Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zubii wrote:Gumowe tylko ? No a jaka pójdziesz w nich pod prysznic to w czym po będziesz chodzić ? Ja miałam japonki pod prysznic i zwykle kapcie do chodzenia po prysznicu.
Nie do mnie pytanie, ale odpowiem na nie Po prysznicu japonki wystarczy z grubsza osuszyć jakimś papierem i tyle. Tak robiłam poprzednio i teraz też zamierzam - a mam nietuzinkowe, czarne z subtelnym aktem młodej kobiety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 16:09
Milenka~11, espoir, różowo, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
skąd takie klapki z gołą babą dorwałaś? ja też tylko japonki planuję, i nie biorę szlafroka, bo mam te koszule, mogą być dwufunkcyjne, z tym, że do mnie nikt nie przyjdzie, bo rodzę w innym mieście i będę miała przenośną szafę w bagażniku, popakowaną w oznaczone reklamówki. Jeszcze nie znalazłam noclegu dla męża, bo jak tu coś rezerwować,kiedy nie wiadomo na kiedy. To mnie trochę stresuje. Ubranka dla dzidka wezmę tylko czapkę i niedrapki,bo mu specjalnie uszyłam. Na wyjście swoje. Sobie sukienkę na wyjście z milk&love i trampki, jak da radę to w niej też pojadę i już.
-
perfectangel85 wrote:Do tamtum rosa polecam spryskiwacz do kwiatów. Można sobie rozrobic i potem wygodnie psikac roztworem. Ja robiłam tak w szpitalu i potem jeszcze w domu przy każdym siusiu i zmianie podkładu.
Albo rozrobić choćby już w szpitalu w butelce z dzióbkiem po wodzie - też się sprawdza
-
Mi tez nie dziala link do fb a jak ta grupa sie dokladnie nazywa moze tak znajde
Te upaly mnie wykoncza doslownie. Jak sie zrobilo chlodniej to czulam sie super i brzuch byl miekki, moglam wiecej sie ruszac, a teraz znowu twardnieje kilka razy na godzine i to klucie w szyjce oby do soboty zobaczymy co lekarz powie, no i ma sie ochlodzic -
Ja też się staram zapakować do szpitala jak najbardziej minimalistycznie jak się da. W kosmetyczce co się dało mam w wersjach mini, 3 koszule (jedna do porodu), szlafrok, majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne. Podkłady zapewnia szpital. Dla Młodej pampersy, dwie małe pieluszki tetrowe, jeden otulacz. Na wszelki wypadek w torebeczce strunowej wezmę ze dwa zestawy ubranek, bo podobno te szpitalne bywają w opłakanym stanie. Klapki biorę jedne, prysznicowe - po kąpieli można je przecież szybko wysuszyć ręcznikiem papierowym.
A wiecie, że Tantum Rosa robią teraz też już w płynie? Nie trzeba rozrabiać saszetek z wodą. Chcę takie kupić. https://www.aptekagemini.pl/tantum-rosa-5-butelek-po-140ml.html -
zubii wrote:Moim zdaniem czytając Twoje posty decyzja już zapadła widzę że chcesz CC więc nie przekonuje nas tylko siebie.
No też mi się zdaje, że skończy się na tym CC i staram się teraz szukać jak najwięcej plusów na szybko i podnoszą mnie na duchu Wasze posty, że szybko doszłyście do siebie... Mój mąż i moja mama są baardzo za tym CC, czuję jakąś presję... Niby to moja decyzja, ale mam takie obawy, że jak spróbuję SN a nie daj Bóg coś będzie nie tak to będę czuła się winna za to mam trochę wyrzuty sumienia, że brakuje mi asertywności w takiej sprawie
Ja będę się pakować jak przyjdzie Gemini, ale też nie chcę przesadzać z ilością rzeczy. Do mnie raczej ktoś podjedzie, więc będzie można dowieźć.08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Justaw wrote:Polecam Purelan :)z tego co pamietam, to czysta lanolina.
A ja polecam bepathen baby (tak, ten sam co do pupy dziecka) - nie trzeba go zmywać do karmienia - lub po prostu smarowanie własnym pokarmem (działa cuda, serio).
Milenka11, "klapki z gołą babą" znalazłam, przetrząsnąwszy całe allegro. Specjalnie szukałam w internecie jakichś fajnych japonek, które poprawią mi humor w szpitalu i znalazłam. Może później pstryknę zdjęcie i Wam pokażę.
Shelby, zdróweczka! Pilnuj, żeby się nie odwodnić. Może przejdź się do lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 16:16
Cameline lubi tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:No też mi się zdaje, że skończy się na tym CC i staram się teraz szukać jak najwięcej plusów na szybko i podnoszą mnie na duchu Wasze posty, że szybko doszłyście do siebie... Mój mąż i moja mama są baardzo za tym CC, czuję jakąś presję... Niby to moja decyzja, ale mam takie obawy, że jak spróbuję SN a nie daj Bóg coś będzie nie tak to będę czuła się winna za to mam trochę wyrzuty sumienia, że brakuje mi asertywności w takiej sprawie
Ja będę się pakować jak przyjdzie Gemini, ale też nie chcę przesadzać z ilością rzeczy. Do mnie raczej ktoś podjedzie, więc będzie można dowieźć.
Przykra sytuacja. A nie będzie Ci żal za jakiś czas, że nie spróbowałaś naturalnie? Nie powinnaś ulegać presji, tylko kierować się sercem i intuicją. Urodzenie dziecka to mimo wszystko piękne przeżycie, dające poczucie mocy. Jeśli są wskazania medyczne do cc, to trudno, lecz jeśli masz wybór, zastanów się jeszcze.Zorganizowana:) lubi tę wiadomość
-
Na mojej szkole rodzenia bardzo pilnują, żeby nie mówić marek produktów, mówią tylko ile ma być czego w składzie, a linomag trzeba zmywać do karmienia? Pupkę bepanthenem przy każdej pieluszce smarować? Pytania z serii głupie, ale nigdy nie zajmowałam się noworodkiem, niemowlaki i starszaki w ilościach hurtowych, umiem nawet umyć roczniakowi pupę i przewinąć bez budzenia go ale noworodek?
-
Zubii mam małą paczkę pampersów tych białych. Dodałam chusteczki do torby dziecka, 3 komplety ubranek, 2 pieluszki tetrowe, 1 flanelowa i rożek bo trzeba. Z kosmetyków tylko linomag i wszystko.
Zawsze mam minimum.
W mojej tej niby minimum a podkłady zmieścić się nie chciały. Kosmetyki mam w dużych opakowaniach bo liczę że będę tu miesiąc (nie biorę pod uwagę wcześniaka , dobre nastawienie to podstawa).
Niby było miejsce ale jak dołożyłam kubek, wode, sok, papier toaletowy to już pełna.
Do mnie codziennie jezdzic nie beda i teraz też nie jeżdzą. Mąż codziennie jest w domu dopiero ok.17.30, niż zje i dojedzie byłoby za późno. Dodatkowo córką się zajmuje.
Mama ma auto tylko wtedy, kiedy tata nie jest w pracy czyli co 3 dni.
Mogą mi coś dowieźć ale to nie na już.
Ja za fb nie przepadam, forum jest czytelniejsze dla mnie ale kwestia gustu i przyzwyczajenia. Ale dołączę oczywiście. Szkoda że tego forum nie można zrobić zamkniętego.
Mi posty nie przeszkadzają ale po porodzie będzie pewnie masa zdjęć i szkoda by miały dostać się w niepowołane ręce.zubii lubi tę wiadomość
-
Kinga ja zazdroszczę, że masz wybór bo sama marzę o Sn. Ale tak jak mówię, wybór należy do Ciebie.
Annie pisałaś kiedyś o teście na GBS. Ja znalazłam coś takiego i zamówiłam, mam nadzieję, że zdążę bo ma przyjść dopiero za tydzień więc pewnie wyniki będę miała przed samym terminem
https://www.strepelle.com/
Daniel
-
Marcia dopiero dziś łóżeczko? Mi szło jeden dzień. Daj znać jakie jest jak rozłożysz bo ja miałam w kartonie jeszcze a teraz go zobaczę dopiero z Matyldzią na rękach
I z tego co wiem to jeśli jest wartstwa kokosowa w materacach to po to by niemowlak na niej spał bo twardsza strona, a nie na szczebelki.zubii lubi tę wiadomość