Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Quatriona superowe zakupy
to butelka tomee tipee z systemem antykolkowym o ile dobrze dostrzegam na tym malutkim zdjeciu
a ja sie caly czas zastanawiam nad nia i dr brown... Te drugie sa podobno bardziej polecane ale mam metlilk
Rabarbarka ale masz pokazny brzusżeczekale jestes tez bardziej zaawansowana
a obrazeczki pierwsza klasa
Afrykanka ja tez czytalam o nospie... W uk nic nie podaja oprocz paracetamolu... O takich lekach jak nospa nie ma mowy... I czytalam ze jesli bierze sie ja czesto to moze wywolac obnizenie napiecia miesniowego u dziecka...Quatriona lubi tę wiadomość
-
Jak byłam w ciąży z pierwszym synem to no spa forte była na receptę; jakie moje było zdziwienie jak Pani w aptece niedawno zapytała się mnie czy nie chce tej forte... byłam w szoku. Ja się cieszę, że już nie muszę brać tej no spy, im mniej leków tym lepiej
Fipsik a mi to obojętne i tak do firmy nie chcę już wracaćwiem, że na taki stanowisku co ja pracowałam to wszędzie mnie przyjmą. Zresztą, mam w nosie aspiracje, jak praca by była do 15 to mogę nawet jako sprzątaczka pracować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2014, 14:27
-
Witam się dziewczyny we wrześniówkach
Jak tam samopoczucia? Zapisujecie się do szkoły rodzenia, a może jesteście już po? Bo ja zapisałam się dzisiaj na zajęcia od 21 lipca (w sumie to będzie już 30tydz ale innych terminów nie było). Tak naprawdę wydaje mi się, że zajęcia dużo więcej niż już wiem mi nie dadzą, ale mojemu mężowi na pewno się przydadzą
Jest bardziej nimi przejęty niż ja
-
odebrałąm wyniki badań i glukoza na czczo wyszła mi 96 a normy są od 74 - 106, a po obciążeniu 75g glukozy po 2 godzinach mam 83
wiec chyba jest good
odebrałam też wyniki moczu i są dobre oprócz leukocytów w osadzie, mam ich strasznie dużo (27-30 wpw)betinka, justyna14 lubią tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:odebrałąm wyniki badań i glukoza na czczo wyszła mi 96 a normy są od 74 - 106, a po obciążeniu 75g glukozy po 2 godzinach mam 83
wiec chyba jest good
odebrałam też wyniki moczu i są dobre oprócz leukocytów w osadzie, mam ich strasznie dużo (27-30 wpw)
Mi jak coś nie tak wychodziło w moczu z leukocytami lub erytrocytami to brałam Żuravit i na następnych badaniach było wszystko ok. -
Paula55 wrote:Quatriona superowe zakupy
to butelka tomee tipee z systemem antykolkowym o ile dobrze dostrzegam na tym malutkim zdjeciu
a ja sie caly czas zastanawiam nad nia i dr brown... Te drugie sa podobno bardziej polecane ale mam metlilk
Rabarbarka ale masz pokazny brzusżeczekale jestes tez bardziej zaawansowana
a obrazeczki pierwsza klasa
Afrykanka ja tez czytalam o nospie... W uk nic nie podaja oprocz paracetamolu... O takich lekach jak nospa nie ma mowy... I czytalam ze jesli bierze sie ja czesto to moze wywolac obnizenie napiecia miesniowego u dziecka...Paula55 lubi tę wiadomość
-
Diabla85 wrote:Mi jak coś nie tak wychodziło w moczu z leukocytami lub erytrocytami to brałam Żuravit i na następnych badaniach było wszystko ok.
dwa miesiące temu miałam leukocyty w osadzie 7-10 wpw i lekarz właśnie przepisał mi żurawit i po miesiącu brania spadło mi do 4-7 wpw i lekarz mówił żebym dalej go brała więc biore 1 na dzień i teraz wyszło mi tak dużo? chyba za mało ta 1 tabletka będzie.
A tak wogóle witam nową mamusięja zaczęłam chodzić do szkoły rodzenia od 26 tygodnia już
i byłam 2 razy bo ostatnio było odwołane przez święto.
-
Jako, że lubie oglądać Wasze gadzety to wstawiam też kilka mojego maluszka. Dużo tego nie ma ale zawsze. W sumie to musze sie ostro wziąc za zakupy
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/db961c8e438a.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2a31fe3663da.jpgEwi25, Paula55, Gosia19, betinka, magdzia26, Kaarolina, Io, betina89, akuszerka89, EmiBam, doti77 lubią tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:dwa miesiące temu miałam leukocyty w osadzie 7-10 wpw i lekarz właśnie przepisał mi żurawit i po miesiącu brania spadło mi do 4-7 wpw i lekarz mówił żebym dalej go brała więc biore 1 na dzień i teraz wyszło mi tak dużo? chyba za mało ta 1 tabletka będzie
.
Na ulotce Żuravitu jest napisane, że można chyba 3 dziennie brać. Dodatkowo pomyśl o soku z żurawiny albo suszonych owocach. Niestety musimy się przemęczyć jeszcze chwilę dla dobra naszych Maluszków -
Quatriona wrote:tak to tomee tipee też się nad tą brown zastanawiałam ale w końcu kupiłam taką.
Też się zastanawiałam nad Dr. Brown, ale mnie odstraszył kształt smoczka do tych wąskich butelek. W końcu wybrałam NUK anatomiczną szklaną z systemem antykolkowym w smoczku.
A Tommee Tippee mam zamiar kupić laktator
Ewi, najważniejsze, że glukoza Ci wyszła dobra! A może do żurawitu sobie podjadaj suszoną żurawinkę? Naturalne zawsze lepiej działa.https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Diabla85 wrote:Witam się dziewczyny we wrześniówkach
Jak tam samopoczucia? Zapisujecie się do szkoły rodzenia, a może jesteście już po? Bo ja zapisałam się dzisiaj na zajęcia od 21 lipca (w sumie to będzie już 30tydz ale innych terminów nie było). Tak naprawdę wydaje mi się, że zajęcia dużo więcej niż już wiem mi nie dadzą, ale mojemu mężowi na pewno się przydadzą
Jest bardziej nimi przejęty niż ja
Ale ze mnie burak, się nie przywitałam! Witaj Diablahttps://www.maluchy.pl/li-68923.png -
nick nieaktualnyDziewczyny jak to jest z tymi kosmetykami od 1 miesiąca życia ??? Czy takie coś wogóle jest wskazane przy pięciodniowym noworodku ??
Przepraszam że pytam, ale byłam dziś u koleżanki i ona bez stresu takiego noworodka kąpie w kosmetykach nivea baby sensitive, a z tego co czytałam to właśnie większość z nich jest dla dzieci powyżej 1 miesiąca życia -
Ja mam juz jedna butelke firmy nubby czy jakos tak. Jest prawie identyczna jak ta tomee tipee
wiec druga kupie dr brown i tyle.
I tak mam nadzieje karmic cycem wiec na dwoch poprzestane
Gosia co do kosmetykow od 1 mies to nie wiem... Ale chyba skoro pisze od 1 mies to nie od 1 dnia. A sa kosmetyki dla noworodkow to chyba lepiej takie kupic wg mnie
-
nick nieaktualny