X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wali mnie emerytura , i tak pewnie nie dozyje jej. ale czytalam ze do 14 dni przed planowanym terminem porodu trzeba cos zglosic zeby macierzynski dostac? to nas nie dotyczy?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik nas to nie dotyczy :) owszem, do pracodawcy też musimy dostarczyć akt urodzenia, ale pewnie po to, żeby mógł z nami umowę rozwiązać :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona superowe zakupy :) to butelka tomee tipee z systemem antykolkowym o ile dobrze dostrzegam na tym malutkim zdjeciu :) a ja sie caly czas zastanawiam nad nia i dr brown... Te drugie sa podobno bardziej polecane ale mam metlilk :)

Rabarbarka ale masz pokazny brzusżeczek :) ale jestes tez bardziej zaawansowana :) a obrazeczki pierwsza klasa :)

Afrykanka ja tez czytalam o nospie... W uk nic nie podaja oprocz paracetamolu... O takich lekach jak nospa nie ma mowy... I czytalam ze jesli bierze sie ja czesto to moze wywolac obnizenie napiecia miesniowego u dziecka...

Quatriona lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Fipsik nas to nie dotyczy :) owszem, do pracodawcy też musimy dostarczyć akt urodzenia, ale pewnie po to, żeby mógł z nami umowę rozwiązać :)

to na pewno bedzie szczesliwy ze sie uwolni :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak byłam w ciąży z pierwszym synem to no spa forte była na receptę; jakie moje było zdziwienie jak Pani w aptece niedawno zapytała się mnie czy nie chce tej forte... byłam w szoku. Ja się cieszę, że już nie muszę brać tej no spy, im mniej leków tym lepiej :)
    Fipsik a mi to obojętne i tak do firmy nie chcę już wracać :) wiem, że na taki stanowisku co ja pracowałam to wszędzie mnie przyjmą. Zresztą, mam w nosie aspiracje, jak praca by była do 15 to mogę nawet jako sprzątaczka pracować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 14:27

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczyny we wrześniówkach :) Jak tam samopoczucia? Zapisujecie się do szkoły rodzenia, a może jesteście już po? Bo ja zapisałam się dzisiaj na zajęcia od 21 lipca (w sumie to będzie już 30tydz ale innych terminów nie było). Tak naprawdę wydaje mi się, że zajęcia dużo więcej niż już wiem mi nie dadzą, ale mojemu mężowi na pewno się przydadzą :) Jest bardziej nimi przejęty niż ja :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebrałąm wyniki badań i glukoza na czczo wyszła mi 96 a normy są od 74 - 106, a po obciążeniu 75g glukozy po 2 godzinach mam 83 :) wiec chyba jest good :)
    odebrałam też wyniki moczu i są dobre oprócz leukocytów w osadzie, mam ich strasznie dużo (27-30 wpw) :(

betinka, justyna14 lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    odebrałąm wyniki badań i glukoza na czczo wyszła mi 96 a normy są od 74 - 106, a po obciążeniu 75g glukozy po 2 godzinach mam 83 :) wiec chyba jest good :)
    odebrałam też wyniki moczu i są dobre oprócz leukocytów w osadzie, mam ich strasznie dużo (27-30 wpw) :(

Mi jak coś nie tak wychodziło w moczu z leukocytami lub erytrocytami to brałam Żuravit i na następnych badaniach było wszystko ok.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Quatriona superowe zakupy :) to butelka tomee tipee z systemem antykolkowym o ile dobrze dostrzegam na tym malutkim zdjeciu :) a ja sie caly czas zastanawiam nad nia i dr brown... Te drugie sa podobno bardziej polecane ale mam metlilk :)

Rabarbarka ale masz pokazny brzusżeczek :) ale jestes tez bardziej zaawansowana :) a obrazeczki pierwsza klasa :)

Afrykanka ja tez czytalam o nospie... W uk nic nie podaja oprocz paracetamolu... O takich lekach jak nospa nie ma mowy... I czytalam ze jesli bierze sie ja czesto to moze wywolac obnizenie napiecia miesniowego u dziecka...
    tak to tomee tipee też się nad tą brown zastanawiałam ale w końcu kupiłam taką.

Paula55 lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Diabla!
    Ja jestem właśnie w trakcie szkoły rodzenia. U mnie był wymóg że można zacząć chodzić jak się ma skończony 26 tydzień.

Dodaj sobie suwaczek w podpisie, żebyśmy wiedziały w którym tygodniu jesteś :-)

v50lkjv.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Mi jak coś nie tak wychodziło w moczu z leukocytami lub erytrocytami to brałam Żuravit i na następnych badaniach było wszystko ok.

dwa miesiące temu miałam leukocyty w osadzie 7-10 wpw i lekarz właśnie przepisał mi żurawit i po miesiącu brania spadło mi do 4-7 wpw i lekarz mówił żebym dalej go brała więc biore 1 na dzień i teraz wyszło mi tak dużo? chyba za mało ta 1 tabletka będzie :(.

A tak wogóle witam nową mamusię :) ja zaczęłam chodzić do szkoły rodzenia od 26 tygodnia już :) i byłam 2 razy bo ostatnio było odwołane przez święto.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako, że lubie oglądać Wasze gadzety to wstawiam też kilka mojego maluszka. Dużo tego nie ma ale zawsze. W sumie to musze sie ostro wziąc za zakupy :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/db961c8e438a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a31fe3663da.jpg

Ewi25, Paula55, Gosia19, betinka, magdzia26, Kaarolina, Io, betina89, akuszerka89, EmiBam, doti77 lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dwa miesiące temu miałam leukocyty w osadzie 7-10 wpw i lekarz właśnie przepisał mi żurawit i po miesiącu brania spadło mi do 4-7 wpw i lekarz mówił żebym dalej go brała więc biore 1 na dzień i teraz wyszło mi tak dużo? chyba za mało ta 1 tabletka będzie :(.

Na ulotce Żuravitu jest napisane, że można chyba 3 dziennie brać. Dodatkowo pomyśl o soku z żurawiny albo suszonych owocach. Niestety musimy się przemęczyć jeszcze chwilę dla dobra naszych Maluszków :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:))) śliczne te obrazki!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    tak to tomee tipee też się nad tą brown zastanawiałam ale w końcu kupiłam taką.

Też się zastanawiałam nad Dr. Brown, ale mnie odstraszył kształt smoczka do tych wąskich butelek. W końcu wybrałam NUK anatomiczną szklaną z systemem antykolkowym w smoczku.
    A Tommee Tippee mam zamiar kupić laktator :)

Ewi, najważniejsze, że glukoza Ci wyszła dobra! A może do żurawitu sobie podjadaj suszoną żurawinkę? Naturalne zawsze lepiej działa.

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Witam się dziewczyny we wrześniówkach :) Jak tam samopoczucia? Zapisujecie się do szkoły rodzenia, a może jesteście już po? Bo ja zapisałam się dzisiaj na zajęcia od 21 lipca (w sumie to będzie już 30tydz ale innych terminów nie było). Tak naprawdę wydaje mi się, że zajęcia dużo więcej niż już wiem mi nie dadzą, ale mojemu mężowi na pewno się przydadzą :) Jest bardziej nimi przejęty niż ja :)

Ale ze mnie burak, się nie przywitałam! Witaj Diabla :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest z tymi kosmetykami od 1 miesiąca życia ??? Czy takie coś wogóle jest wskazane przy pięciodniowym noworodku ??

Przepraszam że pytam, ale byłam dziś u koleżanki i ona bez stresu takiego noworodka kąpie w kosmetykach nivea baby sensitive, a z tego co czytałam to właśnie większość z nich jest dla dzieci powyżej 1 miesiąca życia :O

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam juz jedna butelke firmy nubby czy jakos tak. Jest prawie identyczna jak ta tomee tipee :) wiec druga kupie dr brown i tyle.
    I tak mam nadzieje karmic cycem wiec na dwoch poprzestane :)

Gosia co do kosmetykow od 1 mies to nie wiem... Ale chyba skoro pisze od 1 mies to nie od 1 dnia. A sa kosmetyki dla noworodkow to chyba lepiej takie kupic wg mnie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Diabla85 :)

Ja wybrałam butelki i laktator z firmy avent, moje dwie szwagierki wszystko używały z tej właśnie firmy i póki co były/są zadowolone

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w czwartek mam lekarza i zobaczymy co mi powie :)

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 914 915 916 917 918 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ