Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunka wrote:Dreamy a jakie masz dawkowanie tego duomoxu? Ja 2*500mg. Chyba bardzo mala dawkę mi lekarka dala. Juz myslalam, ze mi lepiej. Ale to tylko zludne wrazenie po Paracetamolu, ktory wzielam wczesniej:(
Lunka, ja też miałam 2 x 500 mg przez 10 dni przy zapaleniu oskrzeli. Duomox to łagodny antybiotyk, moja lekarka mówiła, że zazwyczaj dopiero w czwartej dobie odczuwa się poprawę.
Zdrówka! -
natty85 wrote:Dziewczyny po ivf Kiedy odstawiacie estrofem? Stopniowo czy od razu?
-
Rusalka mi kazala brać 5 dni. Ale piatego dnia zamierzam isc do swojego rodzinnego. Czy do antybiotyku w przypadku skoku goraczki tez dokladalas paracetamol? Bo nie dopytalam, ale przyjelam ze względu na rosnącą goraczke.
Dreamy ups byc moze. Juz przez ta goraczke moze mam zwidy -
Lunka wrote:Dreamy a jakie masz dawkowanie tego duomoxu? Ja 2*500mg. Chyba bardzo mala dawkę mi lekarka dala. Juz myslalam, ze mi lepiej. Ale to tylko zludne wrazenie po Paracetamolu, ktory wzielam wczesniej:(
ja brałam tez dwa razy. Przepisała mi lekarka na pogotowiu i miałam iść po trzech dniach na kontrol. Poszłam po 6 i lekarka z przychodni powiedziała, ze wystarczyło brać 4 dni... Myślę jednak, ze po 4 dniach by mi nie przeszło jednak, bo długo nie chciało ustąpić. Brałam przy nim normalnie paracetamol ale tylko do momentu ustąpienia gorączki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 00:14
-
shelby* wrote:Dziewczyny tak się martwię ze ten krwiak się nie w wchłonie i maleństwo się odklei.nie mogę spać. Tylko Wy i mąż wiecie o ciąży wiec nawet nie mam gdzie się wygadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 00:29
Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016 -
Aswalda dziekuje
a paracetamol przy antybiotyku jak stosowalas? Ja jedna tabletke jak wzrasta gorączka. Po 2 dniach juz jestem wykonczona. Mam nadzieje, ze szybko zacznie działać antybiotyk.
Shelby na pewno będzie wszystko w porzadku! Odpoczywaj!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 00:51
-
Hej dziewczyny, czy odczuwacie takie jakby kłucie w macicy? Ja mam od wczoraj takie uczucie jakby mi ktoś wbił w macice igłe i ją wyciągał i tak się to czasem powtarza. Nie jeste to ból tylko taki dyskomfort. Nie wiem, może to jakieś skurcze, ciężko mi powiedzieć bo chyba żadnych skurczy nigdy nie miałam...to ukłucie jest miejscowe, tak że dokładnie palce umiałabym pokzać miejsce odczuwania, nie jest to ból rozlany
-
nick nieaktualnyAniaMania wrote:Hej dziewczyny, czy odczuwacie takie jakby kłucie w macicy? Ja mam od wczoraj takie uczucie jakby mi ktoś wbił w macice igłe i ją wyciągał i tak się to czasem powtarza. Nie jeste to ból tylko taki dyskomfort. Nie wiem, może to jakieś skurcze, ciężko mi powiedzieć bo chyba żadnych skurczy nigdy nie miałam...to ukłucie jest miejscowe, tak że dokładnie palce umiałabym pokzać miejsce odczuwania, nie jest to ból rozlany
-
AniaMania ja mam czesto tak ze mnie cos zakluje..i potrafi to byc takich 5 ukłuć szpileczek w jednym miejscu. Mi sie wydaje ze poprostu rozciaga tam sie wszystko..
Natty kurde nie pomoge..ale zrobilabym jak lekarz kaze. Pamietaj ze my odstawialysmy estrofem w 4tc. Jestes w starszej ciazy moze stad z dnia na dzień..Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 10:14
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
Lunka lekarka zaleciła mi az 3 razy po 2 tabletki nawet gdy nie będzie gorączki, bo dziala przeciwzapalnie ale wydało mi się to za dużo. Mi na drugi dzień brania antybiotyku gorączka ustąpiła ale brałam jeszcze jedna dziennie przez trzy dni(rownolegle z antybiotykiem) i odstawilam.
-
Zrobiłam tak jak kazał lekarz. Odstawiłam wczoraj. Dziwne to bardzo. Niektóre kliniki odstawiaja w 4 tyg a inne w 12tyg. Nie wiem od czego to zależy.Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
shelby* wrote:Dziewczyny tak się martwię ze ten krwiak się nie w wchłonie i maleństwo się odklei.nie mogę spać. Tylko Wy i mąż wiecie o ciąży wiec nawet nie mam gdzie się wygadać.
-
AniaMania wrote:Hej dziewczyny, czy odczuwacie takie jakby kłucie w macicy? Ja mam od wczoraj takie uczucie jakby mi ktoś wbił w macice igłe i ją wyciągał i tak się to czasem powtarza. Nie jeste to ból tylko taki dyskomfort. Nie wiem, może to jakieś skurcze, ciężko mi powiedzieć bo chyba żadnych skurczy nigdy nie miałam...to ukłucie jest miejscowe, tak że dokładnie palce umiałabym pokzać miejsce odczuwania, nie jest to ból rozlany
Wczoraj kuło mnie poniżej mostka- z prawej strony tak jakby kolka a dziś mnie kuje mięzy biodrem a żebrem...Chyba trzeba się do tego przyzwyczajać
Azorczynka lubi tę wiadomość