Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
akuszerka89 wrote:Hej Dziewczyny! dawno mnie nie było, ale dzielnie się trzymam. Mam nadzieję, że jednak Was nie opuszczę na stałe. Jestem już 8 dobę w szpitalu, ciągle lekko podplamiam ale brzuch na szczęście już nie boli. Wczorajsza beta to 1470 a piątkowa 850. Trochę słabo rośnie, szczególnie że nigdzie nie widać pęcherzyka ciążowego, ani w macicy ani poza nią. Jutro jeszcze raz USG i już będzie musiał gdzieś pokazać się ten pęcherzyk, bo jak nie to chyba oszaleję. Trzymajcie za nas kciuki :*
Trzymam mocno za Was kciuki, na pewno wszystko będzie dobrze.inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej kochane
wiem,ze kazda sie stresuje jak to bedzie,czy jest wszystko ok ale już wiem sama po sobie,ze warto szukać jakiś innych zajec,pomysłów aby zajac sobie czas i jak najmniej myśleć o ciaży bo inaczej sie zwariuje i zacznie wymyślać a to to a to co innego ( wiem z włąsnego doswiadczenia) a jeszcze hormony ciazowe nam w tym "super" pmagaja hahha.
Beatina ja biore magnez - Aspargin teraz polecony przez farmaceutke znajomą to najlepsze dla kobiet wciazy
Akuszerko szybiego powrotu do domu i żeby maleństwo slicznie sie rozwijało.
KAżdej z nas życze dotrwania do wrzesnia czy sierpnia buziakiBea_tina, Emalia82, Patu lubią tę wiadomość
-
Ja się w końcu wyspalam.... cos czuje ze mi się powoli mdłości zaczynają, ale na razie bardzo powoli. Wcześniej miałam wilczy apetyt, a teraz zjem cos i mam długo pełny żołądek i minimalnie mi niedobrze. Jak myślicie Kiedy wybrać się na pierwsze USG? teraz powinien być juz pęcherzyk widoczny. Czy będzie widać zarodek? Trochę się boje ciąży pozamacicznej, żeby nie musieli mi jajowodu usuwać. W którym tygodniu ciąży jest ryzyko pęknięcia?
inessa lubi tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
Ja się umówiłam na 6+1. Chyba będzie już coś widać. Jako, że zagnieździł się dość szybko to mam nadzieję na zobaczenie serduszka
Co do zajęć kupiłam sobie kordonek i ozdóbki i zaczynam dzierganie.. Mam zamiar zacząć od naszyjnika z koronki frywolitkowejinessa lubi tę wiadomość
-
aleksa.wawa wrote:Witajcie Dziewczyny. Podczytuje was już od jakiegoś czasu ale mam opory aby dołączyć do listy Byłam już w sierpniówkach 2014, ale niestety sie nie udalo, dlatego teraz nie chce się zbytnio wychylać. Jestem w 5t2dc, bete robilam i pierwsza to 182 mlU, a po 72 h 1060 mlU wiec przyrost nawet spory. Progesteron 21 ng i martwie sie czy nie za niski Do tej pory nie mam typowych objawów i to kolejny powód do zmartwienia. Nie bolą piersi, a w poprzedniej ciązy bolały jak diabli, zero mdlosci i ogolnie czuje sie ok. Do lekarza ide dopiero w poniedzialek 20.01, chcialam dziś ale moja ginka znowu gdzieś wybyła ehhh a mi sie kończy Dupek Jeśli któraś z Was mogłaby mi odsprzedać chociaż z 5 tabletek to byłabym mega wdzięczna...
Trzymam za was kciuki i mam nadzieje ze jak po USG bedzie u mnie wszystko dobrze to zostane z wami juz do wrzesnia
Może to Ci pomoże w zmartwieniach - http://adonai.pl/life/?id=14
Ja zaszłam w ciążę 6 tygodni po poronieniu i trzymam się tych badań - moja ginekolog je potwierdziłainessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
wklejam wyniki, jak uważacie, ok? progesteron nie za wysoki?
PROGESTERON 294.7 nmol/l
w.ref: faza folikular.: 0.6 - 4.7 nmol/l
w.ref: faza owulacyj.:2.4 - 9.4 nmol/l
w.ref: faza lutealna: 5.3 - 86.0 nmol/l
w.ref:menopauza: 0.3 - 2.5 nmol/l
HCG+BETA ILOŚCIOWO 114.1 mIU/ml
wart. ref.: mężczyźni < 2.6 mlU/ml
wart. ref.: kobiety < 5.3 mlU/mlinessa lubi tę wiadomość
-
właśnie nic nie brałam, dlatego taka zdziwiona jestem. myślałam, ze lekarz dzis mi da na te silne bóle brzucha luteine albo duphaston, ale teraz wątpie skoro tak wysoko. chociaz on sam zdecydje.
zapytałam o normy wlaboratorium, do bety mi dali, ale do progesteronu mówią, ze nie dają dla kobiet w ciąży, lekarz ma powiedziec czy w normieinessa lubi tę wiadomość
-
tez myśle ze nie da ci juz dodatkowo tabletek z progesteronem, ja mialam jakos w 5-6tyg na poziomie okolo 52... i to biorac luteine... on z czasem wzrasta ale mysle ze nie zaszkodzi taki Twój poziom
inessa lubi tę wiadomość
-
witam Was dziewczynki ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie - Groszek ma 6mm i widziałam bijące serduszko )) cudowne uczucie!
życzę żeby każda z was czekających na wizytę zobaczyła swój cud
Lekarz stwierdził ciążę młodszą o 3 dni i termin na 5 września 2014
Listę badań dostałam, duphaston (ze względu na to że trochę trwały starania-bo poza tym wszystko ok) i wizyta za 3 tygodnie.
Muszę teraz tylko uważać na siebie żeby żadna zaraza się mnie nie czepiła, w pracy będę się oszczędzać i będzie gitesinessa, madeinloove, Tusinka, Fipsik lubią tę wiadomość
-
kochane dla rozluznienia proponuje obejrzec sobie jakis odcinek programu na youtube "Killer Karaoke" siedze i placze ze smiechu hahahahahaha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 14:45
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyle'nutka wrote:witam Was dziewczynki ja wczoraj byłam na pierwszej wizycie - Groszek ma 6mm i widziałam bijące serduszko )) cudowne uczucie!
życzę żeby każda z was czekających na wizytę zobaczyła swój cud
Lekarz stwierdził ciążę młodszą o 3 dni i termin na 5 września 2014
Listę badań dostałam, duphaston (ze względu na to że trochę trwały starania-bo poza tym wszystko ok) i wizyta za 3 tygodnie.
Muszę teraz tylko uważać na siebie żeby żadna zaraza się mnie nie czepiła, w pracy będę się oszczędzać i będzie gites
Zabieram trochę szczęścia na dzisiejszą wizytęinessa lubi tę wiadomość
-
Patu tu masz odpowiedź :
http://www.novum.com.pl/pl/dla-pacjentow/forum-embriologiczne/lista-pytan/pytanie/576/
Ja już nic nie będę pisała, bo co nie napiszę jest źle. Forum jest po to, żeby się wspierać, ale Ty tego wsparcia ani wyjaśnień wcale nie chcesz.