X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No...mi przedtem brzuch wypchalo do przodu a dzis zauwazylam tez boczki :-)

bf6b47d663.png
  • Niesia86 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zrobiłam sobie pizamowy dzień,nie pamiętam kiedy ostatnio miałam taki. Wszystko ogarnial mój mąż, i zakupy i synka i posiłki a ja sobie leżę i leżę.
    Jem co chwila po troszku ale to faktycznie pomaga, mdłości mniejsze i nie przytulalam porcelany już 3 dni ;) brzuch wielki ale to raczej nie od tej ciąży tylko flak po poprzedniej ;)

smeg, Kimmy, shelby*, Dreamy, ⚘Kwiatuszek, buka03, Annie1981 lubią tę wiadomość

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,witam,chcialabym dolaczyc do was,najpierw chcialam czekac do 12 tyg ale jednak chyba tu bedzie mi razniej z wami.w poniedzialek zaczyna sie 7tydz,termin mam na 23/09.w skrocie o mnie: mamy 15stomiesieczna coreczka Olivke,dlugo sie o nia staralismy w koncu byl zabieg IVF i udalo sie za pierwszym razem :).potem jak mala miala 10mies,odkrylam ze jestem w ciazy,bylismy w szoku i bardzo szczesliwi,niestety od 7tyg zaczely sie plamienia i w 11stym stracilismy dzidzie,bardzo to przezylam,bylam w duzym dolku dlugo,ale postanowilismy sie jeszcze jeden rok starac,i wyszlo w 3cim cyklu po poronieniu.narazie po prostu przyjelam to do wiadomosci,traktuje ciaze jako stan,niepo trafie sie jeszcze bardzo cieszyc,bo wciaz sie boje ze cos sie stanie,po usg prenatalnym jesli wszystko bedzie ok zaczne sie cieszyc i oglosimy nowine.Narazie wie moja starsza corka,ma 22 lata i syneczka starszego o pol roku od naszej malej,i powiedzialam w pracy bo mam ciezka,i potrzebuje pomocy od kolezanek.mieszkamy w UK.narazie to by bylo na tyle,poznamy sie lepiej z biegiem czasu

smeg, Dreamy, justa., zubii, ⚘Kwiatuszek, Bacardi90, Gosia1989, Kamelkowo, Leonore, 0202oliwcia, buka03, Annie1981, nowamamusia lubią tę wiadomość

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • verka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli, przykro mi z powodu straty :( wiem jaki lęk czujesz

AsiaPoli lubi tę wiadomość

• Azorczynka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kovhane jaka tempke maja kobiety w 9 tyg ciazy? Czuje ze mnie cos bierze, nie wiem czy nie mam goraczki

bf6b47d663.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie zależy jaką masz normalnie temp i jak organizm reaguje. Ja mam od początku ciąży ok.37,5-37,8, chora nie jestem. Pamiętam w poprzedniej też miałampowyżej 37 cały czas.
    Ale pewnie dużo ma 36,6 i też jest dobrze

Wspomagaj się naturalnie jak Cie cos bierze, dziewczyny już nie raz pisały o naturalnych domowych sposobach. I wygrzej się w łóżeczku :)

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPOli witaj :) rozumiem twój lek bo też się bardzo martwiłam dopóki nie minęła ta granicą w której poronilam. Życzę pozytywnego myślenia od samego początku. Myślę też, że jak zobaczysz serduszko i minie ten tydzień w którym to się stało będziesz już mogła całkiem odetchnąć.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami mierze z ciekawości temperature i mam podwyższona w ciąży. Ok 36,9. Zdarza się 37.

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2017, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie właśnie martwi obniżona temperatura :( Rano ledwie dociągam do 36 (czasem 35,7), w czasie największej aktywności w ciągu dnia rzadko dochodzę do 36,3. W sumie zawsze byłam niskotemperaturowcem (Hashi, niedoczynność tarczycy, anemia), ale myślałam, że w ciąży się to zmieni. Ciąża(poza plamieniami w 5-6 tyg) rozwija się dobrze, gin-endo nie widzi problemu.
    Chyba żadna z Was nie ma tak niskiej (?)

Co do brzuszka - u mnie koszmarne wzdęcia robią swoje - wieczorem wyglądam na 5-6 miesiąc. O ile podbrzusze się tylko lekko zaokrągliło, wieczorem wywala mnie na maxa. Ostatnio sięgnęłam po patent frytkowy na mdłości - to rzeczywiście działa! 3 dni temu zaczęły mnie po 2-tygodniowej z powrotem nawiedzać - przez 2dni robiłam na obiad fryty z piekarnika +surówka - pomagało.

Co do obawy przed ponownym poronieniem - chyba każda,która ma stratę na koncie, nie może się do końca pozbyć lęku... Ja poprzednią ciążę straciłam ostatniego dnia pierwszego trymestru (z niewiadomych przyczyn). Teraz staram się myśleć pozytywnie i cieszyć naszym szczęsciem, ale rodzinie i znajomym powiemy dopiero po pierwszym genetycznym (będę wtedy w 12+0) robionym prywatnie u super specjalisty z mojego regionu. Kolejne będę miała wykonane w 13+1 na NFZ (z racji wieku) w klinice, gdzie pracuje mój gin-endo prowadzący ciążę (do tego mam zlecony test PAPPA).

Jeśli chodzi o zdjęcia z usg - chodzę na NFZ i za każdym razem (do tej pory 3) dostawałam "na pamiątkę" wydruk zdjęcia z odręcznym opisem lekarza na odwrocie i parametrami. Za to kartę ciąży będę miała założoną dopiero na następnej wizycie ;-)

7u22vfxm0lh292be.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa przy poprzednich ciążach nie sprawdzałam, czy lekarz ma FMF. Teraz chodzę do innego, bo bliżej mam ;) i z ciekawości sprawdziłam i ma. A to nie jest częste, że położnicy je mają?

Verka witaj

MrsKiss trzymam kciuki.

Biedronka tak jak pisze justa inhalacje i sól mrska i spróbuj płukania zatok

AsiaPoli witaj :)

Mdłości w ciąży nie miałam przy poprzednich żadnych, a dziś mnie tak żołądek bolał, że szok. Przy mdłościach też Was żołądek boli?

MrsKiss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjeah boli to mało powiedziane hehe mój to chce wyskoczyć z brzucha ;)

zubii lubi tę wiadomość

• Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już tez są mdłości. Na razie pomaga mi herbata z imbirem :)

Miłego dnia :)

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • justa. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, życzę wszystkim leniwej niedzieli!
    U mnie w pierwszej ciąży brzuszek był widoczny ok 16 tyg. W tej już mam zaokrąglony ale nie wiem czy to nie efekt wzdęcia.
    Kjeach, nie wszyscy położnicy mają certyfikat FMF. Np. w przychodni do której chodzę pracują ginekolodzy z najlepszych warszawskich szpitali, a certyfikat ma mniej niż połowa z nich.

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azorczynka, ostatnio zgłębiałam temat temp. w ciąży w necie. Wyszło mi, że podwyższona temperatura utrzymuje się od owu do końca I trymestru. Później spada. Ponoć związane jest to z rozpoczęciem pracy przez łożysko. Tak więc w 9 mc, temp. powinna być już jak przed ciążą.

zubii lubi tę wiadomość

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia mamuśki :)

Ale ta pierwsza strona ślicznie wygląda. Już prawie cała w <3 <3 <3

justa., zubii, ⚘Kwiatuszek lubią tę wiadomość

• verka Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

• shelby* Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam! Ja jutro jadę na pierwsze USG, tak bardzo się martwię ze cos będzie nie tak... czuje ze kolejna nocą z głowy :)

74709jcgjiz14w6b.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

U mnie z mdlosciami lepiej jak się okazuje winne były witaminy odstawiłam je i od 3 dni mdłości są ale lekkie tak jak w pierwszej ciąży.

Annie1981 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Witam! Ja jutro jadę na pierwsze USG, tak bardzo się martwię ze cos będzie nie tak... czuje ze kolejna nocą z głowy :)
    Stres jest zupełnie zrozumiały. Wszystkie przez to przechodziłyśmy. Trzymam kciuki żebyś jutro zobaczyła piękny zarodek z bijące serduszkiem!

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:

Jak to powiedział pewien mądry ktoś " bądź dobrej myśli, bo po co być złej"
    Także nie martw się na zapas i postaraj zająć czymś głowę ;)

Annie1981 lubi tę wiadomość

‹‹ 267 268 269 270 271 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ