X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2017
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2017

Oceń ten wątek:
  • mkl Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Ja mam problem, bo dla mnie "słodkie dziewczęce ciuszki", w szczególności różowe, nie są słodkie, tylko okropne. :/
    Ale mam nadzieję, że to będzie jedyny problem i to wyłącznie mój, jakby co.

Karolka, współczuję. Na pewno wszystko będzie dobrze, ale teraz to czekanie na wynik...
    Mi też różowe się nie podobają, świetnie moim zdaniem dziewczynki wyglądają w czerni, granacie...szkoda że dla małych dziewczynek mało takich kolorów

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• zubii Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku wrote:
    Ja mam problem, bo dla mnie "słodkie dziewczęce ciuszki", w szczególności różowe, nie są słodkie, tylko okropne. :/
    Ale mam nadzieję, że to będzie jedyny problem i to wyłącznie mój, jakby co.

Karolka, współczuję. Na pewno wszystko będzie dobrze, ale teraz to czekanie na wynik...

A dlaczego od razu różowe ? szare miętowe czerwone <3 chociaż ja do różu nic nie ma ot kolor taki jak inne :) i to też zależy o jakim odcieniu mówisz czy perfidny róż czy delikatny stonowany.

Marcia1989 lubi tę wiadomość

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • Justa87 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdziejestmieszko wrote:
    Też kupiłam ten detektor dwa dni temu i za pierwszym razem cieżko było znaleźć bobasa. Okazało się, że szukałam za wysoko. Siedzi sobie tuż nad linią włosów łonowych i dosyć głęboko bo trochę muszę przycisnąć żeby usłyszeć.
    Znow patrzylam i chyba mam ale liczylam z stoperem i wychodzi ok 110tetno,chyba niskie,ale takie liczenie jest tez srednie

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Matka Rocku Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście jest dużo pięknych ciuszków, w kolorach takich jak szarości, granaty, z akcentami takimi jak modny musztardowy, czy miętowy, nawet pudrowy róż ujdzie, jeśli jest tylko dodatkiem.
    Ja mam odruch wymiotny jak widzę dziewczynkę od stóp do głów ubraną na różowo. ;)

zubii, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlanka przykro mi ;(
    Karolka na pewno wszystko się ułoży,teraz Cię dzieć straszy,za półtora tygodnia będziesz się cieszyć-zobaczysz.

Ja również witam się w 14 tygodniu i II trymestrze :D Teraz to już z górki.Tak patrzę na kalendarz i co widzę 20.03 mam normalną wizytę i USG,i chyba następne USG połówkowe będę miała szybciej niż po 4 tygodniach,co mnie cieszy,bo Dziedzica bardzo lubię podglądać :D

zubii, Annie1981 lubią tę wiadomość

• massa Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jest tu ktoś, kto przechodzi ogromne stresy i mógłby się podzielić jak sobie z nimi radzić?
    Martwię się jak cholera, że to wszystko odbije się na dzidziusiu :(

w4sqskjorh0yfkun.png
  • Cameline Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matka Rocku ja mam córkę a jestem anty słodkoróżowa :) przez 6 lat nie kupiłam nigdy mic różowego, nawet zabawki :) ale dziewczynki to mają chyba podświadomie bo jak miała 1.5- 2latka to już sama wybierała wszystko co z różem - np.gdzieß na skarpetce była różowa kropka to już innych nie chciała założyć i bunt. W sklepie chciała wszystko co różowe. Teraz jej przechodzi, złoty to ulubiony kolor, róż prawie na końcu listy.

Karolka wszystko będzie dobrze, choć wiem że to marne pocieszenie. Nie stresuj się bo to nic nie zmieni. Głowa do góry :)

Mnie wypuścili ze szpitala, niestety zagrożona ciąża z powodu bólów brzucha i skurczy. Pierwszą całą przeleżałam, ta też się tak zapowiada.
    Dziś tętno 163, nie wierze w te zależności między płcią bo ono zazwyczah jest w tych granicach w 1 trymestrze. Choć ja w 3 trym.dziecko miało puls 179 i podejrzenie tachykardii przez to.

Dziewczyny ja Wam zazdroszczę braku objawów. Mi najbardziej dokucza ból brzucha, jak leżę to w miarę ok ale jak tylko wstanę to ból ogromny, nawet do łazienki mam problem dojść. I mam tak od początku, od terminu miesiączki. Chyba jestem uziemiona w łóżku cała ciążę. Omdlenia, zawroty głowy, mdłości, wymioty też miewam ale wolałabym do wc iść a nie się czołgać w bólu

ckaidqk39a8l7x61.png
  • Bąbelek1980 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    massa wrote:
    Czy jest tu ktoś, kto przechodzi ogromne stresy i mógłby się podzielić jak sobie z nimi radzić?

Mnie całkowicie przeszedł ból piersi, są miękkie jak przed i w ogóle nie bolą. Trochę się zestresowalam. Wczoraj miałam bardzo nerwowy dzień i czułam się okropnie ze względu na migrenę, prawie całą noc nie spałam. Martwią mnie te piersi. Po poronieniu, tak się teraz boję, że pójdę na prenatalne i serduszko nie będzie biło.... masakra :(

f2wl4z17q60magcw.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    massa wrote:

Ja się tak stresuję :(( tym bardziej że już dwa razy poronilam;(. To będzie moje drugie dzieciątko. Syn ma już 10 lat i strasznie wszystko przeżywam...a najgorsze jest to czekanie..musimy być silne wyjścia niema ;)

hchys65gxvlp3h6f.png
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja myślę, że dzisiejszy dzień to apogeum mojego stresu w ciąży...

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Magda_lenka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Probuje Was nadrobic ale chyba nie dam rady... Ja tam bym sie jeszcze teraz nie nastawiala na plec bo to to roznnie moze być..12 tydzien to jednak jeszcze wczesnie aczkolwiek niektórzy lekarze maja dobre oko.

zubii lubi tę wiadomość

5qptx9z.png
    fybd8x1.png
  • Nadiaa85 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak sie ogólnie czujecie? U mnie Mdłości już powoli ustępują naszczescie po 2,5 miesiącach wymiotowania:(. Schudłam 3kg i zaczynam powoli coś jeść...pojawily się czasami migreny..strasznie ciężkie:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 11:13

hchys65gxvlp3h6f.png
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka zobaczysz ze wszystko bedzie w porządku.. moze teraz nie jest kolorowo ale napewno Final Bedzie szczęśliwy zobaczysz :)
    A ja witam w 11 tyg! ❤ Wyczytałam ze juz dziecko przejmuje i wyczuwa nastroje matki. Powiem szczerze ze czuje sie troche inwigilowana :P hahaha nie moge na spokojnie sie zdenerwować :P a teraz piekę tort dla taty. Kończy 50 lat :D

mkl, Bąbelek1980, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • Princesska Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadia ja zauważyłam ze jak mniej jem to mdłości nawet nie mam. Ale juz sa mniejsze niż jeszcze 2 tyg temu:) a waga stoi od jakiegoś czasu, mimo ze w styczni 1,5 kg przybyło:)
    A co do różowych ciuszków mi sie podobają. Ale nie tak ze od góry do dołu na różowo :P i mówie o różu pastelowym/pudrowy, a nie o takim barbie :D jak bede miała dziewczynkę to napewno wykorzystam ten kolor ale np w połączeniu z szarościami. Zeby nie wygladała jak mała picza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 11:19

zubii lubi tę wiadomość

3jvzj44jvrh76fpf.png
    ❤ Synek Aleksander ❤
    2 cs - szczęśliwy :)
  • mkl Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bąbelek1980 wrote:
    Mnie całkowicie przeszedł ból piersi, są miękkie jak przed i w ogóle nie bolą. Trochę się zestresowalam. Wczoraj miałam bardzo nerwowy dzień i czułam się okropnie ze względu na migrenę, prawie całą noc nie spałam. Martwią mnie te piersi. Po poronieniu, tak się teraz boję, że pójdę na prenatalne i serduszko nie będzie biło.... masakra :(

mam tak samo z piersiami, nie bolą już w ogóle i nawet wydaje mi się że nie są już pełniejsze...ech

Czekamy na Ciebie Marysia:)
    f2w3rjjge8qi32en.png

• miffy Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka, wiem, że to łatwo mówić, ale to przecież nie jest zły wynik, jestem pewna, że wszystko będzie dobrze. Trzymam kciuki za Twojego malucha!

Karolka12345 lubi tę wiadomość

ckaiugpjr3v6dbif.png
  • zubii Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Princesska wrote:
    Nadia ja zauważyłam ze jak mniej jem to mdłości nawet nie mam. Ale juz sa mniejsze niż jeszcze 2 tyg temu:) a waga stoi od jakiegoś czasu, mimo ze w styczni 1,5 kg przybyło:)
    A co do różowych ciuszków mi sie podobają. Ale nie tak ze od góry do dołu na różowo :P i mówie o różu pastelowym/pudrowy, a nie o takim barbie :D jak bede miała dziewczynkę to napewno wykorzystam ten kolor ale np w połączeniu z szarościami. Zeby nie wygladała jak mała picza :P

Ja w obu ciążach na początku chudnę a po 4 miesiącu zaczyna mi przybywać kg. Ale w mojej sytuacji to dobrze bo jestem na granicy nroma a nadwagi.

wniddf9hp6rxkcqu.png
    n59yi09ken86ewr0.png
  • aleksandrazz Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolka u nas na wątku marcowek była przeziernosc 3,2 i dziecko urodziło sie zdrowe. No ja zgłosiłam to plamienie , nie zbadali mnie dali duphaston który i tak biorę i na wieczór będą sprawdzać wkładkę. Jak na razie mam czysto , więc to pewnie przez parcie

Karolka12345 lubi tę wiadomość

f2w3skjoz38r27ux.png
    ug37p07wdm3008n6.png

"Jeżeli we Mnie trwać będziecie, a słowa moje w was, poproście, o cokolwiek chcecie, a to wam się spełni."
    J 15, 7
    Dziękuję za groszka ;)
  • Karolka12345 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popatrzcie:

http://www.baby2see.com/gender/external_genitals.html

Myślę, że na tym etapie rozpoznanie płci to wróżenie z fusów. Narządy są tak do siebie podobne, że szok.

zubii, lucytom, bizona lubią tę wiadomość

f2wlpiqv9u7j05yh.png

860ix1hpayv09dze.png
  • Leonore Przyjaciółka

Wysłany: 24 lutego 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orlanka strasznie mi przykro :(

Karolka12345 ten wynik to tylko górna granica normy. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży a wynik Pappa znacznie zmniejszy ryzyko

w57vugpjrmoxs274.png
    tt1d63e8.png
    Aniołek Jaś 16tc *12.09.2015
    Aniołek Zosia 24tc *5.07.2016
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ