Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
O Monako gratulacje
Ktora nastepna sie "zglasza" :p moze ktos ma juz ustalony termin CC?
Coraz blizej dziewczyny, ja z konca wrzesnia, wiec jeszcze sporo przede mna
Ktos tam o bluzki do karmienia pytal. Ja uzywalam normalnych takich np na rozciagliwych ramiaczkach, rozpinanych lub po prosru wszystko w goretakich odswietnych nie mialam, ale ja to w ogole nie chcialam karmic "przy ludziach". Dla mnie to krepujace. Goly cycek, to goly cycek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 14:21
Milenka~11 lubi tę wiadomość
-
I ja w środę kończę kolejny tydzień
Dziś miałam wizytę. Szyjka znów się skróciła (w szpitalu raz była a raz zgładzona) mimo bezwzględnego leżenia.
Gbs dziś pobrany. Pytałam o planowane cc to też robi w skończonym 39tc, ewent.38 tc ale stwierdził że raczej nie donoszę i mam się przygotować na wcześniaka. Choć na tym etapie proces jest tak dynamiczny że nigdy nic nie wiadomo kiedy zacznie się poród.
Zubii Ty też nie masz skierowania na cc? Mi też nie wystawił ale powiedział że jak zażyczę w szpitalu cc to nie mogą mi odmówić. Wpisał tylko w kartę ciąży do cięcia cesars. Też zaznaczył że jak już trafię z rozwarciem i główką w kanale to cc odpada ale to wiadomo że już się nie da.
Po wyprawie leżę już w łóżku z mocnymi bólami i skurczami i mam nadz.że brzusio się uspokoi.
kolejna wizyta za tydzień.
Aaa i chyba mnie ominą wszystkie badania 3trymestru, bo raczej nie zdążymy -
Cameline wrote:I ja w środę kończę kolejny tydzień
Dziś miałam wizytę. Szyjka znów się skróciła (w szpitalu raz była a raz zgładzona) mimo bezwzględnego leżenia.
Gbs dziś pobrany. Pytałam o planowane cc to też robi w skończonym 39tc, ewent.38 tc ale stwierdził że raczej nie donoszę i mam się przygotować na wcześniaka. Choć na tym etapie proces jest tak dynamiczny że nigdy nic nie wiadomo kiedy zacznie się poród.
Zubii Ty też nie masz skierowania na cc? Mi też nie wystawił ale powiedział że jak zażyczę w szpitalu cc to nie mogą mi odmówić. Wpisał tylko w kartę ciąży do cięcia cesars. Też zaznaczył że jak już trafię z rozwarciem i główką w kanale to cc odpada ale to wiadomo że już się nie da.
Po wyprawie leżę już w łóżku z mocnymi bólami i skurczami i mam nadz.że brzusio się uspokoi.
kolejna wizyta za tydzień.
Aaa i chyba mnie ominą wszystkie badania 3trymestru, bo raczej nie zdążymy
Tak nie dostanę skierowania ale dzwoniłam do szpitala w którym chce rodzić i kazali przyjść pod koniec sierpnia to bez skierowania ustala więc niby nie ma problemu ale i tak się boję że mnie odprawia z kwitkiem...22 mam wizytę u gina zobaczymy jak z szyjka jak się znowu skróci to 23 pójdę do nich ustalić termin a jak będzie bez zmian to poczekam do 28. -
Kobiety nie stresujcie się ta waga. Z moja druga córka było wszystko ok miała ważyć 2 tygodnie przed porodem 3600g a tydzień przed terminem urodziła się z wagą 2870g
Dwa dni temu pani doktor która wykonywala tamto ostatnie usg pytała mi się dlaczego urodziła się taka mala. ♡
Przez całą ciążę ani razu nie słyszałam że jest za mała.
Za to w tej o proszę raptem 3 dni i już różnica 128 g być może faktycznie jakos inaczej mierzą.
Najważniejsze że maleństwo przyrasta wagowe a nie stoi w miejscu !
Także głową do góry
-
Viriki moja też nie jadła zupki chińskiej i nawet bym jej nie dała, tym bardziej że samej by mi to przez gardło nie przeszło
U nas też musi być obiad dla dziecka, tym bardziej że to głodomór - je śniadanie, 2 śniadanie, o 12 woła że głodna na obiad, podwieczorek (placki czy naleśniki), kolacja o 19, 2 kolacja o 21 bo głodna znów. Pomiędzy jeszcze owoce i słodycze. Ponad 2000-2500kcal zjada a waży tylko 17 kg (skończone 6 lat). -
baassiia wrote:O Monako gratulacje
Ktora nastepna sie "zglasza" :p moze ktos ma juz ustalony termin CC?
Coraz blizej dziewczyny, ja z konca wrzesnia, wiec jeszcze sporo przede mna
Ktos tam o bluzki do karmienia pytal. Ja uzywalam normalnych takich np na rozciagliwych ramiaczkach, rozpinanych lub po prosru wszystko w goretakich odswietnych nie mialam, ale ja to w ogole nie chcialam karmic "przy ludziach". Dla mnie to krepujace. Goly cycek, to goly cycek
Z tego co kojarzę to teraz będzie rodzić justaw 12 sierpnia !?baassiia lubi tę wiadomość
-
Cameline moja z marca - tez skończone 6 lat . Ważyła się w piątek i aż mnie zatkało 27 kg ! Ale ona wciąż je, nawet o 22 wpadnie do kuchni bo z głodnym brzusiem nie zaśnie
Chociaż tej wagi nie widać, jest szczupla i wysportowany, wciąż w ruchu, a ciuchy nosi na 128 , niektóre na 134. -
zubii wrote:Z tego co kojarzę to teraz będzie rodzić justaw 12 sierpnia !?
Ja będę rodzić 16 sierpnia, ale biorąc pod uwagę fakt, ze ostatnie CC wspominam traumatycznie (sama operacje) to mam nadzieję, ze te 2 tygodnie będa mi sie dłużyły heh.
Monako gratulacje, śliczne dziewczynki!
Justa87, moja starsza córa od urodzenia jest z wagą na 10-20 centylu i wszytko jest z nią ok. Zdrowa, wysoka, ale szczupła i tylezubii lubi tę wiadomość
-
Cameline wrote:Zubii tylko planowana cc to trochę inaczej bo czas na papiery i negocjacje
Ja się boję że trafię do szpitala z akcją porodową w toku i nikt mnie nie będzie słuchał tylko zawiozą na porodówkę.
Ciężką sprawa w razie czego nie czekaj tylko jedź do szpitala a nóż się uda zrobić CC. -
Monako! Serdecznie gratulacje! Prześliczne księżniczki
Kobietki...zamówiłam na alliexpres jakiś czas temu taką zabaweczkę do fotelika za jakieś 2,5$ - nie pamiętam dokładnie ale na pewno nie więcej. Przyszła dziś, fajnie wygląda a na metce mamas&papas. Nie znam się na tych markach specjalnie ale wyszukałam na necie i szok https://patalonia.pl/product-pol-18427-MAMAS-PAPAS-Zabawka-do-wozka-lub-fotelika-kolekcja-New-Millie-Boris.html a zamówiłam stąd jakby cohttps://pl.aliexpress.com/item/Cute-Music-Plush-Activity-Crib-Stroller-Baby-Soft-Toys-Hanging-Rabbit-Star-Shape-Toy-FJ88/32793639418.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba5f7877512.jpg
Wiem, że to pewnie podróbka ale za taką różnicę w kwocie chyba nie ma co przepłacać za takie wieszadełkoWiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 16:11
-
No ja tez tak jak pisalam nigdy nie dalam corce zupki chinskiej. Moja corcia skonczyla 7 lat i wazy 25 kg a kazdy twierdzi ze bardzo chuda jest. Ciuchy jej kupuje na 134. Dla mnie jest normalna, mi sie podobaja takie szczuple dzieci
zubii lubi tę wiadomość
-
Zupka chinska to juz tak po bandzie mocno :p
No ale z drugiej strony tez tak troche z dystansem podchodze do zywienia bo mam mega niejadka... ciesze sie jak zje cokolwiek... do tego ma alergie i na dietach eliminacyjnychwiec mimo wszysyko je zdrowo, domowe itd...
Szwagierki blizniaczki jak byly niemowlakami to jadly duzo i cokolwiek sie im zaproponuje, takim to szpinaku nagotowalby i tak by zjadly. I ona tak sie zawsze chelpila, ze do picia tylko woda, jak jogurt to naturalny, eko sreko i inne takie. A teraz maja po 7l i jak widze, ze po obiedzie jedza 4 lody w czekoladzie na patyku to zal.
Tez nie zamierzam chowac dziecka bez slodyczy, no ale...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2017, 15:32
-
Agaciora wrote:Monako! Serdecznie gratulacje! Prześliczne księżniczki
Kobietki...zamówiłam na alliexpres jakiś czas temu taką zabaweczkę do fotelika za jakieś 2,5$ - nie pamiętam dokładnie ale na pewno nie więcej. Przyszła dziś, fajnie wygląda a na metce mamas&papas. Nie znam się na tych markach specjalnie ale wyszukałam na necie i szok https://patalonia.pl/product-pol-18427-MAMAS-PAPAS-Zabawka-do-wozka-lub-fotelika-kolekcja-New-Millie-Boris.html a zamówiłam stąd jakby cohttps://pl.aliexpress.com/item/Cute-Music-Plush-Activity-Crib-Stroller-Baby-Soft-Toys-Hanging-Rabbit-Star-Shape-Toy-FJ88/32793639418.html
Wiem, że to pewnie podróbka ale za taką różnicę w kwocie chyba nie ma co przepłacać za takie wieszadełkoAgaciora lubi tę wiadomość
-
32 tydzieńAgaciora, Gosia1989, Cameline, Justaw, shelby*, espoir, AllishiiA, perfectangel85, baassiia, 0202oliwcia, natty85, zubii, Marcia1989, Rusałka*, wisienka1212, Niesia86, Lisa85, Bacardi90, Milenka~11, ⚘Kwiatuszek, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Rusałka* ja mieszkam w UK i tu Mąż był ze mną przez całą cesarkę, podczas szycia Mały był na mojej piersi, potem kangurował go Mąż. Bartuś był ze mną non stop, ale ja już 2 godziny po cesarce siedziałam... Mąż był ze mną całe dwie doby w szpitalu, w nocy spał na krześle...
Annie1981 lubi tę wiadomość
💛 12.2015 🧒
🧡 09.2017 🧒
❤️ 05.2019 🧒
💜 06.2021 🧒
🩵 12.2022 🧒
🩷 10.2024 👧