X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie więc będziemy wyczekiwać razem :) a skąd jesteś?

Bacardi u Ciebie też śniegu tak mało?

Kesjaa no to jesteśmy dokładnie w tym samym miejscu. Nic konkretnego się nie dzieje, może to i lepiej. Przy synku miałam takie mdłości, że jeść musiałam co 30 min chociaż głupie jabłko czy kawałek papryki bo inaczej lądowałam nad sedesem.

Suri dziękuję i trzymam za Was kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 23:18

Annie1981 lubi tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro lecę do apteki po kwas foliowy bo się naczytałam o tym a ja nie biorę. Wszystkie już bierzecie? Na witaminy chyba poczekam co mi ginekolog zaleci.

Plastelina też mam na 16 września termin ;)

zubii, Plastelina lubią tę wiadomość

Ciąża bliźniacza dwujajowa. 30.01 - <3 <3 serduszka
    wPUap1.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori wrote:
    Jutro lecę do apteki po kwas foliowy bo się naczytałam o tym a ja nie biorę. Wszystkie już bierzecie? Na witaminy chyba poczekam co mi ginekolog zaleci.

Plastelina też mam na 16 września termin ;)

Kwas biorę od kwietnia 2016 bo się bierze go 3 miesiące przed starania mi a witaminy w II trymestrze.

Witam nowe mamusie :)

Ja dziś machnelam becik :D jak obfoce to wrzucę na stronę bo to mój pierwszy rożek jaki uszyłam do tego z wypustka ! A tym samym zaczynam ostanie 5 miesięcy szycia...

Bacardi90 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii jeśli mogę spytać jakiej maszyny używasz i ewentualnie jaką polecasz dla osoby początkującej? Chciałabym szyć, ale zawsze na ziemię ściąga mnie wybór maszyny, mogła byś pomóc?

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wracamy na Is. Koszmar jakiś. Przylecielismy z jedna podrozna i 3 malymi podrecznymi, po 8miu miesiącach wracamy z 3ema podróżnymi po 32 kg, 2 dużymi podrecznymi i podręcznym małego. Do tego wózek i maskotka slonia. Ja nie wiem jak my to zrobimy. Dobrze ze mam chustę to wózek odpadnie nam na starcie razem z podróżnymi oww

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniaaaa wrote:
    zubii jeśli mogę spytać jakiej maszyny używasz i ewentualnie jaką polecasz dla osoby początkującej? Chciałabym szyć, ale zawsze na ziemię ściąga mnie wybór maszyny, mogła byś pomóc?

Gorąco polecam silver crest z Lidla mam od roku i jest świetna ! A także singiera też w Lidlu często występuje. Mają bardzo dobre opinie. To w sumie moja druga maszyna ale jak na razie najlepszą.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie nowe mamusie! :D

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • zubii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Jutro wracamy na Is. Koszmar jakiś. Przylecielismy z jedna podrozna i 3 malymi podrecznymi, po 8miu miesiącach wracamy z 3ema podróżnymi po 32 kg, 2 dużymi podrecznymi i podręcznym małego. Do tego wózek i maskotka slonia. Ja nie wiem jak my to zrobimy. Dobrze ze mam chustę to wózek odpadnie nam na starcie razem z podróżnymi oww

O właśnie jaką masz chustę ?

Dacie radę :* moja znajoma lata z córkami 3l i 1,5l wózek duża walizka i podręczny !

mnk lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Saori Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Byłam na Islandii z zeszłym roku ale tylko parę dni. Pięknie tam jest :D
    Powodzenia z tymi bagazami ;)

mnk lubi tę wiadomość

wPUap1.png
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Gorąco polecam silver crest z Lidla mam od roku i jest świetna ! A także singiera też w Lidlu często występuje. Mają bardzo dobre opinie. To w sumie moja druga maszyna ale jak na razie najlepszą.

No ja właśnie myślałam nad którąś z tych dostępnych w Lidlu, ale zastanawiałam się jak z jakością szycia. Dziękuję za podpowiedź, będę szukać tej jedynej, wymarzonej wśród Silver Crest na początek :)

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    O właśnie jaką masz chustę ?

Dacie radę :* moja znajoma lata z córkami 3l i 1,5l wózek duża walizka i podręczny !

Haha dzieki za wsparcie!:D mamy jedna tule ale nosidlo i 3 z LF bo reszty sie pozbylam jak narazie. Kolkowa z merino, jedna len i bawelna a trzecia sama bawelna ktora byla jako pierwsza ;)

Julia2015 lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori dzieki. Prawda, Islandia jest piekna, ale trzeba wybrac sie 2 razy, w zimę i lato, jest konkret! 2 pory roku i 2 inne klimaty jesli chodzi o krajobraz i zwiedzanie :)

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Haha dzieki za wsparcie!:D mamy jedna tule ale nosidlo i 3 z LF bo reszty sie pozbylam jak narazie. Kolkowa z merino, jedna len i bawelna a trzecia sama bawelna ktora byla jako pierwsza ;)

To teraz mi powiedz która kiedy używasz i jaka polecasz na początek powiedzmy żeby służyła mi po domu :)

mnk lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Saori Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Saori dzieki. Prawda, Islandia jest piekna, ale trzeba wybrac sie 2 razy, w zimę i lato, jest konkret! 2 pory roku i 2 inne klimaty jesli chodzi o krajobraz i zwiedzanie :)
    Od dawna tam mieszkasz? Albo tam jest tak dużo Polaków albo tylko my mieliśmy takie szczęście. W ciągu 5 dni 3 razy trafiliśmy przypadkowo na kogoś kto umiał j.polski :D

mnk lubi tę wiadomość

wPUap1.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    To teraz mi powiedz która kiedy używasz i jaka polecasz na początek powiedzmy żeby służyła mi po domu :)

Kolkowa na szybkie wyjścia, nosidlo albo chusta na dłuższe spacery albo po domu. Dla noworodka na początek 100% bawelny albo bawelna z bambusem. I pasiaki dla szybszej nauki bo maja różne krawędzie i wiesz co dociagasz a zakardy nie maja dwóch różnych krawędzi :) najlepiej sprawdź Little dróg, lennylamb, pandabejbi albo natibaby. Maja duuuzo pasiakow :)

zubii lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saori wrote:
    Od dawna tam mieszkasz? Albo tam jest tak dużo Polaków albo tylko my mieliśmy takie szczęście. W ciągu 5 dni 3 razy trafiliśmy przypadkowo na kogoś kto umiał j.polski :D

Juz 5 lat będzie w czerwcu:D jest tam dużo Polaków naprawde. Niby tylko ok 11 tysięcy ale na mala wyspę kyora łącznie ma 300 tys mieszkańców to masa. Wiec idąc szczególnie centrum albo na polskiej dzielnicy zawsze usłyszysz jakies polskie słowa, zazwyczaj lacine podwórkowa:D

Saori lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnk wrote:
    Kolkowa na szybkie wyjścia, nosidlo albo chusta na dłuższe spacery albo po domu. Dla noworodka na początek 100% bawelny albo bawelna z bambusem. I pasiaki dla szybszej nauki bo maja różne krawędzie i wiesz co dociagasz a zakardy nie maja dwóch różnych krawędzi :) najlepiej sprawdź Little dróg, lennylamb, pandabejbi albo natibaby. Maja duuuzo pasiakow :)

Dziękuję :* w miescie obok są kursy z chusta i tak myślę żeby się na nie zapisać. Uczyłas się sama czy też jakiś kurs ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 23:40

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • mnk Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Dziękuję :* w miescie obok są kursy z chusta i tak myślę żeby się na nie zapisać. Uczyłas się sama czy też jakiś kurs ?

Ja z racji tego ze mieszkam kawal drogi stad to uczyłam sie sama, bez żadnych doradców. Ale polecam jak najbardziej spotkanie z doradca bo można sie zniechęcić na poczatku. Ważne jest mocne dociagniecie a jak uczysz sie sama to możesz sie bać prawdilowo dociągnąć bo masz wrażenie ze robisz krzywdę dziecku haha:D takze jak najbardziej polecam spotkanie z doradca

zubii lubi tę wiadomość

201601051762.png
    mhsvi09k6j9c3g8t.png
  • Zorganizowana:) Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy wszystkie nowe Mamusie!!!:)

Annie1981, Plastelina, nowamamusia lubią tę wiadomość

3jgxtqywnbdr5lmk.png

5889a860211f8.png
  • AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko, czy zgadzały Wam się terminy w kalendarza belly? W sensie ja mam tygonie ciąży ustawione na liczonie od owulacji bo miałam późno. W kalendarzu pokazuje mi że 23.01 moge spodziewać serducha. Czy którejś te sugestie się pokryły z rzeczywistością?

‹‹ 136 137 138 139 140 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ