X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • Emma 32 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline dzieki za slowa otuchy.pociesza mnie wlasnie to ze usg zadnych nieprawidlowosci nie wykazalo.lekarz chyba z godz.mnie badal,podswietlal narzady,badal przeplywy itp.wlasnie boje sie bardzo ze Pappa namiesza i tyle ehhh.
    Bizona ja tez cisnienie mam podwyzszone a jak sie zdenerwuje to tez potrafie miec 150 na 100.
    I zawsze w gabinecie lekarskim☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 13:46

Cameline lubi tę wiadomość

010idqk3hkbcgs9f.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx wrote:
    Miffy, dziekuje :)
    u mnie w mazowieckim slonecznie, acz chlodno bo około zera. Tesknie za wiosną. Marzą mi się nasze polskie, czerwone, słodkie truskawki <3 co roku od stycznia na nie czekam ;-))

Ponoć bociany już lecą do Polski mają tu być pod koniec marca także jeszcze chwila i w końcu przybędzie upragniona wiosna :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii to ja juz zacznę wyglądać ;-)))
    Marzy mi sie usiąść w parku z ksiązką i nie zamarznąć :P

Marzę. A marzenia się spełniają.
    Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

5767bfd8e8d9c8ca7f55e88c370d74ee.png
  • mkl Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich...u mnie nastał dzień bez mdłości, przez ostatnie dni miałam je w mniejszym stopniu, ale dziś czuje się świetnie, nawet nie czuje dużego głodu.. cycki też już mało co bolą, dolegliwości ze strony brzucha też znikły już od ponad tygodnia, mam nadzieję że zanik tych objawów nie jest złym znakiem, wizyta 27.02, będzie to 10 tydzień i jeśli zobaczę dalej bijące serduszko odetchnę...

U mnie dziś pięknie słonko świeci...choć dalej mroźno, ale ja czuje już wiosnę:) zwłaszcza, że u mnie nie ma już śniegu:)

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• natty85 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez dzisiaj czuję się dobrze...przez ostatnie 2 tyg umieralam.
    Mam umówione prenatalne na 15 marca.
    Właśnie szykuje się na spacer...pierwszy od tygodnia;)

Starania od 2013r.
    2015r. - 2x IUI :( hsg, histeroskopia
    2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna :(
    12 lipca 2016r. CRIO :(
    12 sierpnia 2016r. CRIO :( kariotypy ok
    3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
    02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
    15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤
  • zubii Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mkl wrote:
    Witam wszystkich...u mnie nastał dzień bez mdłości, przez ostatnie dni miałam je w mniejszym stopniu, ale dziś czuje się świetnie, nawet nie czuje dużego głodu.. cycki też już mało co bolą, dolegliwości ze strony brzucha też znikły już od ponad tygodnia, mam nadzieję że zanik tych objawów nie jest złym znakiem, wizyta 27.02, będzie to 10 tydzień i jeśli zobaczę dalej bijące serduszko odetchnę...

U mnie dziś pięknie słonko świeci...choć dalej mroźno, ale ja czuje już wiosnę:) zwłaszcza, że u mnie nie ma już śniegu:)

U mnie podobnie z każdym dniem coraz lepiej było mdłości już nie mam wcale. Brzuch nic a nic mnie nie boli ale jak widać jesteśmy tymi którym objawy przechodzą a ciąża się rozwija :) rozumiem jednak, że cię to martwi ale ja sobie mówiłam, że skoro nie planie nic nie boli to wszystko musi być dobrze i z taką myślą czekaj na wizytę :*

U nas jest 10 stopni !

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Rusałka* Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona,

ciśnienie powinno się mierzyć (i taki wynik uznaje się za wiarygodny) po 15-minutowym odpoczynku. W czasie ruchu, wysiłku ciśnienie w sposób fizjologiczny idzie do góry.
    Wykonuj pomiary regularnie, ale nigdy po okresie aktywności. Dopiero na ich podstawie lekarz może oszacować, czy masz skłonność do nadciśnienia.

Ja mam profilaktycznie wypisaną receptę na Dopegyt, ale póki co ciśnienie utrzymuje się w normie. Przed ciążą przez ok. 2 lata na skutek jazdhormonalnych zdarzały mi się nagłe skoki RR, zwłaszcza nocą. Miałam np.100/70 a po sekundzie skakało do 170/100. Na szczęście od przeszło pół roku już takich jazd nie mam i liczę na to,że w ciąży nie pojawią się takie akcje.
    Dokucza mi za to mocno przyspieszony puls (średnio 95).
    Miałam robione echo serca (mój kardiolog jest czujny ;-), kolejne mam zaplanowane na II trymestr. W echu widoczna hiperkineza (przeciążenie serducha charakterystyczne dla ciąży), zdaniem dr to właśnie inny tryb działania organizmu powoduje taki uciążliwy puls.

Podobnie jak Wy wypatruję z niecierpliwością wiosny :)

7u22vfxm0lh292be.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj piękne słońce, choć zimno jeszcze. Przy tak pięknej aurze bezwietrznej sprawdziłam z ciekawości alarm smogowy bo takiej pogodzie sprzyja bardziej i szok... 1150% przekroczone normy!!! A się martwiłam jak było 400%. W kolejnych dniach ma jeszcze wzrosnąć.
    Ale zza okna słoneczko piękne :)

Byłam też dziś oddaç krew na badania z 1 trymestru, niestety udało się tylko oddać 5 ampułek z potrzebnych 6 bo krew przestała lecieć a żyłę mam zmasakrowaną. Cały czas mi teraz słabo. Ale z ciekawości za wszystko zapłaciłam 207zl, to miła niespodzianka bo nastawiałam się bliżej 300

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam skierowanie na kolejne badania, czekam na cieplejszy poranek zeby wyjsc z domu ;) Musze wyjść skoro świt doslownie, ponieważ umre z głodu inaczej :-D
    Zawsze w nocy kiedy musze przykisić mocz do najpóźniejszej godziny mega chce mi sie co chwila sikać ;)

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• Kimmy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Czy któraś jadła może grejpfruty na mdłości i pomagały? ;)

Rusalka Trzymam kciuki za prenatalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 14:36

Rusałka* lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy, ogromnie gratuluje trojaczków!!! cudowny suwaczek!

Kimmy lubi tę wiadomość

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cameline wrote:
    U mnie od wczoraj piękne słońce, choć zimno jeszcze. Przy tak pięknej aurze bezwietrznej sprawdziłam z ciekawości alarm smogowy bo takiej pogodzie sprzyja bardziej i szok... 1150% przekroczone normy!!! A się martwiłam jak było 400%. W kolejnych dniach ma jeszcze wzrosnąć.
    Ale zza okna słoneczko piękne :)

Byłam też dziś oddaç krew na badania z 1 trymestru, niestety udało się tylko oddać 5 ampułek z potrzebnych 6 bo krew przestała lecieć a żyłę mam zmasakrowaną. Cały czas mi teraz słabo. Ale z ciekawości za wszystko zapłaciłam 207zl, to miła niespodzianka bo nastawiałam się bliżej 300

A czego nie udało ci się zrobić ? U mnie brali 5 ampułek. Wszystko robiłaś prywatnie ? To nie dużo wyszlo.

W lecie będzie jeszcze gorszy smog...

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na te mdłości pomaga cytryna, Lizanie plasterka albo woda z cytryna.
    Podobno grejpfruty też są dobre. Będę dzisiaj próbować.
    Nic innego u mnie nie działa. Z witaminami już robiłam eksperyment. Odstawilam na dwa dni i nie widziałam żadnej różnicy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 14:40

f5b59272af.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy ja próbowałam grejpfruta, niby na mdłości ale dostałam po nim tak straszliwego bólu żołądka. Ale wtedy wszystkie owoce mi nie służyły (a zwłaszcza cytrusy), teraz jest nieco lepiej

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Kimmy Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Molyx wrote:
    Kimmy, ogromnie gratuluje trojaczków!!! cudowny suwaczek!
    Dziękuję :*
    W poniedziałek będę podglądać maluszki i mam nadzieję, że nadal tam będzie trojeczka bo trochę się dzisiaj na czytałam niedobrych rzeczy

zubii lubi tę wiadomość

f5b59272af.png
  • Molyx Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kimmy na pewno bedzie dobrze, trzymam mocno kciuki :)

Mi mdlośći i wymioty dały się we znaki mocno. 6 tygodni, koszmarnych 6 tygodni, włacznie z 4 dniami w szpitalu z odwodnieniem. Nie pomagalo absolutnie nic.

Kimmy lubi tę wiadomość

Córcia 08.2011 <3
    xrotugpjr97fwzji.png

• Cameline Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zubii tak, wszystko prywatnie. Chcieli 6 ampułek ale jak się nie udało to stwierdzili że z tej jednej odleją przy badaniu (nie pamiętam już które badanie z czym mogli łączyć), ale zaznaczyła że krew się może skrzepnąć i będą pobierać krew jeszcze raz na jedno czy 2 badania.

Długo czekaliście na wszystkie badania? Mi lekarz kazał je przynieść na przyszłą środę bo idzie na urlop a laborantka mi powiedziała że jedno z nich czeka się 9 dni a reszta powinna być do max.5

zubii lubi tę wiadomość

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy w lecie smog gorszy to nie wiem ale wiem że wtedy mogę otworzyć okno czy oddychać na spacerze bo teraz tylko kaszlę i się duszę.
    Powietrze mi na śląsku nie służy, co roku mam kaszel od zimy do wiosny, zawsze ponad 5 m-cy, nic nie pomaga, nawet powietrze majowe i czerwcowe. Wyjeżdzam wtedy nad morze i po 3 dniach nie ma śladu po kaszlu, ale w tym roku odpada

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Azorczynka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dziś rzygam jak kot :/ bez względu na o czy jestem głodna czy najedzona - czuję się strasznie :(

Rozmawiałam wczoraj z mężem....kwestię matki zrozumiał, zresztą wojny o to są już prawie od dwóch lat. Obiecał że zaraz po pracy będzie przyjeżdżał do domu, że koniec obiadków u mamy itd.

Kwestii finansowej raczej nie zrozumiał. Powiedziałam mu że nie mam pieniędzy, że przecież wie że na ten miesiąc miałam tylko 300 zł. Niby ustawiliśmy że od marca zakładamy wspólny domowy budżet, no ale luty się jeszcze nie skończył...

Nie zaproponował że da mi trochę pieniędzy na jedzenie...nie dał też pieniędzy na dzisiejszą wizytę u ginekologa. Wczoraj dał mi 100 zł które wcześniej oddałam mu za zakup pościeli do naszej sypialni. Potem jednak wziął ta stówę bo miał tam coś kupić przed pracą i potem miał mi oddać - nie oddał. Tak więc zostałam z 30 zł przy dupie i z wizytą na głowie.

Rano pojechałam do firmy i biorąc pieniądze na ZUS, wybrałam 300 zł z pieniędzy na zakup towaru - czyli po prostu zadłużyłam sklep, ale przecież jakoś muszę przetrwać do końca lutego.

Mnie się wydaje że on nie wierzy i nie rozumie tego że można nie mieć pieniędzy. Sam dobrze zarabia po 2-3-4 tys i jak tu wierzyć że ktoś ma tylko 300 zł?

Wiecie co? Obawiam się że on faktycznie przestanie jeździć do mamusi, będzie chciał obiadki jadać u nas w domu tylko pytanie skąd mam na to brać?

Mieszkam z moją matką ale ona na 99% nie pomoze mi. Ma strasznie sadystyczny charakter i bardzo jest podobna do mojego meża pod tym względem że nigdy nie odcięła pępowiny i całe swoje małżeństwo spędziła w domu matki. Wczoraj słyszała naszą kłótnię i wtrąciła się - wydarła się na mnie żebym przestała się czepiać męża bo to dobry chłopak jest, tylko ja mam wiecznie problem, jestem humorzasta i wiecznie mam do niego jakieś pretensje. CO jest złego w tym że siedzi u matki??Przecież matkę ma się jedną!

Dziewczyny....wymiękłam.

bf6b47d663.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poczytajcie :)

Monako pamiętam, że chciałaś kupić Mustelę...

Link do analizy składu kremów na rozstępy

http://www.srokao.pl/2011/03/analiza.html#

stay lubi tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ