X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty nie pomogę bo nie brałam....ale pamiętam jak dziewczyny pisały o stopniowym schodzeniu z dawki.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:
    Dreamy a jakie masz dawkowanie tego duomoxu? Ja 2*500mg. Chyba bardzo mala dawkę mi lekarka dala. Juz myslalam, ze mi lepiej. Ale to tylko zludne wrazenie po Paracetamolu, ktory wzielam wczesniej:(

Lunka, ja też miałam 2 x 500 mg przez 10 dni przy zapaleniu oskrzeli. Duomox to łagodny antybiotyk, moja lekarka mówiła, że zazwyczaj dopiero w czwartej dobie odczuwa się poprawę.

Zdrówka!

7u22vfxm0lh292be.png
  • Dreamy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka chyba mnie z kimś pomylilas bo nie biorę jeszcze antybiotyku.

U mnie znowu 38 :( biorę już paracetamol zanim urosnie jeszcze bardziej

Nasz okruszek
    IruBp2.png
  • falka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natty85 wrote:
    Dziewczyny po ivf Kiedy odstawiacie estrofem? Stopniowo czy od razu?
    Ja tak jak bizona mialam rozpiske na karcie z transferu i po pozytywnej becie zredukowalam z 2x1 do 1x1 przez 7dni i później odstawilam.

0d1y43r877gkl2tf.png
    PCOs Starania od 2013
    2 ivf Novum 11 2016 transfer 17.12 i... ❤ :)))
  • shelby* Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak się martwię ze ten krwiak się nie w wchłonie i maleństwo się odklei.nie mogę spać. Tylko Wy i mąż wiecie o ciąży wiec nawet nie mam gdzie się wygadać. :(

74709jcgjiz14w6b.png
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rusalka mi kazala brać 5 dni. Ale piatego dnia zamierzam isc do swojego rodzinnego. Czy do antybiotyku w przypadku skoku goraczki tez dokladalas paracetamol? Bo nie dopytalam, ale przyjelam ze względu na rosnącą goraczke.

Dreamy ups byc moze. Juz przez ta goraczke moze mam zwidy :)

3jgx9jcg88a7v963.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka wrote:
    Dreamy a jakie masz dawkowanie tego duomoxu? Ja 2*500mg. Chyba bardzo mala dawkę mi lekarka dala. Juz myslalam, ze mi lepiej. Ale to tylko zludne wrazenie po Paracetamolu, ktory wzielam wczesniej:(
    Chyba chodziło Ci o mnie ;) ja brałam tez dwa razy. Przepisała mi lekarka na pogotowiu i miałam iść po trzech dniach na kontrol. Poszłam po 6 i lekarka z przychodni powiedziała, ze wystarczyło brać 4 dni... Myślę jednak, ze po 4 dniach by mi nie przeszło jednak, bo długo nie chciało ustąpić. Brałam przy nim normalnie paracetamol ale tylko do momentu ustąpienia gorączki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 00:14

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    Dziewczyny tak się martwię ze ten krwiak się nie w wchłonie i maleństwo się odklei.nie mogę spać. Tylko Wy i mąż wiecie o ciąży wiec nawet nie mam gdzie się wygadać. :(
    Kochana nie myśl tak. Jest dużo przypadków że dziewczyny wylezaly i krwiak zniknął

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 00:29

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
  • Lunka Ekspertka

Wysłany: 5 lutego 2017, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda dziekuje :) a paracetamol przy antybiotyku jak stosowalas? Ja jedna tabletke jak wzrasta gorączka. Po 2 dniach juz jestem wykonczona. Mam nadzieje, ze szybko zacznie działać antybiotyk.

Shelby na pewno będzie wszystko w porzadku! Odpoczywaj!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 00:51

3jgx9jcg88a7v963.png
  • AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy odczuwacie takie jakby kłucie w macicy? Ja mam od wczoraj takie uczucie jakby mi ktoś wbił w macice igłe i ją wyciągał i tak się to czasem powtarza. Nie jeste to ból tylko taki dyskomfort. Nie wiem, może to jakieś skurcze, ciężko mi powiedzieć bo chyba żadnych skurczy nigdy nie miałam...to ukłucie jest miejscowe, tak że dokładnie palce umiałabym pokzać miejsce odczuwania, nie jest to ból rozlany

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMania wrote:
    Hej dziewczyny, czy odczuwacie takie jakby kłucie w macicy? Ja mam od wczoraj takie uczucie jakby mi ktoś wbił w macice igłe i ją wyciągał i tak się to czasem powtarza. Nie jeste to ból tylko taki dyskomfort. Nie wiem, może to jakieś skurcze, ciężko mi powiedzieć bo chyba żadnych skurczy nigdy nie miałam...to ukłucie jest miejscowe, tak że dokładnie palce umiałabym pokzać miejsce odczuwania, nie jest to ból rozlany
    Ja tak miałam w ubiegłym tygodniu i po dwóch dniach przeszło a na usg wszystko było w porządku także nic sieni martw, musisz przeczekać ;)

• AniaMania Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bacardi, wczoraj jeszcze mnie to nie martwiło, ale dziś co jakiś czas znowu kłuje i tak troche za dużo o tym myślę. Jutro na szczęście wizyta więc pewnie uspokoje się na najbliższe tygodnie :)

• bizona Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMania ja mam czesto tak ze mnie cos zakluje..i potrafi to byc takich 5 ukłuć szpileczek w jednym miejscu. Mi sie wydaje ze poprostu rozciaga tam sie wszystko..
    Natty kurde nie pomoge..ale zrobilabym jak lekarz kaze. Pamietaj ze my odstawialysmy estrofem w 4tc. Jestes w starszej ciazy moze stad z dnia na dzień..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 10:14

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nas 7 tydzień rozpoczęty wymiotami od rana.
    Odliczam już dni do 10 lutego i do wizyty

f5b59272af.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka lekarka zaleciła mi az 3 razy po 2 tabletki nawet gdy nie będzie gorączki, bo dziala przeciwzapalnie ale wydało mi się to za dużo. Mi na drugi dzień brania antybiotyku gorączka ustąpiła ale brałam jeszcze jedna dziennie przez trzy dni(rownolegle z antybiotykiem) i odstawilam.

Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natty ja stopniowo schodze z dawki estrofemu.bralam 2 tabletki w poludnie.potem przez tydzien bralam po 1 a teraz nie biore juz wcale.progynove tez juz powoli odstawiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2017, 11:04

010idqk3hkbcgs9f.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline. Dziekuje. Trzymam kciuki za Twoja wizyte :)

Shelby. Jest tu wiele kobiet, ktorym krwiak sie wchlonal. Z Toba na pewno bedzie tak samo :)

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • natty85 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam tak jak kazał lekarz. Odstawiłam wczoraj. Dziwne to bardzo. Niektóre kliniki odstawiaja w 4 tyg a inne w 12tyg. Nie wiem od czego to zależy.

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shelby* wrote:
    shelby spokojnie- krwiaki zdarzają się bardzo często i właściwie zawsze się wchłaniają! Ja jestem tego idealnym przykładem. Najważniejsze to bardzo na siebie uważać i stosować się do zaleceń lekarza. Kiedy masz teraz wizytę? Jak duży był krwiak? Masz może go na zdjęciu z usg?

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaMania wrote:
    Ja się z bólami boykam od środy ale w czwartek na usg wszystko było dobrze. Mnie tak boli brzuch przy zmianie pozycji podczas lezenia że budzę się w nocy :/ Wczoraj kuło mnie poniżej mostka- z prawej strony tak jakby kolka a dziś mnie kuje mięzy biodrem a żebrem...Chyba trzeba się do tego przyzwyczajać :)

Azorczynka lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 305 306 307 308 309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ