X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Witaj Diabla85 :)

Ja wybrałam butelki i laktator z firmy avent, moje dwie szwagierki wszystko używały z tej właśnie firmy i póki co były/są zadowolone

Ja też kupiłam 2 butelki firmy Avent. Słyszałąm i czytałam dużo pozytywnych opinii o tej firmie. Mam nadzieję karmić piersią,ale butelki i tak się przydadzą na później :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy Diabla85 :) też mam Aventa butelki i smoczek - był w komplecie :)
    Laktatora nie kupuje, w razie co wyślę męża do apteki, jest u nas dostępny od ręki więc nie będzie problemu.

Ewi gratuluję super wyników glukozy, ja już się nie mogę doczekać jutra aż poznam swoje , czemu to tak długo trwa wrr

Zła jestem jakaś dziś bo cały dzień chodze głodna , choć jem sporo. Muszę się jakoś opamiętywać bo niedługo w drzwi się nie zmieszczę.
    Czekam na męża z utęskieniem - mąż=obiad :)

magdzia26, betinka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Diabla :)

Kurde, ja jeszcze nie mam żadnej butelki, ale akurat butelka to żaden problem, ja się bardziej zastanawiam nad rzeczami dla mnie do porodu, bo kupuję wszystko dla dziecka a sobie nic-aż dziwne ;)
    Iwonka fajne zakupy-widziałam taką pozytywkę tak jak pisałaś w pepco, ale to było dosyć wcześnie i jeszcze nie brałam, a ostatnio kupiłam też za tyle ale całkiem inna-taką całą niebieską z myszką, wstawię fotę-wgl w pepco mają fajne rzeczy i naprawdę tanie a dziś już nie zdążyłam wejść a szkoda... A może to i dobrze-bo ja zamiast kupować kaftaniki to kupuję koszulki już na lato :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jedną butelke 150 ml też z Aventa :)

dziś moja siostra stwierdziła że wogóle nie mam brzucha podobnego do kobiet w ciąży, w sumie faktycznie, wygląda na bardziej spożywczy :D ale wiele osób zauważa że jestem w ciąży, obcisłe ciuchy robią swoje :)

ja to mam takie dni że non stop bym coś jadła a znowu kolejnego dnia mogę nic nie jeść albo tylko ledwo co... czemu tak? nie wiem.

K_A_M_A, magdzia26 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah spożywczy brzuch :D dobre :) To mój mąż ma meeega spożywczy, tam by się trojaczki pomieściły :D To chyba hormony, że raz się chce jeść a raz nie, ja ciągle muszę mieć coś w zasięgu bo mnie ssie a właśnie się obżeram pizza i opijam colą, a co! :D

magdzia26, afrykanka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka, na mnie też mówią w domu Hanka Bielicka :D Ja ogólnie do obcych rozgadana nie jestem, ale w domu do rodziny jak czasem coś zaczęłam mówić, opowiadać, to nie mogli mi przerwać i mówili "Hanka Bielicka uspokój się" :)
    A jeśli chodzi o otwartość, mnie ona ciągle tu zadziwia. To zagadywanie odnośnie dnia, pogody... Jak byłam w Kanadzie na wakacjach i szłam sobie spokojnie ulicą nagle jedna dziewczyna do mnie mówi "Ładna bluzka!", to szczękę zbierałam z ziemi. Byłam w szoku, w Polsce nigdy się z tym nie spotkałam żeby obca osoba mijana na ulicy tak bezpośrednio odezwała się do drugiego człowieka. Teraz też jak byłam w jakimś sklepie, to ekspedientka powiedziała mi, że bardzo podoba jej się moja bluzka (miałam taką z pszczółką na brzuszku :) ). Z jednej strony miłe to jest ta bezpośredniość, a z drugiej jak juz mówiłam te "how are you" to takie nieszczere, sztuczne...no ale wiadomo, to kwestia przyzwyczajenia.

Ja mam na razie 2 butelki tommee tippee, ale mam nadzieję, że rzadko ich będę używać ;)

afrykanka lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laktator kupiłam od razu, bo skłoniło mnie czytanie czerwcówek - te kryzysy laktacyjne itp. Chcę go mieć od razu, w razie gdyby Mati płakał z niewiadomego powodu, to będę mogła zaraz sprawdzić, ile mleka produkuję. A butelka się przyda nie tylko do mleka, też np do takiej herbatki koperkowej czy cóś :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka ja zrobilam tak samo jak ty. Kupilam od razu laktator po 1 czytajac dziewczyny z forum ze uzywaly jeszcze w szpitalu, po drugie z poleceńia kolezeanek ze bez niego gorzej jak bez reki, po 3 wolalam kuoic w pl elektryczny niz tu gonic mojego zeby recznego szukal i sie z nim potem meczyc :)

Dla siebie do szpitala potrzebuje koszul ktore musze zamowic w pl bo tu sa strasznie drogie i tylko na ebayu z tego co znalazlam...podklady duze i male mam, tantum rose z irygatorem mam, inne pierdoly w zasadzie tez mam :)

betinka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmm, obiadek! Duszone warzywka z soczewicą w zielonym sosie curry omnomnomnom!

magdzia26, doti77 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde..betinka!! Ale poszlalas :) ja dzis mialam pizze bo na szybko :P
    Jutro tez musze cos na szybko zrobic bo jedziemy rano na zakupy ale nie wiem co :/ moze kalafiorowa dzis ugotuje a na drugie cos musze wymyslic... Heelp :)
    A ja poki co zjadlam loda snickersa :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    O kurde..betinka!! Ale poszlalas :) ja dzis mialam pizze bo na szybko :P
    Jutro tez musze cos na szybko zrobic bo jedziemy rano na zakupy ale nie wiem co :/ moze kalafiorowa dzis ugotuje a na drugie cos musze wymyslic... Heelp :)
    A ja poki co zjadlam loda snickersa :)

Na szybko? Podsmaż cebulkę z czosnkiem, dorzuć kilka pokrojonych pieczarek, pierś z kurczaka w kostkę, sól, pieprz, zioła prowansalskie, łyżka musztardy i śmietana. W międzyczasie niech się gotuje makaron. Tadam!

magdzia26, Paula55, doti77 lubią tę wiadomość

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj barszczyk z ziemniaczkami i naleśniczki z twarożkiem i truskaweczkami mniam mniam mniam :D

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • dba Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nową mamusię :)
    Ja stwierdziłam, że w lipcu już co nieco kupię. Muszę kupić piżamy do szpitala (kupcie ich co najmniej 2 bo strasznie po porodzie kobieta się poci i śmierdzi), no i inne potrzebne gadżety ;)
    w 5-10-15 wyprzedaż i ujrzałam fajne bluzy dla starszego za 15zł :) będą idealne do szkoły :)
    Ja jakoś nie jestem przekonana do pepco... i nie kupuję tam ubrań, kiedyś kupiłam tam i się wyleczyłam definitywnie.
    Ja zamierzam kupić tylko jedną butelkę, bardzo bym chciała karmić piersią, więc w razie "w" jedna będzie.
    znalazłam wózek za 150zł, muszę nakłonić małża żeby jechał go ze mną zobaczyć.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka wykorzystam przepis na jutrzejszy obiadek :) brzmi smakowicie :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupie 2 lub 3 koszule a do domu mam pizamke specjalna do karmienia wiec bedzie akurat mysle :)
    Ja w pepco kupilam tylko pieluszki tetrowe bo jak bylam to oczywiscie dla chlopcow zero prawie a dla dziewczynek ogrom ubranek :/ wkurzylam sie :P

Dba co za wozek????

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Betinka wykorzystam przepis na jutrzejszy obiadek :) brzmi smakowicie :)

Mój mąż uwielbia! Ja też ;) Najlepiej jak się jeszcze parmezanem posypie na talerzu.

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do laktatorów to ja mam już wypatrzony z medeli mini electric. Tych laktatorów jest tyle że można oszaleć ale czytając różne opinie zdecydowałam się ze wybiorę właśnie ten. A do tego dokupię specjalną butelkę calma też z medeli, ponieważ słyszałam że podając dziecku mleko w zwykłej butelce może zaniknąć odruch ssania piersi, ponieważ dziecko musi wtedy inaczej ssać. A te butelki są jakoś specjalnie wykonane że dziecko czuje jakby ssało pierś.
    Tutaj są bardzo popularne i dużo mam ich używa.
    Są też specjalne kubeczki w których można podać dziecku odciągnięty pokarm ale jakoś to do mnie nie przemawia bo trochę bym się pewnie bała tak podawać mleko maluszkowi.
    Ze smoczków całkowicie rezygnuję, ponieważ też nie poleca się ich przy karmieniu piersią. W ogóle bardzo dużo ostatnio czytałam o karmieniu i nawet trafiłam na fajny poradnik na stronie medeli :)

thiki0a.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taki wózek http://olx.pl/oferta/wozek-dla-dziecka-2-w-1-coneco-CID88-ID4Kdif.html#eb70ed1744
    mi nie zależy na jakimś wypasionym wózku, bo zaszaleję ze spacerówką, a widzę, że ten gondolę na zdjęciach ma zadbaną :) będę go używać tak z pół roku więc szkoda mi kasy na droższy ;)

Paula55, magdzia26, nenka lubią tę wiadomość

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowa mamusie :)

Zaczarowana fajnie, ze nie ja jedna jestem Hanka Bielicka nazywana ;) a swoja droga to zawsze ja lubialam i te jej piekne kapelusze :) Ja to gadula jestem nie tylko w domu ;)

W nastepnym tygodniu musze na prawde wyruszyc z lista i kupic rzeczy bo czasu coraz mniej a na liscie coraz wiecej rzeczy do kupienia :)

Ja sie ciesze, bo od jutra zaczyna przychodzic pani sprzataczka na razie raz w tygodniu ale na 8 h. Wiec nie musze prasowac ani myc okien, szorowac lazienek i podlog czy nawet myc lodowki. Ogolnie to moglabym sama wszystko robic moze poza tymi duzymi oknami, ale jak dzidzia sie urodzi i maz pojdzie do pracy ( pracuje nawet do 20) to bede sama ze wszystkim. Nie wiem jak sie bede czula po cesarce i jakie bedzie dziecko czy spokojne czy placzliwe. Przynajmniej bede odciazona z prac domowych i bede sie mogla zajac dzieckiem.

Paula55 lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata to prawda ze przy karmieniu piersia sa nie zalecane ani smoczki, ani dokarmianie, ani dopajanie... Ale z tego co widac w praktyce nie jest tak kolorowo.
    Slyszalam ze medela to bardzo dobra firma ale czasem jest tak ze dziecku nie spasuje wypasiona butelka i zadowoli sie byle tania hehe :) tez nie chce kupe kasy zostawic w sklepie a potem sie okaze ze maly np focha strzeli i tyle :)
    Laktator mam z Canpola easy start i mysle ze wystarczy :)
    Potem sie bedziemy wymieniac info co sie komu przydalo :)

Beataa25 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 915 916 917 918 919 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ