Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhela wrote:kochana wspaniałe wieści!!!!!! pięknie maleństwo rośnie!!! mam nadzieję że i ja niedlugo zobaczę taki duży zarodek i pykające serduszko na razie ciesze się tymi 3,4mm a powiedz mi założyli ci kartę ciąży już? bo mi nie i sama nie wiem dlaczego
Kochana mi kartę założą dopiero na następnej wizycie. Czyli będzie to 4.02
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
jovi81 wrote:Dół mnie złapał dzisiaj niesamowity, cały czas mam wrażenie że dostaje okres. Latam do kibelka jak szalona. Od wieczora boli mnie (kłuje) z jednej strony w okolicy jajnika. Nospa mało pomaga. Dobrze że chociaż podczytywanie Was pomaga mi do reszty nie sfiksować.
ja tak miałam, poleciałam pędem do łazienki, bo luteina zaczeła wyciekac. a ja juz ze pewnie plamie.
staraj sie nie martwic na zapas, duzo uśmiechu i pozytywnego myślenia. Masz w sobie nowe zycie i tylu sie udajejovi81, inessa lubią tę wiadomość
-
madeinloove wrote:Kochana mi kartę założą dopiero na następnej wizycie. Czyli będzie to 4.02
ja następną wizytę mam 10.02 będzie to juz 10tydz+2dni lekarz mówił że do 10tyg najwieksze zagrozenie, wiec moze dlatego tez nie założyli mi wczesniej karty to aż 4 tyg, w tym czasie pojde do lekarza na nfz mysle ze za 1,5tyg bedzie optymalnie, i wyciagne od niego chociaz czesc badan na kasę tych co mi wypisał lekarz prywatnyinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:co do ćwiczeń to podobno najlepiej poczekać do końca I trymestru, ale to tylko gdzieś zasłyszane
Ja z innym pytaniem dziś od rana. Czy taki śluz hmmm pomarańczowy to już plamienie?.. Taki dziwny on jest. jaśniejszy niż plamienia jakie miałam przed @, ale ciemniejszy niż śluz do tej pory. Sorry za szczegółowy opis, ale inaczej się chyba nie da..
Mój lekarz mówi, że występowanie żółtego (pomarańczowego) śluzu w ciąży nie jest niepokojące - o ile nie jest go jakoś okropnie dużo i nie towarzyszy mu swędzenie lub pieczenie. Więc nie martw się - ale oczywiście powiedz o tym Twojemu lekarzowi. A jak nie masz jakiegoś kontaktu z lekarzem to może kup sobie taki lek o nazwie Macmirror, podobno jest bardzo dobry na takie dolegliwościinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaleksa.wawa wrote:Dziewczyny a oszczedzacie sie czy raczej na luzie? Bo ja sie wlasnie zlapalam za sprzątanie takie ostre i juz przysiadlam bo plecy mnie rozbolaly
Ja normalnie sprzątam ! jestem osobą , że jak mam nie posprzątane w domu to aż mnie nosi ! fakt , faktem nie mam dużo do wycierania kurzy bo wyeliminowałam szafki itp zmieniłam na szafy , ale porządek musi być ! Jak daje emkowi odkurzać to aż mnie telepie bo on tak odkurza , że ja musze po nim poprawiać zresztą u mnie trzeba co 2 dni odkurzać bo mam psa a nie cierpię jak jej mała sierść leży na podłodzeinessa lubi tę wiadomość
-
ja może nie stosuje diety, ale staram się jeść co 2-3h max, bardziej z głową - jak to mowia nie za dwóch tylko dla dwoje
więc codziennie platki na mleku na sniadanko, pozniej jakies 2 male przekaski o 12 i o 14 (jakies owoce, serek, jogurt)
pozniej o 17 obiadek staram sie wiecej warzyw jeść, smażyć na oliwie na kolację jakies kromeczki i oczywiście pije duzo wiecej wody.
U mnie z piciem płynów bardzo cięzko ale maz mnie pilnuje
nie chciałabym objadac sie byle czym, bo nic to nie pomoze malenstwu a ja bede wygladac jak kula! a i tak swoje dodatkowe kg mialam wczesniejinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaleksa.wawa wrote:Dziewczyny a oszczedzacie sie czy raczej na luzie? Bo ja sie wlasnie zlapalam za sprzątanie takie ostre i juz przysiadlam bo plecy mnie rozbolaly
Ja słyszałam że sprzątanie w ciąży, gotowanie, prasowanie nie musi w czasie ciąży oznaczać rezygnacji z aktywności domowej. Codzienne prace domowe, prawidłowo wykonywane, mogą wyjść kobiecie tylko na zdrowie! Oczywiście zrezygnuj z ciężkiej pracy fizycznej, a codzienne czynności wykonuj w odpowiedni sposób - w trosce o kręgosłup i swoje samopoczucieinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
madeinloove wrote:Mój lekarz mówi, że występowanie żółtego (pomarańczowego) śluzu w ciąży nie jest niepokojące - o ile nie jest go jakoś okropnie dużo i nie towarzyszy mu swędzenie lub pieczenie. Więc nie martw się - ale oczywiście powiedz o tym Twojemu lekarzowi. A jak nie masz jakiegoś kontaktu z lekarzem to może kup sobie taki lek o nazwie Macmirror, podobno jest bardzo dobry na takie dolegliwości
kochana musze cie poprawic, chodzi mi o lek macmiror, ja go nawet kupilam ale pozniej 2 lekarzy mi odradzilo w 1 trymestrze go stosowac... jest on dobry faktycznie ale sa delikatniejsze srodki na infekcje, tym bardziej jak sa male... dlatego mój leży w szafie nieuzyty
mi lekarz przepisal pimafucin i nystatyne (tak samo polecal inny lekarz z ktorym sie konultowalam) używam nystatyny juz 2 dzien i choc moje objawy byly jedynie zewnetrzne (swedzenie) nie mialam zadnej wydzieliny (lekarz pytal o to) to już pomaga i wiem ze lek jest delikatny i nie zagrozi dzidziWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 13:43
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa według mego jadłospisu jem
Rano kanapkę z wędliną i jakimś warzywem (pomidor- wiem że jest owocem , ogórek, papryka)
2 śniadanie musli z jogurtem albo owoce
obiad (16-17) zupka plus 2 danie z surówką albo kiszonką
podwieczorek budyń, jogurt lub owoce
kolacja sałatka z rukoli, wędzonego kurczaka, warzyw (ogórek, pomidor, papryka, groszek, kukurydza) i sosu winegret własnej roboty.
I tak każdego dnia od początku ciąży, chyba, ze idziemy na jakąś rodzinną uroczystość, albo się skuszę na fast food, ale rzadko mi się to zdarza.inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
a no chyba że bo ostatnio kupil mąż wędzoną wędlinke ale chyba malo wedzona, wygladala pysznie ale byla miekka i ewidentnie ciut surowawa wiec nie jadlam ale mi zrobilas teraz ochote na wedzonego kuraka
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystaraczka wrote:Ja normalnie sprzątam ! jestem osobą , że jak mam nie posprzątane w domu to aż mnie nosi ! fakt , faktem nie mam dużo do wycierania kurzy bo wyeliminowałam szafki itp zmieniłam na szafy , ale porządek musi być ! Jak daje emkowi odkurzać to aż mnie telepie bo on tak odkurza , że ja musze po nim poprawiać zresztą u mnie trzeba co 2 dni odkurzać bo mam psa a nie cierpię jak jej mała sierść leży na podłodze
Ja mam kota i ciemne podłogi i tez juz dzis nie wyrobilam i zaczelam odkurzac i scierac kurze bo tez jestem z tych co lubia porządek Dla niemeza zostawiam łazienke bo jej nigdy nie lubilam sprzatacinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaleksa.wawa wrote:Ja mam kota i ciemne podłogi i tez juz dzis nie wyrobilam i zaczelam odkurzac i scierac kurze bo tez jestem z tych co lubia porządek Dla niemeza zostawiam łazienke bo jej nigdy nie lubilam sprzatac
Mój to się wucetem zajmuje nawet choćbym chciała go posprzątać to mnie z niego wygania
ciemne podłogi to jest zgroza ja właśnie mam ciemne w przed pokoju i tragedia a piesa mam z jasną sierścią ... co prawda nie ma długiej tej sierści bo to amstafka , ale jak jej wypada to szału dostaję
aleksa.wawa wysłałam ci coś na privWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2014, 14:21
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochabe moje ja dziś byłam u endokrynologa mam zwiekszoną dawke Eutyroxu lekarz jest zadowolony nic złego sie w mojej tarczycy nie dzieje.
Jutro wizyta u ginekologa
Pozdrawiam Was gorącostaraczka, aleksa.wawa, madeinloove, Paula55 lubią tę wiadomość
-
aleksa.wawa wrote:Hela, a orientowalas sie moze w sprawie nowych przepisów dla IDG? Wiem ze pisałaś na OF pod tym wątkiem. Ja mialam zakladac teraz firme, ale sie wstrzymalam jak sie dowiedzialam o ciązy...
dlaczego nie założyłaś? myślę, że jeśli Twoja DG byłaby prowadzona prawdziwie, wiec nie byłaby stworzona tylko i wyłącznie dla zasiłku macierzyńskiego to jak najbardziej ja od stycznia jestem juz na chorobowym bo wcześniej nic nie płaciłam... zwolnienie nie wiem czy dostane i kiedy, ale i tak muszę opłacać składki minimum 90dni oczywiście będę płacić z wysokiej podstawy myślę że jak najbardziej Ty możesz zrobić tak samo albo opłacić składki przed porodem jeśli czujesz się na siłach prowadzić DG u mnie nie wiem jeszcze jak to będzie bo zawód mam niestety że muszę czasami latać w terenieinessa lubi tę wiadomość