Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaPoli wrote:hejka,u mnie mdloaci sie pojawily w ub.tyg ale kilka razy tylko,pokrecilo w zoladku i potem koniec,ale dzis masakra,wyladowalam po sniadaniu w objeciach muszli,poprzednie dwie ciaze bez wymiotow ,tylko troche mdlilo czasem,myslalam ze to dlatego ze codzien rano biore na czczo tabletke na reflux i ona zmniejsza produkcje sokow zoladkowych,mam nadzieje ze to byl jednorazowy wyskok,bo niecierpie tego.jestem mega zmeczona w tej ciazy,ale tez mala budzi sie czesto w nocy no i pracuje ,w dwoch poprzednich bylam w domu.fajnie ze mozecie zobaczyc serduszka,u nas tylko usg w 12stym tyg,potem w 20stym jak wszystko jest ok i to tyle.ale ja bede sie starala do polskiego gina zarejstrowac,bede dzwonic w tym tygodniu,bo w styczniu wcale nie przyjmowali,moze sie uda .pozdrowki i milej niedzieli
A co bierzesz na refluks? -
Cameline wrote:Wy też bierzecie jak BAbelek witaminki + kwas foliowy?
Ja też biorę Pregna Plus i w nim jest kwas foliowy, nie biorę dodatkowego, a powinnam?
Nie. Ja biorę Femibion Natal 1, lekarz powiedział mi, że ten jeden suplement w zupełności wystarczy. Posiada już wystarczająco dużą dawkę kwasu foliowego. -
Cameline wrote:Wy też bierzecie jak BAbelek witaminki + kwas foliowy?
Ja też biorę Pregna Plus i w nim jest kwas foliowy, nie biorę dodatkowego, a powinnam?
Mi lekarza powiedział, że nie zaszkodzi, tym bardziej, że jestem po poronieniu. Oprócz tego luteine dowcipnie i dupka, więc trochę tego jestWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 12:54
-
ja zażywam dużo progesteronu bo in vitro miałam na sztucznym cyklu czyli brak owulki i tym samym mój organizm sam progesteronu teraz nie wytwarza, trzy razy po 2 tabletki dziennie luteiny do tego estrofem dwa razy dziennie wszystko docipnie i duphaston 3 razy dziennie...największy problem jest z współżyciem, bo cały czas mam w pochwie tabletki więc lipa z sexem:/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 13:48
-
Ucielo posta. Gratulacje dla wszystkich serduszek. U mnie w 6t3d zarodek 9.8mm serduszko 126 uderzen/min. Biorę duphaston. Po 5 dniach w pracy w pozycji siedzącej w pracy bol brzucha i IP. 7t5d- W szpitalu zrobili USG- serce bije. Zarodek ma 1.29 mm.czyli przez 9 dni urosl ok 2.5mm. Odchodzę od zmysłów. W 5 - 6 tyg. Byłam przeziebiona. Mój lekarz mówi że nie ma wytycznych ile ma urosnac. Mówi że tam jest inny sprzęt i kto inny mierzył. Kolejna wizyta 8.02 - oszaleje. Objawów nie mam od początku. Oprócz bólu piersi. Teraz bolą trochę mniej.
-
Dziewczyny jestem zamalana.... mam od rana bole brzucha , troche mocniejsze niz ostatnio. A przed chwila zauwazylam krew i to czerwona.... jestem zalamana, nie wiem co robic. Mieszkam w Niemczech. Czy czekac i isc jutro do ginekologa czy poczekac i zobaczyć jak sie rozwinie. Jestem zalamana.