X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój wstrętny małż mi ostatnio powiedział, że mam tyłek 2 razy większy i mam już nie tyć :P niech spada, ja szybko dojdę po urodzeniu, a on dalej z bejzbolem będzie chodził ;)
    byłam dzisiaj u weterynarza, normalnie jestem w szoku jak szczepionki poszły w górę :O na choróbska koszt szczepionki 60zł, zaproponowała poczekać do listopada, aż skończy się ochrona na wściekliznę, bo w pakiecie z wścieklizną kosztuje 70zł. No ale żeby nie miał dobrze wzięłam mu tabletkę na robale, w końcu będzie mu pachnieć z pyska :P bo najadł się czegoś na działce i mu strasznie śmierdziało z pyska ;)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja się w tych spodenkach tygryskowych zakochałam od pierwszego wejrzenia ale mój Mąż (bo wybrał się ze mną chyba po to żeby mnie pilnować) skwitował krótko "a po co Ci one" :D a ja że są śliczne :D a On " ale masz już dużo" a ja że takich nie :D to już nie wytrzymał i "to bierz je i wychodzimy :D "

Paula55, Io, Ewi25, afrykanka, magdzia26 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LO widzę ze jesteśmy w tym samym tygodniu i dniu ciazy:-) moj syn we wtorek ważył 1264 a w piątek 1288 :-) wiec idąc tym ciągiem dzisiaj moze ważyć lekko ponad 1300 ;-) wiec nie taki maluszek jak mi sie wydawało :-P
    Super ze wszystko dobrze u Twojego malucha:-)

Io lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój w 26tygodniu ważył 1200 :D teraz to już pewnie Mu bliżej do 2 kg :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stronka z ciuszkami. Uwaga bo są boskie :P
    http://pl.nextdirect.com/pl/

A tą mikrodermabrazję zrobię jednak po ciąży. Ja mam bardzo delikatną skóre i nie chce ryzykować.

A w ogóle to 10 kg truskawek czeka na mnie w kuchni a ja ciągle tu z Wami pisze. Ciekawe kto mi to umyje, obierze i zamrozi. :p

Paula55, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha zloty chlop Karola :) moj tylko marudzi ze piekne, modne rzeczy bedziemy malemu kupowac jak bedzie ciut wiekszy bo nie chce dziecka meczyc w niczym poza bodziakami i spiochami, pajacami itp :P
    Wiec co ja moge?? :)
    Poza tym chyba jednak szybko pojedziemy kupic ta komode to bede miala pretekst zeby mu powiedziec ze przeciez miejsce mamy :) hahaha

Kaarolina, magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Stronka z ciuszkami. Uwaga bo są boskie :P
    http://pl.nextdirect.com/pl/

A tą mikrodermabrazję zrobię jednak po ciąży. Ja mam bardzo delikatną skóre i nie chce ryzykować.

A w ogóle to 10 kg truskawek czeka na mnie w kuchni a ja ciągle tu z Wami pisze. Ciekawe kto mi to umyje, obierze i zamrozi. :p

Ja moge pomoc i zjesc troche :) ja bede miec dopiero jutro a o 10 kg moge pomarzyc bo sa drogie u nas :( ale nie zaluje sobie oo nie :) zaraz ide wciagnac grejfruta bo te uwielbiam :)

Io, magdzia26 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde jak tak czytam to zaczynam sie martwic ze jakas inna jestem :/ ja prawie nic nie orzytylam bo jakies marne 3-3,5 kg poki co... Ale polozna mierzyla mi brzuch ostatnio i powiedziala ze jest perfect wiec nie wiem czy sie martwic..

ale ja też mam aby 4 kg do przodu :) no może teraz bedzie wiecej, zobaczymy w czwartek :)

mnie rzadko męczą gazy ale jak już zaczną to klękajcie narody :) mi się wydaje że właśnie nasze maleństwa robią sobie miejsce w brzuszku i kopią nas w żołądek i dlatego nas boli...a to łobuziaki :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo mi kosmetyczka odradzała i mikrodermabrazję i piling kawitacyjny i wszystkie kwasy gliko... itd
    Zaproponowała mi za to jeden zabieg który jest dozwolony ale zabij mnie nie pamiętam :) I nawet nie zdążyłam z niego skorzystać bo musiałam wyjeżdżać.
    A moja cera też na początku 1 trymestru wołała o pomstę do nieba na szczęście teraz się wszystko uspokoiło :)

Io lubi tę wiadomość

thiki0a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde jak tak czytam to zaczynam sie martwic ze jakas inna jestem :/ ja prawie nic nie orzytylam bo jakies marne 3-3,5 kg poki co... Ale polozna mierzyla mi brzuch ostatnio i powiedziala ze jest perfect wiec nie wiem czy sie martwic..
    kochana, ja przytyłam 4,5kg i wczoraj pytałam gin czy to nie za mało, a ona powiedziała, że wszystko jest jak najbardziej w porządku i że jakbym tyle przytyła na całą ciążę to też byłoby dobrze :) Najważniejsze, że macica rośnie (bo też mi wczoraj sprawdzała).

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zajebiste te ciuszki dla chłopców! I widać ze solidne:-) super stronka az mi sie buzia cieszy jak oglądam:-) dzieki.

A ja głodna sie robię nie mam pomysłu co zjeść na kolacje i nie chce mi sie iść robic :-)

atdci09kamv7205a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja moge pomoc i zjesc troche :) ja bede miec dopiero jutro a o 10 kg moge pomarzyc bo sa drogie u nas :( ale nie zaluje sobie oo nie :) zaraz ide wciagnac grejfruta bo te uwielbiam :)
    oooooooooo, grejfrut! też mam! i też wciągnę! Dobrze, że mi przypomniałaś :D

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki badania moczu , morfologii krwi i glukozy.
    Co do moczu, wszystko ok, natomiast co do krwi, pisze mi NEUTROFILIA, czy wy też tak macie??
    glukoza:
    na czczo-89,00 norma 60,00-110,00
    po 2h- 96,00 norma 60,00-110,00

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ja właśnie się wybieram do next w czwartek na zakupy bo zaczęły się już tam promocje:) Uwielbiam ten sklep:) Ubranka są takie piękne że mogłabym cały sklep wykupić ale i tak większość pięknych ciuszków i oczywiście duuużo większy wybór jest dla dziewczynek.

thiki0a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uhh to mnie uspokoilyscie :) dzieki :)
    Ja osobiscie z zabiegow polecam zabiegi nawilzajace, w miare delikatne bez uzycia kwasow :) a te porzadniejsze zostawmy sobie na czas po porodzie :)

Ojj bylam w nexcie ostatnio i powiem wam ze najchetniej to bym pol sklepu wykupila bo sa tak sliczne te ubranka :) juz obczajam stronke w uk i nie wiem czy sie na cos nie skusze :)

Stardust to po grejfruciku??? Mnie juz cos glod zasysa wiec chyba wciagne jednego :)

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betina - jeśli neutrofilia to podwyższony poziom neutrofili to ja też to mam. U mnie jest dwa razy tyle co powinno, ale moja gin mówi, że to normalne w ciąży i potem przejdzie.

No ciuszki mają obłędne. Też bym najchętniej wszystko kupiła. :) Na dział dla dziewczynek nawet nie wchodzę, żeby się nie denerwować :P

betina89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale poczekajcie to w tym sklepie moge zamowic tylko w uk ubrania? W Polsce nie ma tego sklepu?

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam do kuchni, popatrzyłam na te truskawki i wróciłam na forum. Nie wiem czy to bardziej lenistwo czy uzależnienie.

Paula55, Kaarolina, magdzia26 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja odkupiłam od koleżanki, która ma siostrę w UK i mam parę ubranek z NEXT, jak zrobię zdjęcia to się pochwalę. Najfajniejsze dzinsowe rampersy ;D
    Lo- to dobrze, bo już sie bałam że coś nie tak

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LO i jedno i drugie moze być :-) ja głodna jestem i tyłka mi się nie chce ruszyc tylko siedze tutaj i czytam;-)

Io, magdzia26 lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 917 918 919 920 921 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ