X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wstepnie dolacze do Was bo nie wiem czy termin bedzie na wrzesien czy na pazdziernik ;) mam nie regularne cykle ostatnio i wg kalkulatorow wychodzi na przelomie tych miesiecy. Zobaczymy jak na USG wyjdzie ;)

Nie ma pazdiernikowek poza tym na razie ;)

Ja na usg tez planuje 7-8t isc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 16:35

Dreamy, Kesjaa, Gosia1989, Bacardi90, nowamamusia, zubii, Saori, Leonore lubią tę wiadomość

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia1989 wrote:
    Niedzielna wkrętarka? ;) spokojnie! Na pewno wszystko jest w porzadku! Innej opcjii nie ma;) mnie tez piersi bolą o wiele mniej, ostatnio jeszcze z łóżka jak wstawalam to mialam wrażenie ze ktoś mi ciężarki doczepił do nich bo masakra, nawet w staniku juz spalam bo w nocy sie przekrecic nie moglam bo te ciężarki razem ze mną w ogromnym bólu na drugi bok. A od piątku ledwo ledwo, prawie juz nic, a wyobraz sobie, co ja sobie wkrecam skoro nagle mnie przestaly boles piersi i lekarz płodu nie widzi.....

Marcia "niedzielna wkrętarka"- bardzo podoba mi się to określenie i idealnie odpowiada mojemu czarnowidzenu> Na pewno zapamietam to określenie :)
    Dziękuję też za pocieszenie. A przypomnij w którym dniu byłaś na usg i kiedy teraz idziesz?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksandrazz wrote:
    Dziewczyny właśnie jak u Was z wizytami? Z córką chodzilam do gina co chwile , teraz się zastanawiam niby gin mówił żeby przyjść wcześniej na pęcherzyk ale progesteron mam dobry 45 ng/ml i tak biorę lutke z pierwszej ciąży bo ona działa też rozluzniajaco na macice. Plamien nie mam , tylko 6 dpo jednorazowo zaplamilam czerwoną krwią tylko to pewnie zagniezdzenie było. W pierwszej ciąży serce widziałam w 7 skończonym tygodniu. Czekacie na serce czy byliście też zobaczyć pecherzyk? Jestem dopiero w trakcie nadrabianina wątku :d
    Ja na pierwszej wizycie byłam szybko. Okazało się że jest odrywająca kosmówka z czego może powstać krwiak. Dostałam nakaz leżenia. Więc wczesna wziyta nie jest moim zdaniem taka zła. Zresztą ja z tych niecierpliwych :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Hej dziewczyny wstepnie dolacze do Was bo nie wiem czy termin bedzie na wrzesien czy na pazdziernik ;) mam nie regularne cykle ostatnio i wg kalkulatorow wychodzi na przelomie tych miesiecy. Zobaczymy jak na USG wyjdzie ;)

Basia witamy :D Ty już tu kiedyś napisałaś przez pomyłkę i widzisz jednak wróciłaś :D

baassiia lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, basiia witamy na wątku :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:

Hej. Kiedy miałaś ostatnia @?
    Według suwaczka mamy ten samy tydz i dzień ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 16:46

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny! To i ja się dołączam :))) wg Belly termin 25 września :) martwie sie za wczasu żeby kazdy etap byl prawidlowy ;( ale to chyba tak jest jak sie juz troche czasu czekalo na ten moment... :)

Kesjaa, Gosia1989, Fruska, Dreamy, Bacardi90, nowamamusia, zubii, Saori, Leonore lubią tę wiadomość

3jgx9jcg88a7v963.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:
    Hej Dziewczyny! To i ja się dołączam :))) wg Belly termin 25 września :) martwie sie za wczasu żeby kazdy etap byl prawidlowy ;( ale to chyba tak jest jak sie juz troche czasu czekalo na ten moment... :)
    Lunka witaj :) Fajnie, że dołącza ktoś pod koniec września. U mnie podobnie. Wmawiać sobie, że wszystko będzie dobrze ale jednak gdzieś tam w środku są obawy i zamartwianie się

Udało się w 10cs!
    hrqo3e3kq9emfgid.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zubii wrote:
    Tylko, że w moim przypadku różnica jest kolosalna i bazując na tygodniach z om powinnam już widzieć zarodek z serducho a zapewne dopiero widać pęcherzyk więc to sensu nie ma a dokładnie wiem kiedy była owulka więc wolę bazować w ten sposób :) każdy robi jak chce.
    Ja też liczę od owulacji bo miałam ją dopiero w 20 dc. Tak więc u mnie wychodzi 7 dni różnicy.
    W karcie ciąży też będę chciała mieć wpisany termin z owu inaczej pod koniec ciąży w razie opóźnienia mogą chcieć niepotrzebnie wcześniej wywoływać poród.

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia1989, Fruska, baassiia. Miło widzieć znajome twarze :)

Ja też bym chciała tam pójść na USG, żeby już serduszko widzieć, ale jeszcze nie wiem kiedy by to miało być i gdzie iść ;)

baassiia, Fruska lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Cześć dziewczyny. Wczoraj, w 14 dpo, zobaczyłam dwie kreski, więc witam się z Wami nieśmiało :)
    Mieszkam w UK, więc żadna beta nie wchodzi w grę, polegam tylko na testach i trochę się boję, że za chwilę te kreski znikną albo będzie jakieś puste jajo ;) Ta ciąża wydaje się taka nierealna :)
    W każdym razie udało mi się w 6 cs, mam 35 lat i jest to moja pierwsza ciąża :)
    Termin porodu wg OF to 23 wrzesień.
    Czy ktoś tu jest może z UK?

Jam jest z UK, cześć :)

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa wrote:
    Hej. Kiedy miałaś ostatnia @?
    Według suwaczka mamy ten samy tydz i dzień ciąży
    Hej 19/20 grudzien ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baassiia wrote:
    Hej 19/20 grudzien ;)
    Ja też 20 grudnia :) Termin mi wychodzi na 26.09. Jak wyjdzie z usg to nie wiem

Udało się w 10cs!
    hrqo3e3kq9emfgid.png
  • Marcia1989 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Marcia "niedzielna wkrętarka"- bardzo podoba mi się to określenie i idealnie odpowiada mojemu czarnowidzenu> Na pewno zapamietam to określenie :)
    Dziękuję też za pocieszenie. A przypomnij w którym dniu byłaś na usg i kiedy teraz idziesz?

Wiesz co no ostatnia @ mialam 30.11 a bylam teraz w piątek 13.01. I nie widział. .. minę miał nie za fajna, ale uspokajal oczywiście, ze wcześnie itd ale później internet zrobil swoje, no coz pozostaje czekać, jutro o 18 mam następna wizyte :) powiedział mi w piątek, ze w poniedziałek ta wizyta jest bezpłatna, sama nie wiem, co Pan Dr taki hojny; )

Laskii tak na marginesie jak ustawic ten suwaczek??? Kuzwa szukam i szukam i chyba za głupia jestem :D :D

16udvfxmplx8ab54.png
  • Gdziejestmieszko Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    Dziękuję :) Nie jestem umówiona, bo nie wiem czy już powinnam czy jeszcze czekać. Słyszałam, że tu w UK ciąża się liczy od 20 tygodnia. Nie jestem też zdecydowana czy iść do GP czy do polskiej kliniki, ale tam mam 2h jazdy.
    W ogóle czuję się zakręcona, bo w tematach staraczkowych byłam oblatana i wiedziałam co mam robić a w temacie ciąży jestem zielona ;)

Jak zrobiłaś test i jest pozytywny to musisz się zgłosić do GP, oni przekażą info o twojej ciąży do położnej. Położna powinna się z tobą spotkać ok 8 tc na wywiad o historii chorób i ewentualnie pobranie krwi do badań. Potem czekasz na listowne zaproszenie na pierwsze usg które jest dopiero między 11 a 14 tc, jest to usg genetyczne. A potem już są regularne wizyty z położną chyba co 4 tyg. 2 i ostatni skan jest między 20 a 24 tc, chyba że coś jest nie tak, ale u nas będzie wszystko dobrze :)
    Ja idę za tydzień ( będzie 6t+6d) na pierwsze usg prywatnie, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Z polskich przychodni nie korzystałam ale słyszałam bardzo skrajne opinie, no i skany prywatnie u anglików są tańsze, przynajmniej w moim mieście. Mam nadzieję, że trochę pomogłam :)

Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm <3

Aniołek 25.08.2016 [*]
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia więc nie ma co gdybyać, na szczęście wizyta już jutro. Bedzie serducho i będą łzy szczęśćia. A dr faktycznie hojny, nic tylko sie cieszyć. Trzymam kciuki i koniecznie daj jutro znać :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia żeby zrobić suwaczek to np na stronie suwaczki.com albo jak wpiszesz w Google suwaczki ciążowe go są różne strony ;) i potem w podpis na forum wklejasz link

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 17:36

Udało się w 10cs!
    hrqo3e3kq9emfgid.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:
    Tak właśnie jest ale trzeba wierzyć, że będzie wszystko dobrze. Długo się staraliscie?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • baassiia Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Basia witamy :D Ty już tu kiedyś napisałaś przez pomyłkę i widzisz jednak wróciłaś :D
    Taaak :p widocznie tak mialo byc ;)

ckaik0s3cw5dk0ny.png
    l22nhdgepv6li19g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie! rośnijcie zdrowo :)

‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ