X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iza776 wrote:
    Urodziłam w 1h od wejścia na porodowke :-)
    Iza jesteś mistrz!nie pobijemy Twojego rekordu;-) gratulacje , serdeczności i najlepsze życzenia dla Was.

dqpri09k6uedld97.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milenka czy ktoś tam inny, może wkleicie znowu listę rozpakowanych i dopiszecie Ize? Teraz te porody będą częste :)

Gosia1989, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh dużo było tego.
    Majju może to już? Bo coś mówili, że tak się może "nieswoiście" zaczynać.
    Bóle w pachwinie mam od dwóch miesięcy o od tygodnia biodra bolą, leżeć się nie da. Piszę jedną ręką, bo mój luby gotuje, i właśnie zepsuł blender, a teraz próbuje skręcić maszynkę do mięsa, ehhh dzisiaj chyba kartofelki suche...
    Jestem trochę wykończona, ale przeszczęśliwa, bo wczoraj miałam imprezkę niespodziankę od dziewczyn z pracy, pięknie nie było jak w jakiej Ameryce. Jeszcze jestem w szoku jak mnie wkręciły, na lody i kawę miałyśmy iść. Tak się nażarłam, że całą noc zgaga, ale nic to.
    Zaraz mu chyba krzywdę zrobię i sam pójdzie w kotlety...chłopy
    do lidla wybieram się po hippa i body może i pościel do łóżeczka, bo jest bardzo dobra jakosc tych tkanin, mówię o bawełnie, nie korze, itp.
    miłej niedzieli, idę ratować obiad.

zubii lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka mój synek używa pieluch z Lidla, dla mnie są spoko, cienkie, nie śmierdzą i się nie zbrylaja. Używamy ich na dzień na noc zielony pampers.
    Nam niestety Dada nie podeszła, po nich cała pupa czerwona :( a szkoda bo biedre mam pod blokiem.

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratulacje!! Buziaki dla coreczki :)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal to straszne... nawet bym nie pomyślała, ze mozna sie tak zadlawic jedzeniem... matko boska. Bez świadomości ? W sensie roślinka? Jejkuu.. czlowiek na kazdym kroku musi sie pilnowac, jakis mlody gość?

16udvfxmplx8ab54.png
  • Ja86 Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza gratulacje i zdrowka dla was!!!!

0d1yskjosr8efb7s.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiekszosc z Was juz niedlugo porody, ja dopiero koniec wrzesnia bleeee :p 6 tyg do teeminu i jeszcze przenosze pewnie :p zanim urodze to forum padnie :p tak bylo na wczesniejszym, ze jak juz maluchy sie pojawily to malo kto pisal.

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • majju Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal współczuję przeżyć :( Zamiast rozrywki miałaś horror.
    Milenka to chyba jeszcze nie to bo ani czoła, ani wód, ani porządnych skurczy. U mnie też dziś M. w kuchni, czuję że smaży kacze cycki. Nie zjem dziś obiadu bo sam zapach mnie odrzuca. Szybciej sobie kebaba zamówię...

qdkkqps67blqh0e0.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli ktoras z Was cos jeszcze wie o tych pampersach z lidla to dajcie znac bo bym jutro moze po nie podjechala jesli one sa tego warte:)

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • setti Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izka, gratulacje! Super, że wszystko dobrze się skończyło! Zdążyli Cię w końcu podpiąć pod oxy? ;)

Natalka1988, toujursy to moje ulubione pieluchy :) a na drugim miejscu dada z biedry

Rusałko, o jakim specyfiku pisałaś??? Zupełnie sobie nie przypominam...

Jutro wybieram się na wesele, ale nie wiem, ile skorzystam, bo coś mnie rwa kulszowa bierze :/ Mam nadzieję, że na dobre rozłoży mnie dopiero za dwa dni. Chciałabym jeszcze potańcować. Tak czy siak obcasów nie biorę...

Miłego dzionka!

jgf871u.png

t6748sh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weal wrote:
    Mam to samo z humorkami. Ciągle w sumie chce mi się płakać i mało co mnie cieszy. Pomyślcie jakiego trzeba mieć pecha, chłopak wczoraj wziął mnie na mecz żebym się odstresowala i rozerwala to w połowie meczu gość na trybunie zadlawil się kielbasa i praktycznie udusil na moich oczach , nie chciałam tam iść z racji że i tak niewiele bym pomogla ale w końcu myślę jestem pielęgniarka mój obowiązek poszłam w sumie nic nie pomogłam bo co zrobię z tym brzuchem dostałam tylko trzęsiawki z bezsilności i przez godzinę się nie mogłam ogarnąć i jeszcze się bałam że urodze. Reanimowali to 40min , w końcu przywrocili krążenie ale co z tego jak gość na 90% będzie do końca życia bez świadomości. Po tym wszystkim stwierdziłam że muszę sobie wszystkie algorytmy 1 pomocy przy niemowlaku powiesić na ścianie bo niby człowiek medyczny a jak coś się dzieje to nie wie jak się nazywa .
    To rzeczywiście pech że akurat musiałaś trafić na taką sytuację. Szczerze współczuję. Jak znajdziesz jakiś fajny schemat albo filmik z pierwszej pomocy niemowlakom to podziel się nim z nami:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Wiekszosc z Was juz niedlugo porody, ja dopiero koniec wrzesnia bleeee :p 6 tyg do teeminu i jeszcze przenosze pewnie :p zanim urodze to forum padnie :p tak bylo na wczesniejszym, ze jak juz maluchy sie pojawily to malo kto pisal.
    Mam ambitny zamiar kibicować tu wszystkim do końca nawet po własnym porodzie więc się nie obawiaj:) zresztą nasze forum nadzwyczaj żywotne jest i jestem pewna że długo będzie na chodzie:)

baassiia, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

• poppy Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weal - ja piernicze - być świadkiem czegoś takiego! To przerażające!

Moi pojechali w odwiedziny, a ja leżę sobie dalej.
    Pomimo leżenia od kilku dni - dziś czuję syneczka strasznie nisko! Źle mi się chodzi i siedzi. Cały czas czuję wtedy ucisk w dole brzucha i w pachwinach.

qb3chdgezj308xv3.png
  • natalka1988 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak Wy ale ja mam zamiar caly czas sie udzielac nawet po porodzie:) chyba tym bardziej, bo corka ma skonczone 7 lat i duzo nie pamietam, duzo sie pozmienialo i bede na pewno w niektorych kwestiach potrzebowac porady i przypomnienia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 14:29

Gosia1989, zubii, perfectangel85, espoir, Lisa85 lubią tę wiadomość

c55f9n73kpn1w4lp.png
    iv09gu1r1ihk0beb.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Ja tez po porodzie mam zamiar się udzielac i na forum i na FB :p Więc sama nie zostaniesz :)

Gosia1989, espoir lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • weal Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gość z 50lat , jadł kiełbasę i był a akurat jakas akcja i krzyknął i miał mega pecha się tak zadlawic 3 minuty siny jak burak .. dramat. Bardzo długo to reanimowali więc na bank już dawno uszkodzenie mózgu, pewnie roslinka do końca życia.. straszne. Najgorsze było dla mnie to że dzieci tam stały i nikt ich stamtąd nie wziął! Rodzice to traktowali chyba jak atrakcje o.O

Gosia1989 lubi tę wiadomość

• weal Ekspertka

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam zamiar zostać na forum po porodzie, tymbardziej że mam termin na 01.09 więc będę Wam kibicować w rozpakowywaniu :))) śmieszne, bo mój chłopak już tak przerażony że zamontował fotelik w aucie (nie wiem po co ) a każdy telefon odemnie odbiera słowami " zaczęło się ?!?!?! " a ja jakoś luz w sumie , nawet jak coś zaboli to się cieszę że to już:D szyjka dluuuga zamknięta więc chyba na szybkie rozwiązanie się nie zapowiada chociaż to różnie bywa.

Iza , gratuluję, nie zazdroszczę przeżyć przed ale zazdroszczę samego porodu:*

Gosia1989 lubi tę wiadomość

• zubii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Patrząc na to co tu się już od końca lipca dzieje to max do polowy września 99% będzie już rozpakowanych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2017, 14:47

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja z synem mialam na polowe grudnia a urodzilam ostatnia... W styczniu xD

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
‹‹ 1119 1120 1121 1122 1123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ