Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • setti Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Gumowe tylko ? No a jaka pójdziesz w nich pod prysznic to w czym po będziesz chodzić ? Ja miałam japonki pod prysznic i zwykle kapcie do chodzenia po prysznicu.

Nie do mnie pytanie, ale odpowiem na nie ;) Po prysznicu japonki wystarczy z grubsza osuszyć jakimś papierem i tyle. Tak robiłam poprzednio i teraz też zamierzam - a mam nietuzinkowe, czarne z subtelnym aktem młodej kobiety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 16:09

Milenka~11, espoir, różowo, Lisa85 lubią tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skąd takie klapki z gołą babą dorwałaś? ja też tylko japonki planuję, i nie biorę szlafroka, bo mam te koszule, mogą być dwufunkcyjne, z tym, że do mnie nikt nie przyjdzie, bo rodzę w innym mieście i będę miała przenośną szafę w bagażniku, popakowaną w oznaczone reklamówki. Jeszcze nie znalazłam noclegu dla męża, bo jak tu coś rezerwować,kiedy nie wiadomo na kiedy. To mnie trochę stresuje. Ubranka dla dzidka wezmę tylko czapkę i niedrapki,bo mu specjalnie uszyłam. Na wyjście swoje. Sobie sukienkę na wyjście z milk&love i trampki, jak da radę to w niej też pojadę i już.

dqpri09k6uedld97.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym te cyce smarować, może być linomag? Polecał ktoś maltan a ja czytam, że to sama glukoza w składzie.

dqpri09k6uedld97.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    perfectangel85 wrote:
    Do tamtum rosa polecam spryskiwacz do kwiatów. Można sobie rozrobic i potem wygodnie psikac roztworem. Ja robiłam tak w szpitalu i potem jeszcze w domu przy każdym siusiu i zmianie podkładu.

Albo rozrobić choćby już w szpitalu w butelce z dzióbkiem po wodzie - też się sprawdza :)

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaką nazwę ma grupa na FB ? :) bo niemoge się dostać przez linka... :(

hchys65gxvlp3h6f.png
  • wisienka1212 Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tez nie dziala link do fb :/ a jak ta grupa sie dokladnie nazywa moze tak znajde :P
    Te upaly mnie wykoncza doslownie. Jak sie zrobilo chlodniej to czulam sie super i brzuch byl miekki, moglam wiecej sie ruszac, a teraz znowu twardnieje kilka razy na godzine i to klucie w szyjce :/ oby do soboty zobaczymy co lekarz powie, no i ma sie ochlodzic

xrotflw1v3lz0rek.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się staram zapakować do szpitala jak najbardziej minimalistycznie jak się da. W kosmetyczce co się dało mam w wersjach mini, 3 koszule (jedna do porodu), szlafrok, majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne. Podkłady zapewnia szpital. Dla Młodej pampersy, dwie małe pieluszki tetrowe, jeden otulacz. Na wszelki wypadek w torebeczce strunowej wezmę ze dwa zestawy ubranek, bo podobno te szpitalne bywają w opłakanym stanie. Klapki biorę jedne, prysznicowe - po kąpieli można je przecież szybko wysuszyć ręcznikiem papierowym.

A wiecie, że Tantum Rosa robią teraz też już w płynie? Nie trzeba rozrabiać saszetek z wodą. Chcę takie kupić. https://www.aptekagemini.pl/tantum-rosa-5-butelek-po-140ml.html

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:
    Czym te cyce smarować, może być linomag? Polecał ktoś maltan a ja czytam, że to sama glukoza w składzie.
    Polecam Purelan :)z tego co pamietam, to czysta lanolina.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uuu aaaa szwagierka do mnie pisze na messengerze, że ma 4 cm, przebili jej pęcherz, dali oksy i generalnie rodzi :)
    ja cie emocje na żywo :D

Milenka~11, KasiaHaBe, ⚘Kwiatuszek, perfectangel85, zubii, Lisa85, aswalda lubią tę wiadomość

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:

Ja kupiłam Puralen Medeli.

Zorganizowana,
    W którym szpitalu w Krk planujesz rodzic?

7u22vfxm0lh292be.png
  • miffy Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka~11 wrote:

Ja kupiłam maść z lanoliną Ziaja, kosztuje dychę, a to to samo co PureLan Medeli.

majju, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • Kinga13 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Moim zdaniem czytając Twoje posty decyzja już zapadła widzę że chcesz CC więc nie przekonuje nas tylko siebie.

No też mi się zdaje, że skończy się na tym CC i staram się teraz szukać jak najwięcej plusów na szybko i podnoszą mnie na duchu Wasze posty, że szybko doszłyście do siebie... Mój mąż i moja mama są baardzo za tym CC, czuję jakąś presję... Niby to moja decyzja, ale mam takie obawy, że jak spróbuję SN a nie daj Bóg coś będzie nie tak to będę czuła się winna za to :( mam trochę wyrzuty sumienia, że brakuje mi asertywności w takiej sprawie :/

Ja będę się pakować jak przyjdzie Gemini, ale też nie chcę przesadzać z ilością rzeczy. Do mnie raczej ktoś podjedzie, więc będzie można dowieźć.

08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • setti Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaw wrote:
    Polecam Purelan :)z tego co pamietam, to czysta lanolina.

A ja polecam bepathen baby (tak, ten sam co do pupy dziecka) - nie trzeba go zmywać do karmienia - lub po prostu smarowanie własnym pokarmem (działa cuda, serio).

Milenka11, "klapki z gołą babą" znalazłam, przetrząsnąwszy całe allegro. Specjalnie szukałam w internecie jakichś fajnych japonek, które poprawią mi humor w szpitalu i znalazłam. Może później pstryknę zdjęcie i Wam pokażę.

Shelby, zdróweczka! Pilnuj, żeby się nie odwodnić. Może przejdź się do lekarza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 16:16

Cameline lubi tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga13 wrote:
    No też mi się zdaje, że skończy się na tym CC i staram się teraz szukać jak najwięcej plusów na szybko i podnoszą mnie na duchu Wasze posty, że szybko doszłyście do siebie... Mój mąż i moja mama są baardzo za tym CC, czuję jakąś presję... Niby to moja decyzja, ale mam takie obawy, że jak spróbuję SN a nie daj Bóg coś będzie nie tak to będę czuła się winna za to :( mam trochę wyrzuty sumienia, że brakuje mi asertywności w takiej sprawie :/

Ja będę się pakować jak przyjdzie Gemini, ale też nie chcę przesadzać z ilością rzeczy. Do mnie raczej ktoś podjedzie, więc będzie można dowieźć.

Przykra sytuacja. A nie będzie Ci żal za jakiś czas, że nie spróbowałaś naturalnie? Nie powinnaś ulegać presji, tylko kierować się sercem i intuicją. Urodzenie dziecka to mimo wszystko piękne przeżycie, dające poczucie mocy. Jeśli są wskazania medyczne do cc, to trudno, lecz jeśli masz wybór, zastanów się jeszcze.

Zorganizowana:) lubi tę wiadomość

jgf871u.png

t6748sh.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mojej szkole rodzenia bardzo pilnują, żeby nie mówić marek produktów, mówią tylko ile ma być czego w składzie, a linomag trzeba zmywać do karmienia? Pupkę bepanthenem przy każdej pieluszce smarować? Pytania z serii głupie, ale nigdy nie zajmowałam się noworodkiem, niemowlaki i starszaki w ilościach hurtowych, umiem nawet umyć roczniakowi pupę i przewinąć bez budzenia go ale noworodek?

dqpri09k6uedld97.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii mam małą paczkę pampersów tych białych. Dodałam chusteczki do torby dziecka, 3 komplety ubranek, 2 pieluszki tetrowe, 1 flanelowa i rożek bo trzeba. Z kosmetyków tylko linomag i wszystko.
    Zawsze mam minimum.
    W mojej tej niby minimum a podkłady zmieścić się nie chciały. Kosmetyki mam w dużych opakowaniach bo liczę że będę tu miesiąc (nie biorę pod uwagę wcześniaka :), dobre nastawienie to podstawa).
    Niby było miejsce ale jak dołożyłam kubek, wode, sok, papier toaletowy to już pełna.

Do mnie codziennie jezdzic nie beda i teraz też nie jeżdzą. Mąż codziennie jest w domu dopiero ok.17.30, niż zje i dojedzie byłoby za późno. Dodatkowo córką się zajmuje.
    Mama ma auto tylko wtedy, kiedy tata nie jest w pracy czyli co 3 dni.
    Mogą mi coś dowieźć ale to nie na już.

Ja za fb nie przepadam, forum jest czytelniejsze dla mnie ale kwestia gustu i przyzwyczajenia. Ale dołączę oczywiście. Szkoda że tego forum nie można zrobić zamkniętego.
    Mi posty nie przeszkadzają ale po porodzie będzie pewnie masa zdjęć i szkoda by miały dostać się w niepowołane ręce.

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Viriki Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja zazdroszczę, że masz wybór bo sama marzę o Sn. Ale tak jak mówię, wybór należy do Ciebie.

Annie pisałaś kiedyś o teście na GBS. Ja znalazłam coś takiego i zamówiłam, mam nadzieję, że zdążę bo ma przyjść dopiero za tydzień więc pewnie wyniki będę miała przed samym terminem
    https://www.strepelle.com/

<3 Daniel <3
    3jgxqqmzdvdetwpe.png

• Cameline Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też polecam bepanthen baby, i do brodawek i do pupci (noworodka, nie naszej :) ), znowu 2w1 i kolejna rzecz mniej :)

Milenka~11 lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    Też polecam bepanthen baby, i do brodawek i do pupci (noworodka, nie naszej :) ), znowu 2w1 i kolejna rzecz mniej :)
    Pokażcie fotkę lub link z neta który to bepanhen który może być do pupki i piersi. :)

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia dopiero dziś łóżeczko? Mi szło jeden dzień. Daj znać jakie jest jak rozłożysz bo ja miałam w kartonie jeszcze a teraz go zobaczę dopiero z Matyldzią na rękach ;)

I z tego co wiem to jeśli jest wartstwa kokosowa w materacach to po to by niemowlak na niej spał bo twardsza strona, a nie na szczebelki.

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ