Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zubii wrote:Gumowe tylko ? No a jaka pójdziesz w nich pod prysznic to w czym po będziesz chodzić ? Ja miałam japonki pod prysznic i zwykle kapcie do chodzenia po prysznicu.
Nie do mnie pytanie, ale odpowiem na niePo prysznicu japonki wystarczy z grubsza osuszyć jakimś papierem i tyle. Tak robiłam poprzednio i teraz też zamierzam - a mam nietuzinkowe, czarne z subtelnym aktem młodej kobiety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 16:09
Milenka~11, espoir, różowo, Lisa85 lubią tę wiadomość
-
skąd takie klapki z gołą babą dorwałaś? ja też tylko japonki planuję, i nie biorę szlafroka, bo mam te koszule, mogą być dwufunkcyjne, z tym, że do mnie nikt nie przyjdzie, bo rodzę w innym mieście i będę miała przenośną szafę w bagażniku, popakowaną w oznaczone reklamówki. Jeszcze nie znalazłam noclegu dla męża, bo jak tu coś rezerwować,kiedy nie wiadomo na kiedy. To mnie trochę stresuje. Ubranka dla dzidka wezmę tylko czapkę i niedrapki,bo mu specjalnie uszyłam. Na wyjście swoje. Sobie sukienkę na wyjście z milk&love i trampki, jak da radę to w niej też pojadę i już.
-
perfectangel85 wrote:Do tamtum rosa polecam spryskiwacz do kwiatów. Można sobie rozrobic i potem wygodnie psikac roztworem. Ja robiłam tak w szpitalu i potem jeszcze w domu przy każdym siusiu i zmianie podkładu.
Albo rozrobić choćby już w szpitalu w butelce z dzióbkiem po wodzie - też się sprawdza
-
Mi tez nie dziala link do fb
a jak ta grupa sie dokladnie nazywa moze tak znajde
Te upaly mnie wykoncza doslownie. Jak sie zrobilo chlodniej to czulam sie super i brzuch byl miekki, moglam wiecej sie ruszac, a teraz znowu twardnieje kilka razy na godzine i to klucie w szyjceoby do soboty zobaczymy co lekarz powie, no i ma sie ochlodzic
-
Ja też się staram zapakować do szpitala jak najbardziej minimalistycznie jak się da. W kosmetyczce co się dało mam w wersjach mini, 3 koszule (jedna do porodu), szlafrok, majtki siateczkowe, wkładki laktacyjne. Podkłady zapewnia szpital. Dla Młodej pampersy, dwie małe pieluszki tetrowe, jeden otulacz. Na wszelki wypadek w torebeczce strunowej wezmę ze dwa zestawy ubranek, bo podobno te szpitalne bywają w opłakanym stanie. Klapki biorę jedne, prysznicowe - po kąpieli można je przecież szybko wysuszyć ręcznikiem papierowym.
A wiecie, że Tantum Rosa robią teraz też już w płynie? Nie trzeba rozrabiać saszetek z wodą. Chcę takie kupić. https://www.aptekagemini.pl/tantum-rosa-5-butelek-po-140ml.html -
zubii wrote:Moim zdaniem czytając Twoje posty decyzja już zapadła widzę że chcesz CC więc nie przekonuje nas tylko siebie.
No też mi się zdaje, że skończy się na tym CC i staram się teraz szukać jak najwięcej plusów na szybko i podnoszą mnie na duchu Wasze posty, że szybko doszłyście do siebie... Mój mąż i moja mama są baardzo za tym CC, czuję jakąś presję... Niby to moja decyzja, ale mam takie obawy, że jak spróbuję SN a nie daj Bóg coś będzie nie tak to będę czuła się winna za tomam trochę wyrzuty sumienia, że brakuje mi asertywności w takiej sprawie
Ja będę się pakować jak przyjdzie Gemini, ale też nie chcę przesadzać z ilością rzeczy. Do mnie raczej ktoś podjedzie, więc będzie można dowieźć.08.09.2017 - Staś
24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
18.05.2020 - Lilka i Nelka
konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej -
Justaw wrote:Polecam Purelan :)z tego co pamietam, to czysta lanolina.
A ja polecam bepathen baby (tak, ten sam co do pupy dziecka) - nie trzeba go zmywać do karmienia - lub po prostu smarowanie własnym pokarmem (działa cuda, serio).
Milenka11, "klapki z gołą babą" znalazłam, przetrząsnąwszy całe allegro. Specjalnie szukałam w internecie jakichś fajnych japonek, które poprawią mi humor w szpitalu i znalazłam. Może później pstryknę zdjęcie i Wam pokażę.
Shelby, zdróweczka! Pilnuj, żeby się nie odwodnić. Może przejdź się do lekarza?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2017, 16:16
Cameline lubi tę wiadomość
-
Kinga13 wrote:No też mi się zdaje, że skończy się na tym CC i staram się teraz szukać jak najwięcej plusów na szybko i podnoszą mnie na duchu Wasze posty, że szybko doszłyście do siebie... Mój mąż i moja mama są baardzo za tym CC, czuję jakąś presję... Niby to moja decyzja, ale mam takie obawy, że jak spróbuję SN a nie daj Bóg coś będzie nie tak to będę czuła się winna za to
mam trochę wyrzuty sumienia, że brakuje mi asertywności w takiej sprawie
Ja będę się pakować jak przyjdzie Gemini, ale też nie chcę przesadzać z ilością rzeczy. Do mnie raczej ktoś podjedzie, więc będzie można dowieźć.
Przykra sytuacja. A nie będzie Ci żal za jakiś czas, że nie spróbowałaś naturalnie? Nie powinnaś ulegać presji, tylko kierować się sercem i intuicją. Urodzenie dziecka to mimo wszystko piękne przeżycie, dające poczucie mocy. Jeśli są wskazania medyczne do cc, to trudno, lecz jeśli masz wybór, zastanów się jeszcze.Zorganizowana:) lubi tę wiadomość
-
Na mojej szkole rodzenia bardzo pilnują, żeby nie mówić marek produktów, mówią tylko ile ma być czego w składzie, a linomag trzeba zmywać do karmienia? Pupkę bepanthenem przy każdej pieluszce smarować? Pytania z serii głupie, ale nigdy nie zajmowałam się noworodkiem, niemowlaki i starszaki w ilościach hurtowych, umiem nawet umyć roczniakowi pupę i przewinąć bez budzenia go ale noworodek?
-
Zubii mam małą paczkę pampersów tych białych. Dodałam chusteczki do torby dziecka, 3 komplety ubranek, 2 pieluszki tetrowe, 1 flanelowa i rożek bo trzeba. Z kosmetyków tylko linomag i wszystko.
Zawsze mam minimum.
W mojej tej niby minimum a podkłady zmieścić się nie chciały. Kosmetyki mam w dużych opakowaniach bo liczę że będę tu miesiąc (nie biorę pod uwagę wcześniaka, dobre nastawienie to podstawa).
Niby było miejsce ale jak dołożyłam kubek, wode, sok, papier toaletowy to już pełna.
Do mnie codziennie jezdzic nie beda i teraz też nie jeżdzą. Mąż codziennie jest w domu dopiero ok.17.30, niż zje i dojedzie byłoby za późno. Dodatkowo córką się zajmuje.
Mama ma auto tylko wtedy, kiedy tata nie jest w pracy czyli co 3 dni.
Mogą mi coś dowieźć ale to nie na już.
Ja za fb nie przepadam, forum jest czytelniejsze dla mnie ale kwestia gustu i przyzwyczajenia. Ale dołączę oczywiście. Szkoda że tego forum nie można zrobić zamkniętego.
Mi posty nie przeszkadzają ale po porodzie będzie pewnie masa zdjęć i szkoda by miały dostać się w niepowołane ręce.zubii lubi tę wiadomość
-
Kinga ja zazdroszczę, że masz wybór bo sama marzę o Sn. Ale tak jak mówię, wybór należy do Ciebie.
Annie pisałaś kiedyś o teście na GBS. Ja znalazłam coś takiego i zamówiłam, mam nadzieję, że zdążę bo ma przyjść dopiero za tydzień więc pewnie wyniki będę miała przed samym terminem
https://www.strepelle.com/
Daniel
-
Marcia dopiero dziś łóżeczko? Mi szło jeden dzień. Daj znać jakie jest jak rozłożysz bo ja miałam w kartonie jeszcze a teraz go zobaczę dopiero z Matyldzią na rękach
I z tego co wiem to jeśli jest wartstwa kokosowa w materacach to po to by niemowlak na niej spał bo twardsza strona, a nie na szczebelki.zubii lubi tę wiadomość