X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • ⚘Kwiatuszek Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    Dziewczyny, uświadomcie mnie proszę, jak lekarze stwierdzają, że wody się sączą? jak oni to badają?
    Polewaja bieliznę, wkładkę roztworem. Jeśli to wody płodowe zabarwia się na zielono, jeśli nie to na żółto. Do tego na fotelu lekarz palcami dotyka pęcherza płodowego i sprawdza czy jest wyciek i trzecia opcja wziernik i też go Polewaja czy się zabarwi. Takie było u mnie badanie w kierunku prawdopodobnego saczenia wód.
    Na szczęście nie potwierdzono ale kazali pić min 3l by uzupełnić bo AFI z 14 zeszło do 8 i jest póki co w normie ale do kontroli.

espoir lubi tę wiadomość

f2w3rjjg6yok4fb8.png
    <3
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Lisa85, ale miałaś przy tym skurcze? Ja po niecałej godzinie od tego pęknięcia i chluśnięcia byłam na izbie przyjęć i miałam już takie skurcze, że mnie zginało w pół, nie byłam w stanie czytać papierów i się podpisać. ;) Mąż wypełnił, a ja zrobiłam jakiegoś gryzmoła. ;)
    Nie miałam. Ja w ogóle ich nie miałam. Tylko jak byłam do oksytocyny podłączona to je czułam, a jak mnie odłączali to wszystko się wyciszało. Tak przez 4 dni.

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Lisa85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 22:32

Lunka, Cameline, espoir, shelby*, mkl, karm3lka, Karooolcia :), ⚘Kwiatuszek, Princesska, zubii, Bąbelek1980, Milenka~11, aswalda, baassiia, 0202oliwcia, Annie1981, Marcia1989, Bacardi90 lubią tę wiadomość

ojxe2n0alit7kw2e.png
    km5sjw4z2s29aglx.png
    5b09wn15c8ssxa0k.png
  • Karooolcia :) Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey, Hi, Hello :) ja mam za sobą ciężką noc :( Nie mogłam za cholerę zasnąć :/ Miałam jakieś dziwne myśli... U nas dziś kolejny bury i ponury dzień :( Normalnie depresji można dostać... Pozostało mi 3 dni do TP a mój maluch nadal twardo w brzuszku siedzi :P Dziś z rana zauważyłam kolejną część czopa (Jezu ile tam tego jeszcze jest??? !!!) :P Dziś wyciągnę mojego D. na długiiiii spacer, jakiś sex i może coś ruszy dalej :P Ja mogę 6 rodzić, będę w tych 5% co urodziły w terminie :P

Lisa85, Milenka~11, aswalda lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

👼 ❤ Poronienie zatrzymane 11tc
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karooolcia :) wrote:
    Hey, Hi, Hello :) ja mam za sobą ciężką noc :( Nie mogłam za cholerę zasnąć :/ Miałam jakieś dziwne myśli... U nas dziś kolejny bury i ponury dzień :( Normalnie depresji można dostać... Pozostało mi 3 dni do TP a mój maluch nadal twardo w brzuszku siedzi :P Dziś z rana zauważyłam kolejną część czopa (Jezu ile tam tego jeszcze jest??? !!!) :P Dziś wyciągnę mojego D. na długiiiii spacer, jakiś sex i może coś ruszy dalej :P Ja mogę 6 rodzić, będę w tych 5% co urodziły w terminie :P

U mnie też problemy ze snem... padnięta jestem :/ wczoraj popoludniu coś tam mnie ćmiło aż uda cierpły ale oczywiście dziś spokój. Jutro urodzinki córeczki więc może siostra postanowi wykluć się tego samego dnia... wszystko mi jedno w sumie= liczę wciąż że nie pójdę już na wizytę szóstego ...

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kochana jak ja cię dobrze rozumiem ! Te czekanie jest najgorsze...ale nie wiem czy to przypadkiem psychika też nie robi swoje i wszystko blokuje tylko jak wyluzować i o tym nie myśleć ? Oby lada chwila cos ruszyło :*

U nas awaria sieci nie mam neta teraz jedynie jestem u rodziców to do was zaglądam.

Stres zaczyna mnie łapać przed jutrem jedziemy na 8 trzymajcie kciuki żeby jutro zrobili cc.

Gratuluję nowych dzieciaczków !

Lisa85, aswalda, Cameline, verka, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png

Wysłany: 3 września 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii - będę trzymać kciuki aby gładko poszło jutro :*

Karmelka ja już serio nie mam siły... chciałabym aby było już po wszystkim...

I jeszcze do tego w nocy mi się śniło, ze karmiłam piersią... mojego kota!

zubii, Lisa85 lubią tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii - będę trzymać kciuki aby gładko poszło jutro :*

Karmelka ja już serio nie mam siły... chciałabym aby było już po wszystkim...

I jeszcze do tego w nocy mi się śniło, ze karmiłam piersią... mojego kota!

co za paranoje w tej głowie :D hah :D
    ja tu myślałam że drugi poród z reguły jest przed TP a to chyba nie jest regułą :p (mimo że codziennie daje z siebie wszystko, w ciągłym ruchu )

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    co za paranoje w tej głowie :D hah :D
    ja tu myślałam że drugi poród z reguły jest przed TP a to chyba nie jest regułą :p (mimo że codziennie daje z siebie wszystko, w ciągłym ruchu )

Koleżanka właśnie druga ciążę też przenosiła jak pierwsza więc rzeczywiście nie ma reguły niestety :(

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii powodzenia!A te sny to masakra jakaś, mnie znów węże oblazły.

zubii lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii kciukami za jutro!
    Dziś za Karolke, Bąbelku również powodzenia!
    A ja się w końcu wyspałam!! Z Synkiem wstaliśmy 30 minut temuu aaaaaa :D
    Dalej cała obolała jestem jakaś ale chociaż wyspana :)
    No a co do przenoszenia to u nas na wrzesniowkach 2014 jest dziewczyną która każda z trzech ciaz przenosiła kilka dni dłużej.

zubii, Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • justa. Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem już po kolejnym ktg. Pięknie piszą się skurcze przepowiadające, ale wciąż czekam na te porodowe. Jeśli do wtorku się nie zacznie, we wtorek mam się zgłosić na ktg z walizką. Przyjmą mnie na patologię w celu indukcji porodu. We wtorek będzie 6 dni poterminie z OM i 1 dzień po terminie z usg.

Trzymajcie proszę kciuki żeby poród się sam rozkręcił bo strasznie boję się indukcji.

Lisa85, shelby*, Princesska, MrsKiss, Cameline, zubii, Bąbelek1980, KasiaHaBe, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png

Wysłany: 3 września 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa - trzymam kciuki aby samo się rozkręciło :*

justa. lubi tę wiadomość

p19u9jcg3tfx7olo.png

Ignaś ❤ 11.09.2017

• shelby* Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa kciuki zaciśnięte ;)
    Weź może umyj okna czy coś; )

justa. lubi tę wiadomość

74709jcgjiz14w6b.png
  • Milenka~11 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa , ja też wspieram. Powodzenia.

justa. lubi tę wiadomość

dqpri09k6uedld97.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa oby się akcja rozkręciła ;)

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty. Gratulacje. Powodzenia z laktacja.

Zubii. Justa. Trzymam kciuki.

Karolcia. Mi też sie śniło, ze karmilam piersią kota. Czytałam, ze w taki sposób manifestuja sie obawy czy sobie poradzimy. Opieka nad kociakiem jest łatwiejsza niz nad dzieckiem, więc podświadomie w taki sposób sie uspokajamy ;)

A ja mam dzis donoszona ciążę. Kolejny krok milowy osiągnięty :)

zubii, justa., Princesska, Lisa85, Cameline, Karooolcia :) lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • poppy Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już syneczka ze sobą! Przyssal się ssak mały od razu!!! I wiecie, że zjadł?! Łykal a na koniec odbił i śpi juz 2 godzinki spokojnie.
    Nakarmię go jeszcze raz, bo o 15 idzie pod lampy z powodu żółtaczki.

Trzymam kciuki za następne w kolejce!

aswalda, Bąbelek1980, Matka Rocku, justa., MrsKiss, Princesska, Zorganizowana:), Marcia1989, Lisa85, Milenka~11, Cameline, mkl, Annie1981, KasiaHaBe, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

qb3chdgezj308xv3.png
  • perfectangel85 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję nowym mamusia :) ale już dużo rozpakowanych :) Ja mam tylko przepowiadajace ale mam jeszcze czas :)

zubii lubi tę wiadomość

ex2bi09k5z8riyq7.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam si z Wami w ciazy donoszonej☺ tak sie cieszę, ze dotrwalam ☺

zubii, Bąbelek1980, Bacardi90, MrsKiss, Princesska, justa., aswalda, Marcia1989, Lisa85, Milenka~11, Cameline, Annie1981, Karooolcia :) lubią tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
‹‹ 1243 1244 1245 1246 1247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ