Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kesjaa wrote:Marcia żeby zrobić suwaczek to np na stronie suwaczki.com albo jak wpiszesz w Google suwaczki ciążowe go są różne strony i potem w podpis na forum wklejasz link
Udało się! Mam i ja odliczanie dzięki Kochana. No to dziewczęta życzę Nam wszystkim, aby zaden suwaczek sie nie rozsunal. ..Bacardi90, nowamamusia, Zołzimagic, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
Zorganizowana, Pyratka, Annie1981, Baassiia i Lunka (mam nadzieję, że nikogo nie pominelam od rana) witajcie
U nas już po rodzinnym spotkaniu. Rodzice wiedzą.Jak to moja mama od razu się rozkleila, po niej tata, ja, mój narzeczony i potem jego rodzice Także ostatecznie wszyscy płakali haha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 18:02
MoNaKo, Bacardi90, Gosia1989, baassiia, Annie1981, justa., Ja86, Gosiaczek lubią tę wiadomość
Stella
-
nick nieaktualnyGosia1989 ja mam torbiel od wielu lat (nie jest to torbiel czynnościowa), raz jest większa raz mniejsza. Lekarze ją w ciąży zawsze mierzą, ale nic z tego nie wynika. W drugiej ciąży bardzo zmalała, potem wróciła do stałych rozmiarów. Byłam chyba u 10 lekarzy, nikt z nich nie robił z tego sprawy i nie kazali mi przychodzić częściej ze względu na torbiel. Wydaje mi się całkiem prawdopodobne, że Twój doktor trochę naciąga...
Gosia1989 lubi tę wiadomość
-
My chcemy powiedzieć rodzicom za tydzień. Na dzień babci i dziadka. Co prawda jeszcze nie będziemy po zobaczeniu serduszka, ale stwierdziliśmy że co by się nie działo to i tak już jest żywy czlowieczek i będzie zawsze ich wnukiem
zubii lubi tę wiadomość
2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika
3.11.2018 - poronienie samoistne
2.2019 - powtórka "z rozrywki"
Owulacja jest, ciąży dalej brak
17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
Jak się ustawia ten suwaczek?2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI
9.2017 - Synuś
5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika
3.11.2018 - poronienie samoistne
2.2019 - powtórka "z rozrywki"
Owulacja jest, ciąży dalej brak
17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
19.12 - 48mIU 💙
21.12 - 109mIU/mI
23.12 - 196mIU/ml
27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
-
Pyratka4 wrote:Jak się ustawia ten suwaczek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 19:05
Stella
-
Gdziejestmieszko wrote:Jam jest z UK, cześć
A czy można ominąć wizytę z GP i od razu umówić się z położną? Ja mam tylko 3 dni urlopu i wolałabym to zostawić na niezbędne badania i scany. Ta wizyta u GP chyba nic nie wnosi, co?
Ja już powiedziałam mojej przyjaciółce, bo mocno trzymała za mnie kciuki Powiedziała, że teraz razem się cieszymy a jak w razie czego coś się stanie to będziemy razem płakać i nie ma co się przejmować, że mówię tak szybko
Wie też moja siostra. Za miesiąc mamy ślub cywilny i wtedy tu do UK przylatuje moja mama i druga siostra. Chcę im wtedy powiedzieć, ale mam nadzieję, że już będę po jakimś USG
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyOrlanka wrote:Gosia1989 ja mam torbiel od wielu lat (nie jest to torbiel czynnościowa), raz jest większa raz mniejsza. Lekarze ją w ciąży zawsze mierzą, ale nic z tego nie wynika. W drugiej ciąży bardzo zmalała, potem wróciła do stałych rozmiarów. Byłam chyba u 10 lekarzy, nikt z nich nie robił z tego sprawy i nie kazali mi przychodzić częściej ze względu na torbiel. Wydaje mi się całkiem prawdopodobne, że Twój doktor trochę naciąga...
To ja przesuwam wizytę na za dwa tygodnie, tak aby było pewne serduszko. Jak coś ma się stać to i tak częstsze wizyty na tym etapie nie pomogą a tylko będę się stresować. Dziękuję, za pomoc w upewnieniu mnie we własnej decyzji -
Dreamy wrote:Tak właśnie jest ale trzeba wierzyć, że będzie wszystko dobrze. Długo się staraliscie?
-
Annie1981 wrote:Super, od razu czuję się bezpieczniej Dziękuję za informacje, bo ja nie wiem zupełnie co robić
A czy można ominąć wizytę z GP i od razu umówić się z położną? Ja mam tylko 3 dni urlopu i wolałabym to zostawić na niezbędne badania i scany. Ta wizyta u GP chyba nic nie wnosi, co?
Ja już powiedziałam mojej przyjaciółce, bo mocno trzymała za mnie kciuki Powiedziała, że teraz razem się cieszymy a jak w razie czego coś się stanie to będziemy razem płakać i nie ma co się przejmować, że mówię tak szybko
Wie też moja siostra. Za miesiąc mamy ślub cywilny i wtedy tu do UK przylatuje moja mama i druga siostra. Chcę im wtedy powiedzieć, ale mam nadzieję, że już będę po jakimś USG
Musisz się dowiedzieć jak to jest w twojej przychodni. W pierwszej ciąży musiałam iść na wizytę do GP a później do położnej. Teraz zmieniłam przychodnie i tu wystarczyło, że w recepcji powiedziałam, że zrobiłam test i od razu babka mnie wpisała do notatnika położnej, ta zadzwoniła do mnie po kilku dniach żeby się umówić na spotkanie. Kiedy planujesz powiadomić pracodawcę? Gdy już to zrobisz nie będziesz musiała brać urlopu na wizyty ciążowe. Każde takie zwolnienie z pracy trwające do 4 h jest normalnie płatne.Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Gdziejestmieszko wrote:Musisz się dowiedzieć jak to jest w twojej przychodni. W pierwszej ciąży musiałam iść na wizytę do GP a później do położnej. Teraz zmieniłam przychodnie i tu wystarczyło, że w recepcji powiedziałam, że zrobiłam test i od razu babka mnie wpisała do notatnika położnej, ta zadzwoniła do mnie po kilku dniach żeby się umówić na spotkanie. Kiedy planujesz powiadomić pracodawcę? Gdy już to zrobisz nie będziesz musiała brać urlopu na wizyty ciążowe. Każde takie zwolnienie z pracy trwające do 4 h jest normalnie płatne.
Tak mi się coś wydawało, że pracodawca musi zwolnić na badania w ciąży. Ja jestem jeszcze na umowie próbnej do końca marca, dlatego najlepiej do tego terminu ich nie powiadamiać. Tyle, że to jeszcze trochę czasu i na pewno będę potrzebowała trochę wolnego na badania.
Może jak wykorzystam te 3 dni urlopu, które mi zostały to nie będę miała wyjścia i im powiem o ciąży, żeby móc się zwolnić.
To Ty jesteś już po pierwszej wizycie z położną?
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
mika1987 wrote:Witajcie wieczorkiem dzis bylismy na baliku z mala, myslalam ze padnie ze zmeczenia a ona mi oznajmila Mamusiu nie chce nynac:) takze maz mnie wymienil:) jutro powtarzam bete, i mam troche stresa..
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
O ciazy powiemy dopiero jak będzie widać brzuszek albo jak ktoś sam zapyta
Tym razem w pracy biorę l4 od samego początku. Dlatego też idę tak wcześnie do lekarza.
Rusałka ty wczoraj pytałaś o psychologa. Tak, chodziłam ale miałam najlepsze wsparcie u przyjaciół i męża. Ogólnie cała rodzina bardzo to przeżywała i wszyscy smucili się razem z nami. I po paru wizytach przestałam chodzić...
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
Cześć dziewczyny, czy znajdzie się miejsce dla jeszcze jednej wrześniowej mamy?
Gosia1989, Dreamy, Kesjaa, Annie1981, Bacardi90, Suri_, nowamamusia, Saori, Zorganizowana:), Bąbelek1980 lubią tę wiadomość