Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Madeinloove: ogromnie się z Tobą cieszę super wieści. Ja czekam do wieczora na wynik drugiej bety. I wtedy się okaże czy powalczę dalej z Wami. Ile powinna przyrosnąć procentowo Beta równo po 5 dniach od poprzedniej ?
inessa lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:Kochane..beta zwrosła do 956...ale chcą mnie zostawić do środy minimum, aż będzie coś widać na usg ((
Kiedy będzie coś widać na usg jak jestem dziś w 14 dpo...?
a powiedzieli konkretnie czemu cię zatrzymują? bo wiadomo za kazdy dzien szpital kase dostaje... a wydaje mi sie ze do srody moze jeszcze nie byc nic widac, ja byłam w 21dpo i nic nie było dopiero w 25dpo zobaczylam pecherzyk wiec troche wczesnie, chyba ze plamisz i cos innego jest nie tak?inessa lubi tę wiadomość
-
madeinloove wrote:Podaje wyniki i diagnoze...
Beta HCG - 12 971 mIU/ml
USG brzuszne : macica prawidłowa, powiększona. W typowej lokalizacji w jamie brzusznej widoczny pęcherzyk ciążowy o wymiarze MSD 20mm , co wskazuję na około 6,3 hbd. Położenie i obraz pęcherzyka ciążowego prawidłowe. I według USG ciąża wygląda na 6 tydzień...
Hmm, co jeszcze? lekarz powiedział również że na moim miejscu nie ma powodu do zmartwień, bo według bety ciąża jest żywa, a co do zarodka, to nic nie widać, ale tu nie chodzi o to że już nic nie ma, poprostu takie USG brzuszne jest wykonywane dopiero w 11 tygodniu.
Oczywiście jutro o 17.00 mam wizytę u gina... ehh trochę sie boję
kochana na pewno przez zwykle usg cos wiecej zobaczysz bedzie dobrze!!!! na usg brzucha ciut za wczesnie i dziwne ze sie na to zdecydowali no ale trudno jutro juz zobaczysz wiecejinessa lubi tę wiadomość
-
dzwoniłam do lekarza, powiedział żeby absolutnie nie lekceważyć bólów brzucha jutro koniecznie mam byc na wizycie tym bardziej ze mam niedoczynność tarczycy więc chce aktualne wyniki jak najszybciej by dobrać leki. Że każdy ból brzucha w ciąży powinno się dokładniej zbadać.
inessa, justysia90, hela lubią tę wiadomość
-
Ooo widzicie jak ladnie nam idzie, jakie super wesci z wizyt! No i tak ma byc
Kurde gdzie tam 22 styczen i moja wizyta Toz to jeszcze 9 dni .
Hela gratulacje pikajacej kuleczki
Madeinloove Jak lekarz gada, ze nie ma sie co martwic . To nie ma sie co marwic!! Jest pecherzyk,to pewnie jest i fasolka i wszystko dobrze! Przez takie zwykle usg brzuszne, to pewnie wiecej dokladnie nie bylo widac .
Yerynice pewnie kropek sie juz pokaze i bedzie dobrze. A tak tyko dlatego, ze nic jeszcze nie widac musisz zostac. Czy plamisz albo cos sie dzieje?
jovi81 trzymam kciuki za bete.
Jak tam u was mdlosci i macanie z ranca? hihi Mnie nadal bola
Nom i uciekam rozwiesic pranie i ogranac chate A potem mezu bigos gotuje, na moje specjalne zamowienie Chociaz niz go ugotuje, to moze mi ochota przejsc. W koncu bedzie wieczor, a wieczorem najmocniej mdlosci sie pojawiaja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2014, 15:14
inessa, hela lubią tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Witajcie:)
Bardzo chciałabym do was dołączyć
W czwartek i w piątek zrobiłam testy płytkowe:) Na obu widać było bladziutką kreseczkę Jestem taaaaka szczęśliwa i jednocześnie strasznie przerażona:/
Witamy, witamy
inessa lubi tę wiadomość
-
Patu wrote:dzwoniłam do lekarza, powiedział żeby absolutnie nie lekceważyć bólów brzucha jutro koniecznie mam byc na wizycie tym bardziej ze mam niedoczynność tarczycy więc chce aktualne wyniki jak najszybciej by dobrać leki. Że każdy ból brzucha w ciąży powinno się dokładniej zbadać.
A masz brac jakas nospe albo cos? Bo na rozych forum dziewczyny radza brac nospe jak boli brzuch.
Wiesz przeciez moze tak byc ,ze boli i to normalne i sie nic zlego nie dzieje. Ale racja lepiej to sprawdzic. A to jakies masz mocne bole jak na @?inessa lubi tę wiadomość
-
marta_kwk wrote:witam, też jestem nowa. Wczoraj zrobiłam test i pojawiły się dwie kreseczki, ale mam jakoś niedobre przeczucia. Mam stracha powtórzyć test żeby się nie okazało że jest tylko jedna kreska...
Nie martw sie . Kreseczka 2 nie zniknie Gratulacje !! Wszystko bedzie dobrze!!
Witamy na wrzesniowkach
inessa lubi tę wiadomość
-
marta_kwk wrote:witam, też jestem nowa. Wczoraj zrobiłam test i pojawiły się dwie kreseczki, ale mam jakoś niedobre przeczucia. Mam stracha powtórzyć test żeby się nie okazało że jest tylko jedna kreska...
miałam to samo ale sie odważyłam i wciąż były 2, a nawet ciemniejsza
uwierz, że testy mają skuteczność ponad 99%, bardzo rzadko są fałszywe, więc powtórzony też będzie miał dwie, sama się przekonasz
a niedobre przeczucia i ja mam. mam wrażenie, że jak od razu się udało to coś moze pójść nie tak, tym bardziej że ból taki silny no i zaraz po odstawieniu tabletek. pewnie panikuje, ale stracha mam. moze lekarz jutro mnie uspokoi.
justysia90, inessa lubią tę wiadomość
-
nescafe wrote:A masz brac jakas nospe albo cos? Bo na rozych forum dziewczyny radza brac nospe jak boli brzuch.
Wiesz przeciez moze tak byc ,ze boli i to normalne i sie nic zlego nie dzieje. Ale racja lepiej to sprawdzic. A to jakies masz mocne bole jak na @?
wczoraji przed wczoraj miałam jak na @ ale nieco słabsze. ale dzis to masakra. jak leże w łóżku to ledwo czuje ze cos boli, ale jak tylko wstane, kilka kroków i ból niesamowity, az sie słabo robi z bólu jak naczynia chciałam zmyc. położyłam się i zaraz przeszło by po wstaniu powtórka.
Nospy brałam dwie. minimalnie tylko pomogły.
Kazał jutro przyjść z wynikami i zobaczymy co dalej. mysle, że da luteine. ale zobaczymy -
Oj Kochana ja też się strasznie boję Ponad rok temu poroniłam...i od tamtej pory nic nam nie wychodziło:( Byłam załamana:( Mam ogromną nadzieję, że tym razem to nie żaden fałszywy alarm...Jutro idę na betę, a dzisiaj chyba zrobię jeszcze jeden test:P...bo nie wytrzymam:)
-
Patu wrote:wczoraji przed wczoraj miałam jak na @ ale nieco słabsze. ale dzis to masakra. jak leże w łóżku to ledwo czuje ze cos boli, ale jak tylko wstane, kilka kroków i ból niesamowity, az sie słabo robi z bólu jak naczynia chciałam zmyc. położyłam się i zaraz przeszło by po wstaniu powtórka.
Nospy brałam dwie. minimalnie tylko pomogły.
Kazał jutro przyjść z wynikami i zobaczymy co dalej. mysle, że da luteine. ale zobaczymy
To Cie dosc mocno musi bolec:( Moze da luteine tak jak gadasz. Ale bedziesz duzo spokojniejsza ,po wizycie! Trzymaj sie tam ! Oby bole przeszyly.
inessa lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Oj Kochana ja też się strasznie boję Ponad rok temu poroniłam...i od tamtej pory nic nam nie wychodziło:( Byłam załamana:( Mam ogromną nadzieję, że tym razem to nie żaden fałszywy alarm...Jutro idę na betę, a dzisiaj chyba zrobię jeszcze jeden test:P...bo nie wytrzymam:)
Tu to chyba wiekszosc z nas jest niestety po poronieniu A jak sie raz to przeszlo . To potem strach o ciaze jest 2 x wiekszy. Przynajmniej ja tak mam. Ale trzeba myslec pozytywnie !!inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
justysia90 wrote:To moja fasolka,a raczej pecherzyk
http://vlep.pl/w8l2r1.jpg
,kolejna wizyta i zakladanie karty za 3tygodnie
Który wychodził tydzien ciazy z usg ? Tak jak w suwaczku ? Dostałaś skierowanie na badania z krwi czy następnym razem?