X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli. Witaj :) Przykro mi, że miałaś takie przeżycia, ale wierzę, że teraz już będzie wszystko w porządku :) Ja też jestem z UK :) Nie myślałaś o jakimś prywatnym USG? Do prenatalnych to jeszcze trochę. Ja się umówiłam do polskiej kliniki gdzie mam 2h jazdy. Odliczam już trzy tygodnie, ale wizyta coraz bliżej, bo jeszcze tylko 6 dni i mam nadzieję zobaczyć serduszko :)

Matka Rocku. Justaw. Witajcie :)

KJEAH. Ja robiłam wizualizacje płodności a teraz za ciążowe nie mogę się zabrać, brakuje czasu ;) Przy staraniach głaskałam się po pustym brzuszku a teraz jak coś tam jest to się boję, bo wyczytałam, że to może wywołać skurcze ;)

A ja dzisiaj jadę go galerii. Kasy za bardzo nie ma, ale może uda się kupić jakiś ciuszek ciążowy (widziałam duże promocje), albo bardziej luźniejszy seterek, bo ja to wszystkie mam obcisłe, a na razie nie chcę, żeby się wydało w pracy ;)

smeg lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina hej może taka różnica wynika z błędu pomiaru skoro byłaś u różnych ginekologow?

f5b59272af.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny jestem zamalana.... mam od rana bole brzucha , troche mocniejsze niz ostatnio. A przed chwila zauwazylam krew i to czerwona.... jestem zalamana, nie wiem co robic. Mieszkam w Niemczech. Czy czekac i isc jutro do ginekologa czy poczekac i zobaczyć jak sie rozwinie. Jestem zalamana.
    A nie masz możliwości dzisiaj gdzieś pójść? :(

f5b59272af.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny jestem zamalana.... mam od rana bole brzucha , troche mocniejsze niz ostatnio. A przed chwila zauwazylam krew i to czerwona.... jestem zalamana, nie wiem co robic. Mieszkam w Niemczech. Czy czekac i isc jutro do ginekologa czy poczekac i zobaczyć jak sie rozwinie. Jestem zalamana.
    Zołzimagic na pewno nie czekaj aż się sytuacja rozwinie tylko jak tylko będzie szybciej miała możliwość to do gina

<3 Stella <3
    thgfyx8djroaom65.pngP6lup2.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :)

Kina możliwe, że to też wina sprzętu.
    Na którego wychodzi Ci termin?
    A lekarz coś więcej mówił jeszcze?

<3 Stella <3
  • miffy Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola999 wrote:
    Ja placilam w lux med wraz z grupa krwi 200 zl hiv toksoplazme glukoze wszystko wszystko
    Witamin y tez biore fem.. cos tam 1 plus activfolin i magnez z wit b6

Z polecenia lekarza ten magnez? Bo Femibion też ma wit B6 i ja się boję brać na raz, żeby z kolei nie było za dużo...

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    jedz jak najszybciej do lekarza lub na pogotowie,nie czekaj

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My z mezem dzisiaj troche poswintuszyli :-D nie moglismy sie powstrzymac :-D to nie byl sex tylko takie dotykanko :-D obiecalismy sobie ze sex dopiero w 2 trymestrze. A jak z tym u was?

bf6b47d663.png
  • nowamamusia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka wrote:
    My z mezem dzisiaj troche poswintuszyli :-D nie moglismy sie powstrzymac :-D to nie byl sex tylko takie dotykanko :-D obiecalismy sobie ze sex dopiero w 2 trymestrze. A jak z tym u was?
    U mnie po każdym seksie pojawia się jakieś różowe plamienie :/

<3 Stella <3
  • Justaw Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic jedz od razu na pogotowie, nie ma na co czekać, szczególnie przy bólach brzucha! Też mieszkam za granicą (Szwajcaria) i lekarz mi powiedział, ze jak coś się bedzie działo poza godzinami jego pracy to od razu do szpitala.

atdcuay3ldmph2xy.png
    l22n6iyevmb0dg7d.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem gdzie mieszkacie, ale znalazłam w Internecie pakiet badań dla kobiet w ciąży za 190 zł. Jest wiele miejscowości pobrań, zobaczcie sobie.

https://badamysie.pl/produkt/rozszerzony-pakiet-badan-dla-kobiet-w-ciazy/

A tutaj troche wiekszy pakiet za 229 zł i też są wymienione punkty pobran, może macie blisko to skorzystacie;)

http://sla.pl/oferta-badan/pakiety-badan/#ciaza

Ja tez wybiorę któryś w tych pakietów, który zrealizuję w 8tc. Wizytę mam dopiero w 9 ale przyjdę już przygotowana z zestawem badań:)

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic najlepiej do szpitala bo takiego krwawienia zywa krwią nie należy bagatelizować.

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • justa. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina a mi się wydaje że pierwszy pomiar był błędny. Ja byłam na usg w 7+1 i zarodek miał 1 cm, co wg usg odpowiadało dokładnie 7+1.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obzarlam się dzisiaj w Mc-u także mój żołądek już się buntuje.mam za swoje :/

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem. Pierwszy raz USG było w 5t3d i cały czas mój zarodek rośnie ok 2.5mm tyg. Mój lekarz prowadzący twierdzi że zarodek jest w normie dla tygodnia ciąży i mówi, że nie ma wytycznych jak ma rosnąć. Ale widze i wiem że jak nie przyspieszy to dobrze nie będzie.
    To moja pierwsza ciaza może Panikuje ale z 2 strony generalnie u wszystkich rośnie min 5mm / tyg.
    Dziewczyny czy Wy pojęcie m8n. 1.5l wody?

• Kina Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zolzomagic leć szybko do lekarza lub szpitala. Każde krwawienie oraz silne bóle brzucha trzeba poddać obserwacji. Trzymam kciuki

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    AsiaPoli. Witaj :) Przykro mi, że miałaś takie przeżycia, ale wierzę, że teraz już będzie wszystko w porządku :) Ja też jestem z UK :) Nie myślałaś o jakimś prywatnym USG? Do prenatalnych to jeszcze trochę. Ja się umówiłam do polskiej kliniki gdzie mam 2h jazdy. Odliczam już trzy tygodnie, ale wizyta coraz bliżej, bo jeszcze tylko 6 dni i mam nadzieję zobaczyć serduszko :)

Matka Rocku. Justaw. Witajcie :)

KJEAH. Ja robiłam wizualizacje płodności a teraz za ciążowe nie mogę się zabrać, brakuje czasu ;) Przy staraniach głaskałam się po pustym brzuszku a teraz jak coś tam jest to się boję, bo wyczytałam, że to może wywołać skurcze ;)

A ja dzisiaj jadę go galerii. Kasy za bardzo nie ma, ale może uda się kupić jakiś ciuszek ciążowy (widziałam duże promocje), albo bardziej luźniejszy seterek, bo ja to wszystkie mam obcisłe, a na razie nie chcę, żeby się wydało w pracy ;)
    hej a skad jestes?jest ktos jeszcze z UK? ja z Birmingham,chce jechac szybciej do PL przychodni ale POLMEDICS cos szwankuje u nas od grudnia,mowili ze mam dzwonic 1.02 i zobaczymy,po poprzednim poronienu tez u niego bylam i wydaje sie ok

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • justa. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kina w 5+ 3 to lekarz mierzył raczej wielkość pęcherzyka a nie zarodka. Jesteś pewna tego pomiaru z 6+3. Jak przejrzysz internet to w tym dniu zarodek powinien mieć ok 4- 5mm a nie prawie 1 cm. Moim zdaniem lekarz musiał źle zmierzyć. Sprawdziłam jeszcze usg z ciąży z synkiem które miałam robione w 6+2, a więc w podobnym okresie co Ty i zarodek miał 4,5 mm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2017, 14:48

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • Kina Koleżanka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pewna bo na usg z 6t3d wg OM mam CRL 0.98 CM. FHR 126. I Napisane że wg usg tj. 7t0d. I to by się zgadzało bo miałam szybciej owulacje.
    Ale jak w pt w szpitalu usłyszałam że CRL 1.29 (nie mam usg- bo mi nie wydal) i że wg USG to 7t4d to już wiedziałam że zarodek rośnie zbyt wolno. Myślicie żeby iść do swojego lekarza we środę czy poczekać do 9t3d na planowana wizytę?
    Jutro robię badania, te wszystkie do 10 tyg.

• justa. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem powinnaś podejść do swojego lekarza. I na razie się nie stresuj. Lekarz w szpitalu robił usg na innym sprzęcie a ponadto błędy w pomiarze się zdarzają.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
‹‹ 270 271 272 273 274 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ