Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaPoli. Witaj
Przykro mi, że miałaś takie przeżycia, ale wierzę, że teraz już będzie wszystko w porządku
Ja też jestem z UK
Nie myślałaś o jakimś prywatnym USG? Do prenatalnych to jeszcze trochę. Ja się umówiłam do polskiej kliniki gdzie mam 2h jazdy. Odliczam już trzy tygodnie, ale wizyta coraz bliżej, bo jeszcze tylko 6 dni i mam nadzieję zobaczyć serduszko
Matka Rocku. Justaw. Witajcie
KJEAH. Ja robiłam wizualizacje płodności a teraz za ciążowe nie mogę się zabrać, brakuje czasuPrzy staraniach głaskałam się po pustym brzuszku a teraz jak coś tam jest to się boję, bo wyczytałam, że to może wywołać skurcze
A ja dzisiaj jadę go galerii. Kasy za bardzo nie ma, ale może uda się kupić jakiś ciuszek ciążowy (widziałam duże promocje), albo bardziej luźniejszy seterek, bo ja to wszystkie mam obcisłe, a na razie nie chcę, żeby się wydało w pracy
smeg lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Zołzimagic wrote:Dziewczyny jestem zamalana.... mam od rana bole brzucha , troche mocniejsze niz ostatnio. A przed chwila zauwazylam krew i to czerwona.... jestem zalamana, nie wiem co robic. Mieszkam w Niemczech. Czy czekac i isc jutro do ginekologa czy poczekac i zobaczyć jak sie rozwinie. Jestem zalamana.
-
Zołzimagic wrote:Dziewczyny jestem zamalana.... mam od rana bole brzucha , troche mocniejsze niz ostatnio. A przed chwila zauwazylam krew i to czerwona.... jestem zalamana, nie wiem co robic. Mieszkam w Niemczech. Czy czekac i isc jutro do ginekologa czy poczekac i zobaczyć jak sie rozwinie. Jestem zalamana.
Stella
-
Viola999 wrote:Ja placilam w lux med wraz z grupa krwi 200 zl hiv toksoplazme glukoze wszystko wszystko
Witamin y tez biore fem.. cos tam 1 plus activfolin i magnez z wit b6
Z polecenia lekarza ten magnez? Bo Femibion też ma wit B6 i ja się boję brać na raz, żeby z kolei nie było za dużo... -
-
Azorczynka wrote:My z mezem dzisiaj troche poswintuszyli
nie moglismy sie powstrzymac
to nie byl sex tylko takie dotykanko
obiecalismy sobie ze sex dopiero w 2 trymestrze. A jak z tym u was?
Stella
-
Dziewczyny nie wiem gdzie mieszkacie, ale znalazłam w Internecie pakiet badań dla kobiet w ciąży za 190 zł. Jest wiele miejscowości pobrań, zobaczcie sobie.
https://badamysie.pl/produkt/rozszerzony-pakiet-badan-dla-kobiet-w-ciazy/
A tutaj troche wiekszy pakiet za 229 zł i też są wymienione punkty pobran, może macie blisko to skorzystacie;)
http://sla.pl/oferta-badan/pakiety-badan/#ciaza
Ja tez wybiorę któryś w tych pakietów, który zrealizuję w 8tc. Wizytę mam dopiero w 9 ale przyjdę już przygotowana z zestawem badań
Starania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Nie wiem. Pierwszy raz USG było w 5t3d i cały czas mój zarodek rośnie ok 2.5mm tyg. Mój lekarz prowadzący twierdzi że zarodek jest w normie dla tygodnia ciąży i mówi, że nie ma wytycznych jak ma rosnąć. Ale widze i wiem że jak nie przyspieszy to dobrze nie będzie.
To moja pierwsza ciaza może Panikuje ale z 2 strony generalnie u wszystkich rośnie min 5mm / tyg.
Dziewczyny czy Wy pojęcie m8n. 1.5l wody? -
Annie1981 wrote:AsiaPoli. Witaj
Przykro mi, że miałaś takie przeżycia, ale wierzę, że teraz już będzie wszystko w porządku
Ja też jestem z UK
Nie myślałaś o jakimś prywatnym USG? Do prenatalnych to jeszcze trochę. Ja się umówiłam do polskiej kliniki gdzie mam 2h jazdy. Odliczam już trzy tygodnie, ale wizyta coraz bliżej, bo jeszcze tylko 6 dni i mam nadzieję zobaczyć serduszko
Matka Rocku. Justaw. Witajcie
KJEAH. Ja robiłam wizualizacje płodności a teraz za ciążowe nie mogę się zabrać, brakuje czasuPrzy staraniach głaskałam się po pustym brzuszku a teraz jak coś tam jest to się boję, bo wyczytałam, że to może wywołać skurcze
A ja dzisiaj jadę go galerii. Kasy za bardzo nie ma, ale może uda się kupić jakiś ciuszek ciążowy (widziałam duże promocje), albo bardziej luźniejszy seterek, bo ja to wszystkie mam obcisłe, a na razie nie chcę, żeby się wydało w pracy -
Kina w 5+ 3 to lekarz mierzył raczej wielkość pęcherzyka a nie zarodka. Jesteś pewna tego pomiaru z 6+3. Jak przejrzysz internet to w tym dniu zarodek powinien mieć ok 4- 5mm a nie prawie 1 cm. Moim zdaniem lekarz musiał źle zmierzyć. Sprawdziłam jeszcze usg z ciąży z synkiem które miałam robione w 6+2, a więc w podobnym okresie co Ty i zarodek miał 4,5 mm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 14:48
zubii lubi tę wiadomość
-
Jestem pewna bo na usg z 6t3d wg OM mam CRL 0.98 CM. FHR 126. I Napisane że wg usg tj. 7t0d. I to by się zgadzało bo miałam szybciej owulacje.
Ale jak w pt w szpitalu usłyszałam że CRL 1.29 (nie mam usg- bo mi nie wydal) i że wg USG to 7t4d to już wiedziałam że zarodek rośnie zbyt wolno. Myślicie żeby iść do swojego lekarza we środę czy poczekać do 9t3d na planowana wizytę?
Jutro robię badania, te wszystkie do 10 tyg.