Wrześniowe mamusie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, już trzeci raz od wczoraj wydaje mi się, że poczułam ruchy.
"Rybka" to dobre określenie. Pamiętam uczucie tych pierwszych ruchów z pierwszej ciąży. Czy to jest w ogóle możliwe?! Czy ja mam jakieś omamy czuciowe? Jutro zaczynam 11 tydzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 18:39
-
Karolka12345 wrote:Ech miejsce jest tylko na wtorek 07.03 a to będzie 13+5...
Karolka ja tak samo mam na 7 marca badanie prenatalne i mamy tydzien roznicy, fajnie miec swiadomosc ze ktos tez bedzie miec to badanie, ja sie strasznie boje i nie moge sie doczekac... Ostatnie badanie usg czyli pierwsze mialam 26 stycznia...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 19:13
-
Hej
Ja dzis mialam prenatalne, ale lekarz stwierdzil, ze dzidzius jest za maly.
Crl 43, tetno 170, NT 1,7, kosć nosowa widoczna.
Ogólnie srednio zadowolona jestem z badania, tez tak z 10-15min i tyle.
Moj polski gin to do 40min potrafil przeswietlac dzieciaki od stop do głów..stay, Cameline, joaska1985, zubii, nowamamusia lubią tę wiadomość
Daniel
-
Viriki wrote:Hej
Ja dzis mialam prenatalne, ale lekarz stwierdzil, ze dzidzius jest za maly.
Crl 43, tetno 170, NT 1,7, kosć nosowa widoczna.
Ogólnie srednio zadowolona jestem z badania, tez tak z 10-15min i tyle.
Moj polski gin to do 40min potrafil przeswietlac dzieciaki od stop do głów..a u ciebie juz jest
boje sie wogole o tym myslec...
-
Hej:), ja tez dzis po prenatalnych i jestem bardzo zadowolona:). Chrupek ma 63 mm, przeziernosc 1,9 . Kosc nosowa i wszystkie narzady obecne:). Tetno 159 u/min. Chyba chlopiec.. :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2017, 21:56
Ja86, Bąbelek1980, Ylya, aswalda, Brave, stay, Cameline, mkl, joaska1985, zubii, nowamamusia, falka lubią tę wiadomość
-
buka03 wrote:Dobra, wyczytalam że do wielkosci 5 cm kosc nosowa może byc niewidoczna, i mam nadzieje że to tylko taki jest powód
Ps. Wy tez chodzicie co chwile do wc? Juz mi sie nie chce, czasem chodze na siusiu co 15 min...w nocy zawsze ze 3 razy wstaje...
A badanie moczu Ci wychodzi ok? Jeśli to nie zakażenie układu moczowego to normalny objaw ciążowy.hashi, mthfr a1298 c, (*) 16.X.14 5/6tc, IUI 19 X 2016, IUI 14 XII 2016
synek Dawid urodzony 9.9.2017
-
nick nieaktualnybuka03 wrote:Ps. Wy tez chodzicie co chwile do wc? Juz mi sie nie chce, czasem chodze na siusiu co 15 min...
w nocy zawsze ze 3 razy wstaje...
Zresztą najczęściej jak tylko poczuję,że mi się chce to mam maks 15 min na znalezienie łazienki,później to jest mi obojętne gdzie,byle siknę.Czekam aż się macica podniesie i przestanie uciskać
mika1987, buka03, Zorganizowana:) lubią tę wiadomość
-
Matka Rocku wrote:Dziewczyny, już trzeci raz od wczoraj wydaje mi się, że poczułam ruchy.
"Rybka" to dobre określenie. Pamiętam uczucie tych pierwszych ruchów z pierwszej ciąży. Czy to jest w ogóle możliwe?! Czy ja mam jakieś omamy czuciowe? Jutro zaczynam 11 tydzień.
I każdy mówi, że to niemożliwe a ja czuję albo już swirujeNadusia
-
witajcie Kochane z ranca:)mam pytanko..czy ostatnimi czasy tylko ja jestem tu bez totalnej energii?no poprostu nie mam sily..nawet kawa nie pomaga..do tego wczoraj cisnienie miałam 100/58..martwie sie czy to nie sprawa cukru albo zelaza..tu w czechach wszystkie badania robi sie od 12 tyg ciazy ale chyba w pn wybiore sie do pl zrobic sobie prywatnie:)bo dzieli mnie tylko most:)pozdrawiam Was:*
-
Matka Rocku wrote:Dziewczyny, już trzeci raz od wczoraj wydaje mi się, że poczułam ruchy.
"Rybka" to dobre określenie. Pamiętam uczucie tych pierwszych ruchów z pierwszej ciąży. Czy to jest w ogóle możliwe?! Czy ja mam jakieś omamy czuciowe? Jutro zaczynam 11 tydzień.
Kurczaki, ja zaczęłam czuć plumki w 13.tyg (zawsze lewa dolna połowa brzuchola - na usg okazało się, że tam Mała jest ułożona) i wydawało mi się, że to nieprawdopodobnie wcześnie.
W 11. tygodniu uznałabym to za omamy albo ruchy jelit))
zubii lubi tę wiadomość
-
Brave wrote:Kochana ja już mam takie trasy spacerowe opracowane,że po drodze z 2 łazienki mijam...W sklepie z ubrankami dziecięcymi dosłownie namierzyłam łazienkę jak jastrząb mysz
Zresztą najczęściej jak tylko poczuję,że mi się chce to mam maks 15 min na znalezienie łazienki,później to jest mi obojętne gdzie,byle siknę.Czekam aż się macica podniesie i przestanie uciskać
Kochana nie wiem czy Cie pociesze:)ale ja w pierszej ciazy to im dalej w las to sikanie bylo coraz gorsze,coraz czesciej..nie mowiac o tym ze czasu na znalezienie lazienki bylo coraz mniej:)jeszcze 7 miesiecy mieszkałam w Wawie ..a tam metro,autobusy..i bywalo ciezko:)Brave lubi tę wiadomość