Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dreamy wrote:Witamy Rozgosc się u nas na którego masz termin?
Raju, ile i w jakim tempie tutaj piszecie xD wg moich aplikacji telefonicznych termin będzie jakoś po 22 września czyli to jakoś 6 tydzień, dopiero jutro pierwsza wizyta, więc mam nadzieję, że dowiem się więcej. Jedno co mnie dziś ucieszyło, to odebrałam wyniki tsh i jest 1,72, czyli super, nawet mniej niż miesiąc temu trochę mniej obgryzam paznokcieKimmy, shelby*, Dreamy lubią tę wiadomość
-
Cześć wszystkim proszę o dopisanie mi kolejnej wizyty na 11.02. Podejrzymy jak tam maluch rośnie jeszcze przed prenatalnymi. Od 2 trymestru jak często planujecie chodzić na usg?
Dreamy, Annie1981 lubią tę wiadomość
Mieszko 29.08.2017 3400g 51cm
Aniołek 25.08.2016 [*] -
Buka, pleśniowych bym nie jadła, natomiast camembert jeśli zrobiony z pasteryzowanego mleka można, tylko nie wiem czy ten rodzaj sera można robić z pasteryzowanego mleka.
Sprostowanie. Właśnie przeczytałam że miękkie sery typu brie, camembert nawet jeśli są robione z pasteryzowanego mleka są niewskazane dla kobiet w ciąży. Podobno że względu na ich teksturę istnieje ryzyko, że rozwinie się w nich listerioza.
Tak więc najbezpieczniejsze są sery twarde.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 18:23
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Ja również według ostatniej miesiączki
Mogę poprosić o dopisanie mojej wizyty na pierwszej stronie 11 luty z gory dziękujeDreamy lubi tę wiadomość
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe -
Też mam ustawione według om. Jeśli już to pewnie ginekolog będzie korygowal ten termin po usg
U mnie różnica w terminie według om a według owulacji wynosi 2 dni więc to prawie nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 18:31
Udało się w 10cs!
15.02 - serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
iza776 wrote:Mnie póki co bardzo uspokoił. Ale zdaje sobie sprawę z tego. Zresztą o plusach i minutach pisałam wczoraj każdego indywidualna decyzja.
Myślę że szczególnie w takich problematycznych ciezach jak moja jest nieoceniony. Zbankrutowalabym latając co chwilę do gina
Zakocona. Ja tez mam tone testow z allegro i sikam codziennie, bo mi sie podoba jak kreseczka ciemnieje
Jak wroce do domu to wrzuce fotke, bo nie bardzo mam sie komu chwalic
Shelby. Ja mam ustawiona date porodu od ostatniej miesiaczki, ale owu mialam w 14dc, wiec chyba to nie ma znaczenia
Ciekawa jestem czy ginowi tez wyjdzie porod tak jak na belly.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Jem ser typu feta czyli polska poczciwa podróba z mleka pasteryzowanego pięknie wchodzi np w omlecie z szynką i pomidorami
No ale nic nie przebije opasek. Jak mi dziecko wyniosło do swojego pokoju to było słabo, a 20 min po założeniu wiele lepiej. Szkoda, że w pierwszej ciąży o nich nie wiedziałam -
Izabell,
Na razie gin-endo sprawdza mi tylko TSH i ft 4(co 4 tygodnie), ale pewnie w międzyczasie będę sama dodatkowo robić całą trójcę (TSH, ft3, ft4).
W piątek idę dodatkowo do mojego endokrynologa - podpytam, o co jeszcze trzeba zadbać. Dam znać, co powie.
Na razie biorę Letrox 100 (miesiac temu TSH 1,3), od teraz mam - pomimo Hashi - brać Jodid 200, żeby dziecku dostarczyć odpowiednią ilość jodu.
Ja od wczoraj mogłabym spać przez wiekszość czasu I jeść! Nie wiem, co jest grane, ale mam ssanie na jedzenie, a jak nie zjem - nudności. Więc to granat, to kiwi, to pół kanapki - i tak od wczoraj -
Rusałka ciesz się że możesz owocem przegryźć ja mam problem nie mogę nic słodkiego zjeść bo od razu mnie mega muli nawet żadnego owoca nie mogę jest to samo makabra ....
Synek Piotruś 2019 Córeczka Oliwia 2013 . Małgosia 2017
Aniołki
Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe