
Życzę Wam wszystkim (i sobie) żeby wszystko było w porządku do samego końca. Ściskamy mocno - ja i mój dzidźinessa, madeinloove lubią tę wiadomość
-
Do pipek 83: lekarka stwierdziła ze nie ma co robić usg to jest za wcześnie a ze cytologię miałam robiona w listopadzie i usg piersi to dała mi tylko zlecenie na badania krwi i powiedziała ze w przyszłym tygodniu przyszła wtedy zrobi usg i będzie wiedziała na jakim etapie jest ciaza. Zapisała mi witaminy i magnez z potas bo lecę w przyszłym tygodniu do Szwajcarii . Wiec wizytę mam na 30 stycznia i mam nadzieje ze już wtedy to napewno serduszko będzie biło mojemu maluchowi pozdrawiam!
inessa, Pipek83 lubią tę wiadomość
-
Hej:)
Dziewczyny mam pytanie...bo dzisiaj zrobiłam bete, ale jak odebrałam wynik to się strasznie wkurzyłam...zamiast zrobić mi bete ilościową zrobiły jakościową czyli tak naprawdę test ciążowy...oczywiście wynik pozytywny, ale nic mi to nie daję. I dlatego chciałam się zapytać czy lekarze zawsze karzą robić bete czy nie? Bo mi się już chyba odechciało...mam bardzo daleko do laboratorium:(inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to zależy od lekarza zwykle dziewczyny robią same bete aby potwierdzić ciaze i drugi raz czy jest prawidłowy wzrost bety i na tym koniec. Niektóe wogóle nie robią bety.
A zatem najcześciej to zależy od każdej z nas ,czasami lekarze tylko sami zalecja bete.
A kiedy masz wizyte ??? -
nick nieaktualnyrabarbarka wrote:Witajcie wrześnióweczki:)
Właśnie wróciłam z drugiego USG:) Dzidzia pięknie urosła, ma już 9,6mm i bijące serduszko:) Jestem tak szczęśliwa, że chyba zaraz głową w suficie dziurę zrobię
Na pierwszym USG widać było tylko maleńki ( za maleńki) 2,5mm zarodek a po moim wcześniejszym poronieniu ciężko było mi się nie stresować
Życzę Wam wszystkim (i sobie) żeby wszystko było w porządku do samego końca. Ściskamy mocno - ja i mój dzidź
Gratulacje kochana
a w którym tygodniu ciazy jesteś?rabarbarka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny