X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    A mnie dopiero dziś od czasu do czasu pobolewalo podbrzusze i trochę kręgosłup ale to tylko chwilowe ale i tak się zmartwilam

mnie przez 2 dni też ciut bolał kręgosłup. Ale się pocieszyłam, że jak poroniłam to dzień przed mnie tak napierd... że nie spałam całą noc. Podobno lekkie bóle mogą być, bo więzadła się rozciągają :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A juz myślałam,ze obejdzie się bez boli eeh :)

• martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2014, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam:) ja mam według ovu termin na 20 września, e ziraj zobaczyłam dwie kreseczki, dziś ust ale nic jeszcze nie ma - wcześnie jeszcze bo to według okresu 4t2dzien... Boli mnie podbrzusze tak jakby się rozciągało, jajniki kluja... Nie jest to stały bol ale nie wiem czy Wy też tak macie?

inessa lubi tę wiadomość

relgh371oy0mp19n.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy w 5t3d bedzie widac zarodek? Czy pęcherzyk powinien być widoczny? Chce isc do gina zeby sprawdzic, czy jest cos i czy jest to w macicy... Ale nie wiem, na ile sie nastawiac. Wiem, ze na serducho nie ma szans, ale gdyby byl zarodek- to pełnia szczęścia:)

inessa lubi tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • kotek Koleżanka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej jeszcze nie - najwczesniej 6 t.c., a nawet w polowie 6.

inessa lubi tę wiadomość

78de0dd404ba84e12a056e9c239d99c7.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna1989 wrote:
    Witam:) ja mam według ovu termin na 20 września, e ziraj zobaczyłam dwie kreseczki, dziś ust ale nic jeszcze nie ma - wcześnie jeszcze bo to według okresu 4t2dzien... Boli mnie podbrzusze tak jakby się rozciągało, jajniki kluja... Nie jest to stały bol ale nie wiem czy Wy też tak macie?

Gratuluję! A macica mnie boli codziennie. Najgorzej przy kichaniu :)

inessa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna bezsenna noc, kiedy przyjdzie ta sławna senność ciążowa? :(

inessa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też spac nie mogę, co chwie sie budzę... A mnie po olewa podbrzusze ogólnie... A jaka macie tempie? Mierzycie jeszcze?

inessa lubi tę wiadomość

relgh371oy0mp19n.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    dziewczyny czy w 5t3d bedzie widac zarodek? Czy pęcherzyk powinien być widoczny? Chce isc do gina zeby sprawdzic, czy jest cos i czy jest to w macicy... Ale nie wiem, na ile sie nastawiac. Wiem, ze na serducho nie ma szans, ale gdyby byl zarodek- to pełnia szczęścia:)
    Dzien dobry :)
    Ja bylam w 5 tyg i widac bylo sam pecherzyk. Na Reszte bylo zbyt wczesnie. Ale gin popatrzyla, zbadala, powiedziala ze pecherzyk jest w dobrym miejscu i ma 10,3 mm :) wiec troche mnie to uspokoilo.

A dzis chyba zaczely sie pierwsze mdlosci :( myslalam ze teto unikne :(

inessa lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• fabiola Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:

Wczoraj byłam u ginekologa od ostatniej miesiączki był dokładnie 5t3d. Widać było piękny pęcherzyk i ciałko żółte :) ginekolog określił ciążę na 4t6d :)

PS. Ale jeżeli nie będzie widać to się broń Boże nie denerwuj bo jednej widać już w 5t a innej dopiero w 8 :). Powodzenia :*

inessa lubi tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    okti a kiedy mialas owulke? moze pozniej i dlatego tak wczesna ciaza :) bedzie dobrze :)

Rabarbarka gratulacje za prawie centymetrowego skarba :)
    Tak jak na początku pisałam na ovu zalogowalam się na koniec grudnia aby zmonitorować sobie kolejny cykl i owulacje wic logując się tutaj było już po fakcie Moją owulkę z grudnia wyliczylam sobie sama na ok 22 grudnia Nie mając pewności bo tak naprawdę w październiku odstawilam tabletki anty i mialam 2 miesiączki nie do końca regularne dlatego nie mialam pewności ile dni ma mój cykl oszacowałam że ok 32 bo takie długie cykle kiedyś mialam przed tab. Zresztą tabletki zaczelam brać ponad 5 lat temu na wyregulowanie miesiączki bo były strasznie nieregularne... Więc teraz raptem mialam 2 owulacje Może i mialam tego 22 ovulke ale do zagnieżdzenia mogło dojść dużo później u mnie niż książkowo jest podane.. Narazie cieszę się że jest coś chociaż w macicy teraz pozostaje mi troche cierpliwosć i dać sobie troche czasu Może troche później zobacze to upragnione bijące seduszko. Kiedyś kobiety na pierwsze usg chodzily dopiero od 12 tyg ciąży i wtedy nie było niejasności żadnbego robienia bet itd.. A teraz jak mamay wszystko na tacy to człowiek chciałby najchetniej już wszystko wiedzieć zaraz po zapłodnieniu :) Może to cierpliwosć jest najlepszym rozwiążaniem Ja teraz cierpliwie czekam i mam nadzieję <3 A bete lakarz kazał mi powtórzyć za tydzień

hela, inessa lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • b-c Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba po prostu poczekam z wizyta kolejny tydzien :) w sumie im pozniej tym lepiej, bo od 1 lutego mam opieke medyczna w Luxmedzie. Podobno do specjalisty mam czekac max 2-3 dni, a w ciazy to nie dosc,że ginekolog, to u mnie jeszcze endokrynolog co miesiac :)Pójde na USG 25 stycznia to bedzie 6t3d, mam nadzieje,ze zarodek juz bedzie :)

inessa, fabiola lubią tę wiadomość

25.07.2019 FET....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie już objawy dopadaja,głodna jestem ale nie mogę na jedzenie patrzeć.brzuch wzdety,a w pracy trza siedzieć :/

inessa lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Hej:)
    Dziewczyny mam pytanie...bo dzisiaj zrobiłam bete, ale jak odebrałam wynik to się strasznie wkurzyłam...zamiast zrobić mi bete ilościową zrobiły jakościową czyli tak naprawdę test ciążowy...oczywiście wynik pozytywny, ale nic mi to nie daję. I dlatego chciałam się zapytać czy lekarze zawsze karzą robić bete czy nie? Bo mi się już chyba odechciało...mam bardzo daleko do laboratorium:(

Ja mam za sobą dwie ciąże (każda u innego lekarza) w żadnej z nich nie miałam robionej bety. Teraz też mi lekarz nic na ten temat nie powiedział. Więc u mnie lekarze bety nie zlecają.

inessa lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martyna1989 wrote:
    Ja też spac nie mogę, co chwie sie budzę... A mnie po olewa podbrzusze ogólnie... A jaka macie tempie? Mierzycie jeszcze?

Z tym mierzeniem to jest tak ze raczej sobie odpuscic. Ja sie dzis skusilam bo juz od 5 rano spac nie moglam no i jest spadek o 0,13 wiec obudzilam niemeza i w placz ze to juz koniec. Potem zaczelam czytac fora i dziewczyny pisza zeby nie mierzyc bo to tylko w histerię wpedza. Ponoc spadki sie zdarzają ale niczego nie przesądzają. Ale mi to nie przetłumaczy wiec dzis postanowilam isc na kolejna bete (po 48 h) i dopiero sie uspokoje jak bedzie prawidlowy przyrost. Nastawiam sie na najgorsze bo z natury jestem pesymistką :(

inessa lubi tę wiadomość

• okti89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa głowa do góry:** ja też przedwczoraj histerię przeżywałam bo beta mi przez tydzien wzrosła mi tylko o 107 jednostek... po obajśnieniu na forum b-c (Poprostu kocham ją za tą cudowną wiadomość) że to zypełnie 2 różne badania z oznaczeniem bety:) też myślałam że to koniec! a lekRZ DAł mi wczoraj nadzieje bo coś wiadać na usg w macicy wiec potrzebujemy cierpliowści i czasu :) Co do temperaqtury mi już od 1,5 utrzymuje się w granicach 37,4 - 37,8 ale codziennie skobie skacze raz, wyżej raz niżej.. Nadzieja aleksa i wiara w siebie i kruszynkę ! :*

inessa lubi tę wiadomość

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • martyna1989 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mam dziś o jedna dziesiata mniej niż wczoraj, spadło mi do 36,9 przy czym u mnie to wysoko w porównaniu z normalnymi tempkami... Napisz Aleksa jak beta

inessa lubi tę wiadomość

relgh371oy0mp19n.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie tempka najpierw utrzymywala sztywno( pare dni 36,6, pozniej 36,8), a teraz faluje w tym przedziale :) Przed owulacją miałam temperatury 36,0-36,3 max, wiec ja to raczej z tych zimnokrwistych jestem :)

Mozecie wejsc na ovufrien i wyszukac moj wykres, jezeli komus to cos pomoze :)

Okti- strasznie się cieszę, że Ci pomogłam :)

inessa lubi tę wiadomość

25.07.2019 FET....
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wierze w to że to były inne oznaczenia jescze lakarz mio wczoraj taki misz - masz zrobil z tymi labolatoriami że temu pierwszemu nie ufa a to drugie to nawet nie wie skąd.. ale w karcie zapislam wczorajszy wynik bety... Takze musze się przez ten tydz zastanowic gdzie powtorzyć te badania w przyszły wtorek

inessa lubi tę wiadomość

f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dZIEWCZYNY NIE GMERAJCIE TAM tym termometrem :P jeszcze jakieś cholerstwo wam się przyplącze :/ a co do temp to różnie z nia teraz może być... zależy też jak śpicie , czy nie macie problemu ze spaniem .... odłóżcie te termometry bo one teraz są wam nie potrzebne ;)

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 40 41 42 43 44 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ