Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySuri_ wrote:Z tego co pamiętam to jesteśmy w tym samym tyg i dniu ciąży. W takim razie chyba nie mam co się nastawiać, że jutro zobaczę serduszko. Może chociaż malutkiego zarodka uda się dostrzec
-
Bacardi90 wrote:A jak u Was ze skórą? Bo mnie straszliwie swędzi od hormonów i muszę się bardzo grubo smarować. Podobno trzeba uważać na wit. A w kosmetykach bo jest szkodliwa szczególnie w I trym. tak?
Lepszy b-karoten:) -
nick nieaktualnyfarmaceutka77 wrote:Bardziej bym uważała na retinoidy zazywane w suplementach:) choc wit A z maści tez sie w miare wchlania:) ogolnie to ta witamina potrafi narobic krzywdy ale w postaci retinoidow...
Lepszy b-karoten:)
Jak brałam przed ciążą Falvit kobieta który zawiera wit. A to w ciąży mogę go stosować czy nie? Pytam bo mi się Femibion kończy a jednego opakowania zamawiać z PL to mi się nie opłąca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 17:17
-
nowamamusia wrote:Izabell2016 cieszę się, że już nie ma plamień. A cos ci więcej mówił o tym progesteronie? Bo to ten gin co ci nie zalecil brać tego Progesteronu?
Tak to ten lekarz. Kazał mi nadal brać Duphaston i Luteinę ale tłumaczył mi ze nie sensu mierzyć progesteronu bo zeby mi wyszedł lepszy wynik na badaniu krwi to musiałabym brać 50 tabletek dziennnie. Mówił ze Duphaston nie podniesie mi progesteronu ale podtrzyma ciąże.....
Co kraj to obyczaj ... kazdy lekarz mówi inaczejMika -
Izabell2016 wrote:Tak to ten lekarz. Kazał mi nadal brać Duphaston i Luteinę ale tłumaczył mi ze nie sensu mierzyć progesteronu bo zeby mi wyszedł lepszy wynik na badaniu krwi to musiałabym brać 50 tabletek dziennnie. Mówił ze Duphaston nie podniesie mi progesteronu ale podtrzyma ciąże.....
Co kraj to obyczaj ... kazdy lekarz mówi inaczejIzabell2016 lubi tę wiadomość
-
Suri_ wrote:Z tego co pamiętam to jesteśmy w tym samym tyg i dniu ciąży. W takim razie chyba nie mam co się nastawiać, że jutro zobaczę serduszko. Może chociaż malutkiego zarodka uda się dostrzec
Suri ja według belly mam 5t +4, ale tak najprawdę nigdy na 100% nie wiadomo kiedy była owulacja itd inuktitut to dokładnie dzień ciąży, ile ma płód....
Suri a Ty dokładnie w którym dniu ciąży jesteś? Jak u Ciebie Beta HCG?
Mika -
Dziewczyny bo jade właśnie do apteki, smarujecie się już czymś na rozstępy? Ja mam skłonność do powstawania blizn i rozstępów wiec chyba się już zaczne smarować. Od razu mówie że oliwka odpada bo jade do pracy na 7 i nie będę wstawać godz wcześnie żeby się wchłoneło. I czy któras cierpi na migreny? Co mogę przeciwbólowego kupić w razi ataku
-
nick nieaktualnyAniaMania wrote:Dziewczyny bo jade właśnie do apteki, smarujecie się już czymś na rozstępy? Ja mam skłonność do powstawania blizn i rozstępów wiec chyba się już zaczne smarować. Od razu mówie że oliwka odpada bo jade do pracy na 7 i nie będę wstawać godz wcześnie żeby się wchłoneło. I czy któras cierpi na migreny? Co mogę przeciwbólowego kupić w razi ataku
-
Bacardi90 wrote:o rany to teraz mnie czeka sprawdzanie wszystkich kosmetyków? masakra
Jak brałam przed ciążą Falvit kobieta który zawiera wit. A to w ciąży mogę go stosować czy nie? Pytam bo mi się Femibion kończy a jednego opakowania zamawiać z PL to mi się nie opłąca. -
nick nieaktualny
-
AniaMania wrote:Dziewczyny bo jade właśnie do apteki, smarujecie się już czymś na rozstępy? Ja mam skłonność do powstawania blizn i rozstępów wiec chyba się już zaczne smarować. Od razu mówie że oliwka odpada bo jade do pracy na 7 i nie będę wstawać godz wcześnie żeby się wchłoneło. I czy któras cierpi na migreny? Co mogę przeciwbólowego kupić w razi ataku
Na migreny można spokojnie stosować APAPMika -
Dziewczyny do nawilżania skóry to bardzo polecam olej kokosowy. Wystaczy do wody w wannie wrzucić dużą łyżkę oleju kokosowego, a po wyjściu z wanny skóra bedzie pięknie nawilżona bez konieczności smarowania sie! Mąż kupił mi jakiś czas temu kilka słoików. Olej można kupić w lidlu czy biedronce, jest najtańszy ok 10 zł spory słoik. Nie polecam kupowania w sklepach kosmetycznych bo tak kupiłam pierwszy raz i za 200 ml zapłaciłam 20 zł
Suri_, nowamamusia, Gosiaczek lubią tę wiadomość
Mika -
nick nieaktualny
-
AniaMania wrote:Dziewczyny bo jade właśnie do apteki, smarujecie się już czymś na rozstępy? Ja mam skłonność do powstawania blizn i rozstępów wiec chyba się już zaczne smarować. Od razu mówie że oliwka odpada bo jade do pracy na 7 i nie będę wstawać godz wcześnie żeby się wchłoneło. I czy któras cierpi na migreny? Co mogę przeciwbólowego kupić w razi ataku
-
Witam nowe mamusie i te stare też
Nie było mnie dziewczynki bo jakaś "zimowa depresja" mnie złapała. Nic nie cieszy, ciąży jakoś nie dopuściłam do mózgu i tak zakwitłam na kanapie
Wczoraj cholernie ciężki wieczór, nasz psiak dostał takiej reakcji uczuleniowej po szczepieniu że puchnął w oczach mąż w pracy, ja w panice i tyle szczęścia że koleżanka pojechała ze mną do weta bo sama w tej śnieżycy to chyba bym w godzinę nie przeszła tych 2km... niestety zastrzyk na odczulenie nie pomógł i puchł dalej i to bardzo, męczył się cholernie cały wieczór i noc w stresie. Dawno tyle nerwów i stresu nie przeszłam
a mimo to mam chyba siłacza w brzuszku bo dziś gin potwierdził bije i ma się dobrze dokładnie 6t0d
niestety gin dziwny - nie podał żadnych wymiarów i muszę wrócić do swojego z kiepskim sprzętem i daleko ale przynajmniej mu ufam i się dogadujemy
Tak więc poproszę o serduszko na pierwszej stronie przy moim nicku kolejna wizyta już we wtorek bo u mojego, o tym nawet mu nie powiemSuri_, Bacardi90, nowamamusia, Dreamy, Biedronka7 lubią tę wiadomość
IVF MAJ 2016 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka
14.08.2016 ;( żegnaj synku
krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01
Bruno 18.07.2017
krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn
Aleks 5.04.2019 -
Izabell2016 wrote:Suri ja według belly mam 5t +4, ale tak najprawdę nigdy na 100% nie wiadomo kiedy była owulacja itd inuktitut to dokładnie dzień ciąży, ile ma płód....
Suri a Ty dokładnie w którym dniu ciąży jesteś? Jak u Ciebie Beta HCG?
Tak jak suwaczek wskazuje. Początek 7 tygodnia. 6t+0.
Mam ustawione od ostatniej @ 1.12. Daty owulacji też nie jestem dokładnie pewna.
Bety nie robiłam wcale
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2017, 17:58