X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana, spałam jak na szpiljach czekając na dzisiejsze wyniki ale już bliżej jak dalej :)

inessa, hela lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez bylo widac sam pecherzyk. Mimo to pani dr poogladala, zmierzyla powiedziala ze w dobrym miejscu. Beta ladna wiec tylko czekac na serducho...
    Ja nie wiem... Jedni lekarlze to z powolania a innym chyba kazali :/ nie martw sie kochana.
    Powodzenia dziewczyny na wizytach :) nie stresowac sie. I czekamy na same dobre wiesci :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, czekam na wynik powtórzonej bety po 48h i na informację, czy mogę iść dziś do domku :)

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane..beta zwrosła do 956...ale chcą mnie zostawić do środy minimum, aż będzie coś widać na usg :(((

Kiedy będzie coś widać na usg jak jestem dziś w 14 dpo...?

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice: Myślę że w 6 tyg. spokojnie już coś będzie widać na USG. Ja też czekam z wizytą do tego czasu. Trzymam kciuki <3

madeinloove, inessa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się z rana:)
    dzisiaj wizyta, ehh... mam trochę cykora:/

inessa lubi tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove: spokojnie moja droga, musi być dobrze i z takim nastawieniem idź na wizytę bo na resztę nie masz wpływu. Czekamy tylko na dobre wieści :)

inessa lubi tę wiadomość

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja rozumiem, chociaż i tak wątpie że zobaczę moją kruszynkę zwłaszcza że mam USG w szpitalu, a sama pielęgniarka powiedziała że mam przyjść z pełnym pęcherzem a to oznacza że USG zrobią przez brzuch, więc na konkretne USG będę czekać do jutra (wtedy czeka mnie wizyta u gina)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysia90 wrote:
    Witam was z rana, spałam jak na szpiljach czekając na dzisiejsze wyniki ale już bliżej jak dalej :)

trzymamy kciuki za pozytywne wiadomości :)

inessa lubi tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to chce się przywitać nieśmiało bo jestem tu nowa :) Póki co ciężko mi się cieszyć - bardziej to strach czy tym razem się w końcu uda. Termin pokazuje mi na 18 września :) Trzymam za nas kciuki <3

inessa, nescafe lubią tę wiadomość

xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 Chyba każda przyszła mama ma obawy. Mnie dobijają nieustanne plamienia. Lekarz stwierdził, że jeśli ma dojść do poronienia to i tak dojdzie i nic na to nie poradzimy. Choć póki co nie ma objawów jednoznacznych. Najchętniej chodziłabym ciągle do lekarza i sprawdzała czy z maluszkiem wszystko jest ok. Miejmy nadzieje, że wszystkie obawy zostaną na tym etapie i wszystko będzie z wrześniówkami ok, tego życzę sobie i Wam :)

jovi81 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część jovi :)))

A ja mam dziwne przeczucie, że tym razem mi się uda. Kreski na teście wyraźniejsze niż w ciąży straconej, do tego strasznie boli mnie brzuch - rozciąga się jak na trojaczki conajmniej..

inessa, jovi81 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Część jovi :)))

A ja mam dziwne przeczucie, że tym razem mi się uda. Kreski na teście wyraźniejsze niż w ciąży straconej, do tego strasznie boli mnie brzuch - rozciąga się jak na trojaczki conajmniej..

no to gratuluję :)

inessa lubi tę wiadomość

• Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 13 stycznia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Trzymam kciuki za wszystkie wyniki i wizyty. Ja tez lece na bete koło 13, więc po 15 dam znać jak przyrosła. Miłego dnia wszystkim i witam nowe wrześniówki :)

inessa, nescafe, hela lubią tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik bety z piątku to 3704 Ale teraz zauważyłam, że nie dali mi norm i nie wiem czy dobrze,a teraz czekam do gina :)

• Patu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się skromnie i ja :)
    3 testy zrobione, pozytywne, juro ide na bete dla potwierdzenia. termin według ovu na 25 września :)

a teraz leże z mega bolącym brzuchem i powoli zaczynam sie tym martwić. od 15 moge dzwonić do gina. Mam nadzieje nie będzie zły za przeszkadzanie w czasie przyjmowania pacjentek

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane moje trzymam kciuki za bety i wizyty poprostu musi być dobrze :D :D :D <3 <3
    spokojnego dnia i tygodnia <3

nescafe, Emalia82 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podaje wyniki i diagnoze...

Beta HCG - 12 971 mIU/ml

USG brzuszne : macica prawidłowa, powiększona. W typowej lokalizacji w jamie brzusznej widoczny pęcherzyk ciążowy o wymiarze MSD 20mm , co wskazuję na około 6,3 hbd. Położenie i obraz pęcherzyka ciążowego prawidłowe. I według USG ciąża wygląda na 6 tydzień...
    Hmm, co jeszcze? lekarz powiedział również że na moim miejscu nie ma powodu do zmartwień, bo według bety ciąża jest żywa, a co do zarodka, to nic nie widać, ale tu nie chodzi o to że już nic nie ma, poprostu takie USG brzuszne jest wykonywane dopiero w 11 tygodniu.
    Oczywiście jutro o 17.00 mam wizytę u gina... ehh trochę sie boję

• Patu Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madeinloove wrote:
    Podaje wyniki i diagnoze...

Beta HCG - 12 971 mIU/ml

USG brzuszne : macica prawidłowa, powiększona. W typowej lokalizacji w jamie brzusznej widoczny pęcherzyk ciążowy o wymiarze MSD 20mm , co wskazuję na około 6,3 hbd. Położenie i obraz pęcherzyka ciążowego prawidłowe. I według USG ciąża wygląda na 6 tydzień...
    Hmm, co jeszcze? lekarz powiedział również że na moim miejscu nie ma powodu do zmartwień, bo według bety ciąża jest żywa, a co do zarodka, to nic nie widać, ale tu nie chodzi o to że już nic nie ma, poprostu takie USG brzuszne jest wykonywane dopiero w 11 tygodniu.
    Oczywiście jutro o 17.00 mam wizytę u gina... ehh trochę sie boję

nie masz sie czego bac, wazne, ze się łądnie rozwija :) ciesze się :)

ja do swojego dzwonie za poł godziny co powie na ten silny ból brzucha. znając jego pewnie powie, żebym jutro na wizyte przyjechała.
    no i jutro beta.czekam niecierpliwie

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kochane, ja też już po wizycie :)

pęcherzyk 12mm
    echo zarodka 3,4mm
    wg usg 6tydz+0dni (więc 2 dni różnicy)

widziałam nawet jak tam się coś maluśkiego rusza i jakby mieni, lekarz mówił że tam przepływa krew więc tam pewnie serduszko. Karty ciąży nie założył, nie wiem czemu. następna wizyta za 4 tyg, do tego czasu mam zrobić badania które mi napisał. Mam nadzieję że na tym etapie to wymiary są ok :) niech tylko teraz moja fasolka rozwija się dobrze :)

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ