X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja zawsze miałam długie cykle 31-40 dni, więc pewnie i owulacja u mnie była późno. Mój cykl zaczął się 28 listopada, a owulacje pewnie była ok 18 grudnia. Więc w sumie u mnie by się zgadzało. Tydzień temu pęcherzyk miał 4,4mm, a to było ok 3 tyg. od owulacji, więc pewnie dlatego taki malutki.

Zresztą dwie wcześniejsze ciąże przenosiłam, pierwsza skończyła się w 41tc a druga w 42tc i obie przyspieszany poród i też licząc wg. OM wszystko było opóźnione.

No widzisz :) musi być dobrze :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Okti nie sie nie martw Kochana :* mnie się wydaje że powinnaś robić w tym samym laboratorium.
    Ja jutro tez ide na bete :), chce zobaczyć jak przyrasta bo do lakarza jeszcze calyyy dlugi tydzien :)
    Jeśli chodzi o objawy to mnie bolą piersi, całe łącznie z sutkami :), wcześniej pobolewało mnie podbrzusze, teraz mam skurcz ewentualnie raz dziennie i to bardzo słaby, mdlości na szczęście brak, apetyt w normie no może ciut większy :), największym koszmarem jest bezsennośc w nocy budzę się 2 godz przed budzikiem i nie moge zasnąc, a potem usypiam w pracy :)

inessa lubi tę wiadomość

• Asia29 Znajoma

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę zrobiłam test i wyszedł pozytywnie:) dzisiaj beta hcg i wynik 866 a jutro jestem umówiona na pierwsza wizytę i nie wiem czego mogę się spodziewać...? możecie opisać jak wygląda pierwsza wizyta ? ostatnia @ miałam 10 grudnia cykle mam 28 do 31 i według bellybestfriend to jest 5 tydzień.

inessa lubi tę wiadomość

• okti89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche mnie dziewczyny podbudowałyście tłumacze sobie to ty, że są zupełnie inne normy... Pocieszające jest to że nie mam żadnych objawów poronnych itd.. Oby wszystko było dobrze. Oby to tylko okazało się jakimś nieporozumieniem aby na wizycie wszystko było dobrze z moją ciążą

Pipek83, inessa lubią tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia29 wrote:
    W sobotę zrobiłam test i wyszedł pozytywnie:) dzisiaj beta hcg i wynik 866 a jutro jestem umówiona na pierwsza wizytę i nie wiem czego mogę się spodziewać...? możecie opisać jak wygląda pierwsza wizyta ? ostatnia @ miałam 10 grudnia cykle mam 28 do 31 i według bellybestfriend to jest 5 tydzień.

Ja niestety nie pomogę bo też jestem przed pierwszą wizytą, ale z tego co czytałam to lekarz powinien zrobić usg dopochwowe,a co będzie widać to pewnie zależy od dnia ciąży :), w każdym razie na pewno wszystko będzie dobrze :). Koniecznie daj znać czego się dowiedzialaś na wizycie bo jesteśmy na podobnym eteapie :), ja miałam ostatni @ 6 grudnia, cykle takie same jak u Ciebie :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Troche mnie dziewczyny podbudowałyście tłumacze sobie to ty, że są zupełnie inne normy... Pocieszające jest to że nie mam żadnych objawów poronnych itd.. Oby wszystko było dobrze. Oby to tylko okazało się jakimś nieporozumieniem aby na wizycie wszystko było dobrze z moją ciążą

Będzie dobrze , zobaczysz :), nie martw się :*

inessa lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A ja chyba najmłodsza póki co

moje maleństwo o cały jeden dzien młodsze :)

inessa, Fipsik lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, 5 dni temu beta 92 dzisiaj 525 więc chyba dobrze. Dziewczyny odkryłam ciekawy kalkulator przyrostu Bety HCG. Jedyny minus tego kalkulatora jest taki że można zaznaczyć pierwszy poziom beta hcg dopiero 14dpo. Mnie pokazał że mam przyrost w normie. :) Jestem trochę spokojniejsza. Tutaj podaję link do kalkulatora : http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator

inessa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba sobie z tej okazji zafunduję suwaczek :)

inessa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Inessa , hela i reszta jak tam ? naskrobałyście trochę i za dużo do nadrobienia :P
    witam nowe zafasolkowane ! :) spokojnej ciąży ;)

Ja byłam dziś zrobić bete bo mi gin kazał bo w czwartek mam wizytę i na 25 po transferze wyszło mi 5750 ..., ale w dalszym ciągu nie mam objawów ! Pierwsze co jak zadzwoniłam do lekarza to zapytał czy bolą piersi a ja mu że nie ! a on czy są jakieś objawy , a ja no , że nie i wysłał mnie na betę ..nie wiem czy prawidłowo przyrasta bo ostatni pomiar bety robiłam 1 stycznia i było 122,2 więc nie mam porównania i zostało mi czekanie do czwartku ;)

inessa lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bez objawów fajnie, pracować możesz na spokojnie :)

inessa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starczko sliczna beta jak na ten tydzień ciazy :)
    jovi również pieknie :)
    czekam na suwaczek bo łatwiej sie orientować która jest w którym tygodniu :)
    a ja już na bete wiecej nie pójde chyba,ze mnie lekarz jeszce wyśle za duzoi stresu mam przez nią tym bardziej,ze mi jakoś tak dużo przyrasta :P koleżanki z ovu śmieja sie,zę bede mieć bliźniaki hahahhahahah

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem właśnie po pierwszej wizycie 6t+0d i lekarka nie widziała zarodka.. tego się podswiadomie bałam. jutro i w czwartek zrobie sobie betę bo nie wytrzymam ;(

• hela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Witam dziewczyny:(
    Nie wiem co mam robic:( jestem załamana Nie mogłam wytrzymać i polecialam dzisiaj do innego labolatorium w poprzedni wtorek mialam bete 295,5 robilam w labolatorium u Cioci nie kazala mi powtarzac bo mówila ze beta jest ok z ciekawości zrobilam dziś w innym labolatorium i wiecie ile wyszla 401,83 :( po 6 dniach... Czuje sie dobrze nie mialam żadnych plamień przez ten czas jescze przed chwilą zrobilam test ciążowy i 2 grube czerwone krechy!
    Czy to koniec:(

kochana pisalam juz wczesniej nie robcie bety w roznych laboratoriach!!! ja tez sie przerazilam a okazalo sie ze jest ok! takze nie martw sie! :)

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    dziewczyny, ja nawet nie plamilam tylko byl to zabarwiony na rozowo sluz... 2 razy przy podcieraniu... teraz uwazam ze moglam sie poobserwować a nie od razu panike robic...

Beta ladnie rosnie, nie plamie od soboty wieczorem a chca mnie zostawic dlatego ze "po coś Pani tu przyszla, więc nie mozemy pani wypuscic z domniemaniem..musimy byc pewni ze jest Pani w ciazy"... tak wiec musza zobaczyc pecherzyk na USG i wtedy moze mnie puszcza...kto wie czy mi bety nie zrobia znowu w srode rano..

ale pamietaj jak nic nie zobacza do srody to sie nie zalamuj bo jest jeszcze bardzo wczesnie, powinni wziac pod uwagę twoja owulacje :) ale mam nadzieje ze juz cos zobaczysz :)

inessa lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za Waszą namową i ja stworzyłam suwaczek :) Ale jestem dużo w tyle w stosunku do większości z Was :(

inessa lubi tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Cześć :) Inessa , hela i reszta jak tam ? naskrobałyście trochę i za dużo do nadrobienia :P
    witam nowe zafasolkowane ! :) spokojnej ciąży ;)

Ja byłam dziś zrobić bete bo mi gin kazał bo w czwartek mam wizytę i na 25 po transferze wyszło mi 5750 ..., ale w dalszym ciągu nie mam objawów ! Pierwsze co jak zadzwoniłam do lekarza to zapytał czy bolą piersi a ja mu że nie ! a on czy są jakieś objawy , a ja no , że nie i wysłał mnie na betę ..nie wiem czy prawidłowo przyrasta bo ostatni pomiar bety robiłam 1 stycznia i było 122,2 więc nie mam porównania i zostało mi czekanie do czwartku ;)

kochana piekna beta!!! na pewno jest wszystko ok, znam duzo kobiet ktore nie jedna ciaze przeszly bez zadnego objawu... ja tez tak mialam az do dzis, bo cos mulic mnie zaczyna...az strach pomyslec...

ale dzisiaj bylam u gina i jakis farfus tam siedzi wiec jestem mega szczesliwa!!!
    tylko ta infekcje wyleczyc dostalam nystatyne i to cholera jakies tabletki... mialy byc globulki i jak sie za to zabrac... jak wsadzic zeby nie podraznic... bosze zawsze cos!!!! ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 21:11

inessa lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helu super,ze jest maleństwo u Ciebie a infekcja no cóz niestety prawie kazdej kobiecie ciężarnej bedzie towarzyszyć :( a tabletki no cóz ja też musze sobie jakoś radiz bo mam tabletki nie globulki dopochwowe -luteine.
    b-c kochana nie jesteś najmłodsza ciazą są młodsze i napewno jeszce bedą :D :D :D wiec spokojnie :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    za Waszą namową i ja stworzyłam suwaczek :) Ale jestem dużo w tyle w stosunku do większości z Was :(

a co ja mam powiedzieć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 21:41

inessa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc dziewczyny !! :)Jestem tu nowa i mam pytanie
    Cykle mam zazwyczaj 31 dniowe ostanią miesiączkę miałam 9.12.2013 r
    6.01.14 zrobiłam test odziwo pozytywny więc poszłam na badanie z krwi i :
    09.01.2014 b-hcg - 67,96 mlU/ml
    13.01.14 dzisiaj b-hcg - 339,60 mlU/ml
    Czy ten przyrost jest prawidłowy?? W środę mam zamiar powtórzyc b-hcg ...
    Martwie się że coś jest nie tak bo niby mieszczę się ale w dolnych granicach i nie wiem czy z fasolką bedzie wszystko ok
    Prosze o pomoc !!!

‹‹ 35 36 37 38 39 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ