X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane witam się w 12 tygodniu ciąży :)
    W czwartek umawiam prenatalne. Mój lekarz robi po skończonym 12 tc więc chętnie umówię się na 14.lutego :) I pierwszy raz pójdę z mężem :)
    A odliczam dni do 19 lutego bo zacznę już 2 trymestr!!!

zubii, justa., Leonore, 0202oliwcia, Gosia1989, nowamamusia, Annie1981, lucytom lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to uczucie pojawia się zaraz nad spojeniem łonowym, tak jakby w macicy? Ciężko mi to nazwać, może to nawet nie macica tylko pęcherz? To jest takie troche uczucie jakbyś wbiła mocno palec w pępęk wtedy jest takie podobne uczucie kłucia. Tylko tak zaraz nad wzgórkiem łonowym. Teraz już od jakiegoś czasu nie odczuwam tego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 11:36

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMania w środę miałam dokładnie tak samo- dziwne kłócie nad spojeniem łonowym. I lekarz naprawdę nie widział nic niepokojącego.
    Nasz orgnizm przyzwyczaja się do nowych lokatorów i będzie dawał nam różne znaki. Dopóki nie ma skurczów w podbrzuszu ja jestem spokojna i Ty też możesz być.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • buka03 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży mialan takie kłucia wlaśnie i w tej też, nie mam pojecia skąd takie kłucie ale jest to normalne :-) mi kłucie pojawia sie od pozytywnego testu, teraz już rzadziej ale z poczatku nawet kilka razy dziennie :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Monako, nie martwie się już a jutro na spokojnie wizyta :)

MoNaKo lubi tę wiadomość

• buka03 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Dziewczyny tak się martwię ze ten krwiak się nie w wchłonie i maleństwo się odklei.nie mogę spać. Tylko Wy i mąż wiecie o ciąży wiec nawet nie mam gdzie się wygadać. :(
    Wiem że łatwo sie mówi ale martwinie sie i tak nic nie da, a wiem że ciężko myslec o czymś innym jak sie leży, ale wszystko bedzie dobrze :-) na pewno juz sie zmniejszyl :-) w pierwszej ciąży tez mialam krwiaka i pamietam to okropne samopoczuie, bylam caly czas zdolowana i nawet nie ma możliwosci sie czymś zająć, o tyle dobrze że drugi i trzeci trymestr juz byl spoko :-)

w5wq9vvjr1d812zs.png
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi od wczoraj wszystkie klucia przeszly nic juz mnie nie boli i tez sie martwie czemu tak nagle wszystko ustalo..

010idqk3hkbcgs9f.png
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) zdjęcie usg mam ale w samochodzie :) bardziej niż krwiak martwi mnie ta odklejajaca kosmowka. Swoją pierwszą ciążę tez miałam zagrożona, krwiak pojawił się 3 razy w 6tym w 11tym i 23 tygodniu. Ale było inaczej, nie wiem może dlatego że za każdym razem zostawał w szpitalu , albo dlatego ze lekarze byli dobrej myśli. Krwiaka widziałam na usg był spory. Jestem dobrej myśli ale już mnie mózg od leżenia boli !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 13:48

74709jcgjiz14w6b.png
  • dorcia25 Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie wrzesniowe mamusie:) Juz raz pisalam tu na Forum, ale mojego posta chyba gdzies wcielo:(. Aktualnie jestem w 6 tygodniu ciazy. A Termin mam na 30 wrzesnia, mam nadzieje ze sie wyrobie:) Zycze wszystkim mamusia duzo zdrowka i malo zmartwien:)

stay, shelby*, zubii, Bąbelek1980, Dreamy, 0202oliwcia, nowamamusia, aswalda, buka03, Ja86, Kimmy, Annie1981, Brave, Daisy_, lucytom lubią tę wiadomość

Hej wszystkim:) dwa tygodnie temu dowiedzialam sie ze zostane mama:) aktualnie jestem w siodmym tygodniu ciazy:) a planowany termin porodu mam na 30 wrzesnia. Witam wszystkie wrzesniowe mamusie:)
  • stay Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorcia25 wrote:
    Witam wszystkie wrzesniowe mamusie:) Juz raz pisalam tu na Forum, ale mojego posta chyba gdzies wcielo:(. Aktualnie jestem w 6 tygodniu ciazy. A Termin mam na 30 wrzesnia, mam nadzieje ze sie wyrobie:) Zycze wszystkim mamusia duzo zdrowka i malo zmartwien:)
    Cześć ;) jak samopoczucie? Masz jakiś objawy?

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • stay Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Shelby ja też miałam krwiaka a na następnej wizycie u ginekologa już nic nie było widać i wróciłam do normalnego funkcjonowania. Trzymam kciuki żeby i u ciebie tak było

shelby* lubi tę wiadomość

<3 Nadusia <3
    z6EVp1.png
    tt1d64a6.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dorcia25. Byłaś już u ginekologa?

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na szczęście już brak gorączki dzisiaj. I ogólnie lepiej się czuje

aswalda lubi tę wiadomość

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane :-)

Dorcia witaj jak się czujesz jakieś objawy?? Kiedy wizyta u ginekologa i USG??

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • dorcia25 Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stay wrote:
    Cześć ;) jak samopoczucie? Masz jakiś objawy?

Ogolnie bardzo dobrze sie czuje, tylko mam czasami nudnosci i bol glowy, ale nie wiem czy to przez ciaze czy przez to, ze u nas caly czas pada:)

Hej wszystkim:) dwa tygodnie temu dowiedzialam sie ze zostane mama:) aktualnie jestem w siodmym tygodniu ciazy:) a planowany termin porodu mam na 30 wrzesnia. Witam wszystkie wrzesniowe mamusie:)
  • dorcia25 Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreamy wrote:
    Cześć dorcia25. Byłaś już u ginekologa?

Hej, tak juz bylam tydzien temu, wszystko wporzadku. Dostalam wszystkie podstawowe informacje, cala teczke:) Pobrali mi krew i na 20 lutego mam nastepna wizyte:)

• dorcia25 Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0202oliwcia wrote:
    Witajcie kochane :-)

Dorcia witaj jak się czujesz jakieś objawy?? Kiedy wizyta u ginekologa i USG??

Jedna wizyte juz mialam:) 20 lutego mam nastepna:) mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Pierwsze USG juz bylo, dostalam pierwsze zdjecie, jeszcze nic na nim nie widac ale wazne ze jest:):)

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc. Moge dolaczyc?

Klucie w macicy to mormalne tez to odczuwam na tym etapie.

0202oliwcia, nowamamusia, aswalda, Kimmy lubią tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • dorcia25 Debiutantka

Wysłany: 5 lutego 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emma 32 wrote:
    A mi od wczoraj wszystkie klucia przeszly nic juz mnie nie boli i tez sie martwie czemu tak nagle wszystko ustalo..

Nie martw sie, napewno jest wszystko ok. Ja na samym poczatku ciazy, gdy sie tylko dowiedzialam, mialam bol brzucha, Taki jak na Okres tylko ze momentami naprawde mocny, strasznie sie wystraszylam. Moja lekarka powiedziala mi, ze to dosc czeste i nawet lepiej rokuje, bo jak to ona powiedziala nie tylko nowy Lokator musi sie zmiescic ale tez mieszkanko dla niego:):) Teraz juz mnie mniej boli, i tez panikowalam ze cos moze sie dziac nie dobrego, ale jest wszystko wporzadku. Glowa do gory:)

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Dziewczyny tak się martwię ze ten krwiak się nie w wchłonie i maleństwo się odklei.nie mogę spać. Tylko Wy i mąż wiecie o ciąży wiec nawet nie mam gdzie się wygadać. :(

Kochana wiem, ze Ci ciezko i wiem co to znaczy strach w ciazy. Mysl pozytywnie, bedzie dobrze.

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ