Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U mnie tez bylo widac sam pecherzyk. Mimo to pani dr poogladala, zmierzyla powiedziala ze w dobrym miejscu. Beta ladna wiec tylko czekac na serducho...
Ja nie wiem... Jedni lekarlze to z powolania a innym chyba kazalinie martw sie kochana.
Powodzenia dziewczyny na wizytachnie stresowac sie. I czekamy na same dobre wiesci
inessa, hela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyno ja rozumiem, chociaż i tak wątpie że zobaczę moją kruszynkę zwłaszcza że mam USG w szpitalu, a sama pielęgniarka powiedziała że mam przyjść z pełnym pęcherzem a to oznacza że USG zrobią przez brzuch, więc na konkretne USG będę czekać do jutra (wtedy czeka mnie wizyta u gina)
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A tak w ogóle to chce się przywitać nieśmiało bo jestem tu nowa
Póki co ciężko mi się cieszyć - bardziej to strach czy tym razem się w końcu uda. Termin pokazuje mi na 18 września
Trzymam za nas kciuki
inessa, nescafe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjovi81 Chyba każda przyszła mama ma obawy. Mnie dobijają nieustanne plamienia. Lekarz stwierdził, że jeśli ma dojść do poronienia to i tak dojdzie i nic na to nie poradzimy. Choć póki co nie ma objawów jednoznacznych. Najchętniej chodziłabym ciągle do lekarza i sprawdzała czy z maluszkiem wszystko jest ok. Miejmy nadzieje, że wszystkie obawy zostaną na tym etapie i wszystko będzie z wrześniówkami ok, tego życzę sobie i Wam
jovi81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:Część jovi
))
A ja mam dziwne przeczucie, że tym razem mi się uda. Kreski na teście wyraźniejsze niż w ciąży straconej, do tego strasznie boli mnie brzuch - rozciąga się jak na trojaczki conajmniej..
no to gratulujęinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
witam się skromnie i ja
3 testy zrobione, pozytywne, juro ide na bete dla potwierdzenia. termin według ovu na 25 września
a teraz leże z mega bolącym brzuchem i powoli zaczynam sie tym martwić. od 15 moge dzwonić do gina. Mam nadzieje nie będzie zły za przeszkadzanie w czasie przyjmowania pacjentek
inessa, hela lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPodaje wyniki i diagnoze...
Beta HCG - 12 971 mIU/ml
USG brzuszne : macica prawidłowa, powiększona. W typowej lokalizacji w jamie brzusznej widoczny pęcherzyk ciążowy o wymiarze MSD 20mm , co wskazuję na około 6,3 hbd. Położenie i obraz pęcherzyka ciążowego prawidłowe. I według USG ciąża wygląda na 6 tydzień...
Hmm, co jeszcze? lekarz powiedział również że na moim miejscu nie ma powodu do zmartwień, bo według bety ciąża jest żywa, a co do zarodka, to nic nie widać, ale tu nie chodzi o to że już nic nie ma, poprostu takie USG brzuszne jest wykonywane dopiero w 11 tygodniu.
Oczywiście jutro o 17.00 mam wizytę u gina... ehh trochę sie bojęinessa, hela lubią tę wiadomość
-
madeinloove wrote:Podaje wyniki i diagnoze...
Beta HCG - 12 971 mIU/ml
USG brzuszne : macica prawidłowa, powiększona. W typowej lokalizacji w jamie brzusznej widoczny pęcherzyk ciążowy o wymiarze MSD 20mm , co wskazuję na około 6,3 hbd. Położenie i obraz pęcherzyka ciążowego prawidłowe. I według USG ciąża wygląda na 6 tydzień...
Hmm, co jeszcze? lekarz powiedział również że na moim miejscu nie ma powodu do zmartwień, bo według bety ciąża jest żywa, a co do zarodka, to nic nie widać, ale tu nie chodzi o to że już nic nie ma, poprostu takie USG brzuszne jest wykonywane dopiero w 11 tygodniu.
Oczywiście jutro o 17.00 mam wizytę u gina... ehh trochę sie boję
nie masz sie czego bac, wazne, ze się łądnie rozwijaciesze się
ja do swojego dzwonie za poł godziny co powie na ten silny ból brzucha. znając jego pewnie powie, żebym jutro na wizyte przyjechała.
no i jutro beta.czekam niecierpliwieinessa lubi tę wiadomość
-
hej kochane, ja też już po wizycie
pęcherzyk 12mm
echo zarodka 3,4mm
wg usg 6tydz+0dni (więc 2 dni różnicy)
widziałam nawet jak tam się coś maluśkiego rusza i jakby mieni, lekarz mówił że tam przepływa krew więc tam pewnie serduszko. Karty ciąży nie założył, nie wiem czemu. następna wizyta za 4 tyg, do tego czasu mam zrobić badania które mi napisał. Mam nadzieję że na tym etapie to wymiary są okniech tylko teraz moja fasolka rozwija się dobrze
inessa lubi tę wiadomość