Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzonka wrote:Ja zawsze miałam długie cykle 31-40 dni, więc pewnie i owulacja u mnie była późno. Mój cykl zaczął się 28 listopada, a owulacje pewnie była ok 18 grudnia. Więc w sumie u mnie by się zgadzało. Tydzień temu pęcherzyk miał 4,4mm, a to było ok 3 tyg. od owulacji, więc pewnie dlatego taki malutki.
Zresztą dwie wcześniejsze ciąże przenosiłam, pierwsza skończyła się w 41tc a druga w 42tc i obie przyspieszany poród i też licząc wg. OM wszystko było opóźnione.
No widzisz musi być dobrzeinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOkti nie sie nie martw Kochana :* mnie się wydaje że powinnaś robić w tym samym laboratorium.
Ja jutro tez ide na bete , chce zobaczyć jak przyrasta bo do lakarza jeszcze calyyy dlugi tydzien
Jeśli chodzi o objawy to mnie bolą piersi, całe łącznie z sutkami , wcześniej pobolewało mnie podbrzusze, teraz mam skurcz ewentualnie raz dziennie i to bardzo słaby, mdlości na szczęście brak, apetyt w normie no może ciut większy , największym koszmarem jest bezsennośc w nocy budzę się 2 godz przed budzikiem i nie moge zasnąc, a potem usypiam w pracyinessa lubi tę wiadomość
-
W sobotę zrobiłam test i wyszedł pozytywnie:) dzisiaj beta hcg i wynik 866 a jutro jestem umówiona na pierwsza wizytę i nie wiem czego mogę się spodziewać...? możecie opisać jak wygląda pierwsza wizyta ? ostatnia @ miałam 10 grudnia cykle mam 28 do 31 i według bellybestfriend to jest 5 tydzień.
inessa lubi tę wiadomość
-
Troche mnie dziewczyny podbudowałyście tłumacze sobie to ty, że są zupełnie inne normy... Pocieszające jest to że nie mam żadnych objawów poronnych itd.. Oby wszystko było dobrze. Oby to tylko okazało się jakimś nieporozumieniem aby na wizycie wszystko było dobrze z moją ciążą
Pipek83, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAsia29 wrote:W sobotę zrobiłam test i wyszedł pozytywnie:) dzisiaj beta hcg i wynik 866 a jutro jestem umówiona na pierwsza wizytę i nie wiem czego mogę się spodziewać...? możecie opisać jak wygląda pierwsza wizyta ? ostatnia @ miałam 10 grudnia cykle mam 28 do 31 i według bellybestfriend to jest 5 tydzień.
Ja niestety nie pomogę bo też jestem przed pierwszą wizytą, ale z tego co czytałam to lekarz powinien zrobić usg dopochwowe,a co będzie widać to pewnie zależy od dnia ciąży , w każdym razie na pewno wszystko będzie dobrze . Koniecznie daj znać czego się dowiedzialaś na wizycie bo jesteśmy na podobnym eteapie , ja miałam ostatni @ 6 grudnia, cykle takie same jak u Ciebieinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyokti89 wrote:Troche mnie dziewczyny podbudowałyście tłumacze sobie to ty, że są zupełnie inne normy... Pocieszające jest to że nie mam żadnych objawów poronnych itd.. Oby wszystko było dobrze. Oby to tylko okazało się jakimś nieporozumieniem aby na wizycie wszystko było dobrze z moją ciążą
Będzie dobrze , zobaczysz , nie martw się :*inessa lubi tę wiadomość
-
Uff, 5 dni temu beta 92 dzisiaj 525 więc chyba dobrze. Dziewczyny odkryłam ciekawy kalkulator przyrostu Bety HCG. Jedyny minus tego kalkulatora jest taki że można zaznaczyć pierwszy poziom beta hcg dopiero 14dpo. Mnie pokazał że mam przyrost w normie. Jestem trochę spokojniejsza. Tutaj podaję link do kalkulatora : http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Inessa , hela i reszta jak tam ? naskrobałyście trochę i za dużo do nadrobienia
witam nowe zafasolkowane ! spokojnej ciąży
Ja byłam dziś zrobić bete bo mi gin kazał bo w czwartek mam wizytę i na 25 po transferze wyszło mi 5750 ..., ale w dalszym ciągu nie mam objawów ! Pierwsze co jak zadzwoniłam do lekarza to zapytał czy bolą piersi a ja mu że nie ! a on czy są jakieś objawy , a ja no , że nie i wysłał mnie na betę ..nie wiem czy prawidłowo przyrasta bo ostatni pomiar bety robiłam 1 stycznia i było 122,2 więc nie mam porównania i zostało mi czekanie do czwartkuinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnystarczko sliczna beta jak na ten tydzień ciazy
jovi również pieknie
czekam na suwaczek bo łatwiej sie orientować która jest w którym tygodniu
a ja już na bete wiecej nie pójde chyba,ze mnie lekarz jeszce wyśle za duzoi stresu mam przez nią tym bardziej,ze mi jakoś tak dużo przyrasta koleżanki z ovu śmieja sie,zę bede mieć bliźniaki hahahhahahah
-
nick nieaktualny
-
okti89 wrote:Witam dziewczyny:(
Nie wiem co mam robic:( jestem załamana Nie mogłam wytrzymać i polecialam dzisiaj do innego labolatorium w poprzedni wtorek mialam bete 295,5 robilam w labolatorium u Cioci nie kazala mi powtarzac bo mówila ze beta jest ok z ciekawości zrobilam dziś w innym labolatorium i wiecie ile wyszla 401,83 po 6 dniach... Czuje sie dobrze nie mialam żadnych plamień przez ten czas jescze przed chwilą zrobilam test ciążowy i 2 grube czerwone krechy!
Czy to koniec:(
kochana pisalam juz wczesniej nie robcie bety w roznych laboratoriach!!! ja tez sie przerazilam a okazalo sie ze jest ok! takze nie martw sie!inessa lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:dziewczyny, ja nawet nie plamilam tylko byl to zabarwiony na rozowo sluz... 2 razy przy podcieraniu... teraz uwazam ze moglam sie poobserwować a nie od razu panike robic...
Beta ladnie rosnie, nie plamie od soboty wieczorem a chca mnie zostawic dlatego ze "po coś Pani tu przyszla, więc nie mozemy pani wypuscic z domniemaniem..musimy byc pewni ze jest Pani w ciazy"... tak wiec musza zobaczyc pecherzyk na USG i wtedy moze mnie puszcza...kto wie czy mi bety nie zrobia znowu w srode rano..
ale pamietaj jak nic nie zobacza do srody to sie nie zalamuj bo jest jeszcze bardzo wczesnie, powinni wziac pod uwagę twoja owulacje ale mam nadzieje ze juz cos zobaczyszinessa lubi tę wiadomość
-
za Waszą namową i ja stworzyłam suwaczek Ale jestem dużo w tyle w stosunku do większości z Was
inessa lubi tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
staraczka wrote:Cześć Inessa , hela i reszta jak tam ? naskrobałyście trochę i za dużo do nadrobienia
witam nowe zafasolkowane ! spokojnej ciąży
Ja byłam dziś zrobić bete bo mi gin kazał bo w czwartek mam wizytę i na 25 po transferze wyszło mi 5750 ..., ale w dalszym ciągu nie mam objawów ! Pierwsze co jak zadzwoniłam do lekarza to zapytał czy bolą piersi a ja mu że nie ! a on czy są jakieś objawy , a ja no , że nie i wysłał mnie na betę ..nie wiem czy prawidłowo przyrasta bo ostatni pomiar bety robiłam 1 stycznia i było 122,2 więc nie mam porównania i zostało mi czekanie do czwartku
kochana piekna beta!!! na pewno jest wszystko ok, znam duzo kobiet ktore nie jedna ciaze przeszly bez zadnego objawu... ja tez tak mialam az do dzis, bo cos mulic mnie zaczyna...az strach pomyslec...
ale dzisiaj bylam u gina i jakis farfus tam siedzi wiec jestem mega szczesliwa!!!
tylko ta infekcje wyleczyc dostalam nystatyne i to cholera jakies tabletki... mialy byc globulki i jak sie za to zabrac... jak wsadzic zeby nie podraznic... bosze zawsze cos!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 21:11
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHelu super,ze jest maleństwo u Ciebie a infekcja no cóz niestety prawie kazdej kobiecie ciężarnej bedzie towarzyszyć a tabletki no cóz ja też musze sobie jakoś radiz bo mam tabletki nie globulki dopochwowe -luteine.
b-c kochana nie jesteś najmłodsza ciazą są młodsze i napewno jeszce bedą wiec spokojnie -
nick nieaktualnyCześc dziewczyny !! :)Jestem tu nowa i mam pytanie
Cykle mam zazwyczaj 31 dniowe ostanią miesiączkę miałam 9.12.2013 r
6.01.14 zrobiłam test odziwo pozytywny więc poszłam na badanie z krwi i :
09.01.2014 b-hcg - 67,96 mlU/ml
13.01.14 dzisiaj b-hcg - 339,60 mlU/ml
Czy ten przyrost jest prawidłowy?? W środę mam zamiar powtórzyc b-hcg ...
Martwie się że coś jest nie tak bo niby mieszczę się ale w dolnych granicach i nie wiem czy z fasolką bedzie wszystko ok
Prosze o pomoc !!!