Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam nowe wrzesniówki :)
    Dziewczyny po USG super kochane bardzo Wam gratuluje :)
    Dbajcie o siebie wszystkie dużo odpoczywajcie naprawde w 1 trymestrze jest to bardzo ważne.
    A ja mam dziś też humorki niezłe od rana płakałam,ze jakim cudem ma nam sie teraz udac skoro juz tyle razy sie nam nie udało,teraz znów mam potrzee śmiania sie jak głupia a niedlugo ksiadz po koledzie przychodzi hahahah i mam nadzieje,ze sie jako tako zachowam hahhah no żarty oczywiście.
    Musi sie nam udac i koniec nie ma innej opcji :D

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa Kochana widzę, że jesteś 1 dzień "młodsza" ode mnie:)
    Jak się czujesz:)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba najmłodsza póki co

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • AgaM. Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki :)

Zrobiłam dziś bete i jest 2300 :D jechałam dzis do pracy 2,5 godz. 9km, masakra!!! trochę śniegu spadło i już :/ dużo kierowców jeździ na letnich oponach i to wszystko ich wina!! :P

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A ja chyba najmłodsza póki co

Ale potwierdzona?
    Bo ja strasznie się boję, że to wszystko to tylko moje wymysły:(

relganlikx65a1ud.png
  • AgaM. Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, jakim sposobem tak szybko dowiedziałas sie o ciąży? :)

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, ja nawet nie plamilam tylko byl to zabarwiony na rozowo sluz... 2 razy przy podcieraniu... teraz uwazam ze moglam sie poobserwować a nie od razu panike robic...

Beta ladnie rosnie, nie plamie od soboty wieczorem a chca mnie zostawic dlatego ze "po coś Pani tu przyszla, więc nie mozemy pani wypuscic z domniemaniem..musimy byc pewni ze jest Pani w ciazy"... tak wiec musza zobaczyc pecherzyk na USG i wtedy moze mnie puszcza...kto wie czy mi bety nie zrobia znowu w srode rano..

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:
    hej laseczki :)

Zrobiłam dziś bete i jest 2300 :D jechałam dzis do pracy 2,5 godz. 9km, masakra!!! trochę śniegu spadło i już :/ dużo kierowców jeździ na letnich oponach i to wszystko ich wina!! :P

Piękna beta:) Ja jutro się wybieram i mam nadzieję, że będzie taka piękna jak twoja:)

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    dziewczyny, ja nawet nie plamilam tylko byl to zabarwiony na rozowo sluz... 2 razy przy podcieraniu... teraz uwazam ze moglam sie poobserwować a nie od razu panike robic...

Beta ladnie rosnie, nie plamie od soboty wieczorem a chca mnie zostawic dlatego ze "po coś Pani tu przyszla, więc nie mozemy pani wypuscic z domniemaniem..musimy byc pewni ze jest Pani w ciazy"... tak wiec musza zobaczyc pecherzyk na USG i wtedy moze mnie puszcza...kto wie czy mi bety nie zrobia znowu w srode rano..

Wiem, że szpital to niefajne miejsce, ale może lepiej, że zostaniesz...poobserwują Ciebie i maluszka:)

relganlikx65a1ud.png
  • AgaM. Koleżanka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, z całego serca Tobie tego życzę :)

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA już pisałam wcześniej o objawach moich ale: mam mdłosci prawie od poczatku,mam ciezkie piersi,wzdecia masakryczne i gazy no i ja musze leżec i jestem na lekach głónie luteina 2x2

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:
    Fipsik, jakim sposobem tak szybko dowiedziałas sie o ciąży? :)

owulację miałam 15dc, zagnieżdżenie wg temp 5 dni po i.. nie wytrzymałam i zatestowałam 11 dpo. i tak wyszedł 4 tydzień :D

Do lekarza umówiłam się na za 2 tyg , bo teraz i tak nic nie będzie widać na USG. Testy ciemnieją z dnia na dzień :D

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/db9ecc425530f316.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 16:18

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    JA już pisałam wcześniej o objawach moich ale: mam mdłosci prawie od poczatku,mam ciezkie piersi,wzdecia masakryczne i gazy no i ja musze leżec i jestem na lekach głónie luteina 2x2

Ja mdłości nie mam, a powiem szczerze, że chyba chciałabym mieć wszystkie możliwe objawy:P Chyba byłabym pewniejsza:)
    Mam strasznie bolesne piersi, żyłki widać, i wydaje mi się, że mam ogromne brodawki:) No i oczywiście mega wzdęcia i zaparcia...
    Jeszcze nie byłam u gina bo najpierw chcę zrobić betę i na pewno też dostane albo luteine albo duphaston bo jestem po poronieniu...

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teoretycznie 7 Ale zarodka nie widać, mam przyjść za 3tygodnie z wynikami
    nescafe wrote:
    Gratulacje!!

Który wychodził tydzien ciazy z usg ? Tak jak w suwaczku ? Dostałaś skierowanie na badania z krwi czy następnym razem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jestem po poronieniu ale nic nie dostałam :/

• okti89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny:(
    Nie wiem co mam robic:( jestem załamana Nie mogłam wytrzymać i polecialam dzisiaj do innego labolatorium w poprzedni wtorek mialam bete 295,5 robilam w labolatorium u Cioci nie kazala mi powtarzac bo mówila ze beta jest ok z ciekawości zrobilam dziś w innym labolatorium i wiecie ile wyszla 401,83 :( po 6 dniach... Czuje sie dobrze nie mialam żadnych plamień przez ten czas jescze przed chwilą zrobilam test ciążowy i 2 grube czerwone krechy!
    Czy to koniec:(

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Też jestem po poronieniu ale nic nie dostałam :/

A to dziwne...bo jeżeli wystąpiło poronienie to następnym razem dają coś na podtrzymanie tak na wszelki wypadek...

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Witam dziewczyny:(
    Nie wiem co mam robic:( jestem załamana Nie mogłam wytrzymać i polecialam dzisiaj do innego labolatorium w poprzedni wtorek mialam bete 295,5 robilam w labolatorium u Cioci nie kazala mi powtarzac bo mówila ze beta jest ok z ciekawości zrobilam dziś w innym labolatorium i wiecie ile wyszla 401,83 :( po 6 dniach... Czuje sie dobrze nie mialam żadnych plamień przez ten czas jescze przed chwilą zrobilam test ciążowy i 2 grube czerwone krechy!
    Czy to koniec:(

Ja się na tym nie znam i mogę się mylić, ale według mnie to wcale nie musi być koniec!!! I nawet tak nie mów! Przyrost jest maleńki to prawda, ale ja myślę, że trzeba poczekać i się nie denerwować...i iść do lekarza

relganlikx65a1ud.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna tez jestem po poronieniu i ani w Polsce ani w Austrii mi nie kazali nic brac na podtrzymanie. Wiec tylko ten kwas łykam i tyle.
    Okti Bete sie robi zawsze w tym samym laboratorium. zrób znowu w tym samym laboratorium,aby zobaczyć przyrost. W sumie ja sie na becie nie znam. Ale labolatorium ma być to samo.

• b-c Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti- nie martw się jeszcze. laboratoria robią różne oznaczenia. Jedni beta HCG, inni HCG total, jeszcze inni HCG +beta, a nawet widzialam sama wolna podjednostke beta.

Sprawdz dokladnie czy mialas wykonywane dwa razy to samo badanie i czy maja identyczne normy.

Juz był taki przypadek na forum. Dziewczyna zrobiła w innym laboratorium i wyszedl jej calkiem inny wynik, a jak wrociła " do siebie" to bylo wszystko ok

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ