Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
natalka1988 wrote:Dziewczyny te ktore maja dzieciaczki w szkole, gdzie kupujecie wyprawke do szkoly? Biedronka, lidl, auchan??
Tornister raczej przez internet a reszta to zwykle biedronka .
Chociaż w zeszłym roku ciężko było bo wszystko wymietli. W tym roku będę pierwsza ha ha -
Agaciora wrote:Monako! Serdecznie gratulacje! Prześliczne księżniczki
Kobietki...zamówiłam na alliexpres jakiś czas temu taką zabaweczkę do fotelika za jakieś 2,5$ - nie pamiętam dokładnie ale na pewno nie więcej. Przyszła dziś, fajnie wygląda a na metce mamas&papas. Nie znam się na tych markach specjalnie ale wyszukałam na necie i szok https://patalonia.pl/product-pol-18427-MAMAS-PAPAS-Zabawka-do-wozka-lub-fotelika-kolekcja-New-Millie-Boris.html a zamówiłam stąd jakby cohttps://pl.aliexpress.com/item/Cute-Music-Plush-Activity-Crib-Stroller-Baby-Soft-Toys-Hanging-Rabbit-Star-Shape-Toy-FJ88/32793639418.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba5f7877512.jpg
Wiem, że to pewnie podróbka ale za taką różnicę w kwocie chyba nie ma co przepłacać za takie wieszadełko
Mam idetyczną zabawkę dla małego i jest megaAgaciora lubi tę wiadomość
-
Agaciora wrote:Monako! Serdecznie gratulacje! Prześliczne księżniczki
Kobietki...zamówiłam na alliexpres jakiś czas temu taką zabaweczkę do fotelika za jakieś 2,5$ - nie pamiętam dokładnie ale na pewno nie więcej. Przyszła dziś, fajnie wygląda a na metce mamas&papas. Nie znam się na tych markach specjalnie ale wyszukałam na necie i szok https://patalonia.pl/product-pol-18427-MAMAS-PAPAS-Zabawka-do-wozka-lub-fotelika-kolekcja-New-Millie-Boris.html a zamówiłam stąd jakby cohttps://pl.aliexpress.com/item/Cute-Music-Plush-Activity-Crib-Stroller-Baby-Soft-Toys-Hanging-Rabbit-Star-Shape-Toy-FJ88/32793639418.html
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ba5f7877512.jpg
Wiem, że to pewnie podróbka ale za taką różnicę w kwocie chyba nie ma co przepłacać za takie wieszadełkotyle ludzi kupuje i zadowoleni max. Zawieszki do pandory tez sa tam 3 razy tansze, ciekawe jak z jakoscia no ale jak patrze np na swojego charmsa wozeczek ktorego dostalam od kochanego jak zaszlismy w ciaze to totalnie niczym sie nje różni. Wlasnie chcialam zamowic teraz charmsa it's a boy, a nie tu przeplacac trzykrotnie jak nie lepiej. A powiedz kochana ile czasu Ci szla ta zabaweczka?
-
Marcia1989 wrote:Mega! Ja sie wezme porzadnie za te chinskie allegro
tyle ludzi kupuje i zadowoleni max. Zawieszki do pandory tez sa tam 3 razy tansze, ciekawe jak z jakoscia no ale jak patrze np na swojego charmsa wozeczek ktorego dostalam od kochanego jak zaszlismy w ciaze to totalnie niczym sie nje różni. Wlasnie chcialam zamowic teraz charmsa it's a boy, a nie tu przeplacac trzykrotnie jak nie lepiej. A powiedz kochana ile czasu Ci szla ta zabaweczka?
Około 4 tygodniTa zabawka jakościowo też nie jest wybitna ale na bubel też nie wygląda, podejrzewam że oryginał wypada podobnie:)
-
Dzisiaj temat pomiarow z USG, akurat po wizycie jestem i jak to wyglada w moim odczuciu
No to gin mierzy glowe, widze na monitorze, ze wychodzi 33t2d i pyta sie mnie, a ktory tydzien, to mowie 32+2 aha i poprawil zeby mniej bylo :p na brzuchu i nodze wyszlo 31+, to tez nacelowal nana 32+ ahahaha, takze tego dziewczyny...
Nie przemujcie sie tak.
Ostatecznie waga wyszla okolo 1950g i termin zblizony do tego z okresuMarcia1989, shelby*, Cameline, zubii, Gosia1989, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
Monako, śliczne dziewczynki i takie do siebie podobne.
U mnie w szpitalu trzeba mieć wszystko dla siebie i dziecka, łącznie z podkładami higienicznymi na łóżko.
Ktoś pytał o wycieranie dziecka po porodzie pieluszką. U mnie trzeba dać własne pieluchy tetrowe do wytarcia. Niestety nie nadają się one później do dalszego użytku więc lepiej wzìąć jakieś słabsze. Pierwsza kompiel maluszka jest dopiero w drugiej dobie po porodzie.
Wydawało mi się, że kontakt skóra ze skórą po porodzie to już jest standard. Więc jestem trochę zdziwiona, że nie wszędzie to jest respektowane. -
To jednak mój szpital jest ok. Nie trzęba mieć nic, dają pampersy, chusteczki, rożki i ubranka. A do porodu dają swoją koszule tylko na czas porodu. Oczywiście podkłady poporodowa i inie potrzebne rzeczy tez dają. Miałam wątpliwości ale odkąd leżę na oddziale to widzę co dają
Gosia1989 lubi tę wiadomość
-
Shelby naprawde szok ze u cb nawet pampersy szpital daje. Nie czaje tego bo w takim razie skoro mowimy i publicznych szpitalach to oznacza, ze jeden jest bogaty a drugi biedny jak mysz koscielna a niby nfz ten sam.
z jakiego miasta Ty jestes?
zubii lubi tę wiadomość
-
Kochane bardzo Wam dziękuję za gratulacje
Teraz my z dziewczynkami trzymamy kciuki za Wasze szczęśliwe rozwiązania!
Iza CC przeszłam mega łagodnie, najorzej czułam się w szpitalu. Gdy przekroczyłam próg domu poczułam się o nibo lepiej. Nie ukrywam, że ból jest. I to ogromny, ale jak się patrzy na takie szczęścia to zniesie się wszystko z uśmiechem na twarzy ( no może z lekkim grymasem ) Najgorsze to wstać - (ja wstałam po 10 godzinach) i pierwsza doba.
Ale dają przeciwbólowe leki więc jak ktoś chce to może skorzystać. Ja nie brałam bo jakoś dawałam radę.
Co do wzruszeń to mam teraz takie emocjonalne wybuchy szczęścia że płaczę na samą myśl że Nadia i Zosia to naprawdę moje córki i że to nie sen
A teraz pytanie, która bedzie niedługo witać na swiecie swoje szczęście??
Princesska, Gosia1989, Bąbelek1980, aswalda, Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
O Shelby, będziesz rodzić w Czarnkowie ?
Ja właśnie dziś usłyszałam, że w Poznaniu Raszei i Św.Rodzina w tej chwili nie przyjmują - maksymalne obłożenie i też zaczynam się zastanawiać nad Trzcianką lub Czarnkowem (mój tata mieszka w okolicach więc też ewentaulnie te lokalizacje wchodzą w grę
)
-
Agaciora wrote:O Shelby, będziesz rodzić w Czarnkowie ?
Ja właśnie dziś usłyszałam, że w Poznaniu Raszei i Św.Rodzina w tej chwili nie przyjmują - maksymalne obłożenie i też zaczynam się zastanawiać nad Trzcianką lub Czarnkowem (mój tata mieszka w okolicach więc też ewentaulnie te lokalizacje wchodzą w grę
)
Tak będę rodzic w Czarnkowie, chociaż sama jestem ciekawa jak to będę bo na wrzesień duzo terminów - chyba mnie nie odprawia z kwitkiem co? -
Po wizycie jestem. Skurcze jednak coś tam ruszyły, bo szyjka się skróciła i ma 3 cm. Na hemoroidy mam łykać Cyclo 3 fort (nie mam zaparć, a gady i tak się pojawiły. Czopki juz nie bardzo pomagają).
A z nowin dzidziusiowych - synuś waży 2800!
zubii, Milenka~11, Marcia1989, Cameline, perfectangel85, shelby*, Bacardi90, Gosia1989, Bąbelek1980, Ja86, ⚘Kwiatuszek, Justaw, aswalda, Karooolcia :), Lisa85, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Pytałam o bluzki i nawet jedną dziś kupiłam, gdybym miała karmić u lekarza, czy coś. Szukałam w "zwykłych" sklepach czegoś co się nada ale nie bardzo są efekty. Za to w Tesco dziś kupiłam dwie koszule bawełniane, rozpinane do kolan, jedną w różową kratę, a drugą w niebieskie paski, wg. męża "jak z Oświęcimia" za 20 zł, więc ją po porodzie wydupcę na hasiok;-), różowa za 40 i jest mięciutka i miła w dotyku.
Nie podobają mi się te misiowe, paskowe i groszkowe koszule do karmienia. Te kupiłam tylko na szpital i początek połogu.
W domu mam piżamy z oszołoma po 10 i 20 zł też wyrzucę potem, bo pewnie się "skorzystają" jak mówi mój chrześniak.
Najgorętszy njus z dziś to konkurs, w którym można wygrać mój wózek, kumna gdybym wiedziała wcześniej...ale nie i tak bym kupiła, bo jest śliczny.
Dam tu link, bo może ktoś nie ma wózka, albo chce mieć dwa;-).
https://www.instagram.com/p/BWudiNRBBlx/ powodzeniaperfectangel85, shelby* lubią tę wiadomość