Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny wstepnie dolacze do Was bo nie wiem czy termin bedzie na wrzesien czy na pazdziernik mam nie regularne cykle ostatnio i wg kalkulatorow wychodzi na przelomie tych miesiecy. Zobaczymy jak na USG wyjdzie
Nie ma pazdiernikowek poza tym na razie
Ja na usg tez planuje 7-8t iscWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 16:35
Dreamy, Kesjaa, Gosia1989, Bacardi90, nowamamusia, zubii, Saori, Leonore lubią tę wiadomość
-
Marcia1989 wrote:Niedzielna wkrętarka? spokojnie! Na pewno wszystko jest w porzadku! Innej opcjii nie ma;) mnie tez piersi bolą o wiele mniej, ostatnio jeszcze z łóżka jak wstawalam to mialam wrażenie ze ktoś mi ciężarki doczepił do nich bo masakra, nawet w staniku juz spalam bo w nocy sie przekrecic nie moglam bo te ciężarki razem ze mną w ogromnym bólu na drugi bok. A od piątku ledwo ledwo, prawie juz nic, a wyobraz sobie, co ja sobie wkrecam skoro nagle mnie przestaly boles piersi i lekarz płodu nie widzi.....
Marcia "niedzielna wkrętarka"- bardzo podoba mi się to określenie i idealnie odpowiada mojemu czarnowidzenu> Na pewno zapamietam to określenie
Dziękuję też za pocieszenie. A przypomnij w którym dniu byłaś na usg i kiedy teraz idziesz? -
aleksandrazz wrote:Dziewczyny właśnie jak u Was z wizytami? Z córką chodzilam do gina co chwile , teraz się zastanawiam niby gin mówił żeby przyjść wcześniej na pęcherzyk ale progesteron mam dobry 45 ng/ml i tak biorę lutke z pierwszej ciąży bo ona działa też rozluzniajaco na macice. Plamien nie mam , tylko 6 dpo jednorazowo zaplamilam czerwoną krwią tylko to pewnie zagniezdzenie było. W pierwszej ciąży serce widziałam w 7 skończonym tygodniu. Czekacie na serce czy byliście też zobaczyć pecherzyk? Jestem dopiero w trakcie nadrabianina wątku :d
-
baassiia wrote:Hej dziewczyny wstepnie dolacze do Was bo nie wiem czy termin bedzie na wrzesien czy na pazdziernik mam nie regularne cykle ostatnio i wg kalkulatorow wychodzi na przelomie tych miesiecy. Zobaczymy jak na USG wyjdzie
Ja na usg tez planuje 7-8t isc
baassiia lubi tę wiadomość
-
baassiia wrote:Hej dziewczyny wstepnie dolacze do Was bo nie wiem czy termin bedzie na wrzesien czy na pazdziernik mam nie regularne cykle ostatnio i wg kalkulatorow wychodzi na przelomie tych miesiecy. Zobaczymy jak na USG wyjdzie
Ja na usg tez planuje 7-8t isc
Według suwaczka mamy ten samy tydz i dzień ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 16:46
Udało się w 10cs!
15.02 - serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Hej Dziewczyny! To i ja się dołączam )) wg Belly termin 25 września martwie sie za wczasu żeby kazdy etap byl prawidlowy ;( ale to chyba tak jest jak sie juz troche czasu czekalo na ten moment...
Kesjaa, Gosia1989, Fruska, Dreamy, Bacardi90, nowamamusia, zubii, Saori, Leonore lubią tę wiadomość
-
Lunka wrote:Hej Dziewczyny! To i ja się dołączam )) wg Belly termin 25 września martwie sie za wczasu żeby kazdy etap byl prawidlowy ;( ale to chyba tak jest jak sie juz troche czasu czekalo na ten moment...Udało się w 10cs!
zubii wrote:Tylko, że w moim przypadku różnica jest kolosalna i bazując na tygodniach z om powinnam już widzieć zarodek z serducho a zapewne dopiero widać pęcherzyk więc to sensu nie ma a dokładnie wiem kiedy była owulka więc wolę bazować w ten sposób każdy robi jak chce.
W karcie ciąży też będę chciała mieć wpisany termin z owu inaczej pod koniec ciąży w razie opóźnienia mogą chcieć niepotrzebnie wcześniej wywoływać poród.zubii lubi tę wiadomość
-
Annie1981 wrote:Cześć dziewczyny. Wczoraj, w 14 dpo, zobaczyłam dwie kreski, więc witam się z Wami nieśmiało
Mieszkam w UK, więc żadna beta nie wchodzi w grę, polegam tylko na testach i trochę się boję, że za chwilę te kreski znikną albo będzie jakieś puste jajo Ta ciąża wydaje się taka nierealna
W każdym razie udało mi się w 6 cs, mam 35 lat i jest to moja pierwsza ciąża
Termin porodu wg OF to 23 wrzesień.
Czy ktoś tu jest może z UK?
Jam jest z UK, cześćAnnie1981 lubi tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
baassiia wrote:Hej 19/20 grudzienUdało się w 10cs!
MoNaKo wrote:Marcia "niedzielna wkrętarka"- bardzo podoba mi się to określenie i idealnie odpowiada mojemu czarnowidzenu> Na pewno zapamietam to określenie
Dziękuję też za pocieszenie. A przypomnij w którym dniu byłaś na usg i kiedy teraz idziesz?
Wiesz co no ostatnia @ mialam 30.11 a bylam teraz w piątek 13.01. I nie widział. .. minę miał nie za fajna, ale uspokajal oczywiście, ze wcześnie itd ale później internet zrobil swoje, no coz pozostaje czekać, jutro o 18 mam następna wizyte powiedział mi w piątek, ze w poniedziałek ta wizyta jest bezpłatna, sama nie wiem, co Pan Dr taki hojny; )
Laskii tak na marginesie jak ustawic ten suwaczek??? Kuzwa szukam i szukam i chyba za głupia jestem -
Annie1981 wrote:Dziękuję Nie jestem umówiona, bo nie wiem czy już powinnam czy jeszcze czekać. Słyszałam, że tu w UK ciąża się liczy od 20 tygodnia. Nie jestem też zdecydowana czy iść do GP czy do polskiej kliniki, ale tam mam 2h jazdy.
W ogóle czuję się zakręcona, bo w tematach staraczkowych byłam oblatana i wiedziałam co mam robić a w temacie ciąży jestem zielona
Jak zrobiłaś test i jest pozytywny to musisz się zgłosić do GP, oni przekażą info o twojej ciąży do położnej. Położna powinna się z tobą spotkać ok 8 tc na wywiad o historii chorób i ewentualnie pobranie krwi do badań. Potem czekasz na listowne zaproszenie na pierwsze usg które jest dopiero między 11 a 14 tc, jest to usg genetyczne. A potem już są regularne wizyty z położną chyba co 4 tyg. 2 i ostatni skan jest między 20 a 24 tc, chyba że coś jest nie tak, ale u nas będzie wszystko dobrze
Ja idę za tydzień ( będzie 6t+6d) na pierwsze usg prywatnie, żeby sprawdzić czy wszystko jest ok. Z polskich przychodni nie korzystałam ale słyszałam bardzo skrajne opinie, no i skany prywatnie u anglików są tańsze, przynajmniej w moim mieście. Mam nadzieję, że trochę pomogłamMieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Marcia żeby zrobić suwaczek to np na stronie suwaczki.com albo jak wpiszesz w Google suwaczki ciążowe go są różne strony i potem w podpis na forum wklejasz link
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 17:36
Udało się w 10cs!
Lunka wrote:Hej Dziewczyny! To i ja się dołączam )) wg Belly termin 25 września martwie sie za wczasu żeby kazdy etap byl prawidlowy ;( ale to chyba tak jest jak sie juz troche czasu czekalo na ten moment...
-
nick nieaktualny