X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te ktore maja dzieciaczki w szkole, gdzie kupujecie wyprawke do szkoly? Biedronka, lidl, auchan??

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka1988 wrote:
    Dziewczyny te ktore maja dzieciaczki w szkole, gdzie kupujecie wyprawke do szkoly? Biedronka, lidl, auchan??

Tornister raczej przez internet a reszta to zwykle biedronka .
    Chociaż w zeszłym roku ciężko było bo wszystko wymietli. W tym roku będę pierwsza ha ha :)

74709jcgjiz14w6b.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora wrote:
    Monako! Serdecznie gratulacje! Prześliczne księżniczki :)

Kobietki...zamówiłam na alliexpres jakiś czas temu taką zabaweczkę do fotelika za jakieś 2,5$ - nie pamiętam dokładnie ale na pewno nie więcej. Przyszła dziś, fajnie wygląda a na metce mamas&papas. Nie znam się na tych markach specjalnie ale wyszukałam na necie i szok https://patalonia.pl/product-pol-18427-MAMAS-PAPAS-Zabawka-do-wozka-lub-fotelika-kolekcja-New-Millie-Boris.html a zamówiłam stąd jakby co ;) https://pl.aliexpress.com/item/Cute-Music-Plush-Activity-Crib-Stroller-Baby-Soft-Toys-Hanging-Rabbit-Star-Shape-Toy-FJ88/32793639418.html

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba5f7877512.jpg

Wiem, że to pewnie podróbka ale za taką różnicę w kwocie chyba nie ma co przepłacać za takie wieszadełko :D

Mam idetyczną zabawkę dla małego i jest mega :D

Agaciora lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora wrote:
    Monako! Serdecznie gratulacje! Prześliczne księżniczki :)

Kobietki...zamówiłam na alliexpres jakiś czas temu taką zabaweczkę do fotelika za jakieś 2,5$ - nie pamiętam dokładnie ale na pewno nie więcej. Przyszła dziś, fajnie wygląda a na metce mamas&papas. Nie znam się na tych markach specjalnie ale wyszukałam na necie i szok https://patalonia.pl/product-pol-18427-MAMAS-PAPAS-Zabawka-do-wozka-lub-fotelika-kolekcja-New-Millie-Boris.html a zamówiłam stąd jakby co ;) https://pl.aliexpress.com/item/Cute-Music-Plush-Activity-Crib-Stroller-Baby-Soft-Toys-Hanging-Rabbit-Star-Shape-Toy-FJ88/32793639418.html

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba5f7877512.jpg

Wiem, że to pewnie podróbka ale za taką różnicę w kwocie chyba nie ma co przepłacać za takie wieszadełko :D
    Mega! Ja sie wezme porzadnie za te chinskie allegro :) tyle ludzi kupuje i zadowoleni max. Zawieszki do pandory tez sa tam 3 razy tansze, ciekawe jak z jakoscia no ale jak patrze np na swojego charmsa wozeczek ktorego dostalam od kochanego jak zaszlismy w ciaze to totalnie niczym sie nje różni. Wlasnie chcialam zamowic teraz charmsa it's a boy, a nie tu przeplacac trzykrotnie jak nie lepiej. A powiedz kochana ile czasu Ci szla ta zabaweczka?

16udvfxmplx8ab54.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Mega! Ja sie wezme porzadnie za te chinskie allegro :) tyle ludzi kupuje i zadowoleni max. Zawieszki do pandory tez sa tam 3 razy tansze, ciekawe jak z jakoscia no ale jak patrze np na swojego charmsa wozeczek ktorego dostalam od kochanego jak zaszlismy w ciaze to totalnie niczym sie nje różni. Wlasnie chcialam zamowic teraz charmsa it's a boy, a nie tu przeplacac trzykrotnie jak nie lepiej. A powiedz kochana ile czasu Ci szla ta zabaweczka?

Około 4 tygodni :) Ta zabawka jakościowo też nie jest wybitna ale na bubel też nie wygląda, podejrzewam że oryginał wypada podobnie:)

7u22s65gu3gutoef.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zamowilam ale kup teraz, potem zalozylam konto i w moich zamówieniach tego nie ma ake kup teraz zaplacilam normalnie wiec nie wiem czy zamowilam ; )

16udvfxmplx8ab54.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro jade kupic corce wyprawke do szkoly i od razu kupie plyn do plukania. Chyba wiekszosc z Was kupila dzidziusia co nie?

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jelpa różowy. Nic nie pachnie ale podobno ma nie pachnieć; )

16udvfxmplx8ab54.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj temat pomiarow z USG, akurat po wizycie jestem i jak to wyglada w moim odczuciu ;)

No to gin mierzy glowe, widze na monitorze, ze wychodzi 33t2d i pyta sie mnie, a ktory tydzien, to mowie 32+2 aha i poprawil zeby mniej bylo :p na brzuchu i nodze wyszlo 31+, to tez nacelowal nana 32+ ahahaha, takze tego dziewczyny...

Nie przemujcie sie tak.

Ostatecznie waga wyszla okolo 1950g i termin zblizony do tego z okresu ;)

Marcia1989, shelby*, Cameline, zubii, Gosia1989, Lisa85 lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, śliczne dziewczynki i takie do siebie podobne.
    U mnie w szpitalu trzeba mieć wszystko dla siebie i dziecka, łącznie z podkładami higienicznymi na łóżko.
    Ktoś pytał o wycieranie dziecka po porodzie pieluszką. U mnie trzeba dać własne pieluchy tetrowe do wytarcia. Niestety nie nadają się one później do dalszego użytku więc lepiej wzìąć jakieś słabsze. Pierwsza kompiel maluszka jest dopiero w drugiej dobie po porodzie.
    Wydawało mi się, że kontakt skóra ze skórą po porodzie to już jest standard. Więc jestem trochę zdziwiona, że nie wszędzie to jest respektowane.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jednak mój szpital jest ok. Nie trzęba mieć nic, dają pampersy, chusteczki, rożki i ubranka. A do porodu dają swoją koszule tylko na czas porodu. Oczywiście podkłady poporodowa i inie potrzebne rzeczy tez dają. Miałam wątpliwości ale odkąd leżę na oddziale to widzę co dają :)

Gosia1989 lubi tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby naprawde szok ze u cb nawet pampersy szpital daje. Nie czaje tego bo w takim razie skoro mowimy i publicznych szpitalach to oznacza, ze jeden jest bogaty a drugi biedny jak mysz koscielna a niby nfz ten sam. :D z jakiego miasta Ty jestes?;)

zubii lubi tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia 1989, bo pampers ma podpisane umowy ze szpitalami, ale nie ze wszystkimi. Mają taką akcje, ze w szpitalu na start dostajesz new borny, kiedyś sprawdzałam to na jakiejś stronie (nie mogę jej teraz znaleźć), które szpitale mają pampersy.

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2017, 22:39

Marcia1989 lubi tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha nie dość ze daje pampersy to jeszcze oryginalne pampers premium care- te białe.
    Szpital w Czarnkowie woj. Wielkopolskie .

Agaciora, Marcia1989 lubią tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane bardzo Wam dziękuję za gratulacje :)
    Teraz my z dziewczynkami trzymamy kciuki za Wasze szczęśliwe rozwiązania!

Iza CC przeszłam mega łagodnie, najorzej czułam się w szpitalu. Gdy przekroczyłam próg domu poczułam się o nibo lepiej. Nie ukrywam, że ból jest. I to ogromny, ale jak się patrzy na takie szczęścia to zniesie się wszystko z uśmiechem na twarzy ( no może z lekkim grymasem ) Najgorsze to wstać - (ja wstałam po 10 godzinach) i pierwsza doba.
    Ale dają przeciwbólowe leki więc jak ktoś chce to może skorzystać. Ja nie brałam bo jakoś dawałam radę.

Co do wzruszeń to mam teraz takie emocjonalne wybuchy szczęścia że płaczę na samą myśl że Nadia i Zosia to naprawdę moje córki i że to nie sen :)

A teraz pytanie, która bedzie niedługo witać na swiecie swoje szczęście??

Princesska, Gosia1989, Bąbelek1980, aswalda, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Agaciora Ekspertka

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Shelby, będziesz rodzić w Czarnkowie ?:) Ja właśnie dziś usłyszałam, że w Poznaniu Raszei i Św.Rodzina w tej chwili nie przyjmują - maksymalne obłożenie i też zaczynam się zastanawiać nad Trzcianką lub Czarnkowem (mój tata mieszka w okolicach więc też ewentaulnie te lokalizacje wchodzą w grę ;))

7u22s65gu3gutoef.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaciora wrote:
    O Shelby, będziesz rodzić w Czarnkowie ?:) Ja właśnie dziś usłyszałam, że w Poznaniu Raszei i Św.Rodzina w tej chwili nie przyjmują - maksymalne obłożenie i też zaczynam się zastanawiać nad Trzcianką lub Czarnkowem (mój tata mieszka w okolicach więc też ewentaulnie te lokalizacje wchodzą w grę ;))

Tak będę rodzic w Czarnkowie, chociaż sama jestem ciekawa jak to będę bo na wrzesień duzo terminów - chyba mnie nie odprawia z kwitkiem co?

74709jcgjiz14w6b.png
  • poppy Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie jestem. Skurcze jednak coś tam ruszyły, bo szyjka się skróciła i ma 3 cm. Na hemoroidy mam łykać Cyclo 3 fort (nie mam zaparć, a gady i tak się pojawiły. Czopki juz nie bardzo pomagają).

A z nowin dzidziusiowych - synuś waży 2800!

zubii, Milenka~11, Marcia1989, Cameline, perfectangel85, shelby*, Bacardi90, Gosia1989, Bąbelek1980, Ja86, ⚘Kwiatuszek, Justaw, aswalda, Karooolcia :), Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytałam o bluzki i nawet jedną dziś kupiłam, gdybym miała karmić u lekarza, czy coś. Szukałam w "zwykłych" sklepach czegoś co się nada ale nie bardzo są efekty. Za to w Tesco dziś kupiłam dwie koszule bawełniane, rozpinane do kolan, jedną w różową kratę, a drugą w niebieskie paski, wg. męża "jak z Oświęcimia" za 20 zł, więc ją po porodzie wydupcę na hasiok;-), różowa za 40 i jest mięciutka i miła w dotyku.
    Nie podobają mi się te misiowe, paskowe i groszkowe koszule do karmienia. Te kupiłam tylko na szpital i początek połogu.
    W domu mam piżamy z oszołoma po 10 i 20 zł też wyrzucę potem, bo pewnie się "skorzystają" jak mówi mój chrześniak.
    Najgorętszy njus z dziś to konkurs, w którym można wygrać mój wózek, kumna gdybym wiedziała wcześniej...ale nie i tak bym kupiła, bo jest śliczny.
    Dam tu link, bo może ktoś nie ma wózka, albo chce mieć dwa;-).
    https://www.instagram.com/p/BWudiNRBBlx/ powodzenia

perfectangel85, shelby* lubią tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
‹‹ 1030 1031 1032 1033 1034 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ