X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze jestem na etapie niedowierzania. Duza radosc, kupa obaw bo maluch w domu, a jej pierwsze miesiace życia byly okropne :( straszny refluks :/ mam nadzieje, ze to dzieciatko nie bedzie tak cierpieć

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    Marcia żeby zrobić suwaczek to np na stronie suwaczki.com albo jak wpiszesz w Google suwaczki ciążowe go są różne strony ;) i potem w podpis na forum wklejasz link

Udało się! Mam i ja odliczanie ;) dzięki Kochana. No to dziewczęta życzę Nam wszystkim, aby zaden suwaczek sie nie rozsunal. ..

Bacardi90, nowamamusia, Zołzimagic, Annie1981 lubią tę wiadomość

16udvfxmplx8ab54.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zorganizowana, Pyratka, Annie1981, Baassiia i Lunka (mam nadzieję, że nikogo nie pominelam od rana) witajcie :)

U nas już po rodzinnym spotkaniu. Rodzice wiedzą.Jak to moja mama od razu się rozkleila, po niej tata, ja, mój narzeczony i potem jego rodzice :D Także ostatecznie wszyscy płakali haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 18:02

MoNaKo, Bacardi90, Gosia1989, baassiia, Annie1981, justa., Ja86, Gosiaczek lubią tę wiadomość

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989 ja mam torbiel od wielu lat (nie jest to torbiel czynnościowa), raz jest większa raz mniejsza. Lekarze ją w ciąży zawsze mierzą, ale nic z tego nie wynika. W drugiej ciąży bardzo zmalała, potem wróciła do stałych rozmiarów. Byłam chyba u 10 lekarzy, nikt z nich nie robił z tego sprawy i nie kazali mi przychodzić częściej ze względu na torbiel. Wydaje mi się całkiem prawdopodobne, że Twój doktor trochę naciąga...

Gosia1989 lubi tę wiadomość

• Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy powiedzieć rodzicom za tydzień. Na dzień babci i dziadka. Co prawda jeszcze nie będziemy po zobaczeniu serduszka, ale stwierdziliśmy że co by się nie działo to i tak już jest żywy czlowieczek i będzie zawsze ich wnukiem :)

zubii lubi tę wiadomość

2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak się ustawia ten suwaczek?

2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    Jak się ustawia ten suwaczek?
    Kliknij na suwaczek od którejś z nas to przekieruje cię na stronkę gdzie można takie zrobić . np suwaczki.com I potem musisz skopiować link i wkleić w podpisie na forum ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 19:05

<3 Stella <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Jam jest z UK, cześć :)
    Super, od razu czuję się bezpieczniej ;) Dziękuję za informacje, bo ja nie wiem zupełnie co robić ;)
    A czy można ominąć wizytę z GP i od razu umówić się z położną? Ja mam tylko 3 dni urlopu i wolałabym to zostawić na niezbędne badania i scany. Ta wizyta u GP chyba nic nie wnosi, co?

Ja już powiedziałam mojej przyjaciółce, bo mocno trzymała za mnie kciuki :) Powiedziała, że teraz razem się cieszymy a jak w razie czego coś się stanie to będziemy razem płakać i nie ma co się przejmować, że mówię tak szybko ;)
    Wie też moja siostra. Za miesiąc mamy ślub cywilny i wtedy tu do UK przylatuje moja mama i druga siostra. Chcę im wtedy powiedzieć, ale mam nadzieję, że już będę po jakimś USG :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głowa mnie tak boli.:/ Apap mogę wziąć?

<3 Stella <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlanka wrote:
    Gosia1989 ja mam torbiel od wielu lat (nie jest to torbiel czynnościowa), raz jest większa raz mniejsza. Lekarze ją w ciąży zawsze mierzą, ale nic z tego nie wynika. W drugiej ciąży bardzo zmalała, potem wróciła do stałych rozmiarów. Byłam chyba u 10 lekarzy, nikt z nich nie robił z tego sprawy i nie kazali mi przychodzić częściej ze względu na torbiel. Wydaje mi się całkiem prawdopodobne, że Twój doktor trochę naciąga...
    Dziękuję za odpowiedź. No ja też mam wrażenie, że mnie naciąga. W przypadku torbieli zazwyczaj słyszę że dziewczyny mają stawić się na kontrolę po miesiączce a ja musiałam co 5 dni na usg przychodzić ;/ teraz chyba chce zrobić to samo, w tym że zaznaczył, że wizyty w ciąży są droższe ;/

To ja przesuwam wizytę na za dwa tygodnie, tak aby było pewne serduszko. Jak coś ma się stać to i tak częstsze wizyty na tym etapie nie pomogą a tylko będę się stresować. Dziękuję, za pomoc w upewnieniu mnie we własnej decyzji :)

• justa. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowamamusia wrote:
    Głowa mnie tak boli.:/ Apap mogę wziąć?
    Możesz :)

nowamamusia lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    Lunka witaj :) Fajnie, że dołącza ktoś pod koniec września. U mnie podobnie. Wmawiać sobie, że wszystko będzie dobrze ale jednak gdzieś tam w środku są obawy i zamartwianie się

Super, mamy ten sam dzień :))

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Tak właśnie jest ale trzeba wierzyć, że będzie wszystko dobrze. Długo się staraliscie?
    I tak i nie. To 8 cykl, niestety czasowo trwało to dłużej około 1,5 roku ponieważ nie w każdym cyklu mieliśmy możliwość widzieć się w odpowiednim terminie :) Mam nadzieję, że 2017 będzie dla nas bardzo szczęśliwy <3

3jgx9jcg88a7v963.png
  • mika1987 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie wieczorkiem :) dzis bylismy na baliku z mala, myslalam ze padnie ze zmeczenia a ona mi oznajmila Mamusiu nie chce nynac:) takze maz mnie wymienil:) jutro powtarzam bete, i mam troche stresa..

nowamamusia lubi tę wiadomość

iv09krhme1fe56cn.png

f2w3rjjgc0akmsfq.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Super, od razu czuję się bezpieczniej ;) Dziękuję za informacje, bo ja nie wiem zupełnie co robić ;)
    A czy można ominąć wizytę z GP i od razu umówić się z położną? Ja mam tylko 3 dni urlopu i wolałabym to zostawić na niezbędne badania i scany. Ta wizyta u GP chyba nic nie wnosi, co?

Ja już powiedziałam mojej przyjaciółce, bo mocno trzymała za mnie kciuki :) Powiedziała, że teraz razem się cieszymy a jak w razie czego coś się stanie to będziemy razem płakać i nie ma co się przejmować, że mówię tak szybko ;)
    Wie też moja siostra. Za miesiąc mamy ślub cywilny i wtedy tu do UK przylatuje moja mama i druga siostra. Chcę im wtedy powiedzieć, ale mam nadzieję, że już będę po jakimś USG :)

Musisz się dowiedzieć jak to jest w twojej przychodni. W pierwszej ciąży musiałam iść na wizytę do GP a później do położnej. Teraz zmieniłam przychodnie i tu wystarczyło, że w recepcji powiedziałam, że zrobiłam test i od razu babka mnie wpisała do notatnika położnej, ta zadzwoniła do mnie po kilku dniach żeby się umówić na spotkanie. Kiedy planujesz powiadomić pracodawcę? Gdy już to zrobisz nie będziesz musiała brać urlopu na wizyty ciążowe. Każde takie zwolnienie z pracy trwające do 4 h jest normalnie płatne.

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka na którego września wychodzi Ci termin?

Masakra ale mnie mdli. Kto to nazwał "porannymi" mdłościami? Najgorsze jest to, że smak imbiru nie bardzo mi podchodzi.

<3 Stella <3
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Musisz się dowiedzieć jak to jest w twojej przychodni. W pierwszej ciąży musiałam iść na wizytę do GP a później do położnej. Teraz zmieniłam przychodnie i tu wystarczyło, że w recepcji powiedziałam, że zrobiłam test i od razu babka mnie wpisała do notatnika położnej, ta zadzwoniła do mnie po kilku dniach żeby się umówić na spotkanie. Kiedy planujesz powiadomić pracodawcę? Gdy już to zrobisz nie będziesz musiała brać urlopu na wizyty ciążowe. Każde takie zwolnienie z pracy trwające do 4 h jest normalnie płatne.
    Właśnie, pójdę do przychodni i się dowiem czy mogę pominąć GP :)
    Tak mi się coś wydawało, że pracodawca musi zwolnić na badania w ciąży. Ja jestem jeszcze na umowie próbnej do końca marca, dlatego najlepiej do tego terminu ich nie powiadamiać. Tyle, że to jeszcze trochę czasu i na pewno będę potrzebowała trochę wolnego na badania.
    Może jak wykorzystam te 3 dni urlopu, które mi zostały to nie będę miała wyjścia i im powiem o ciąży, żeby móc się zwolnić.
    To Ty jesteś już po pierwszej wizycie z położną? :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mika1987 wrote:
    Witajcie wieczorkiem :) dzis bylismy na baliku z mala, myslalam ze padnie ze zmeczenia a ona mi oznajmila Mamusiu nie chce nynac:) takze maz mnie wymienil:) jutro powtarzam bete, i mam troche stresa..
    Też jutro idę zbadać bete :)

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ciazy powiemy dopiero jak będzie widać brzuszek albo jak ktoś sam zapyta ;)

Tym razem w pracy biorę l4 od samego początku. Dlatego też idę tak wcześnie do lekarza.

Rusałka ty wczoraj pytałaś o psychologa. Tak, chodziłam ale miałam najlepsze wsparcie u przyjaciół i męża. Ogólnie cała rodzina bardzo to przeżywała i wszyscy smucili się razem z nami. I po paru wizytach przestałam chodzić...

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • Maniaaaa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, czy znajdzie się miejsce dla jeszcze jednej wrześniowej mamy?

Gosia1989, Dreamy, Kesjaa, Annie1981, Bacardi90, Suri_, nowamamusia, Saori, Zorganizowana:), Bąbelek1980 lubią tę wiadomość

Janek i Gaja <3
    PeRop1.png
    QyGIp1.png
    rodzinneratatuj.blogspot.com
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ