X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    za Waszą namową i ja stworzyłam suwaczek :) Ale jestem dużo w tyle w stosunku do większości z Was :(

To chyba jesteśmy w tyle razem:P
    Ja jutro idę na betę, ale nie mogłam się doczekać więc popędziłam do apteki po test:P Zrobiłam dwa wcześniej i kreseczki były bladziuteńkie, a teraz piękna różowiasta krecha:D

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    starczko sliczna beta jak na ten tydzień ciazy :)
    jovi również pieknie :)
    czekam na suwaczek bo łatwiej sie orientować która jest w którym tygodniu :)
    a ja już na bete wiecej nie pójde chyba,ze mnie lekarz jeszce wyśle za duzoi stresu mam przez nią tym bardziej,ze mi jakoś tak dużo przyrasta :P koleżanki z ovu śmieja sie,zę bede mieć bliźniaki hahahhahahah
    haha tez mi chodza blizniaki po glowie, w 5t2d mialam 24tys bete! nie powtarzam,bo nie chce sie przerazic... ale pecherzyk byl jeden wiecco najwyzej beda jednojajowe:-) w tym tyg przybylo mi objawow... a tak sie wypieralam...mecza mnie mdlosci, niechec do wielu potraw, a mialam wilczy apetyt w 5tyg! i bolace, ciezkie cycki...ech....

inessa lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22- fajnie,że mamy jeden termin :) Ja pierwszy sikany test zrobiłam 9 dni temu i był bladzioch. Na drugi dzień zrobiłam 3 i wszystkie były pozytywne.6 dni temu pierwsza beta- 366, a po 47 godzinach 1086 :) Od 4 dni nie robię już nic. Tzn, dzisiaj zrobiłam badania krwi ciążowe, ale dałam już sobie spokój z betą. Jeszcze nie umówiłam się z ginekologiem i nie do końca wiem kiedy iść, czy w przyszłym tygodniu czy za 2 gdy już może być serduszko widoczne :)

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 13 stycznia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że zasłużyłam na suwaczek i fotkę profilową :) I jeszcze chyba kupię sobie sokowirówkę :)

le'nutka, inessa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana,zycze miłego dnia :)

inessa lubi tę wiadomość

• okti89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny cała noc nieprzespanaw głowie milion myśli:( dziękuje za wasze wsparcie dziękni niemu się jescze trzymam:( ale ja już mam najgorsze przed oczami :( wątpie aby labolatorium aż tak się pomysliło:( to by musiał być jakiś cud.. Boje się że przedemną teraz same cierpienia będą jakieś łyżeczowania skoro plamień nie było itd... potem wyjście z teggo:( Za szybko się nakręcilam na tą ciąże może następnym razem będę miała nauczkę że ciążą można się cieszyć dopiero jak zobaczy się serecv dziecka... ale nie mam sobie nic do zarzuucenia bo po owulacji bardzo uważalam na siebie a jaks się dowiedziałam że jestem w ciąży to już wogóle starałam się dbać o swoje i zdrowie i życie kruszynki jak najlpeiej.

No nic dziś o 16.15 wszystko się wyjaśni chcialabym aby to był jakiś zły sen ale tak naprawde to chyba szara rzeczywistość:(
    Dziękuje wam kochane za wsparcie i życze wam duzo, duzo zdróówka dla was i waszych kruszynek :* Oby wam się wiodło jak najlepiej :*

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry ;) Jak sie czujecie? Kurde jakos dzisiaj sie mam chyba, za dobrze. Ale nie chce se wkrecac, ze cos nie tego. Co ma byc to bedzie.

Kto ma dzis wizyte, albo jutro? Nie ogarniam kto kiedy co i gdzie.

Okti nie zamartwiaj sie . Wiem nie ma lekko. Trzymam kciuki, aby jednak o tej 16 15 okazalo sie, ze jest wszytko dobrze !!

inessa lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a`propos złych snów to ja miałam dziś koszmarny :( straaaaaaszne poronienie. I jak się przebudziłam z tego snu, to ani mdłości, ani piersi nie bolą no i przerażenie gotowe :(
    A godzinę później jak mnie zaczęło znowu mdlić to masakra :P I UU znowu zaczęły mega boleć.. Żałuję teraz, że nie cieszyłam się tą chwilą spokoju bez mdłości :P Umieram normalnie dziś przez te mdłości :|

A tymi betami to się nie martwcie, bo przecież ewidentnie to są w ogóle dwa różne badania - cudem by było, gdyby wyniki były prawidłowe. Dziewczynki, póki nie dzieje się nic złego typu plamienia czy silne bóle, to cieszcie się tą ciążą zamiast zamartwiać, bo na nic innego i tak nie macie wpływu..
    Płakać będziemy dopiero jak się okaże, że coś jest nie tak (ALE BĘDZIE WSZYSTKO DOBRZE!!!). Trochę optymizmu :)

jovi81, Szonka, inessa lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram stardust87 : Więcej optymizmu bo sieje grozą :) Ja sie w dwóch poprzednich ciążach tak schizowałam że czasem się zastanawiam czy tym nie pomogłam tym poronieniom. Co ma być to będzie a pozytywne nastawienie i moc endorfin może tylko pomóc :) Miłego dnia kochane <3

inessa lubi tę wiadomość

xvg47yr.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dnia wszystkim. Trzymam kciuki za bety i za wizyty.
    Widzę ,że nie tylko ja rozmyślam i sie doszukuje, ale chyba to normalne ,że sie martwimy. Ja odliczam dni do wizyty. Jeszcze 6 .... ehhhh

inessa lubi tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    Widzę ,że nie tylko ja rozmyślam i sie doszukuje, ale chyba to normalne ,że sie martwimy. Ja odliczam dni do wizyty. Jeszcze 6 .... ehhhh
    u mnie też 6. Jak to wytrzymać?

Emalia82, inessa lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    okti89 wrote:
    Hej dziewczyny cała noc nieprzespanaw głowie milion myśli:( dziękuje za wasze wsparcie dziękni niemu się jescze trzymam:( ale ja już mam najgorsze przed oczami :( wątpie aby labolatorium aż tak się pomysliło:( to by musiał być jakiś cud.. Boje się że przedemną teraz same cierpienia będą jakieś łyżeczowania skoro plamień nie było itd... potem wyjście z teggo:( Za szybko się nakręcilam na tą ciąże może następnym razem będę miała nauczkę że ciążą można się cieszyć dopiero jak zobaczy się serecv dziecka... ale nie mam sobie nic do zarzuucenia bo po owulacji bardzo uważalam na siebie a jaks się dowiedziałam że jestem w ciąży to już wogóle starałam się dbać o swoje i zdrowie i życie kruszynki jak najlpeiej.

No nic dziś o 16.15 wszystko się wyjaśni chcialabym aby to był jakiś zły sen ale tak naprawde to chyba szara rzeczywistość:(
    Dziękuje wam kochane za wsparcie i życze wam duzo, duzo zdróówka dla was i waszych kruszynek :* Oby wam się wiodło jak najlepiej :*

kochana głowa do góry! bedzie dobrze, liczy sie pozytywne nastawienie, musisz wierzyc! co do badań to ja miałam robioną bete w 2 róznych laboratoriach i co? po 72h gdzie powinien byc przyrost 111% u mnie wzrósł zaledwie o 14 jednostek!!! dajac przyrost ledwo 5% wiec uwierz mi mogą się pomylić aż tak :) daj znać koniecznie jak po wizycie :) trzymam kciuki i bądź dobrej myśli... na dużo nie mamy wpływu ale wierzyć trzeba :)

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wkroczyłam w 5 tydzień, gonię Was!! :D

hela, inessa lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobitki :)

ja nie mam mdłości ale w zamian za to już 3 dzień mam okropny ból głowy... tragedia!!! czasami mnie mdli przez to... czesto miewałam migreny ale łyk tabletki i już a teraz apap pfff co nic nie pomaga! :/

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki zrobione, o 16 do odbioru, na 18,30 lekarz. nie moge sie doczekac!

dzis brzuch nadal boli ale nieco mniej niz wczoraj. test jak zawsze musiałąm rano zrobic dla pewności, jest nieco ciemniejszy niz ostatnio :) chyba więc wszystko ok. żeby tylko silnych bóli nie było więcej jak wczoraj!!

najbardziej czekam na bete i progesteron. niech juz będą :D

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny. Podczytuje was już od jakiegoś czasu ale mam opory aby dołączyć do listy :( Byłam już w sierpniówkach 2014, ale niestety sie nie udalo, dlatego teraz nie chce się zbytnio wychylać. Jestem w 5t2dc, bete robilam i pierwsza to 182 mlU, a po 72 h 1060 mlU wiec przyrost nawet spory. Progesteron 21 ng i martwie sie czy nie za niski :( Do tej pory nie mam typowych objawów i to kolejny powód do zmartwienia. Nie bolą piersi, a w poprzedniej ciązy bolały jak diabli, zero mdlosci i ogolnie czuje sie ok. Do lekarza ide dopiero w poniedzialek 20.01, chcialam dziś ale moja ginka znowu gdzieś wybyła ehhh a mi sie kończy Dupek :( Jeśli któraś z Was mogłaby mi odsprzedać chociaż z 5 tabletek to byłabym mega wdzięczna...
    Trzymam za was kciuki i mam nadzieje ze jak po USG bedzie u mnie wszystko dobrze to zostane z wami juz do wrzesnia :)

inessa lubi tę wiadomość

• Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stradust nie mam pojęcia. Najgorsze jest to ,że mi sie nic nie chce, a powinnam się czymś zająć żeby czas szybciej leciał :(

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry przedpoludniem:) ja widze ze przez to ze nie robie bety to troche w konwersacji zostaje z tylu;) nie wiem jak Wy to robicie ze spokojnie czekacie na wizyty...u mnie zostal jeszcze caaaaaly tydzien i nie wiem jak to zniose.

Aleksa.wawa bardzo szybko zaszlas w ciaze po poronieniu...tylko gratulowac;)

inessa lubi tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emalia82 wrote:
    Ja też odliczam 6 dni do pierwszej wizyty :) razem raźniej

inessa lubi tę wiadomość

xvg47yr.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! dawno mnie nie było, ale dzielnie się trzymam. Mam nadzieję, że jednak Was nie opuszczę na stałe. Jestem już 8 dobę w szpitalu, ciągle lekko podplamiam ale brzuch na szczęście już nie boli. Wczorajsza beta to 1470 a piątkowa 850. Trochę słabo rośnie, szczególnie że nigdzie nie widać pęcherzyka ciążowego, ani w macicy ani poza nią. Jutro jeszcze raz USG i już będzie musiał gdzieś pokazać się ten pęcherzyk, bo jak nie to chyba oszaleję. Trzymajcie za nas kciuki :*

inessa lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ